Bali, Indonezia

Peisajul uluitor de frumos al insulei Bali din Indonezia, satele tradiţonale, câmpurile terasate de orez și plajele idilice te invită să descoperi cultura balineză, una dintre cele mai prietenoase și mai primitoare culturi ale lumii, plină de tradiție și spiritualitate. Odată ce ai ajuns în Bali, îndrăzneşte să intri în lumea autentică balineză, dincolo de confortul stațiunilor turistice, pentru a explora, în detaliu, tot ce are de oferit insula Bali.

Vreau să îţi povestesc, în cele ce urmează, despre cultura şi tradiţiile din Bali, cu locurile sale inedite şi localnicii care îţi vor transmite energie pozitivă la tot pasul. M-am gândit să încep cu aspectele ce ţin de cultura balineză pentru că, înainte de toate, insula Bali este o destinaţie legendă, nu doar exotică şi va fi atât de interesant să cunoşti frumuseţile autentice balineze. Vei vedea ce trebuie, neapărat, să vizitezi în Bali și aspectele de care să ții cont pentru o vacanță reușită.

 

 

vacanta in Balivacanta in Balivacanta in Balivacanta in Balivacanta in Bali

 

Iar dacă toate aceste frumuseţi te vor convinge să îţi petreci vacanţa într-una dintre cele mai spectaculoase destinaţii ale lumii, ţi-am pregătit şi câteva recomandări pentru a avea parte de o vacanţă cât se poate de specială, în insula Bali!

 

Te invit să descoperim împreună insula Bali, din Indonezia!

 

Cultura balineză

Cultura balineză și obiceiurile hinduse sunt amprenta tuturor aspectelor vieții de pe insula Bali. Mai mult decât atât, Bali este poarta culturii asiatice, care, odată ce o vei deschide, vei descoperi o lume cu totul inedită.

Amestecul unic dintre hindu și obiceiurile locale a dus la o mare varietate de artă și la o tradiție longevivă de artiști și maeștri. Capodoperele de artă pot fi găsite cu ușurință în fiecare colț din Bali, iar cultura Bali poate fi simțită peste tot: în satele tradiţionale, pe câmpurile de orez, în templele unde balinezii își cinstesc strămoșii și lumea spiritelor (elemente emblematice ale culturii balineze, despre care îţi voi povesti în cele ce urmează), în muzee sau chiar şi în designul hotelurilor.

 

 

Oraşele provinciale Ubud şi Sukawati sunt cele mai potrivite locaţii din Bali şi e musai să le vizitezi pentru a putea descoperi, cu adevărat, cultura şi obiceiurile balineze. Situate în pădurile de orez şi pe râpe abrupte, aceste două locaţii balineze au devenit centre din cultură şi artă şi au ajutat foarte mult la dezvoltarea turistică locală.

Pont: există excursii locale cu ghid vorbitor de limba engleză care cuprind o incursiune în Ubud şi Sukawati. Merită pe deplin să alegi această excursie!

În plus, odată ce ai ajuns în Ubud, trebuie să faci o vizită la habitatul natural al maimuțelor balineze, cu coada lungă. Locaţia se numeşte Ubud Monkey Forest, unde trăiesc aproximativ 1050 de maimuţe. Parcul este deschis zilnic, între orele 8:30 AM – 6 PM, iar preţul biletului este 80.000 IDR/adult şi 60.000 IDR/copil (1 Rupie Indoneziană = 0,00028 RON)

 

vacanță în Bali

Vacanţele turiştilor în Bali: Ubud Monkey Forest, foto ANCAPAVEL.RO

 

Ubud este cunoscut și datorită faptului că aici se desfăşoară cele mai avansate şi complexe cursuri de yoga din lume şi este locul unde se află o mulțime de școli primare de yoga, cu instructori dedicaţi şi spirituali. Yoga Barn este unul dintre cele mai populare centre de yoga din Bali, oferind cursuri atât pentru începători, cât și pentru yoghini mai avansați.

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Bali?


Contactează-mă!

 

Satele tradiţionale balineze

 

Satele din Bali sunt izvorul tradiţiei balineze. Peisajele cu câmpurile de orez, terasate şi de culoare verde crud sunt emblema satelor şi sursa vie de hrană a localnicilor.

 

În 2013, Guvernul de la Bali a demarat un program de promovare a satelor tradiționale ca o alternativă la atracțiile turistice principale. Satul Penglipuran a avut un succes major în această zonă și a fost premiat ca fiind cel mai curat sat din lume. Mai mult decât atât, vei vedea că fiecare sat balinez are un atuu al său şi îţi vei da seama de acest aspect interesant, după ce vizitezi vreo 2-3 sate balineze, pentru comparaţie. De exemplu, satul Mas din Ubud este cunoscut pentru sculpturile în lemn de înaltă calitate, satul Batuan pentru pictura tradițională, iar satul Tenganan promovează tradițiile originale ale culturii balineze, prin port, îmbrăcăminte şi dans.

 

sejur Bali

Vacanţele turiştilor în Bali: Câmpurile de orez din Bali, Indonezia foto ANCAPAVEL.RO

 

 

Indiferent ce sat vei vizita, contează mult să intri în contact cu localnicii şi să admiri cum îşi susţin cu mândrie principiile şi valorile lor de viață, ceea ce va fi o experiență fascinantă în vacanţa ta în Bali.

 

Aşa cum se spune, omul însufleţeşte locul, iar aici, în Bali, precum şi în alte insule ale Asiei, cu cât oamenii sunt mai simpli şi mai autentici, cu atât locurile prind şi mai multă viaţă. Iar faptul că în Bali încă mai vezi localnicii desfăşurându-şi activitățile zilnice, îmbrăcaţi în haine tradiționale, îţi poţi da seama cât de mult s-au schimbat oamenii în ultimii 100 de ani.

 

 

Templele balineze

Religia tradițională este o parte majoră a vieții în Bali. Templele balineze sunt simboluri ale religiei balineze şi locuri sacre pentru localnici. Iar arhitectura și structura acestor temple au urmat reguli stricte şi vei vedea diferite construcții impresionante. Orice turist ajuns în Bali, nu va putea decât să rămână profund impresionant în faţa acestor minuni religioase şi arhitecturale.

 

Vei vedea că majoritatea acestor temple sunt localizate foarte interesant, pe stânci şi înconjurate de o atmosferă liniştită, iar unele dintre ele oferă şi posibilitatea de face yoga şi meditaţie.

 

 

Unul dintre templele faimoase din Bali este Templul Uluwatu  – Pura Luhur Uluwatu, catalogat unul dintre cele 6 temple principale din Bali. Pe lângă unicitatea arhitecturală, templul Uluwatu se află într-un loc impresionant, la marginea unei stânci foarte abrupte, cu o înălţime de aproximativ 70 m deasupra nivelului mării. Cele mai bune momente ale zilei pentru o vizită la acest templu sunt după-amiaza şi la apus, când vei surprinde privelişti superbe.

Templul Uluwatu este şi gazda unor spectacole cu dansuri tradiţionale, de aceea există diferite preţuri de acces la templu:

Preţuri bilete templu: 30.000 IDR/adult; 20.000 IDR/copil; 100.000 IDR/acces la spectacole

Din categoria celor mai impresionante temple din Bali, mai poţi vizita Pura Tanah Lot, Pura Tirta Empul, Pura Ulun Danu Bratan, Besakih Temple, Pura Dalem Agung.

Ca orice vizită la temple şi locuri religioase, nu uita să porţi haine decente și desigur, să ai un comportament corespunzător, altfel intrarea va fi refuzată.

 

Dansurile tradiţionale balineze

La origini, dansurile balineze erau un omagiu adus zeităților din temple. Astăzi, muzica tradiţională balineză, sunetele armonioase, unele relaxante, altele mai aprinse, costumele extravagante și mișcările unduioase sunt adevărate spectacole în rândul turiştilor veniţi din lumea întreagă, dar, bineinţeles şi în rândul publicului satului, care îşi iubeşte foarte mult tradiţia. La unele evenimente, dansatorii sunt stăpâniți de spirit și intră într-o stare de transă, în timp ce dansează. De aceea, dansul Bali este atât de sacru şi spiritual. Şi este foarte interesant să ştii că fiecare dans are o poveste pentru că este inspirat din legendele hinduse. De aceea, este bine să studiezi înainte cultura fiecărei destinaţii pe care o vizitezi, mai ales când este vorba de o cultură atât de specială şi magică precum cea balineză.

 

 

Fiecare comunitate locală, denumită banjar are propriul grup de atişti, care sunt responsabili de orice program de spectacol de artă bazat pe un program stabilit –  Bali Calendar. Cele mai impresionante dansuri balineze concurează în cadrul unui festival anual de artă.

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Bali?


Contactează-mă!

Plajele din Bali

Insula Bali este cunoscută şi pentru plajele sale exotice, iar mulți oameni din întreaga lume vin aici în vacanță cu dorinţa de a se relaxa pe plajele paradisiace balineze.

Și, desigur, multe dintre ele sunt absolut uluitoare, dar cele mai populare plaje din Bali nu sunt neapărat cele mai bune, de aceea mi-am propus să vă spun care sunt plajele preferate din Bali, ale turiştilor mei.

Nusa Dua este cunoscută pentru plajele sale curate și apele calme, așa că nu este de mirare că aici vin multe familii cu copii. Însă, această plajă are ceva pentru fiecare vârstă, iar țărmul este plin de restaurante și magazine, unde te poți distra atunci când te plictisești de băi de soare. Tot aici, pe plaja Nusa Dua se află un resort superb balinez, Melia Bali 5* care oferă o experiență personalizată exclusivă, prin conceptul său denumit The Level.

 

Plajele din Bali

Vacanţele turiştilor în Bali: Plaja Nusa Dua din Bali, Indonezia foto ANCAPAVEL.RO

vacanță în Bali

Vacanţele turiştilor în Bali: Hotel Melia Bali 5*, Indonezia foto ANCAPAVEL.RO

 

Plaja Bingin este una dintre plajele cu imagini de cărți poștale perfecte din Bali. Se află pe coasta de vest a peninsulei Bukit şi este destul de izolată şi rustică. Uneori nu o găseşte nici Google Maps. Dar merită să te străduieşti să o descoperi. Nu ajunge toată lumea la ea.

Plaja Karma a devenit una dintre cele mai trendy plaje din Bali și este cunoscută pentru superbele sale ape azurii și nisipul alb pulbere. Este o plajă privată de lux, care face parte din stațiunea Karma Kandara şi evident, aici vin turiştii care caută locuri exclusiviste.

Ador plajele cu imagini de tip cărţi poştale! Şi după cum vezi, în Bali sunt destule. Gunung Payung şi Nusa Lembongan sunt două dintre ele, cu nisip alb pudră, ape calme și peisaje luxuriante. Se poate ajunge uşor la aceste superbe plaje balineze, dotată şi cu şezlonguri și umbrele.

Dacă eşti în căutarea celui mai bun loc pentru a face snorkeling în Bali, plaja Amed este locul potrivit. Nu este o plajă tipică aurie sau albă, ci o plajă cu nisip negru. Şi dacă am menţionat de snorkeling, evident că plaja Amed din Bali este cunoscută pentru viața sa marină uluitoare, având unul dintre cele mai colorate recifuri de pe insulă.

O altă plajă superbă din Bali este plaja Kelingking, cunoscută pentru peisajul și natura sa uimitoare. Dacă vei căuta pe Instagram sau alte canale social media ” best beaches in Bali” vei vedea că îţi vor apărea multe imagini cu această plajă, care a ajuns virală pe internet.

Deşi relativ mici faţă de plajele populare din Bali, plajele Padang Padang, Balangan, Seminyak sunt excelente pentru surferi şi pentru turiştii care caută plaje mai izolate. Pentru doritorii de mâncare tradiţională locală, e bine de ştiut că pe aceste plaje se găsesc şi taverne cu mâncare tradiţională balineză.

Cu siguranţă, mai sunt şi alte plaje interesante din Bali, iar dacă tu ai o recomandare care nu se află pe lista mea, te aştept cu un comentariu la acest articol.

 

 

Sper că am reuşit să te introduc într-o lume cu totul specială şi să te ajut să cunoşti frumuseţea culturală balineză!

În continuare, îmi face plăcere să îţi ofer câteva recomandări şi sugestii pentru a avea parte de o vacanţă cât se poate de specială, în insula Bali! Află aici cum să îţi pregăteşti vacanţa în Bali, iar dacă ai întrebări sau eşti interesat/ă de o ofertă personalizată în Bali, îţi răspund cu plăcere!

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Bali?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale în Bali:

 

 

 

Locuri din Bali, Indonezia

Cauta mai multe  

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe