Santorini

Vei iubi cu adevărat Santorini! Aerul său romantic, stâncile multicolore care se ridică deasupra calderei înecate în mare, sunt într-adevăr uimitoare! Principalele orașe, Fira și Oia, casele cicladice albe, care aliniază vârfurile stâncilor și se varsă ca niște cornișe înghețate pe stânca terasată, îţi vor tăia respiraţia. Și apoi există şi apusurile de soare, acele apusuri de soare glorioase... celebre în toată lumea! În plus, Santorini este o destinație de vârf pentru lunile de miere; e o mică industrie de care merită să profiți, pentru că grecii sunt gata să se bucure alături de tine și să îți ofere ce au mai bun pentru această vacanță cu totul și cu totul specială.

 

Santorini, destinația 99,99% perfectă

 

Sunt puține locuri perfecte pe lume, dar s-ar putea ca Santorini să fie în topul candidaților. Hipsteri, familiști, pensionari, corporatiști în pauza de încărcat bateriile – Santorini e locul care unește temperamentele și gusturile.

Santorini e probabil pe bucket list-ul multora dintre voi – și pe bună dreptate. Cine ajunge acolo e fermecat pentru totdeauna. De zeci de ani, Santorini e în topul recomandărilor pentru vacanțe romantice, pline de istorie și de farmec local. E perfectă pentru oamenii cei mai dinamici sau cei mai obosiți, pentru luna de miere sau pentru oamenii care, pur și simplu, caută frumosul. În plus, există şi zboruri directe, charter cu plecare din mai multe oraşe ale României.


Contactează-mă!

 


 

Santorini este un loc cu o istorie unică. Una dintre cele mai mari erupții vulcanice de pe Pământ, care a avut loc acum 3,600 de ani, nu doar a creat mitul Atlantidei și a dus dispariția civilizației minoice, ci a reconfigurat insula și i-a dat un loc aparte între insulele grecești. E o insulă cu faleze înalte de sute de metri, cu nisipuri vulcanice rosii și negre, cu străduțe șerpuite și case albe cu acoperișuri albastre, așezate în pereți vulcanici și de lavă pietrificată. Numele insulei vine de la  biserica ridicată pe insulă pentru Sfânta Irene (Santa Rini).

 

Ce găseşti atât de special în Santorini?

 

Așezările

Insula are doar 15000 de localnici și 13 orășele și sate, ce pot fi numărate fără ezitare printre atracțiile insulei.

Fira

La vest se află spectaculoasa capitală a insulei, situată la 10 km de portul Athinios, așezată pe o faleză înaltă de aproape 300 m, într-un perete vulcanic. Din port se poate ajunge aici cu funicularul. Dacă te simți în formă, poți urca 600 de trepte; dacă ai chef de ceva original, poți ajunge călare pe măgar.

 

Akrotiri

Dacă mergi spre sud vei da de o așezare parcă desprinsă din legende. De data asta, chiar așa și e: Akrotiri este cel mai renumit dintre orașele minoice, considerat a fi  printre ultimele orașe pierdute ale Atlandidei.

 

Kamari

La sud-est, la 10 km de Fira, se află un orășel reconstruit după cutremurul din 1956 și devenit cel mai important punct al insulei. Plaja e presărată cu pietricele rotunde, nisipul e aproape negru, iar apa e demnă de cele mai frumoase cărți poștale, curată și limpede. Kamari poate părea adormit, dar centrul e foarte animat, plin de restaurante, taverne, baruri ș tot soiul de magazine.

 

Oia

Oia e unul dintre cele mai frumoase locuri din Santorini. Construit pe stâncă, cu casele îngropate în lavă vulcanică, Oia e celebru pentru apusurile magice care se văd de la terasele dinspre mal. După-masa, oamenii se înșiră ca la spectacol, la mese, de-a lungul străzilor sau pe plajă, și aplaudă momentul intrării soarelui în apă și culorile incredibile ale apusului.

 

Ești interesat de o ofertă de vacanță în Santorini?
oferte vacanta in Santorini, Grecia

 

 

 

 

 

 

 

Perissa

Dacă vrei să ai parte și de frumusețea cu iz antic a insulei, dar și de dinamismul unei așezări contemporane, poți alege Perissa. E noul hub turistic, cu construcții moderne și acces către Thira antică, pe muntele Mesa Vouno. Pentru pasionații de istorie, Perissa și Mesa Vouno sunt o comoară.

 

Megalochori și Messaria

În centrul insulei sunt aceste două așezări care au cam de toate: biserici pline de istorie, circuite pentru degustări de vinuri,  shopping pentru toate gusturile și buzunarele și zeci de taverne înșiruite pe străduțe înguste și întortocheate.

Ești interesat de o ofertă de vacanță în Santorini?


oferte vacanta in Santorini, Grecia

 

Caldera (și dincolo de ea)

Nu se poate vorbi de Santorini fără să vorbești despre această fabuloasă depresiune creată de aceeași celebră erupție vulcanică de acum 3,600 de ani. Se se întinde pe aproape 2 km și are un diametru de peste 6 km. Caldera este considerată una dintre minunile naturale ale planetei: nu pleca din Santorini fără să o vezi.

 

Dincolo de ea, însă, mai sunt zeci de locuri spectaculoase și unice:

Muntele Profetului Ilie, cel mai înalt vârf al insulei, cu o panoramă spectaculoasă.

Nea Kameni, o insuliță vulcanică nelocuită,, la care se ajunge cu vaporaşul.

Cluburile de noapte. Știu, nu sunt pentru toate gusturile, dar Enigma şi Koo sunt printre cele mai cosmopolite cluburi din Europa.

 

Mai sunt atâtea de făcut în Santorini încât n-aș ști unde să mă opresc: situl arheologic Akrotiri, muzeele de preistorie, etnologie, arheologice, Muzeul Vinului, mănăstirea profetului Elias, expoziția de picturi rupestre (merită, zău!) și încă multe alte locuri magice.

 

În plus față de toate acestea, Santorini se știe o destinație de vârf pentru lunile de miere; e o mică industrie de care merită să profiți, pentru că grecii sunt gata să se bucure alături de tine și să îți ofere ce au mai bun pentru această vacanță cu totul și cu totul specială.

Iar dacă ești într-o vacanță obișnuită, să știi că, în Santorini, tot specială va fi.

 

 

 

Și atunci, de ce e o destinație doar 99,99% perfectă?

Nu știu. Am vrut să scriu 100%, dar m-am gândit să las un micro-procent, cum se spune, ca să nu mâniem zeii 🙂

 

 

Cauţi şi tu o vacanţă în Santorini? Iţi ofer, cu drag, recomandări!

foto: imagini de la turişti, copyright @ANCAPAVEL.RO

foto cover @ https://unsplash.com/ @sadieteper – non rights photos

 


Contactează-mă!

 

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile