Tunisia

Tunisia este o destinație excelentă pentru o vacanță la plajă, dar şi locul potrivit pentru aventură, locul unde vei descoperi istoria deşertului şi a berberilor. Este o destinaţie complexă pentru că are atâtea de oferit turiştilor: staţiuni turistice, plaje lungi şi late cu nisip foarte fin şi alb, diverse categorii de resorturi all inclusive, excursii interesante, activităţi turistice şi mult soare! Dar cel mai important este că în Tunisia poţi descoperi lumea autentică a deşertului!

Vacanță în Tunisia – mixul ideal de relaxare și aventură

O vacanță în Tunisia arată cam așa: astăzi te relaxezi pe șezlong, la un resort de 5* din Sousse, iar mâine te vei afla în deșertul Sahara, vizitând o oază sau culegând curmale. Nu rata o astfel de experiență!

vacanță în Tunisia

 

Tunisia este pentru mine, o experienţă de neuitat!

Prima destinaţie pe care am vizitat-o în afara Europei, locul unde: am păşit pentru prima dată în deşert, m-am plimbat cu cămila şi cu jeep-ul printre dunele de nisipam prins apusul într-un loc spectaculos denumit “Sahara de sare”, am interacţionat cu berberii, oamenii deşertului, am condus caleaşca prin oaze, am vizitat locul unde s-a filmat Star Wars, plus multe altele pe care ţi le voi povesti cu drag: https://ancapavel.ro/destinatie/tunisia/excursie-in-sahara/

 

Ghid de călătorie în Tunisia

Condiţii de intrare în Tunisia: cetăţenii romani nu au nevoie de viză turistică, dar este obligatorie prezentarea paşaportului valabil cel putin 6 luni din momentul intrării în ţară.

Limba oficială: araba şi franceza. În punctele de atracţie turistică şi la hoteluri se vorbesc şi engleza sau germana.

Moneda naţională: dinarul tunisian (DT). Pe teritoriul Tunisiei se pot schimba fără restricţii valutele convertibile, dar sunt acceptate şi cecurile de călătorie, respectiv cărţile de credit. Introducerea sau scoaterea din ţară a dinarului tunisian este strict interzis, iar preschimbarea în valută convertibilă la ieşirea din ţară se poate face până la max. 30% din suma preschimbată la intrarea în ţară (cu condiţia păstrării documentelor de schimb) şi numai la băncile de pe teritoriul aeroportului.

Curent electric: 220 V, conform normelor europene.

Sănătate: vaccinarea nu este necesară. Femeile gravide peste 6 luni au nevoie de documente medicale în original. Apa de la robinet nu este potabilă! Se poate achiziţiona apă îmbuteliată la preţ acceptabil. Ca în orice destintaţie externă, se recomandă să ai la tine medicamente uzuale: pentru stomac, febră, raceală, alergii, etc.

Programul magazinelor: de luni până vineri, între orele 8-12 şi 16-20. Duminica, majoritatea magazinelor sunt închise. Soukh-urile (pieţele tradiţionale) şi medinele sunt deschise până seara târziu.

Începând din iunie 2018, se vor relua pachetele turistice pentru Tunisia, în regim charter.

Îmbrăcăminte: fiind destinaţie de plajă şi deşert, se recomandă îmbrăcăminte uşoară, din bumbac sau in, pantofi comozi, pălărie şi ochelari de soare. La vizitarea moscheelor, conform obiceiurilor islamice, este obligatorie ţinuta decentă. Şi pentru că am adus vorba de îmbrăcăminte, în Tunisia femeile localnice nu sunt obligate să poarte văl şi nici să fie acoperite în totalitate când merg pe stradă. Asta pentru că Tunisia este una dintre cele mai moderne naţiuni islamice, unde femeile se bucură de toate drepturile.

Bacşiş: este parte a vieţii de zi cu zi în lumea arabă, la fel ca şi negocierea preţurilor.

Mâncare/ băutură: recomandarea mea este să consumi alimentele în cadrul restaurantelor din hoteluri, ce oferă diverse specialităţi precum cel locale, dar şi preparate europene. Printre specialităţile locale fac parte: carne de vită, miel sau peşte cu garnitură de cus-cus şi legume, bricul (foetaj cu carne) preparat din peşte ton, ouă, carne tocată, fructe de mare. Produsele de patiserie sunt foarte dulci, majoritatea preparate pe bază de miere, alune, curmale sau marţipan. Cele mai apreciate băuturi locale sunt diversele sortimente de vin, lichiorul de curmale şi berea tunisiană.

Shopping: prin târguiala tradiţională, care este parte integrantă a cumpărăturilor, se pot achiziţiona la preţuri avantajoase covoare, blănuri, produse de piele, condimente, ceramică, obiecte din cupru/ argint.

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Tunisia?


Contactează-mă!

Locuri din Tunisia

Cauta mai multe  

10 locuri unde copiii pot înota cu delfinii

Am scris despre înotul cu delfinii, am recomandat această experiență prietenilor și clienților și toți s-au întors fericiți. Nici nu se putea altfel! Delfinii sunt creaturi inteligente, prietenoase și pupăcioase, alături de care te simți în siguranță. Iată 10 locuri recomandate pentru înotul cu delfinii. Anul acesta, fără să vreau, înotul cu delfinii s-a întors pe prima pagină a agendei …

Continuă să citești  

Revelion “la cald”: Dubai sau Egipt?

Ţi-ai făcut planurile de Revelion? N-am nimic împotriva Revelioanelor petrecute acasă, dar ia pune în balanţă frigul, zăpada, transportul îngreunat şi mocirla autohtone cu petrecerile cu cocktailuri şi artificii extravagante, forfota bazarurilor şi relaxarea la soare, la marginea piscinei sau mării. Pentru mine, alegerea e simplă! Iar pentru cei ca mine, care caută destinaţii “calde” pentru Revelion, există opţiuni variate, …

Continuă să citești