Seychelles

Poate vi se pare un clișeu când auziți că insulele Seychelles sunt printre cele mai frumoase insule de pe pământ. Însă, când veți vedea cu ochii voștri "explozia" de verde şi albastru, veți înțelege de ce insulele Seychelles îşi merită din plin, reputaţia de a fi o bijuterie a Oceanului Indian și unele dintre cele mai frumoase insule ale lumii!

 

Seychelles, bijuteriile Oceanului Indian

 

 

Așa cum bine știți, îmi place ca turiștii mei să fie informați și să plece la drum cu câteva cunoștințe despre destinația dumnealor de vacanță.

Seychelles este un arhipelag situat în Oceanul Indian, la circa 1600 km est de Africa. Numele insulelor provine de la marinarul francez Chevalier de Seychelles, care descoperit arhipelagul în 1756. Acest arhipelag este format din 115 insule, dintre care 42 sunt locuite.

 

Insulele sunt de origine granitică şi sunt acoperite de păduri tropicale luxuriante. Odată ajunşi aici, veţi găsi o mulţime de lucruri de făcut, de la plajă la călătorii în parcuri naţionale. Dacă vă place natura, veţi fi încântaţi să aflaţi că Seychelles este unul dintre cele mai bine conservate arhipelaguri din întreaga lume. În plus, aici veţi găsi o mulţime de specii unice de plante şi animale, un muzeu de istorie naturală şi un sanctuar pentru cele mai rare specii de plante şi animale din lume!

 

Plajele din Seychelles

 

Arhipelagul Seychelles găzduiește unele dintre cele mai frumoase plaje din lume şi, dacă aţi ajuns aici, cel mai probabil, veţi dori să vă întoarceţi. Fie că sunteți în căutarea unui loc liniștit pentru a vă relaxa sau pentru sporturi nautice și excursii locale, în Seychelles îl veţi găsi. Apa este caldă și limpede, făcând-o perfectă pentru înot, snorkeling și scufundări.

 

Vacanță exotică în Seychelles

Vacanță exotică în Seychelles

 

Dacă sunteți în căutarea unei plaje cu ceva mai multă activitate, există o mulțime de opțiuni și pentru asta. Multe dintre plaje au restaurante și baruri şi asigură accesul la o mulțime de activități, cum ar fi windsurfing, caiac și parasailing.

 

Câteva plaje superbe din Seychelles:

  • Anse Intendance este situată pe insula principală Mahe și este una dintre cele mai populare plaje din Seychelles, fiind renumită pentru stâncile sale dramatice, apa limpede și surfingul grozav;
  • Anse Georgette este situată pe insula Praslin și este cunoscută pentru locația sa retrasă și peisajul uluitor. Este un loc minunat pentru a vă relaxa și a vă bucura de frumusețea naturii.
  • Anse Source d’Argent se afla pe insula La Digue și este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Este renumită pentru pietrele sale de granit roz, apa turcoaz și nisipul alb;

 

Iată câteva imagini de pe insula La Digue, primite de la turiștii mei:

 

vacanta in Seychellesvacanta in Seychellesrecomandari de vacanta in Seychellessejur in Seychelles

vacanta exotica Seychelles

 

Iar pentru o experiență exclusivistă, vă recomand zona Port Glaud din insula Mahé unde se află și hotelul Constance Ephelia, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Seychelles. Luxul din Seychelles (precum luxul din majoritatea destinațiilor exoice) înseamnă peisaje exotice superbe, intimitate, confort, ospitalitate, nicidecum opulență sau abundență.

Situat între plajele cu nisip alb şi dealurile insulei Mahé, Ephelia este un complex de suite şi vile de lux cu vedere minunată la Oceanul Indian. Parcul Naţional Morne Seychelles se află la 5 minute de mers cu maşina, iar Aeroportul Internaţional din Seychelles este la 25 de minute de mers cu maşina.

 

SeychellesSeychellesvacanta Seychelles

 

Iată aici și alte recomandări ale mele pentru cazare extraordinară în Seychelles: https://ancapavel.ro/ghid/seychelles/hoteluri-din-seychelles/

 


Contactează-mă!

 

Întâlnire cu ţestoasele Aldabra

 

Ascultând cu atenție impresiile turiștilor mei, îmi dau seama că, experiența alături de țestoasele uriașe Aldabra din Seychelles este unică! Să vezi în fața ta acești giganți blânzi este foarte emoționant și impresionant, în același timp.

Țestoasele gigant Aldabra sunt unele dintre cele mai mari țestoase din lume și sunt creaturi cu adevărat fascinante. Pot trăi până la peste 100 de ani și sunt cunoscute pentru natura lor calmă și blândă. Le veți întâlni pe insula ce le poartă denumirea, insula Aldabra. O insulă de o asemenea valoare ecologică, încât formează o punct de întâlnire pentru oamenii de știință și conservatori din întreaga lume.

Insula Aldabra este singurul loc de pe planetă unde reptilele, peste 150.000 de broaște țestoase uriașe, încă domină ecosistemul. O placă de alamă, instalată în 1982, când atolul a fost în cele din urmă recunoscut de Unesco, oferă o distincție potrivită: „Aldabra, minunea naturii oferită umanității de către oamenii Republicii Seychelles”.

Petrecerea timpului cu țestoasele uriașe Aldabra a fost o experiență cu adevărat specială și sunt atât de bucuroasă când aud că turiștii mei trăiesc momente unice în vacanțele lor! Așadar, dacă aveți și voi vreodată șansa de a întâlni aceste creaturi uimitoare, vă recomand cu căldură să nu o rataţi!

 

 

 

Vizită la Parcurile Naţionale “Vallee de Mai” și “Anne Marine”

 

Dacă mergeți în Seychelles cu copiii, e musai să vizitați Parcul Naţional Vallee de Mai din Seychelles și să faceți cunoștință cu lumea avcatică și subacvatică a Oceanului Indian din parcul marin “Anne Marine”.

În  Parcul Naţional Vallee de Mai cei mici pot învăţa lucruri fascinante despre flora zonei, într-un cadru natural autentic. Ei pot afla, de exemplu, cum arată un fruct de palmier de cocos, de ce este importantă pădurea tropicală pentru ecosistemul local şi multe altele. Cadrul natural oferă o experienţă unică pentru cei care vor să înveţe mai multe despre lumea înconjurătoare şi o vizită în Parcul Naţional Vallee de Mai este o experienţă memorabilă.

Așa cum vă spuneam, Seychelles găzduiește cele mai frumoase peisaje acvatice și subacvatice din lume, iar Parcul Național Marin Anne este unul dintre cele mai potrivite locuri. Parcul este situat pe un grup de insule mici în largul coastei Seychelles și este cunoscut pentru apele sale limpezi și pentru viața marină bogată. Vizitatorii parcului pot face snorkeling sau scufundări pentru a vedea recifele de corali colorate, țestoasele și peștii tropicali care trăiesc aici.

Sfat: după cum ați văzut, v-am recomandat aceste excursii, mai ales dacă mergeți cu copiii. Totuși, sfatul meu este să nu plecați în vacanțe exotice cu copii mici sau bebeluși. Ei nu ar înțelege mai nimic la fața locului, iar un zbor lung și cu escale, nu le-ar face bine. 

 


Contactează-mă!

 

 

Descoperiţi tradiţiile şi oamenii din Seychelles şi vizitaţi capitala Victoria

 

Bine ați venit într-una dintre cele mai mici capitale din lume! Și totuși, Victoria, capitala Seychelles-ului este cea mai mare şi cea mai aglomerată aşezare de pe Insulele Seychelles. Este situată pe Insula Mahe, cea mai mare insulă a arhipelagului şi are o populaţie de aproximativ 90.000 de locuitori dintre care peste 10.000 trăiesc în suburbii.

 

Victoria, capitala insulelelor Seychelles

Victoria, capitala insulelelor Seychelles

 

Victoria poate fi principalul centru economic, politic și comercial al țării și poate găzdui aproximativ o treime din populația Seychelles, dar păstrează aerul unui oraș de provincie, plin de viață, cu mulțime de magazine și restaurante, cu un aer portuar proaspăt și o arhitectură colonială franceză în stil victorian.

Iar localnicii sunt oameni calzi şi prietenoşi, mereu dispuşi să te ajute şi să te informeze cu privire la locurile pe care trebuie să le vezi în Seychelles.

 

 

 

Trasee şi drumeţii în Seychelles

 

Deja v-ați convins că Seychelles este o destinație de vis pentru iubitorii de natură și pentru cei care caută aventuri. Arhipelagul găzduiește unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, de la plaje uimitoare și recife de corali până la păduri tropicale luxuriante și munți de granit.

Există o mulțime de drumeții și plimbări incredibile care pot fi făcute în Seychelles. Parcul Național Morne Seychelles, unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Seychelles, este un must see pentru orice turist pasionat de natură. Rețeaua sa de trasee care oferă priveliști uimitoare şi ocazia de a descoperi fauna sălbatica. Dacă vreţi ceva puțin diferit, Rezervația Naturală Vallee de Mai găzduiește cei mai bătrâni palmieri din lume și este un loc cu adevărat magic care trebuie explorat

Mai mult decât atât, eu vă întreb: Sunteți în căutarea unei adevărate aventuri? Atunci de ce nu încercați alpinismul sau la rappelul? Există o mulțime de stânci și formațiuni stâncoase iar priveliștile de pe vârf sunt pur și simplu uluitoare.

Indiferent de interese şi pasiuni, cu siguranță vei găsi activitatea perfectă în Seychelles şi nu trebui decât să începeţi să faceţi planurile de vacanţă!

 

Important: excursiile locale trebuie făcute în mod organizat, cu ghizi sau oameni avizați. Nu vă aventurați pe cont propriu, sfat valabil pentru oricare excursie din destinațiile exotice.

Condițiile de călătorie în Seychelles valabile pentru turiștii români sunt prezentate pe site-ul MAE.RO: https://www.mae.ro/travel-conditions/12441

 

 

Pentru vacanțe și oferte personalizate în Seychelles, vă răspund cu plăcere!


Contactează-mă!

 

 

 

foto copyright @ANCAPAVEL.RO

 

Tururi, activități și experiențe locale din Seychelles:

Recomandări

Cauta mai multe