Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh s-a transformat într-una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Egipt. Care sunt motivele de a alege o vacanță all inclusive în Sharm El Sheikh iți voi povesti în cele ce urmează!

Înconjurat de o mare cristalină și albastră, deşi poartă denumirea de Marea Roşie, precum și de un peisaj deșertic impresionant, Sharm El Sheikh s-a transformat într-una dintre cele mai populare destinații de vacanță all inclusive din Egipt.

 

 

Mergi în Sharm El Sheikh să te relaxezi într-una din numeroasele stațiuni turistice bine dezvoltate sau să te scufunzi în recifurile unice de corali ale zonei. Dar “Sharm” este mult mai mult decât un oraș turistic. Este, de asemenea, un loc ideal pentru a descoperi cultura egipteană reală și pentru a călători în siturile istorice din împrejurimi, cum ar fi renumitul Munte Sinai.

Iar dacă îţi doreşti să îţi petreci vacanța și altfel decât pe plajele Mării Roșii, atunci există încă o mulțime de motive să vii aici. Sharm El Sheikh îţi oferă un gust al vieții și al culturii egiptene reale, autentice. Iar apa cristalină și viața unică a mării au făcut ca Sharm să fie unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume.

Indiferent câte locuri ai vizitat, indiferent din ce colț al lumii vii și indiferent ce așteptări ai de la vacanțe, în general, Sharm El Sheikh este locul care te va uimi.

 

vacanță în Sharm El Sheikh - oferte și recomandări

 

În opinia mea, Sharm El Sheikh este una dintre destinațiile de top din lume. Indiferent câte locuri ai vizitat, indiferent din ce colț al lumii vii și indiferent ce așteptări ai de la vacanțe, în general, Sharm El Sheikh este locul care te va uimi. Este o destinație foarte bogată și complexă din punct de vedere turistic. Aici, există servicii de cea mai înaltă calitate, niște peisaje impresionante și vei putea încerca o mulțime de activități distractive și de explorare, în timpul sejurului tău.

 

Principalele motive de a alege o vacanță all inclusive, în Sharm El Sheikh:

  • există pachete complete de vacanță, cu zbor charter;
  • tarifele sunt avantajoase, ținând cont de calitatea pe care o oferă;
  • regimul all inclusive;
  • există hoteluri și resorturi excelente, numeroase branduri hoteliere internaționale de top fiind reprezentate cu succes, în Sharm El Sheikh (atenția față de nevoile turiștilor, restaurante de calitate, servire foarte bună, servicii spa, facilități pentru copii);
  • te poți relaxa la plajă dar poți vizita o mulțime de locuri din împrejurimi, cu ajutorul excursiilor opționale;
  • te poți bucura de snorkeling sau de scuba diving și de o mulțime de distracții acvatice;
  • poți vizita deșertul, bucurându-te de jeep safari sau cu atv-ul;
  • nelipsitele plimbări cu cămila;
  • experienţe locale în satele beduinilor.

 

recomandări de vacanță în Sharm El Sheikh

 

 

Cauți o ofertă de vacanță în Sharm El Sheikh? Iată recomandările mele!

Mie, Sharm el Sheikh îmi e foarte drag. Îmi place destinaţia, în sine, cu aroma orientală pe care o simţi în orice colţ, dar cel mai tare îmi place istoria fabuloasă a zonei, combinată cu facilităţile turistice de ultimă oră, pentru turişti. Evident, motorul lui Sharm el Sheikh e turismul, ceea ce înseamnă că toţi cei de aici, de la personalul hotelurilor şi până la localnici şi beduinii din deşert, se vor strădui să îţi facă şederea plăcută. În plus, totul e surprinzător de accesibil, dar de calitate bună şi foarte bună, astfel că aproape oricine îşi poate permite o vacanţă în Sharm El Sheikh.

 

 

hoteluri recomandate din Sharm El Sheikh

 

Ești interesat/ă de o vacanță all inclusive în Sharm El Sheikh, Egipt?


Contactează-mă!

 

Despre vacanța mea în Sharm El Sheikh

În Sharm El Sheikh, eu am avut o vacanţă complexă: am petrecut câteva zile de relaxare la plajă în cadrul unui resort all inclusive, seara mă pimbam prin bazarele locale cu de toate (eşarfele din caşmir sunt preferatele mele). Într-o altă zi, am mers cu ATV-urile prin deşert  şi tot la experienţe inedite, am bifat o sesiune de parsailing. Să faci parasailing deasupra întregii staţiuni Sharm El Sheikh e o adevarată aventură! Nu ştii unde să priveşti mai întâi: la infinita Mare Roşie de sub picioarele tale sau la frumuseţea copleşitoare a staţiunii văzută de sus! În plus, e foarte ieftin să faci parasailing în Sharm! Doar 25 USD (în staţiunile de litoral ale Europei e mult mai scump, între 50-90 EUR).

 

Vacanta in Sharm El Sheikh, Egipt, foto@ANCAPAVEL.RO

Vacanta in Sharm El Sheikh, Egipt, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Într-una dintre cele 7 zile petrecute în Sharm, am trăit şi experienţa locală din satele beduinilor, unde am mâncat preparatele lor (deşi eu nu sunt mare fan al cărnii de miel, aici, mielul la proţap e delicios!). Aaa! Beduinii ne-au arătat şi câteva din dansurile lor folclorice: celebrul dans din buric, „el tanora.

În altă zi am făcut croazieră pe Marea Roşie, în parcul naţional Ras Mohammed, din partea sudică a Peninsulei Sinai, unde se află cele mai impresionante zone pentru scufundări. Aici am experimentat pentru prima data snorkelingul. Este imposibil să nu ramâi impresionat de acest spectacol al naturii…

Croaziera pe Marea Roşie merită să fie pe lista excursiilor pe care le poţi face în Sharm El Sheikh. Te îmbarci dimineaţa din portul din Sharm, ai 3 opriri pentru snorkeling în locurile cele mai impresionante din cadrul parcului RasMohammed despre care aminteam mai sus. Între timp, te mai poţi bucura de soare, lenevind pe barcă… Prânzul este inclus în program, iar după amiaza eşti înapoi în port. Întreaga excursie costă 35-40 EUR şi o poţi cumpăra de la operatorii de turism şi ghizii locali.

 

Croaziera pe Marea Rosie, Sharm El Sheikh, Egipt, foto@ANCAPAVEL.RO

Croaziera pe Marea Rosie, Sharm El Sheikh, Egipt, foto@ANCAPAVEL.RO

Sharm El Sheikh - excursie în deșert

Sharm El Sheikh – excursie în deșert

Snorkeling in Sharm El Sheikh, foto@ANCAPAVEL.RO

Snorkeling in Sharm El Sheikh, foto@ANCAPAVEL.RO

Seara tradiţională alaturi de beduini, foto@ANCAPAVEL.RO

Seara tradiţională alaturi de beduini, foto@ANCAPAVEL.RO

 

 

Câteva recomandări despre hotelurile din Sharm El Sheikh

Stațiunea deține numeroase hoteluri de lanț internațional, pe care eu le recomand clienților mei. Din punctul meu de vedere, este important ca într-o vacanță într-un loc atât de frumos și de bogat precum Shem El Sheikh, să te poți bucura de niște condiții de cazare bune sau chiar excelente. Îți recomand să nu experimentezi variante de cazare neverificate sau care doar îți par ok, uitându-te pe net la fotografii. Și nici să te grăbești să rezervi doar pentru că ai prins o ofertă ieftină de vacanță în Sharm El Sheikh. O asemenea destinație merită mai multă atenție pentru că are un potențial foarte ridicat, inclusiv din punct de vedere al confortului și al serviciilor hoteliere.

Aici poți vedea toate hotelurile și resorturile din Sharm El Sheikh, la care eu am fost și pe care eu ți le recomand, cu încredere!

 

Teritoriul resorturilor este, în general, larg și foarte frumos amenajat, cu multe flori colorate și cu verdeață, din plin.

 

În plus, frumusețea plajelor private este…greu explicabilă în cuvinte, de-asta am decis să te convingi singur. Mai jos, vei vedea niște fotografii și vei înțelege ce spun. Nisipul este auriu și foarte fin. Șezlongurile foarte confortabile și majoritatea resorturile pun la dispoziție umbreluțe care mai de care mai drăguțe. Teritoriul resorturilor este, în general, larg și foarte frumos amenajat, cu multe flori colorate și cu verdeață, din plin. Acest aspect îți va da senzația de naturalețe și de curățenie pentru că amenajare este concepută în așa fel, încât totul pare firesc și cu mult gust. Şi iarăşi îmi amintesc de mirosul florilor multicolore pe care le-am admirat aproape în fiecare resort pe care l-am vizitat.

