Milano

Milano este capitala modei prin excelenţă şi nu înseamnă doar magazine şi tendinţe, ci şi o cultură complexă. O escapadă la Milano poate fi una dintre cele mai inspirate călătorii ale tale!

Dincolo de modă şi tendinţe, Milano înseamnă cultură şi istorie, clădiri spectaculoase şi arhitectură în stil gotic.

Şi pentru că aminteam de clădiri spectaculoase, Domul din Milano este un must see. Iar pentru o vedere impresionantă, de ansamblu a oraşului, trebuie să urci în turnul Domului, la o înălţime de peste 100 m.

Fotografiile pe care le poţi face în Piaţa Centrală din Milano, cu priveliştea dominantă a Domului, sigur vor deveni imagini cu personalitate.

 

 

 

city break la Milano MilanoMilanoMilanoMilanoMilanocity break la Milanohoteluri MilanoMilano, Italia

Milano este un oraş boem prin excelenţă, astfel că, o plimbare cu barca pe canalele din cartierul Navigli, te duce cu gândul la plimbările romantice veneţiene.

Poţi lua o scurtă pauză pentru Aperitivo, gustarea milaneză dintre mese (prânz şi cină), care s-a transformat în artă la Milano.

La câțiva pași de Piaţa Domo, vei întâlni tramvaiele milaneze, care au o tradiţie aparte, îmbinată cu frumusețea călătoriei în inima orașului Milano. Şi în plus, poţi avea parte de o cină specială, pentru că cele două tramvaie istorice, denumite ATMosfera, sunt primele restaurante itinerante din Italia.

Pentru cei pasionaţi de artă şi cultură, operele lui Leonardo da Vinci îi aşteaptă la Biserica Santa Maria delle Grazie. Cina cea de taină este reprezentativă, dar şi alte elemente, care pot fi descoperite venind aici.

 

Brera – cartierul designului

De două ori pe an, Milano devine locul de unde nu ai voie să lipsești, dacă iubești design-ul. Faimosul Salone del Mobile adună mii de vizitatori, în timp ce cartierul central Brera se împânzește și el de pasionați ai arhitecturii, design-ului interior, amenajărilor și al creațiilor artistice felurite, odată cu Milan Design Week. Din punctul meu de vedere, Brera este inima orașului Milano, este locul unde pulsul acestui oraș cosmopolit se poate simți cel mai clar. Cafenele, gelaterii, restaurante și terase pline se găsesc la tot pasul, printre șerpuirile străduțelor înguste și fermecătoare.

 

 

Milan Fashion Week

Săptămâna Modei de la Milano este unul dintre evenimentele care dau ora exactă în industria modei. Faimoasele branduri își pregătesc glorioasele scene, pentru a-și prezenta cele mai recente și spectaculoase creații. Milano, al cărui cord vibrează în fiecare zi pe tonul modei și al artei, își ridică pulsul la cote și mai ridicate în perioada desfășurării Fashion Week, adunând sute de mii de vizitatori din toate colțurile lumii. Entuziasmul impactează o mulțime de industrii adiacente, în timp ce Milano devine activ 24 h / 24.

cover photo: freepik.com

 

Ești interesat/ă de un City break la Milano?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Milano:

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Londra, văzută prin ochii mei!

Călătoria mea la Londra a fost despre redescoperire și reînnoire, despre veriga fină care unește trecutul cu viitorul. Cu fiecare pas prin acest oraș am strâns povești și am lăsat în urmă amintiri care sunt acum încrustate în pavajul orașului ce se întinde de la tradiție la inovație. De îndată ce am ajuns în Londra, primele impresii au început să …

Continuă să citești  

Roma: un muzeu sub cerul liber al Italiei

  “Bellissima Roma” este o sursă extraordinară de bogație culturală și spirituală. Pe oricare străduță te-ai afla sau la oricare construcție din jur te-ai uita, vei constata că totul are o istorie impresionantă. Aproape la fiecare pas parcurs în Roma, te va întâmpina un monument istoric emblematic. Iar Vaticanul radiază prin grandoarea sa. Motiv pentru care, recomand, în general, să …

Continuă să citești