Coreea de Sud

La Răsărit, mai exact, între China și Japonia, se află Coreea de Sud: o țară cu multe contraste, unde vei putea lua contact cu aglomerația urbană și cu tehnologia, dar și cu natura sa bogată, grație unor locuri precum Insula Jeju sau Parcul Național Seoraksan. O țară cu un patrimoniu cultural vast, cu temple antice și palate regale încărcate de istorie.

Un circuit în Coreea de Sud este un prilej de călătorie în sensul invers al timpului, în vremurile dinastiilor. De exemplu, Palatul Gyeongbokgung din Seoul care a fost construit în secolul al XIV-lea este unul dintre simbolurile acestei țări și reprezintă locul unde vei lua contact cu istoria dinastiei Joseon.

 

Gyeongbokgung, Seoul

 

Cultură și tradiție

Istoria Coreei de Sud este strâns legată de Confucianism, care a avut o influență profundă asupra dezvoltării sociale. Valori de bază, precum respectul pentru bătrâni, loialitatea față de familie și educația primară au fost fundamentale în dezvoltarea societății și a relațiilor interpersonale.

Chuseok (Ziua Recoltei) și Seollal (Anul Nou Lunar) sunt două dintre evenimentele anuale cele mai importante din Coreea de Sud, celebrate în mod tradițional.

Hanbok-ul este costumul tradițional coreean, un simbol al eleganței și al frumuseții care a dăinuit.

Arta și literatura au și ele o importanță majoră în cultura coreeană. Pictura tradițională, cunoscută sub numele de “hwa” și caligrafia sunt considerate forme de expresie artistică deosebit de valoroase în patrimoniul cultural al Coreei de Sud. De asemenea, literatura clasică coreeană, precum poeziile lui Yi Sun-sin sau romanele lui Hwang Sok-yong sunt repere culturale de prim rang pentru această țară.

Seogwipo Chilsimni Poetry park, Jeju Island

 

 

 

Aglomerație urbană și tehnologie

Coreea de Sud este, în același timp, și o țară a inovației, a tehnologiei de vârf și a infrastructurii moderne. Capitala Seoul este impânzită de zgârie-nori și flash-uri comerciale colorate, la fel și districtele futuriste din Busan. Un tur al Pieței Electronice din Seul sau o vizită la Muzeul de Știință și Tehnologie din Deagu îți vor face cunoscut acest aspect modern și dinamic al Coreei de Sud.

Cheonggyecheon Stream, Seoul

Nightview N Seoul Tower, Seoul

foto credits: Ana Avram – turistă

 

Aici poți citi mai multe despre cum arată un circuit în Coreea de Sud:

Patru fete într-un circuit în Coreea de Sud: testimonial de vacanță

 

Tururi, activități și experiențe locale din Coreea de Sud: