Bodrum

Privelişti superbe, mult verde și un cadru natural spectaculos. Află toate motivele pentru care îți recomand o vacanță în Bodrum, Turcia!

Vacanță în Bodrum: combinația spectaculoasă dintre mare și munte

Bodrum este o încântătoare destinație de vacanţă, de pe coasta turcească a Mării Egee, de care se bucură orice turist, interesat să-i descopere misterele şi atracţiile. Este un loc de vacanță foarte interesant şi complex, oferind totul: peisaje şi cadre naturale spectaculoase, plaje frumoase (unele cu nisip, altele cu nisip şi pietriş),  hoteluri din toate categoriile, de la cele de tip boutique, până la resorturi de renume, restaurante și cluburi la modă, locaţii pitoreşti, atracții istorice, locuri relaxante la malul mării, iar lista continuă!

În plus, Marea Egee oferă oportunități ample de a explora apele, recifurile și peșterile, în timp ce ruinele fascinante ale orașului antic Halikarnas te încântă cu istoria sa bogată și farmecul magic. Şi tot Marea Egee îţi oferă posibilitatea să vizitezi, într-o croazieră, insulele greceşti Rodos şi Kos, plecând din portul din Bodrum.

Iar dacă vrei să guşti cu adevărat destinaţia, îţi recomand ca după lăsarea serii să începi să bântui la pas prin oraş. Prin bazarele cu de toate, pe la terase, restaurante şi apoi să te instalezi în club. Despre viaţa de noapte din Bodrum, poţi citi aici.

Hotelurile nu au grandoarea şi opulenţa celor din Antalya, însă oferă privelişti superbe, iar destinaţia în sine este mult mai verde, mai colorată şi animată.

 

Caută vacanță all inclusive, în Bodrum:

vacanta Bodrum all incusive, Turcia

 

Ce poate fi mai frumos într-o vacanţă, decât acest mix de „ingrediente”: privelişti încântătoare, odihnă şi relaxare, gastronomie şi ospitalitate emblematice şi nu în ultimul rând, multă distracţie. Toate acestea la doar două ore distanţă cu avionul!

 

Vacanţă în Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO


Vacanţă în Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO


Sejur în Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO

Sejur în Bodrum, foto @ANCAPAVEL.ROContactează-mă!

 

 

Ce mi-a plăcut mie în Bodrum?

 

M-au încântat peisajele şi mixul de culori!

În Bodrum, oriunde privești, munţii îţi “zâmbesc”, oglindindu-se în apele cristaline ale Mării Egee, iar florile te încântă cu parfumul lor dulce şi culorile vii. Nu ai cum să nu admiri mușcatele atârnate în balcoanele din lemn ale caselor şi restaurantelor, cu uși și ferestre vopsite în nuanțe de albastru marin. Sau străduțele şi terasele frumos decorate cu plante exotice şi flori multicolore, la fel de încântătoare precum peisajele conturate pe broderiile fine, de femeile de la sat.

Este aproape imposibil să nu compari Bodrum cu frumoasele insule greceşti!

De asemenea, mixul de culturi este încă un aspect care mi-a plăcut foarte mult în Bodrum!

De fapt, aici se simte cel mai bine influența grecească, nu doar prin clădirile vopsite în alb și albastru, cocoţate pe stânci, ci şi prin cultura şi preparatele tradiționale. Este de admirat cum influenţa grecească se află într-o armonie perfectă cu ospitalitatea şi tradiţiile turceşti. Iar turiştii care vizitează Bodrum sunt şi ei un mix de culturi şi naţionalităţi din toate colţurile Europei şi nu numai.

 

Vacanță în Bodrum, Turcia - ANCAPAVEL.RO

Vacanță în Bodrum, Turcia – ANCAPAVEL.RO


Vacanță în Bodrum, Turcia - ANCAPAVEL.RO

Vacanță în Bodrum, Turcia – ANCAPAVEL.RO


Portul din Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO

Portul din Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO


Peisaje din Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO

Peisaje din Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO


Peisaje din Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO

Peisaje din Bodrum, foto @ANCAPAVEL.RO

 

Bodrum este una din destinaţiile mele preferate pentru o vacanţă completă!

 

 

Hotelurile au privelişti impresionante!

 

Unele hoteluri din Bodrum sunt construite pe stânci,  “coboară” până la plajă şi oferă, astfel, cadre naturale spectaculoase!

Hotelul La Blanche Island 5* este preferatul meu. Şi nu doar pentru priveliştile încântătoare pe care le oferă, ci şi pentru serviciile ultra inclusive foarte bune şi bineînţeles, pentru raportul calitate/preţ.

Mi-au mai plăcut hotelurile Hilton Bodrum Turbuku 5*  şi Baia Bodrum 5*, tot pentru cadrul natural în care se află. Iar Bodrum by Paramount 5* este ceva wow! O “bucăţică” din Maldive adusă în Bodrum. Chiar aşa se şi numesc vilele, Maldives Villas, care plutesc pe mare. De asemenea, hotelul Titanic Deluxe Bodrum 5* este un alt hotel premium pe care vi-l recomand fără ezitare. Zona în care se află hotelul Titanic Deluxe Bodrum, Guvercinlik este cunoscută printre amatorii de scufundări.

 

La Blanche Island Hotel, foto @ ANCAPAVEL.RO

La Blanche Island Hotel, foto @ ANCAPAVEL.RO


Bodrum by Paramount Hotell, foto@ANCAPAVEL.RO

Bodrum by Paramount Hotell, foto@ANCAPAVEL.RO


Hoteluri din Bodrum: Titanic deluxe Bodrum, foto@ANCAPAVEL.RO

Hoteluri din Bodrum: Titanic deluxe Bodrum, foto@ANCAPAVEL.RO


vacanță în Bodrum, Turcia - ANCAPAVEL.RO

Hilton Turbuku Hotel, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Ce mai poți face în Bodrum?

Bodrum este poate cea mai complexă şi plină de viaţă staţiune turistică din Turcia şi nu numai! Ai senzaţia că ai ajuns într-un loc unde sunt adunate mai multe destinaţii laolaltă, precum Ibiza, Santorini, Rodos, Antalya. Mulţi consideră că Ibiza este pe primul loc la distracţii, însă eu cred că şi Bodrum merită un loc fruntaş, pentru că oferă atâtea oportunităţi de distracţie: baruri cool, terase, cluburi şi restaurante, încât pur şi simplu nu ştii cu ce să începi 🙂 Şi shopping la tot pasul, pentru că sunt atâtea magazine, buticuri şi bazare, laolaltă. Am făcut o listă cu cele mai importante locaţii din Bodrum pentru shopping.

 

Suveniruri din Bodrum, foto@ANCAPAVEL.RO

Suveniruri din Bodrum, foto@ANCAPAVEL.RO


Delicii turcesti, foto ANCAPAVEL.RO

Delicii turcesti, foto ANCAPAVEL.RO

 

Cauţi un sejur în Bodrum? Te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

 

Alte articole similare: https://ancapavel.ro/6-motive-si-jumatate-pentru-care-bodrum-e-destinatia-perfecta-in-vara-lui-2018/

 

 

Tururi, activități și experiențe locale din Bodrum:

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Creta Maris Beach, cel mai îndrăgit hotel din Creta pentru familiile cu copii

  Prin ce se remarcă Hotelul Creta Maris Beach?   Creta Maris Beach este, probabil, cel mai apreciat hotel din Creta de către familiile cu copii. Hotelul se remarcă prin faptul că, pe lângă serviciile premium şi condiţiile de cazare excelente pe care le oferî, îmbină armonios tradiţia cu stilul, confortul şi eleganţa. Aici, totul pare gândit şi organizat special …

Continuă să citești  

Ultimele locuri pentru vacanţa de vară în destinaţiile vedetă: Turcia, Grecia, Spania

  Uitându-mă pe disponibilitate, vă spun că aţi mai putea găsi câteva pachete disponibile pentru august şi septembrie, cele pe care eu vi recomand călduros, desigur! Cu servicii de calitate care satisfac chiar şi cele mai exigente aşteptări. Şi nu veţi mai fi nevoiţi să “vânaţi” rezervări last minute care nu sunt întotdeauna cele mai atractive… Prin urmare, iată care …

Continuă să citești  

Atracţii din Dubai mai puţin obişnuite!

  Sky Dive Dubai   Iată unul dintre principalele motive pentru care să ajungi în Dubai, la insula Palm Jumeirah, devenită iconică pentru Dubai şi regăsindu-se printre cele mai importante atracții ale Emiratelor Arabe.     Cu siguranţă, Sky Dive Dubai oferă o senzaţie foaarte intensă! Chiar dacă aţi mai făcut sărituri până acum, vederea deasupra „palmierului” la aproape 4000 …

Continuă să citești  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile