Sevilla

Indiferent dacă alegeți să explorați istoria și cultura orașului fie cu trăsura, fie pe jos, să vă bucurați de gastronomia sa delicioasă sau să vă lăsați pur și simplu purtați de atmosfera romantică a orașului, Sevilla oferă o varietate de experiențe romantice! Detalii, în cele ce urmează!

 

Sevilla: Povestea unei Romanțe Andaluze

În lumina apusului, când soarele își încetinește dansul peste străzile înguste și arhitectura plină de istorie, Sevilla își dezvăluie farmecele romantice într-un mod ce îți atinge sufletul. Așezată în inima Andaluziei, capitala regiunii, emană o eleganță rafinată și o pasiune arzătoare, făcând din fiecare colț al orașului o poveste de dragoste în sine.

În adâncurile sudului Spaniei, printre cântecele de flamenco și aroma portocalilor înfloriți, se ascunde o poveste fermecătoare – Sevilla, orașul care dansează pe ritmurile unei romanțe andaluze.

Povestea începe cu străvechiul trecut al orașului, când Sevilla a fost fondată de către romani în anul 206 î.Hr. Acesta a fost punctul de pornire al unei călătorii pline de evenimente, în care Sevilla a fost mărturie la întâlnirea dintre diferite culturi și civilizații, de la mauri la vizigoți și de la musulmani la creștini. Această diversitate a lăsat o amprentă puternică asupra orașului, care își amintește cu mândrie de moștenirea sa eclectică.

În inima orașului se află celebrul Alcázar, o bijuterie arhitecturală care amintește de vremurile maurilor. Grădinile sale luxuriante și curțile sale întortocheate sunt mărturie a unei epoci de rafinament și splendoare. În timp ce pasul pietrelor sale pavate îți poartă gândurile înapoi în timp, muzica tradițională care răsună în aer îți îmbie simțurile și îți trezește spiritul romantic.

Aceasta este Sevilla – un oraș care îți încântă simțurile, îți deschide inima și îți amintește că viața însăși este o frumoasă romanță andaluză.

 

Sevilla: oferte de vacanta oferte de vacanta Sevilla

Sevilla: oferte de vacanta Sevilla: oferte de vacanta

city break in Sevilla, SpaniaSevilla: oferte de vacanta

 

 

Pentru oferte și recomandări de vacanță în Sevilla, vă raspund cu plăcere!

 

 


Contactează-mă!

 

 

Sevilla, o destinație a inimii

Sevilla nu este doar un oraș, ci o poveste de dragoste în sine, o destinație ce îți încântă sufletul! Cu o arhitectură încântătoare, artă pasională, grădini înflorite și o gastronomie delicioasă, acest loc magic din Andaluzia reușește să îți fure inima și să te transpună într-o romanță fără sfârșit. Fără doar și poate, atunci când îți dorești să vizitezi o destinație romantică, pășește în Sevilla și lasă-te purtat/ă de magia ei, așa cum am făcut și eu, în clipele petrecute aici.

 

Întâlnirea cu trecutul

Mărturisesc că, în Sevilla, fiecare pas mă ducea spre o întâlnire cu trecutul.  În inima vechiului oraș se află un labirint de străzi pavate și piețe încântătoare, unde istoria și romantismul dansează în armonie.

Nu o să uit momentul când mi-a ieșit în cale, impresionantul hotel Alfonso XIII, o locație iconică și exclusivistă din Sevilla, construit sub comanda fostului rege Alfonso XIII.  Regele și-a dorit ca hotelul să fie unul dintre cele mai impresionante hoteluri din Europa și, iată că și astăzi, hotelul continuă să ofere experiențe rafinate și sofisticate.

Arhitectura distinsă și detaliile maure ale hotelului, de la hol până la curtea interioară, reflectă, impecabil, stilul sevillian cu influențe maure.  Aceeași atmosferă pătrunde și în grădini și pe terasă, locuri care mă ademeneau, efectiv, să mă relaxez sub soarele andaluz.

Iar la ieșirea din hotel, o trăsură de cai cu doi vizitii, îmbrăcați ca pe vremuri, au contribuit semnificativ, la peisajul ”întâlnirii” mele cu trecutul, aici, în Sevilla.

 

atractii turistice din Sevilla

atractii turistice din Sevillaatractii turistice din Sevilla

 

 

Plimbare cu trăsura prin Sevilla

În continuarea momentului de mai sus, vă spun că, o plimbare cu trăsura prin Sevilla este o experiență magică, aducând cu sine, farmecul vechilor timpuri și parfumul tradițiilor andaluze. Și, înevitabil, îți aduce și mai aproape, spiritul romantic al Andaluziei.

Povestea începe în centrul vechi al orașului, acolo unde străzile înguste și pavate își deschid brațele pentru turiști. În timp ce te așezi confortabil în trăsură, simți emoția călătoriei care urmează să înceapă și te lași purtat de liniștea și misterul străzilor istorice. Simți cum te întorci în timpurile vechi, când trăsurile erau mijloacele de transport preferate ale aristocrației.  Cu fiecare trap al cailor, te afunzi tot mai adânc în peisajul arhitectural. Admiri clădirile istorice cu fațadele lor decorate în stil maur, grădinile încântătoare și piețele pline de viață. Catedrala imensă, cu turnul său ghotic, La Giralda, înălțându-se mândru spre cer, este o mărturie a gloriei medievale, o „bijuterie” a patrimoniului cultural. Și iată, ce ocazie inedită de a face un tur al Sevillei, admirând principalele sale atracții culturale!

 

Plimbare cu trăsura prin SevillaPlimbare cu trăsura prin SevillaCatedrala din Sevilla, Spania

atractii turistice din Sevilla, Spaniaatractii turistice din Sevilla, SpaniaCentrul istoric, Sevilla, Spania

 

 

Piața Spaniei din Sevilla, un loc al dorințelor

Văzută prin ochii mei, Piața Spaniei din Sevilla este un loc al dorințelor și al romantismului incurabil, unde timpul nu mai contează. Vă recomand să vizitați acest loc, mai ales la înserat. În acele momente, piața strălucește, efectiv, în lumina aurie a asfințitului, dezvăluind o arhitectură ce pare desprinsă dintr-un basm, invitându-te să te pierzi în lumea sa fermecată.

 

city break in Sevilla, Spania

 

Podurile elegante, arcuite, te poartă peste canale cu grație, oferindu-ți o senzație de intimitate și liniște. Iar cele 48 de clădiri care înconjoară piața, cu fațade spectaculoase, decorate cu ceramică pictată și sculpturi în piatră, sunt, de-a dreptul, fascinante! Fiecare clădire reprezintă o provincie spaniolă, iar decorul reflectă caracteristicile culturale și istorice ale acelei regiuni.

În timp ce mă plimbam pe aleile pietonale, auzeam melodiile dulci ale unui fluier. Fără doar și poate, sunetele muzicale adaugă o notă de pasiune și romantism în aerul cald și parfumat, completând tabloul idilic al Pieței Spaniei.

 

atractii turistice din Sevilla, Spania

city break in Sevilla, Spania

vacanta in Sevilla, Spania

atractii turistice din Sevilla, Spania

 

 

Pasionala artă flamenco

În Sevilla, pasiunea nu este doar un cuvânt, ci o trăire adânc înrădăcinată în cultura locului. Flamenco, arta cu ritmuri pasionale și mișcări expresive, își găsește casa aici. În taverna mică și întunecoasă, cu lumânări arzând și zidurile de piatră încărcate de istorie, poți simți vibrațiile unei povești de dragoste în fiecare acord al chitării și în fiecare bătaie a tocului.

Arta flamenco din Sevilla este o expresie pasională a tradiției și culturii andaluze care îmbină muzica, dansul și cântul într-o formă de artă intensă și emoționantă. Această artă profundă are rădăcini adânci în istoria orașului Sevilla și în cultura sa diversă.

Dansul flamenco este caracterizat de mișcări puternice ale corpului, precum bătăile puternice ale picioarelor (cunoscut sub numele de “zapateado”), gesturile grațioase ale mâinilor și expresia profundă a feței. Fiecare mișcare este însoțită de sunete ritmice produse de palme, castaniete și chitarele flamenco, creând o atmosferă intensă și vibrantă.

 

 

 

Gustul seducției culinare

Nici o romanță nu este completă fără o degustare a deliciilor locale. În Sevilla, fiecare masă este un festin pentru simțuri. De la tapas-ul seducător, o simfonie de arome și gusturi în miniatură, până la paella îmbietoare, plină de prospețime și savoare, bucătăria andaluză este un adevărat deliciu.

Mărturisesc că am încercat multe din preparatele andaluze, de la tapas până porc iberic cu sos de whiskey. Doamne, un deliciu!

Sevilla este renumită și pentru dulciurile sale delicioase. Turron (o prăjitură spaniolă de migdale), churros (prăjituri prăjite, servite adesea cu ciocolată caldă) și pestiños (prăjituri aromate cu miere) sunt doar câteva dintre opțiunile care îți vor încânta papilele gustative.

 

În concluzie, Sevilla este o destinație romantică, fără doar și poate. Atmosfera sa încântătoare, arhitectura clasică și oferta bogată de activități romantice fac din acest oraș andaluz un loc ideal pentru escapade romantice.

 

 

Pentru oferte și recomandări de vacanță în Sevilla, vă raspund cu plăcere!

 

 


Contactează-mă!

 

 

Tururi, activități și experiențe locale din Sevilla: