Spania

Pasională şi sofisticată, Spania este o țară mai complexă decât ţi-ai imaginat vreodată! O vacanță în Spania este o escapadă într-o lume unde energia și ritmul local îți măresc tonusul. Iar fiecare plimbare este o călătorie în timp, când istoria începea să se scrie. Cât despre turism...Spania este făcută pentru asta!

Peisajele Spaniei îţi încântă privirile! Pirineii oferă peisaje montane impresionante, în timp ce zăpada din Sierra Nevada contrastează atât de frumos câmpiile “fierbinţi” din Andaluzia!  Acestea sunt locurile perfecte pentru vacanţe de tot felul: drumeții, plimbări sau sejururi la plajă. Apropo de plajă, frumoasele stânci ale Atlanticului se completează perfect cu golfurile încântătoare ale Mediteranei. Iar satele tradiţionale, de pe dealuri, se strâng în văi și se agață de coastă.

 

 

Spania este locul unde s-a născut corrida şi muzica flamenco. În Andaluzia sunt peste 70 de arene pentru lupte cu tauri, iar cea mai mare este Real Maestranza de Sevilla cu o capacitate de 10.000 de locuri. Muzica flamenco a luat amploare tot în Andaluzia, iar regiunile Extremadura și Murcia au contribuit la dezvoltarea câtorva forme muzicale. Acest gen muzical are  o ritmicitare pronunțată, fiind folosite castaniete și adesea cântecele flamenco sunt însoțite de dansul omonim.

 

Artă inspirată din viață

Ruinele romane, catedralele impunătoare și bijuteriile incomparabile ale arhitecturii islamice vorbesc despre o țară în care marile civilizații ale istoriei au lăsat în urmă valoarea lor neştirbită. Ce altă țară a mai avut parte de genii neobosite de creație, precum Salvador Dalí, Pablo Picasso și Antoni Gaudi, genii pe care le-a plasat în centrul vieții publice? Aici, monumentele istorice coexistă alături de creațiile arhitecturale ale unor astfel de îndrăzneți, încât e clar că viitorul Spaniei va fi la fel de original ca și trecutul său.

 

Fiesta & Flamenco 

Spania este o țară atât de vie şi trăiește mult în prezent, mai ales datorită “fiestei”, unul dintre cele mai cunoscute cuvinte din limba spaniolă care înseamnă petrecere. Iar viața în sine este o fiestă aici și toată lumea este invitat. Fiesta o vei întâlni peste tot în Spania: de-a lungul străzilor aglomerate din oraşele spaniole, în restaurante şi terase, pe plajele frumoase ale Meditarenei sau într-un colţ de cartier unde, un interpret de flamenco atinge ceva adânc în sufletul tău. Ori de câte ori vei vedea aceste activităţi, vei ştii, negreşit, că aceasta este Spania.

 

O fiestă şi în bucătărie

Mâncarea tradiţională și vinurile sunt embleme naționale în Spania. Rețetele tradiționale sunt predate şi învăţate din generații, precum şi dorința înnăscută de a experimenta, a inova și de a vedea ce rezultă din bucătărie. În Spania, tapas sunt nelipsite, ele fiind o varietate de gustări ce se servesc, de obicei, alături de băuturi. Tapas le poţi savura reci, cum ar fi măsline şi brânzeturi mixte, dar şi calde, la o şuetă cu localnicii, unde toată lumea cântă şi dansează. Sau poţi alege un meniu pregătit de un bucătar chef din restaurantele rafinate, premiate cu stele Michelin. Orice ai alege, diversitatea experienței gastronomice spaniole este uluitoare!

 

 

foto@ANCAPAVEL.RO

informaţii documentate: @lonelyplanet.com

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Spania?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Spania:

Locuri din Spania

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Cele mai bune noi resorturi internaționale ale anului 2023: un top Travel + Leisure

Publicația cuprinde 26 de structuri hoteliere noi, impresionante, printre care și unele renovate (întreaga listă poate fi accesată aici). Însă, în acest articol, am ales să îți prezint ceva mai detaliat primele 10 hoteluri, pentru a-ți face o părere mai amplă asupra trendurilor actuale și desigur, pentru a te inspira, dacă te afli printre cei care obișnuiește să viziteze astfel …

Continuă să citești  

Ramona și Răzvan: testimonial de vacanță în Seychelles

Seychelles: o vacanță exotică de calitate  Situat în inima Oceanului Indian, acest arhipelag format din 115 insule, numit Seychelles, oferă prilejul unei călătorii într-o lume plină de frumusețe naturală și aventură tropicală. În acest articol, avem prilejul să ne aventurăm în miezul Seychelles-ului, alături de turiștii mei, Ramona și Răzvan și să explorăm împreună cu ei acest colț de lume …

Continuă să citești  

Recomandări noi de vacanță pentru anul 2024 cu reduceri Early Booking

Vacanțe cu reduceri Early Booking pentru vara anului 2024   Nou! Algarve (Portugalia), pachete complete de vacanță de vară cu zboruri charter! Pentru perioada iunie-septembrie 2024 puteți rezerva un sejur complet în Algarve cu zbor charter și toate serviciile incluse (bilete de avion cu bagaje de cală incluse, transfer aeroport-hotel-aeroport, cazări cu regim de masă conform preferințelor, asistență turistică, ghid …

Continuă să citești