Coasta de Azur

În anul 1955, Alfred Hitchcock lansa To catch a thief, o producție a cărei acțiune se desfășura pe Coasta de Azur și care avea să devină faimoasă datorită prestației starurilor Cary Grant și Grace Kelly. Cea din urmă, având să își schimbe statutul, la doar un an după, în Prințesă de Monaco, prin căsătoria cu Prințul Rainier al III-lea. Superbele cadre filmate de-a lungul Rivierei Franceze (în Cannes, Nisa, Villefranche-sur-Mer și Saint-Jeannet) au făcut istorie. Motiv pentru care, legendarul Hotel Carlton din Cannes păstrează și în prezent, camera cu numărul 623 care a făcut istorie.

foto credits: https://www.instagram.com/carltoncannes/

 

foto credits: https://www.instagram.com/carltoncannes/

 

În anul următor, chiar în anul în care Grace Kelly devenea Grace of Monaco, o tînără aflată la începuturile carierei, pe numele său Brigitte Bardot, era surprinsă pe Pampellone Beach din Saint Tropez, filmând pentru …And God created woman”.

Iar în 1961, Alain Delon și Jane Fonda își făceau apariția în mod spectaculos în Antibes, într-un Ferrari 250 GT California Spider.

De atunci și până în prezent, Riviera Franceză a rămas o perpetuă scenă a frumuseții. Un cadru idilic desăvârșit, o poezie încântătoare.  Este locul în care cele mai rafinate gusturi și-au dat întalnire de-a lungul vremurilor și primul portativ al cântecului lumii.

Aici, pe Coasta de Azur, celebritatea este la ea acasă și în prezent. Numele sonore ale industriilor frumosului se perindă an de an de-a lungul coastei, omagiind creativitatea și măiestria din lumea filmului, a modei și a artei, în general.

Festivalul de la Cannes, aflat deja la cea de-a 76-a ediție reprezintă apogeul celebrării și al recunoașterii artistice la nivel global și evenimentul care dă ora exactă. Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco i se alătură, ancorând o pleiadă de stele și entuziasm ridicat la cote înalte. Și celebrele case de modă sunt ancorate în această emulație, cu lansări de noi colecții care angrenează o bună parte dintre personalități, în jurul scenelor memorabile ale unor locații de poveste.

vacanta la Nisa

Nisa, Franța

sejur la Nisa, Coasta de Azur

Promenada Englezilor, Nisa

Nice, Cote d'Azur

Piața Massena, Nisa

sejur Nisa

Hotel Le Negresco, Nisa

vacanta pe Coasta de Azur

Vedere de la Villa Ephrussi de Rotschild, Saint-Jean-Cap-Ferrat

Villefranche-sur-Mer

Vedere din Villefranche-sur-Mer, Franța

vacanta Coasta de Azur, Saint Jean Cap Ferrat

Vedere de la Villa Ephrussi de Rotschild, Saint-Jean-Cap-Ferrat

Monte Carlo, Monaco

Vedere spre portul din Monaco

Faimoasa curbă „ac de păr” a circuitului Grand Prix F1 Monaco

Antibes, France

Antibes, Franța

sejur Antibes, Coasta de Azur

Antibes, Franța

Legendarul Hotel Carlton Cannes

Legendarul Hotel Carlton Cannes

Plimbare pe "la Croisette", Cannes

Plimbare pe “la Croisette”, Cannes

 

Nisa, Cannes, Monte Carlo, Antibes, Saint Tropez și Saint Jean Cap Ferrat se enumeră printre cele mai dorite localități ale Coastei de Azur, atunci când vine vorba de lifestyle și implicit, de vacanțe. Renumitele plajele cu pietriș ale Nisei, de-a lungul Promenadei Englezilor și-au păstrat aceeași identitate, vegheate de Le Negresco, al cărui fondator a fost românul Henri Negresco.

Însă Coasta de Azur, ca o gazdă rafinată, oferă și plaje cu nisip fin, Cannes și Antibes fiind unele dintre cele mai cunoscute în acest sens. Cu ale lor umbreluțe colorate în alb și galben sau albastru marin, plajele private promit experiențe de bun gust și senzația de întoarcere în timp, în vremurile de film de epocă. În timp ce Villefranche-sur-Mer și Beaulieu-sur-Mer pun și ele pe tavă plaje cu nisip fin, însă într-un alt fel de cadru, înconjurate de munții stâncoși și de vegetația exotică.

 

vacanta Coasta de Azur

Vedere din Villefranche-sur-Mer, Franța

 

„Deschizând cartea cu poze colorate
și lipind-o de fereastra expresului
copilul striga fericit:
”Priviți și voi lumea, dragii mei, minunați-vă!”
Și fluturii, iepurii, pisica și câinele,
mingea și scara, găletușa, penele colorate
porniră în zbor peste lămâișul în floare,
peste mimozele aurind cerul, peste priveliștea
cu stânci de porfir,
peste stânci de porfir,
peste azuriile trepte ale mării.
Și toți călătorii,
uitându-ne unii la alții,
făcurăm,
mai mult, sau mai puțin,
același lucru.”

Vasile Nicolescu

 

Ești interesat/ă de o vacanță pe Coasta de Azur?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale pe Coasta de Azur:

Locuri din Coasta de Azur

Cauta mai multe