Spania

Pasională şi sofisticată, Spania este o țară mai complexă decât ţi-ai imaginat vreodată! O vacanță în Spania este o escapadă într-o lume unde energia și ritmul local îți măresc tonusul. Iar fiecare plimbare este o călătorie în timp, când istoria începea să se scrie. Cât despre turism...Spania este făcută pentru asta!

O țară epică

Peisajele Spaniei îţi încântă privirile! Pirineii oferă peisaje montane impresionante, în timp ce zăpada din Sierra Nevada contrastează atât de frumos câmpiile “fierbinţi” din Andaluzia!  Acestea sunt locurile perfecte pentru vacanţe de tot felul: drumeții, plimbări sau sejururi la plajă. Apropo de plajă, frumoasele stânci ale Atlanticului se completează perfect cu golfurile încântătoare ale Mediteranei. Iar satele tradiţionale, de pe dealuri, se strâng în văi și se agață de coastă.

Spania este locul unde s-a născut corrida şi muzica flamenco. În Andaluzia sunt peste 70 de arene pentru lupte cu tauri, iar cea mai mare este Real Maestranza de Sevilla cu o capacitate de 10.000 de locuri. Muzica flamenco a luat amploare tot în Andaluzia, iar regiunile Extremadura și Murcia au contribuit la dezvoltarea câtorva forme muzicale. Acest gen muzical are  o ritmicitare pronunțată, fiind folosite castaniete și adesea cântecele flamenco sunt însoțite de dansul omonim.

 

Artă inspirată din viață

Ruinele romane, catedralele impunătoare și bijuteriile incomparabile ale arhitecturii islamice vorbesc despre o țară în care marile civilizații ale istoriei au lăsat în urmă valoarea lor neştirbită. Ce altă țară a mai avut parte de genii neobosite de creație, precum Salvador Dalí, Pablo Picasso și Antoni Gaudi, genii pe care le-a plasat în centrul vieții publice? Aici, monumentele istorice coexistă alături de creațiile arhitecturale ale unor astfel de îndrăzneți, încât e clar că viitorul Spaniei va fi la fel de original ca și trecutul său.

 

Fiesta & Flamenco 

Spania este o țară atât de vie şi trăiește mult în prezent, mai ales datorită “fiestei”, unul dintre cele mai cunoscute cuvinte din limba spaniolă care înseamnă petrecere. Iar viața în sine este o fiestă aici și toată lumea este invitat. Fiesta o vei întâlni peste tot în Spania: de-a lungul străzilor aglomerate din oraşele spaniole, în restaurante şi terase, pe plajele frumoase ale Meditarenei sau într-un colţ de cartier unde, un interpret de flamenco atinge ceva adânc în sufletul tău. Ori de câte ori vei vedea aceste activităţi, vei ştii, negreşit, că aceasta este Spania.

 

O fiestă şi în bucătărie

Mâncarea tradiţională și vinurile sunt embleme naționale în Spania. Rețetele tradiționale sunt predate şi învăţate din generații, precum şi dorința înnăscută de a experimenta, a inova și de a vedea ce rezultă din bucătărie. În Spania, tapas sunt nelipsite, ele fiind o varietate de gustări ce se servesc, de obicei, alături de băuturi. Tapas le poţi savura reci, cum ar fi măsline şi brânzeturi mixte, dar şi calde, la o şuetă cu localnicii, unde toată lumea cântă şi dansează. Sau poţi alege un meniu pregătit de un bucătar chef din restaurantele rafinate, premiate cu stele Michelin. Orice ai alege, diversitatea experienței gastronomice spaniole este uluitoare!

 

 

foto@ANCAPAVEL.RO

informaţii documentate: @lonelyplanet.com

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Spania?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Spania:

Locuri din Spania

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Antalya, văzută dincolo de hotelurile all inclusive

Am sute de clienţi care au plecat în vacanţă în Antalya (Turcia) şi s-au întors de acolo fericiţi. Pe de altă parte, am vorbit, de-a lungul anilor, cu mulţi clienţi care sunt atraşi de ofertele pentru Antalya, dar ezită pentru că… „Toată lumea merge în Antalya.” „Nu prea ai ce face acolo în afară de stat la piscină şi plimbat …

Continuă să citești  

Vacanțe premium cu reduceri early booking pentru vara 2023!

  Românii sunt adepţii vacanţelor cât mai sofisticate, dornici să aleagă pachete turistice de calitate, unde confortul şi ospitalitatea primează. Este deja cunoscut acest fapt, iar turistul român este prezent în majoritatea locațiilor hoteliere premium ale destinațiilor vedetă de vară: Turcia, Grecia, Spania și nu numai. Ca în fiecare an, în luna ianuarie se lansează pachetele turistice pentru vacanța de …

Continuă să citești  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile