Skiathos

Insula Skiathos din Grecia este binecuvântată cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Marea Egee, deci nu e de mirare că în lunile de vară insula este vizitată de turişti din toată lumea. Mi-am propus să îți ofer câteva sugestii și recomandări pentru sejurul tău în Skiathos, astfel încât să te bucuri de o vacanță reuşită în această insulă din Grecia.

Auzim de câțiva ani buni că foarte mulți aleg Grecia ca destinație pentru a-și petrece vacanța de vară și parcă ne-am dori, totuși altceva. Ceva mai deosebit. Un loc unde să nu fi fost chiar toată lumea, unde să știm că nu este împânzit de români (asta este realitatea, aud din ce în ce mai des această cerință în rândul clienților) dar care să aibă și un tarif accesibil și să nu fie prea departe. Eu zic că Skiathos este o alegere inspirată dacă te regăsești în cele spuse mai sus, deși vorbim tot despre Grecia. Pentru că este o insulă superbă, cochetă, cu frumuseți ale naturii specifice Greciei dar care deține și restul calităților pe care le pomeneam mai înainte.

 

În doar 1 h 30 eşti în Skiathos, Grecia, cu zbor direct charter din București, Cluj Napoca, Timișoara, Sibiu, Iași, în perioada iunie-septembrie.

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Skiathos, Grecia?


Contactează-mă!

 

Skiathos, paradisul Mării Egee!

Chiar aşa este insula Skiathos, un mic colţ de rai, un loc care îşi păstrează autenticitatea şi care mi s-a părut destul de diferit de celelalte insule greceşti. Skiathos îţi dă senzaţia unei destinaţii exotice, undeva departe de casă. Dar, de fapt, eşti la o distanţă de nici 2 ore, cu avionul, aşa cum spuneam.

 

A fost odată…

Locuită încă din vremurile preistorice, menţionată pentru prima dată de Herodot, părintele istoriei, insula Skiathos a fost sub ocupaţie romană, bizantină, veneţiană şi turcească. Numele i-a fost dat în vechime, oamenii considerând ca această insulă se află „în umbra” Muntelui Athos: Skia – „umbra”; Athos – [muntele] „athos”. În jurul anului 1955, începe şi dezvoltarea turistică a insulei, cu plaja Koukounaries, unde îşi petreceau vacanţele reprezentanţii societăţii înalte. Majoritatea plajelor, fără amenajări la acea vreme, cuceresc rapid inimile turiştilor.

 

Skiathos, în zilele noastre

Din tot ceea ce am văzut în Skiathos, pot spune că insula este o destinaţie potrivită pentru toate categoriile de turişti: cupluri, lună de miere, gaşcă de prieteni, familii cu copii. De la mic, la mare, toată lumea este binevenită în Skiathos!

Olivia și Sofia în vacanță în Skiathos! #VacanteleTuristilorMei @ANCAPAVEL.RO

Olivia și Sofia în vacanță în Skiathos! #VacanteleTuristilorMei @ANCAPAVEL.RO

 

Plajele din Skiathos

Toată lumea este binevenită în Skiathos, unde se găsesc atât de multe plaje cu nisip fin, aşa cum preferă cei mai mulţi turişti români. Peste 60 de plaje are Skiathos! Iar 9 dintre ele sunt distinse cu Blue Flag, datorită calităţii apei și a nisipului. Şi unde poţi experimenta diverse activităţi nautice, despre care îţi povestesc în cele ce urmează.

Plaja Koukounaries este cea mai cunoscută plajă de aici, supranumită şi “Chrysi Ammos”, adică “Nisipul Auriu”, datorită nisipului său fin, care, sub razele soarelui, are culoare aurie. Iar mireasma pădurii de pin care ajunge până pe plajă, conturează şi mai mult priveliştea exotică a acestui loc. Aproape de plaja Koukounaries, la 250 m se află hotelul Skiathos Palace 5*. Oferă privelişti superbe spre golful Koukounaries! O cameră cu o astfel de vedere este ideală pentru cupluri, mai ales cele care îndrăgesc Grecia dar caută și ceva mai aparte, în același timp.

 

Skiathos are peste 60 de plaje. Iar 9 dintre ele sunt distinse cu Blue Flag.

 

În aceeaşi zonă se află vilele Alisia, Alexis şi Dionissos, opţiuni de cazare foarte bune dacă vrei să aloci un buget mai mic pentru un sejur în Skiathos, Grecia.

Plaja Agia Paraskevi din Skiathos este o altă plajă superbă, cu nisip fin, ideală pentru familiile cu copii, deoarece intrarea în mare este lină. In zonă, se află hotelul Skiathos Princess 5*, un hotel pe care îl recomand mai ales familiilor cu copii. Are acces direct la plajă, iar cei mici se pot bucura de locurile amenajate pentru ei: club cu activităţi interactive, spaţiu de joacă, piscine. Iar intrarea în mare este lină, ceea ce este ideal pentru o ” șuetă” cu lebedele 😀

Plaja Agia Paraskevi din Skiathos #VacanteleTuristilorMei @ANCAPAVEL.RO

Plaja Agia Paraskevi din Skiathos #VacanteleTuristilorMei @ANCAPAVEL.RO

 

Tot pentru copii, recomand și plaja Trulos, situată in partea de sud a insulei. Trulos este o plajă cu nisip, ușor accesibilă, are șezlonguri, dar și o zonă mai sălbatică unde poți sta pe nisip. De asemenea, veți găsi aici și numeroase taverne cu specific grecesc, evident.

 

#VacanteleTuristilorMei @ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei @ANCAPAVEL.RO

 

Despre Plaja Banana din Skiathos îţi pot spune că este frecventată de tineri, datorită facilităţilor pe care le oferă: sporturi nautice, taverne, cafenele, toate într-o atmosferă plină de acţiune.

Pe de altă parte, plaja Mandraki este efectiv, binecuvântată de natură, cu dune de nisip fin şi apă limpede de culoarea smaraldului.

Plaja Megalos Vassilias din Skiathos este cunoscută şi sub numele de „Plaja Regelui”, denumire dată de faptul că, aici era unul dintre palatele regelui Filip al Macedoniei. Tot aici, pe plaja Vassilias este hotelul Kassandra Bay 5*, un hotel absolut superb, elegant, înconjurat de grădini şi măslini, ideal pentru cupluri şi luna de miere.

Iar cea mai impresionantă plajă din Skiathos este plaja Lalaria. Şi nu doar din Skiathos, ci din Europa. Spectaculoasă! Vei fi uimit de culoarea apei şi de peisajul unic. De milioane de ani, vântul din nord izbeşte cu putere valurile în stancile abrupte si creează pietricele perfect rotunde, de diferite culori (denumite “lalaria”), care acoperă întreaga plajă. Se poate ajunge aici doar pe mare, în croazierele pe care le poţi rezerva la faţa locului.

 

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Skiathos, Grecia?


Contactează-mă!

 

Orașul-port Skiathos

Skiathos este principalul oraș al insulei, situat la capătul de sud-est, într-un golf superb! Fiind oraș port, este aliniat de ambarcațiuni de tot felul și de o promenadă cu străzi înguste, case albe tradiţionale cu grădini pline de flori, magazine, taverne, restaurante și cafenele. În orice moment al zilei vei ajunge aici, va fi o plăcere să admiri și să descoperi asemenea locuri și priveliști tipic grecești.

 

Sporturile nautice

Plajele din sudul insulei sunt un adevărat paradis pentru pasionaţii de sporturi nautice. Fie că eşti amator sau profesionist, poţi trăi senzaţii tari încercând parasailing, ski nautic, banana, wake board, wind surfing, kayak canoe sau scufundări!

 

Mâncarea din Skiathos nu poate lipsi din discuţie!

Specificul mediteranean îmi place foarte mult, iar în Skiathos, am avut ocazii excelente să savurez fructele de mare şi preparatele din peşte.

La taverna Big Bad Wolf, amplasată în apropierea Plajei Koukounaries, am mâncat o porţie delicioasă de calamari la gril. Taverna mai este renumită şi pentru musacaua pregatită de Alexandros Mavrogialis, proprietarul şi bucătarul localului. Este indicat să faci o rezervare telefonică, înainte. Dacă îţi plac scoicile, tot aici, la taverna Big Bad Wolf, o astfel de porţie pică excelent!

Despre Restaurantul Carnayo am aflat de la ghidul local că este unul dintre cele mai bune localuri din Skiathos, mai ales pentru o cină specială. Aici vei savura întotdeauna legume din grădina bio, paste gustoase, peşte proaspăt şi reţete gătite cu imaginaţie şi inspiraţie de Chef-ul restaurantului. Iar colecţia specială de vinuri greceşti, este nelipsită.

La restaurantul White Viewde pe terasa hotelului Skiathos Palace, poţi veni nu doar pentru specialităţile greceşti şi internaţionale, ci şi pentru priveliştea superbă asupra golfului Koukounaries. Şi pentru florile multicolore care decorează foarte frumos terasa.

 

Transportul intern din Skiathos

Există mijloace de transport publice (autobuze), taxiuri, bărci, sau poţi închiria maşini sau motociclete. Autobuzele circulă la fiecare 20 de minute si preţul biletului este în jur de 1 EUR. Interesant este şi transportul cu barca pentru că doar aşa poţi vizita plajele izolate Kastro, Lalaria, Aselinos, Kehria, ostrovuri nelocuite (Tsougrias) şi insule apropiate, precum Skopelos.

 

Vedetele vin în Skiathos

KURT RUSSEL & GOLDIE HAWN, ROBERT DENIRO & JOHN TRAVOLTA, TOMMY HILFIGER au fost în Skiathos. Au explorat insula si plajele acesteia cu o barca cu motor, s-au bucurat de ospitalitatea localnicilor, motiv pentru care revin aici. De exemplu, KURT RUSSEL & GOLDIE HAWN vin în Skiathos in fiecare vară, de peste zece ani, în zona Achladies. Iubesc plajele insulei pe care ajung cu barca cu motor şi sunt pasionaţi de bucătăria grecească.

Şi pentru că am amintit de vedete, află că în Skiathos s-a filmat musicalul Mamma Mia, care s-a turnat în mare parte aici, dar și pe insula vechină, Skopelos. Filmul este un tribut adus formației ABBA, pe ale cărei melodii s-a desfășurat întreaga acţiune.

 

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre Skiathos. Cred că este o ocazie să te bucuri de o vacanță de vară foarte frumoasă și relaxantă pe plajele din această insulă din Grecia!

 

Dacă ești interesat de o vacanță în Skiathos, Grecia, te pot ajuta cu plăcere:


Contactează-mă!

 

 

Tururi, activități și experiențe locale din Skiathos:

Recomandări

Cauta mai multe