 

oferte de vacanta în Sharm El Sheikhhotel Sharm El Sheikhhotel Sharm El Sheikhplaje din Sharm El Sheikh

 

Ești interesat/ă de o vacanță all inclusive în Sharm El Sheikh, Egipt?


Contactează-mă!

 

 

Gusturile orientale

Cât despre gastronomie, pot să îți spun că hotelierii pun la dispoziție restaurante de bună calitate, cu meniu internațional și cu preparate foarte gustoase și de calitate. Majoritatea oferă all inclusive sau ultra all inclusive dar îți pun la dispoziție și restaurante cu specific. Poți cunoaște cultura locală inclusiv prin intermediul preparatelor pe care bucătarii le pregătesc cu mare pricepere. Influențele arabe și orientale dau gust și miros irezistibil mâncării. Există resorturi, precum cele pe care ți le-am recomandat în link-ul de mai sus, care oferă preparate și băuturi dintre cele mai rafinate. Las imaginile de mai jos să te facă să simți exact la ce mă refer.

 

 

Oferte de vacanță în Sharm El Sheikh pentru familii cu copii

Da, Sharm este locul perfect de vacanță, dacă mergi împreună cu familia și cu copiii. Resorturile oferă o mulțime de facilități pentru copii. Piscine pentru copii, tobogane, locuri de joacă special amenajate, show-uri și distracții gândite special pentru ei și distracții acvatice care îi vor încânta, precum snorkeling sau kite-surfing. Pe lângă facilități, în vacanța voastră aici, veți sta liniștiți la plajă pentru că intrarea în apă este lină, în cele mai multe cazuri. Așadar, în timpul bălăcelii copiiilor, veți putea sta liniștiți. Doar știm cu toții cât de mult adoră apa cei mici 🙂

 

Merită să alegi un sejur all inclusive în Sharm El Sheikh!

Aceasta este concluzia mea, în urma vacanței mele petrecute aici dar și în urma vizitării numeroaselor hoteluri și împrejurimi. Astfel, pot să recomand, la rândul meu, Sharm El Sheikh tuturor celor interesați de vacanțe de calitate. După cum poate știai deja, dorința mea este ca fiecare turist să se întoarcă încântat din vacanță, așadar mi-am dorit să te informez și să te inspir dacă cochetai cu ideea de a-ți petrece concediul în această destinație foarte cunoscută, deja. Mai departe, nu ezita să mă contactezi dacă vrei să îți recomand o ofertă avantajoasă și de calitate în Sharm El Sheikh.

 

 

Ești interesat/ă de o vacanță all inclusive în Sharm El Sheikh, Egipt?


Contactează-mă!

Tururi, activități și experiențe locale din Sharm El Sheikh:

Recomandări

Cauta mai multe  

Cele mai bune noi resorturi internaționale ale anului 2023: un top Travel + Leisure

Publicația cuprinde 26 de structuri hoteliere noi, impresionante, printre care și unele renovate (întreaga listă poate fi accesată aici). Însă, în acest articol, am ales să îți prezint ceva mai detaliat primele 10 hoteluri, pentru a-ți face o părere mai amplă asupra trendurilor actuale și desigur, pentru a te inspira, dacă te afli printre cei care obișnuiește să viziteze astfel …

Continuă să citești  

Ramona și Răzvan: testimonial de vacanță în Seychelles

Seychelles: o vacanță exotică de calitate  Situat în inima Oceanului Indian, acest arhipelag format din 115 insule, numit Seychelles, oferă prilejul unei călătorii într-o lume plină de frumusețe naturală și aventură tropicală. În acest articol, avem prilejul să ne aventurăm în miezul Seychelles-ului, alături de turiștii mei, Ramona și Răzvan și să explorăm împreună cu ei acest colț de lume …

Continuă să citești  

Recomandări noi de vacanță pentru anul 2024 cu reduceri Early Booking

Vacanțe cu reduceri Early Booking pentru vara anului 2024   Nou! Algarve (Portugalia), pachete complete de vacanță de vară cu zboruri charter! Pentru perioada iunie-septembrie 2024 puteți rezerva un sejur complet în Algarve cu zbor charter și toate serviciile incluse (bilete de avion cu bagaje de cală incluse, transfer aeroport-hotel-aeroport, cazări cu regim de masă conform preferințelor, asistență turistică, ghid …

Continuă să citești