Tunisia

Tunisia este o destinație excelentă pentru o vacanță la plajă, dar şi locul potrivit pentru aventură, locul unde vei descoperi istoria deşertului şi a berberilor. Este o destinaţie complexă pentru că are atâtea de oferit turiştilor: staţiuni turistice, plaje lungi şi late cu nisip foarte fin şi alb, diverse categorii de resorturi all inclusive, excursii interesante, activităţi turistice şi mult soare! Dar cel mai important este că în Tunisia poţi descoperi lumea autentică a deşertului!

Vacanță în Tunisia – mixul ideal de relaxare și aventură

O vacanță în Tunisia arată cam așa: astăzi te relaxezi pe șezlong, la un resort de 5* din Sousse, iar mâine te vei afla în deșertul Sahara, vizitând o oază sau culegând curmale. Nu rata o astfel de experiență!

vacanță în Tunisia

 

Tunisia este pentru mine, o experienţă de neuitat!

Prima destinaţie pe care am vizitat-o în afara Europei, locul unde: am păşit pentru prima dată în deşert, m-am plimbat cu cămila şi cu jeep-ul printre dunele de nisipam prins apusul într-un loc spectaculos denumit “Sahara de sare”, am interacţionat cu berberii, oamenii deşertului, am condus caleaşca prin oaze, am vizitat locul unde s-a filmat Star Wars, plus multe altele pe care ţi le voi povesti cu drag: https://ancapavel.ro/destinatie/tunisia/excursie-in-sahara/

 

Ghid de călătorie în Tunisia

Condiţii de intrare în Tunisia: cetăţenii romani nu au nevoie de viză turistică, dar este obligatorie prezentarea paşaportului valabil cel putin 6 luni din momentul intrării în ţară.

Limba oficială: araba şi franceza. În punctele de atracţie turistică şi la hoteluri se vorbesc şi engleza sau germana.

Moneda naţională: dinarul tunisian (DT). Pe teritoriul Tunisiei se pot schimba fără restricţii valutele convertibile, dar sunt acceptate şi cecurile de călătorie, respectiv cărţile de credit. Introducerea sau scoaterea din ţară a dinarului tunisian este strict interzis, iar preschimbarea în valută convertibilă la ieşirea din ţară se poate face până la max. 30% din suma preschimbată la intrarea în ţară (cu condiţia păstrării documentelor de schimb) şi numai la băncile de pe teritoriul aeroportului.

Curent electric: 220 V, conform normelor europene.

Sănătate: vaccinarea nu este necesară. Femeile gravide peste 6 luni au nevoie de documente medicale în original. Apa de la robinet nu este potabilă! Se poate achiziţiona apă îmbuteliată la preţ acceptabil. Ca în orice destintaţie externă, se recomandă să ai la tine medicamente uzuale: pentru stomac, febră, raceală, alergii, etc.

Programul magazinelor: de luni până vineri, între orele 8-12 şi 16-20. Duminica, majoritatea magazinelor sunt închise. Soukh-urile (pieţele tradiţionale) şi medinele sunt deschise până seara târziu.

Din România, există pachete complete de vacanță spre Tunisia, cu zboruri directe!

 

vacanță în Tunisia

 

Îmbrăcăminte: fiind destinaţie de plajă şi deşert, se recomandă îmbrăcăminte uşoară, din bumbac sau in, pantofi comozi, pălărie şi ochelari de soare. La vizitarea moscheelor, conform obiceiurilor islamice, este obligatorie ţinuta decentă. Şi pentru că am adus vorba de îmbrăcăminte, în Tunisia femeile localnice nu sunt obligate să poarte văl şi nici să fie acoperite în totalitate când merg pe stradă. Asta pentru că Tunisia este una dintre cele mai moderne naţiuni islamice, unde femeile se bucură de toate drepturile.

Bacşiş: este parte a vieţii de zi cu zi în lumea arabă, la fel ca şi negocierea preţurilor.

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

Descarcă PDF

 

Mâncare/ băutură: recomandarea mea este să consumi alimentele în cadrul restaurantelor din hoteluri, ce oferă diverse specialităţi precum cel locale, dar şi preparate europene. Printre specialităţile locale fac parte: carne de vită, miel sau peşte cu garnitură de cus-cus şi legume, bricul (foetaj cu carne) preparat din peşte ton, ouă, carne tocată, fructe de mare. Produsele de patiserie sunt foarte dulci, majoritatea preparate pe bază de miere, alune, curmale sau marţipan. Cele mai apreciate băuturi locale sunt diversele sortimente de vin, lichiorul de curmale şi berea tunisiană.

Shopping: prin târguiala tradiţională, care este parte integrantă a cumpărăturilor, se pot achiziţiona la preţuri avantajoase covoare, blănuri, produse de piele, condimente, ceramică, obiecte din cupru/ argint.

vacanță în Tunisia

Mövenpick Resort & Marine Spa, Sousse

 

sejur în Tunisia

Mövenpick Resort & Marine Spa, Sousse

 

sejur în Tunisia

Mövenpick Resort & Marine Spa, Sousse

 

sejur în Tunisia

Plajă din Sousse, Tunisia

Cuvântul cheie care descrie o vacanță în Tunisia este “experiență”.

O vacanță în Tunisia înseamnă mult mai mult decât un simplu sejur la plajă, însă. Cuvântul cheie care descrie o vacanță în Tunisia este “experiență”. Nu trebuie să ratezi plimbările în împrejurimi, tururile locale sau excursiile opționale. În mod categoric, îți recomand să nu te rezumi la ideea de resort, de stațiune sau de relaxare la plajă. Desigur, vei avea timp și pentru asta. Dar minim două zile trebuie să ți le aloci pentru vizitat.

Una dintre cele mai tari experiențe de călătorie pe care le vei trăi este excursia în Sahara, despre care poți citi, aici.

Eu recomand tuturor turiștilor mei să meargă în această excursie, pentru că este o experiență deosebită. Vei cunoaște civilizații și culturi noi, oameni cu zâmbetul pe buze, care trăiesc de pe o zi pe alta, vei vizita casele troglodiților, te vei plimba cu cămila, vei face Jeep Safari. Vei vedea ce este o oază, vei culege curmale din pom, te vei plimba prin sate și vei merge la grădina zoologică. Toate acestea vor da viață vacanței tale în Tunisia iar amintirile cu care vei rămâne vor fi pentru totdeauna!

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

Descarcă PDF

 

Oaza Chebika, Tunisia

Oaza Chebika, Tunisia

 

Oaza Chebika, Tunisia

Oaza Chebika, Tunisia

 

 

 

lacul sărat El-Jerid

lacul sărat El-Jerid

 

lacul sărat El-Jerid

lacul sărat El-Jerid

 

vacanță în Tunisia

 

vacanță în Tunisia

 

vacanță în Tunisia

 

vacanță în Tunisia

locuințele troglodite

 

Zoo du Paradis, Tozeur

Zoo du Paradis, Tozeur

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Tunisia?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale în Tunisia:

Locuri din Tunisia

Cauta mai multe  

Maldive – vacanțe pentru cupluri și luna de miere

  Vizitați insula Maafushi, cea mai populară insulă din Maldive Maafushi este o insulă mică din Maldive, dar plină de viață, unde puteți găsi o varietate de activități, restaurante și cazare. Dacă ați ajuns aici, puteți face snorkeling, scufundări, surfing, parasailing sau plimbări cu barca cu fund de sticlă. De asemenea, puteți vizita închisoarea din Maafushi, unde puteți afla mai …

Continuă să citești  

Maldive, Mauritius, Seychelles: vacanțe exotice de calitate pentru sezonul 2024

Maldive: locul ideal pentru vacanțe romantice Maldive este un arhipelag format din peste 1000 de insule, dintre care doar 200 sunt locuite. Aici poți găsi unele dintre cele mai frumoase resorturi din lume, care îți oferă confort și intimitate pe malul oceanului. Poți opta pentru o casă pe apă, unde să te trezești cu sunetul valurilor și să admiri peștii …

Continuă să citești  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile