Idei de vacanță și noi destinații pentru următoarea perioadă

Ce noutăți mai sunt în acest moment? Și ce destinații de vacanță îți recomand pentru următoarea perioadă? Despre toate acestea îți povestesc de îndată!

 

Anul 2023 a venit și cu ceva new-entries în paleta destinațiilor de vacanță. Cum ar fi Salalah (Oman). Dar și Ischia a Italiei își ridică capul din ce în ce mai vizibil printre destinațiile cu priză la public, fiind deja prezentă de puțini ani, suficient cât să devină ispititoare. Și asta nu e tot!

Dar să le luăm pe rând!

 

Vacanță în Salalah, Oman

 

Salalah este cunoscut pentru vremea prielnică pe toată durata anului. Totuși, perioada iunie-septembrie este emblematică pentru șederea în Salalah, purtând și un nume: sezonul Khareef. Temperatura aerului ajunge la estimativ 25 grade celsius. Da, Salalah este căutat pentru această perioadă în care vremea capătă și mai multă viață, ploile făcându-și simțită prezența în mod plăcut, iar natura își recapătă vigoarea și…verdeața.

Altfel, iarna este sezonul în care vremea este mai stabilă, însorită, dar nu exagerat de caldă.

Practic, așa cum spuneam la început, Salalah este bun de vizitat oricând. Alegerea perioadei ține doar de ce ai vrea sa experimentezi.

 

Nou! Din București există zboruri charter spre Salalah!

 

Ești interesat/ă de o ofertă de vacanță în Salalah?


Contactează-mă!

 

 

Sultan Qaboos Mosque este una dintre emblemele din Salalah. Este cea mai mare moschee din întreaga regiune Dhofar și este situată chiar în centrul localității. Vizitând-o, vei deveni, brusc, mai știutor! Și nu neaparăt printr-o minune, ci datorită faptului că arhitectura moscheei înglobează principalele elemente reprezentative ale arhitecturii islamice. Și practic, asimilându-le, va fi ca o lecție practică învățată cu plăcere, pentru ca mai apoi, oriunde te-ai duce să le recunoști, cu ușurință, în diverse alte locuri și împrejurări.

Land of Frankincense – unul dintre locurile aflate în Patrimoniul UNESCO și Cascadele din Salalah (ex.: Ayn Athum) sunt alte două atracții de primă mână.

Citește mai multe despre Salalah și atracțiile sale.

Iată aici hotelurile recomandate de mine din Slalah.

 

Vacanță în Ischia, Italia

 

Ischia este o destinație tipic mediteraneană, unde te vei bucura de tot farmecul litoralului tradițional italienesc. Natura stâncoasă, umbreluțele colorate, umorul italienesc și preparatele locale aduc tot farmecul acestei destinații. Aici, nimic nu este exagerat, totul se desfășoară într-un firesc, zi după zi. Într-un sejur petrecut în Ischia este sigur faptul că îți vei reîncărca bateriile.

În Ischia nu vei simți cum trece timpul. Asta pentru că aici poți avea un sejur foarte variat. Pe lângă plajă, vei putea face excursii, drumeții, croaziere.

Mai multe despre Ischia poți citi aici.

Iată aici hotelurile recomandate de mine din Ischia.

 

Ești interesat/ă de o ofertă de vacanță?


Contactează-mă!

 

Vacanță în Dubai

 

Aceasta este perioada la mare căutare pentru un sejur în Dubai. Temperatura este excelentă pentru a te bucura de un city break sau de un sejur complet în capitala luxului. Shopping-ul este în capul listei to do in Dubai în această perioadă, categoric. Noi colecții și lansări ale faimoșilor designeri sunt pregătite pentru a fi descoperite, probate și achitate cu cardul 🙂

Și pentru că Dubai este atât de dinamic și este locul în care în permanență se petrec lucruri noi, te invit să descoperi toate evenimentele ale anului din Dubai.

Iar aici ai lista mea de hoteluri recomandate din Dubai.

 

Vacanță în Aqaba, Iordania

 

O altă recomandare de pe melagurile Orientului Mijlociu este Aqaba din Iordania. Un loc bogat în experiențe și atracții culturale și istorice de care eu îmi amintesc cu mare plăcere!

În Iordania se află faimoasa Petra – miracolul lumii. Pe care o poți vizita într-o excursie de o zi, la fel precum și deșertul Wadi Rum. Vezi aici experiența mea din Wadi Rum.

Revenind la Aqaba, aceasta este stațiunea turistică de plajă a Iordaniei, de pe coasta de nord-est a Mării Roșii. Este, de fapt, singurul oraș iordanian de pe litoral și deține plaje foarte frumoase, late și cu nisip fin.

Am fost în Aqaba și m-as întoarce cu mare plăcere acolo, oricând.

Aici, în Aqaba, fauna marină este deosebită și este unul dintre principalele motive pentru care turiștii o aleg ca destinație de vacanță.

Există pachete complete de vacanță cu zbor direct din București spre Aqaba, așa că este una dintre recomandările clare pentru tine.

Te invit aici să citești mai multe despre Aqaba și despre vacanța mea petrecută acolo.

 

Vacanță în insula Kos, Grecia

 

Aceasta este o altă supriză a acestui an. Insula Kos din Grecia așteaptă, din nou, turiștii români. Spun din nou, pentru că au mai fost ani trecuți în care această destinație exista pe piața turismului din România.

Așadar, îți propun Kos pentru această vară din câteva motive clare: vegetație bogată, clima plăcută, apa mării albastră, o coastă foarte frumoasă care merită descoperită și zboruri charter pe tot sezonul de vară (iunie-septembrie).

În Kos, vei putea vizita domenii de vie, plantații de măslini, ferme sau stupini, toate acestea dând naștere unei lumi tradiționale grecești.

 

 

Vacanță la Disneyland Paris – oferte speciale pentru aniversarea a 30 de ani!

 

S-au împlinit 30 de ani de la „nașterea” universului magic al copiilor, Disneyland din Paris. Așa că Diseneyland Paris îți oferă, cu acest prilej, o mulțime de spectacole speciale.

disneyland

Seria Grand Finale aduce și mai multă magie în experiența ta Disneyland. Până la 30 septembrie, tu și cei mici veți putea cânta alături de Mickey Mouse, Minnie și prietenii lor. Și odată cu lăsarea serii, un show impresionant de lumini și drone luminează cerul de deasupra Castelului Frumoasei Adormită. Pentru prima dată la Disneyland!

Și asta nu e tot! Toate progamele le vei putea vedea aici.

Vezi aici Ghidul tău de vacanță la Disneyland Paris pentru a vedea toate detaliile de care este bine să ții cont atunci când îți planifici vacanța împreună cu copiii la Disneyland Paris!

Ești interesat/ă de o ofertă de vacanță?


Contactează-mă!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>