Chania

Rar se găsește un loc atât de plin de amintiri istorice, într-o destinaţie de vară, unde practic, te gândeşti că vii pentru plajă, mare şi distracţie. Dar uite că e minunat să descoperi şi un alt „chip” al destinaţiei: locurile sale tradiţionale, cochete şi romantice.

Chania este cel mai bun exemplu de oraş cretan, unde turismul modern se îmbină armonios cu istoria şi tradiţia.

Oraşul Chania este cunoscut încă din antichitate, de pe vremea rapsodului grec Homer, care a scris despre Chania în Odiseea sa. Pe acest pământ cretan au călcat otomanii şi romanii , dar cel mai mult și-au lăsat amprenta, mai ales asupra stilului arhitectural, venețienii.

Să explorezi la pas zona istorică a Chaniei, este ca şi cum ai viziona o piesă de teatru cu temă istorică.

Acţiunea începe în faţa pieţei centrale, unde te „întâmpină” bazarele şi tarabele cu de toate (în special alimente) şi cetatea Kasteli, cu ale sale ziduri în ruină. Apoi, pe oriunde te-ai îndrepta, îţi ies în cale străduţele înguste, casele vechi, transformate în restaurante tradiţionale și hoteluri de tip boutique. Şi tot coborând pe străduţele pline cu magazine de produse din piele şi suveniruri, parcă simţi cum se ridică brusc, cortina: drept în faţă se oglindeşte imaginea de poveste a portului veneţian.

Cum ajungi în Chania?

În sezonul de vară, iunie-septembrie sunt curse regulate, în regim charter, operate de touroperatorii din România, cu plecări din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara. În extrasezon, există zboruri de linie, cu escală prin Atena. Pentru cei care doresc să călătorească pe mare, sunt multe linii de ferryboat care au legături cu principalele porturi din Grecia.

 

Ești interesat/ă de o vacanță completă în Creta – Chania?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Chania:

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe