Mykonos

Dacă nu ţi-ai ales destinaţia de vacanţă, s-ar putea să ai noroc şi să prinzi nişte super-oferte într-una dintre cele mai frumoase locaţii din Marea Egee: Mykonos, cea mai vibrantă insulă din Grecia! Iar dacă nu ştii încă ce te-ar putea atrage la un sejur acolo, voi încerca să îţi prezint această "Ibiza a Greciei", cum a fost supranumită, în doar câteva întrebări şi răspunsuri.

Vacanță în Mykonos, în patru întrebări și răspunsuri

Ce este Mykonos?

În două cuvinte: capitala distracției.

Rareori o să găsești așa de multe posibilități de distracție în doar aproximativ 100 de kilometri pătrați. Mai mult decât o insulă, Mykonos e un brand. Se mândrește cu aerul său cosmopolit (susţinut şi de prezenţa constantă a unor staruri internaţionale), cu o combinație de istorie emoționantă și lux contemporan.

 

 

Deşi şi-a construit renumele de insulă a petrecăreţilor, Mykonos are o ofertă mult mai complexă de atâta. O să îţi prezint curând atracţiile sale cele mai de preţ și ce îți poate oferi un sejur în Mykonos – destinația exclusivistă a petrecerilor de neuitat din Grecia. Deocamdată îţi garantez doar că, în orice orășel sau sat ai merge, găsești și locuri de distracție, și restaurante excelente, și străduțe înguste cu arhitectura fermecătoare tipică Cicladelor. În plus, aşteaptă-te la plaje senzaţionale, apusuri de vis şi privelişti demne de cele mai frumoase cărţi poştale. Sincer, nu ştiu ce ai putea să îţi doreşti mai mult de la o vacanţă!

 

 

De ce e altfel Mykonos?

Probabil că ai auzit că e o destinație exclusivistă. Într-un fel, e adevărat: e ceva mai scumpă decât restul insulelor grecești, dar – cum se spune – un sejur în Mykonos merită toți banii.

Aici, senzaţia de lux vine şi din oferta bogată de distracţie de toate felurile, şi din magazine (de la Chanel la Louis Vuitton, dar şi magazine cu specific local), şi din “clientela” elegantă, de la oameni obişnuiţi la vedete.

Iar hotelurile… hotelurile sunt senzaţionale! Unele sunt de tip resort, cu servicii premium, cu restaurante la înălţime – atât la propriu, cât şi la figurat, pentru că oferă nişte privelişti de sus, superbe, spre mare, în timp ce savurezi preparatele mediteraneene pregătite de chefi cu pretenţii. Unele camere au chiar şi jacuzzi, în ciuda faptului că predomină designul minimalist. Majoritatea au plaje private, cu transfer spre plajă cu limuzine sau jeepuri. Dar, indiferent că sunt de 3, 4 sau 5 stele, marea majoritate a hotelurilor sunt foarte cochete şi oferă servicii excelente.

Dincolo de orice altceva, însă, potenţialul de distracţie din Mykonos e celebru în toată Europa – şi nu numai. De la beach bar-uri la cluburi de noapte, petrecerea pare neîntreruptă de dimineaţa până noaptea târziu.


Contactează-mă!

Pentru cine e Mykonos?

Cu câteva zile în urmă, tabloidele publicau poze cu Lindsey Lohan la plajă în Mykonos. Tot în Mykonos erau văzuţi, nu demult, Lady Gaga, Gerard Butler, Ariana Grande, Paris Hilton şi multe alte celebrităţi.

Asta nu înseamnă că e o destinaţie de neatins pentru restul lumii. Există şi preţuri normale. De exemplu: 4-5€/bere, 10-12€/cocktail, 15€/salata, 20€/persoană un prânz sau o cină; mașina de închiriat: 55€-75€/zi; sporturi de apă: între 25-80 €; 2 șezlonguri şi o umbrelă 20€/zi (tariful sezlongului creşte dacă este mai aproape de mare); 5€/călătorie/taxi boat.

Marea majoritate a turiştilor sunt oameni obişnuiţi în căutarea combinaţei perfecte de relaxare, distracţie, mâncare bună şi locuri interesante. Pentru ei recomand Mykonos fără ezitare!

 

Mykonos este o insulă care, în ciuda prospeţimii şi aerului cosmopolitan, a reuşit să îşi păstreze tradiţiile şi autenticitatea.

 

Poţi sta în resorturi exclusiviste sau hoteluri în apropierea portului, unde priveliştea e spectaculoasă. Dar poţi alege şi hoteluri tip boutique, liniştite, construite în stilul caselor tradiţionale (unde arhitectura veche se îmbină foarte interesant cu designul interior modern). Poţi merge la restaurante de lux, dar şi la taverne tradiţionale (am şi aici câteva recomandări de vis).

Iar dacă eşti o fire mai retrasă, dar rezonezi şi la atracţiile Mykonos-ului, nu te îngrijora: există plaje şi hoteluri izolate, sătucuri fermecătoare, locuri în care te poţi relaxa departe de nebunia turistică, dar aproape de ce are insula mai bun de oferit.

 

 

Ce te poate atrage la Mykonos?

Îţi faci planurile de vacanţă şi vrei să ştii pentru ce să te pregăteşti? Dacă pleci în Mykonos, răspunsul este: pentru absolut orice. Mai jos ai doar câteva opţiuni pentru care această insulă e deja celebră; pe majoritatea le-am încercat pe propria piele şi le recomand cu toată căldura.

 

Cluburile

Îmi place să explorez toate atracţiile locului în care călătoresc, iar Mykonos e celebru pentru atmosfera sa de petrecere. Şi pentru că iubesc muzica şi dansul, uneori chiar am chef să pierd o noapte (sau două!) în cluburi. Mai ales într-o destinaţie precum Mykonos!

Faima insulei e binemeritată. Cluburile din Mykonos sunt pentru toate gusturile şi genurile, iar grecii ştiu să petreacă până dimineaţa. Eu m-am simţit foarte bine; demult n-am mai avut atâta energie!

Un sejur în Mykonos înseamnă petreceri pe cinste și super-cluburi deci este o destinație recomandată în special pentru cei dornici de astfel de distracții.

 

Distracția pe (și sub) apă

Pentru firile mai sportive, Mykonos e un adevărat paradis. De la snorkeling şi scuba diving la windsurfing şi kitesurfing (n-am încercat personal, recunosc, dar arată spectaculos), ai cum să îţi consumi energia rămasă după o noapte de club.

Iar dacă îţi place marea, dar nu neapărat sportul, tot ai ce face: există sute de oferte de excursii cu iahtul sau croaziere în largul insulei sau spre insula vecină, Delos.


Contactează-mă!

 

Mâncarea 

Am recunoscut deja că îmi cam place să mănânc, iar dulciurilor le rezist foarte greu. În Mykonos mi-a plăcut foarte tare mâncarea de toate felurile, în special peştele proaspăt, fructele de mare şi îngheţata specifică locului, cu diverse arome. Recomand şi galaktoboureko, o plăcintă grecească cu umplutură cremoasă şi aromă de lămâie.

galaktoboureko - preparat din Grecia

galaktoboureko – preparat din Grecia

 

În plus, chiar dacă salata nu e pe lista ta de preferinţe, încearcă, totuşi, o salată aici. Nu seamănă cu cea de acasă. O fi uleiul de măsline de vină? Nu ştiu, dar salatele mâncate în Mykonos au fost senzaţionale, iar după cum probabil deja mulți dintre voi știți, Grecia oferă o bucătărie mediteraneană excelentă, indiferent de insulă.

 

Evident… peisajele din Mykonos

În definitiv, vorbim despre o insulă din Grecia. Peisajele sunt superbe: relieful unduios, plaje de toate felurile: cu nisip, cu pietriş, unele mai izolate, în zonele de coastă, altele foarte populare; istorie de mii de ani, prezentă la tot pasul; flori multicolore, case albe, obloane albastre, bisericuţe albe si ele, mori de vânt, terase şi taverne, magazine, toate pe fondul cerului albastru perfect şi mării azurii din fundal.

În concluzie, Mykonos are multe de oferit iar un sejur complet aici îți va înfrumuseța vara și amintirile!

 

 

Am testat tot ce are mai bun această insulă spectaculoasă din Grecia: Mykonos. Îţi pot recomanda un sejur potrivit pentru interesele şi bugetul tău:


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Mykonos:

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe