Zanzibar

Zanzibar este o lume exotică aparte, care s-a aşeazat în topul destinaţiilor wow, inclusiv în rândul turiștilor români! Este un paradis în adevăratul sens al cuvântului. Iar cei care au şansa şi bucuria să ajungă aici, pot spune că şi-au îndeplinit un vis.

De la aleile labirintice din Stone Town, unde încă răsună ecoul poveștilor vechilor sultani și comercianți de mirodenii, până la țărmurile idilice bătute de valuri turcoaz, fiecare colț al Zanzibarului promite o experiență de vacanță remarcabilă. Călătoria ta în Zanzibar va fi una presărată cu variate descoperiri și în plus, te vei întoarce cu bateriile încărcate” , pentru că aici, timpul pare să se oprească, în timp ce spiritul aventurii se intensifică.

În cele ce umează vei afla ce înseamnă o vacanţă în Zanzibar şi cum ar trebui să te organizezi ca să ai o experienţă extraordinară!

 

 

 

 

Despre Zanzibar

 

Zanzibar este un teritoriu semi-autonom, parte a Tanzaniei, o ţară a contrastelor şi a superlativelor, pornind de la mixul cultural şi până la frumuseţile pe care natura i le oferă: cel mai înalt vârf al Africii – Kilimanjarocel mai adânc lac al Africii – Tanganyika, cel mai mare lac al Africii – Lacul Victoria şi nu numai. De numele Tanzaniei se leagă şi două dintre cele mai importante parcuri naţionale ale ţării: Parcului National Serengeti, Parcul Naţional al Craterului Ngorongoro, care conservă importante elemente de floră şi faună, dar şi civilizaţii tribale autentice. Aici, în aceste parcuri naţionale ai ocazia să intri în contact direct cu animalele sălbatice ale Africii, într-un safari de neuitat!

Insula Zanzibar este ca o bijuterie a Oceanului Indian care străluceşte nu prin lux şi opulenţă, precum destinaţiile extravagante, ci străluceşte prin simplitatea oamenilor, a naturii exotice şi a junglelor africane.

Cred că deja ţi-ai dat seama că Zanzibar este o destinaţie activă şi în fiecare zi petrecută aici, poţi face câte ceva inedit: snorkeling, scubadiving, înot cu delfinii în largul oceanului, vizită în capitala insulei, Stone Town, cu un amestec fascinant de influenţe din Africa, India, Arabia şi chiar şi din Europa. Şi în ciuda resurselor fragile ale comunităţii, totuşi poţi merge în pieţele locale să cumperi fructe exotice, peşte, fructe de mare, condimente sau suveniruri.

Din aceste motive şi nu numai, insula Zanzibar este centrul de atenţie al Tanzaniei!

 

 

Fotografiile sunt primite de la turişti, din vacanţa lor petrecută în Zanzibar, februarie 2021. Dacă și tu esti interesat/ă de o ofertă de vacanță în Zanzibar, nu ezita să mă contactezi.

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Zanzibar?


Contactează-mă!

 

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Portrait Milano: povestea remarcabilă a unui sanctuar al ospitalității italiene

Portrait Milano, acest hotel unic din Milano are o poveste foarte interesantă!  În urmă cu aproximativ 500 de ani, aici sălășluia unul dintre cele mai vechi seminarii de preoți din Europa. Seminarul Arhiepiscopal, o capodoperă a barocului lombard din 1565, a fost printre cele mai vechi seminarii din Europa si din lume. Când am ajuns la Hotelul Portrait Milano, am …

Continuă să citești  

Four Seasons Hotel Firenze: un reper al rafinamentului și al culturii florentine

Four Seasons Firenze este un loc emblematic al Florenței (Italia), construit într-o clădire restaurată din centrul orașului florentin, cu o vechime de peste 500 ani. Un paradis liniștit cu multă vegetație, flori, fântâni și copaci vechi de secole, o oază de liniște și frumusețe, chiar în mijlocul orașului. Arhitectura și designul interior sunt impresionante, combinând elemente istorice cu facilități moderne …

Continuă să citești  

Cele mai bune noi resorturi internaționale ale anului 2023: un top Travel + Leisure

Publicația cuprinde 26 de structuri hoteliere noi, impresionante, printre care și unele renovate (întreaga listă poate fi accesată aici). Însă, în acest articol, am ales să îți prezint ceva mai detaliat primele 10 hoteluri, pentru a-ți face o părere mai amplă asupra trendurilor actuale și desigur, pentru a te inspira, dacă te afli printre cei care obișnuiește să viziteze astfel …

Continuă să citești