Ramona și Răzvan: testimonial de vacanță în Seychelles

Ramona și Răzvan sunt turiști cu experiență vastă de călătorii în destinații exotice și m-am bucurat că mi-au trimis multe impresii din cea mai recentă vacanță a lor în Seychelles. Vă invit să aflați cum s-au organizat, ce au vizitat și ce recomandări „au cules” ei în urma vacanței petrecute în Seychelles.

Seychelles: o vacanță exotică de calitate 

Situat în inima Oceanului Indian, acest arhipelag format din 115 insule, numit Seychelles, oferă prilejul unei călătorii într-o lume plină de frumusețe naturală și aventură tropicală. În acest articol, avem prilejul să ne aventurăm în miezul Seychelles-ului, alături de turiștii mei, Ramona și Răzvan și să explorăm împreună cu ei acest colț de lume renumit pentru apele cristaline și biodiversitatea marină uluitoare.

 

Ramona și Răzvan: testimonial de vacanță în Seychelles

 

„Seychelles este, într-adevăr, o destinație de vacanță exotică de calitate. Este drept că, fiecare loc exotic pe care l-am vizitat, de-a lungul timpului, precum Kenya, Zanzibar sau Thailanda, are farmecul și specificul lui. Însă, în Seychelles, lucrurile stau altfel în ceea ce privește infrastructura și curățenia. Am fost foarte plăcut surprinși să vedem curățenie la tot pasul, am apreciat mult amabilitatea și ospitalitatea de la hotel și din restaurante și nu în ultimul rând, am văzut că localnicii sunt îngrijiți și prietenoși.

De asemenea, mâncarea ne-a plăcut foarte mult! Este foarte gustoasă, dar și scumpă ce-i drept, în restaurante. Pentru o masă de două persoane costul era minim 80 EUR (fără băuturi alcoolice). Însă, nu am avut deloc senzația că ar putea să nu fie proaspătă sau pregătită în medii mai puțin curate. Pentru mese mai ieftine, am încercat și street food, fără probleme.

Am închiriat o mașină și ne-am plimbat pe toată insula Mahe, cea mai mare insulă din Seychelles, unde am fost și cazați. Opream oriunde ne plăcea și astfel, am explorat aproape toate plajele de pe insulă. Drumurile pe insula Mahe sunt sunt asfaltate și bine întreținute. Există și transport public care acoperă mai multe zone, inclusiv autobuze și taxiuri.”

Acestea sunt câteva din impresiile de vacanță ale Ramonei și ale lui Răzvan, turiștii mei cu o experiență bogată în călătorii exotice și genul de călători autentici, descurcăreți și asumați în toate alegerile lor de vacanță. Probabil, de aceea, ei se întorc mereu cu amintiri frumoase!

 

Impresii de vacanță din Seychelles

Impresii de vacanță din Seychelles

Vacanță în Seychelles

Recomandări de vacanță în SeychellesSejur în SeychellesAtracții din Seychelles

Flora submarină din Seychelles

Vacanță exotică în Seychelles

 

 

Vacanță personalizată în Seychelles

 

Mai multe informații și impresii despre vacanța turiștilor mei în Seychelles, vă povestesc în cele ce urmează!

Ramona și Răzvan au ales să meargă în Seychelles, în februarie, anul acesta. Deși, perioada noiembrie-aprilie se consideră sezon ploios în Seychelles, ploile sunt adesea scurte și intense, lăsând loc pentru soare și activități în aer liber. De asemenea, tot în această perioadă, vegetația este cea mai frumoasă, înfloritoare, iar insulele sunt mai verzi, după cum se vede și în fotografiile lor:

 

Vacanță personalizată în SeychellesVacanță exotica în SeychellesVacanță personalizată în Seychelles

Paradisul verde din SeychellesParadisul verde din SeychellesParadisul verde din SeychellesParadisul verde din Seychelles

 

Pont! Ținând cont că nu sunt restricții climatice în Seychelles, eu consider că cel mai bun moment pentru a vizita acest arhipelag, depinde, în mare măsură, de preferințele personale și de activitățile pe care doriți să le experimentați în timpul călătoriei voastre.

Referitor la zbor și cazare, turiștii mei au zburat cu Turkish Airlines, cu escală scurtă în Istanbul. De la aeroportul Internațional din Seychelles, ei au ajuns la hotel în aproximativ 20 de minute, cu un transfer privat cu masina. Iar pentru cazare, le-am recomandat hotelul Double Tree by Hilton Seychelles Allamanda Resort & Spa 4*, despre care am primit recenzii foarte bune de la ei, dar și de la alți turiști.

Hotelul se află pe un teritoriu foarte verde de pe insula Mahe, cu plajă privată și acces direct la oceanul Indian. Turiștii au ales tipul de cameră Deluxe Room 1 King Bed Ocean View cu mic dejun, o camera spațioasă și luminoasă, cu design modern.

Și nu în ultimul rând, angajații hotelului sunt foarte atenți și fac tot posibilul ca oaspeții să se simtă foarte bine!

 

Cauți și tu o vacanță bine organizată în Seychelles? Te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

 

Pentru că infrastructura este bine pusă la punct în Seychelles, mai ales pe insula Mahe, turiștii mei au închiriat mașină și au parcurs foarte ușor această insulă și atracțiile ei. Au plătit 55 EUR/zi pentru rent a car.

Insula Mahe este cea mai mare insulă din Seychelles, centrul economic, cultural și administrativ al țării și găzduiește capitala, Victoria.

Așa cum spunea Ramona la începutul articolului, insula are un sistem de transport bine dezvoltat, cu o rețea de drumuri și autostrăzi care leagă diferitele districte și atracții turistice. Există și servicii de transport public, cum ar fi autobuzele și taxiurile. De asemenea, infrastructura turistică este bine dezvoltată pe Insula Mahe, cu numeroase hoteluri, restaurante, magazine și alte facilități destinate turiștilor. Există o gamă largă de activități turistice disponibile, cum ar fi excursiile cu barca, sporturile acvatice, drumețiile și observarea faunei sălbatice.

Iată ce au vizitat ei:

 

Jardin du Roi Spice Garden

Ramona și Răzvan au vizitat și grădina de mirodenii – Jardin du Roi, ocazie inedită pentru o incursiune în lumea plantelor tropicale și a condimentelor locale. Grădina oferă tururi ghidate pentru vizitatori, în cadrul cărora ghizii oferă informații interesante despre plantele și mirodeniile cultivate acolo, precum scorțișoara, vanilia, cuișoarele, piperul și multe altele. La sfârșitul turului, ai posibilitatea să achiziționezi condimente proaspete, uleiuri esențiale, produse cosmetice naturale și alte suveniruri în magazinul de cadouri al grădinii.

Jardin du Roi Spice Garden, Seychelles

Jardin du Roi Spice Garden, Seychelles

Jardin du Roi Spice Garden, Seychelles

Jardin du Roi Spice Garden, Seychelles

 

Takamaka Rum Distillery

Finalul zilei, i-a prins pe ai mei turiști la distileria de rom, încă o atracție locală din Seychelles unde au aflat despre procesul de producție a romului și au degustat unele dintre cele mai bune sortimente locale. Distileria dispune și de un magazin de suveniruri unde poți cumpăra sticle de rom Takamaka, dar și alte produse locale, atirzanale, textile sau alte suveniruri specifice zonei.

 

Takamaka Rum Distillery, distileria de rom din Seychelles

Takamaka Rum Distillery, distileria de rom din Seychelles

Takamaka Rum Distillery, distileria de rom din Seychelles

Takamaka Rum Distillery, distileria de rom din Seychelles

 

Victoria, capitala insulei Mahe și a arhipelagului Seychelles

Capitala Victoria reflectă diversitatea culturală din Seychelles, cu influențe creole, africane, asiatice și europene. Orașul este animat de numeroase magazine, restaurante și facilități turistice, de evenimente culturale și festivaluri. Este bine de știut că Victoria are o infrastructură bine dezvoltată, inclusiv rețele de drumuri, servicii publice, transport public și facilități medicale și educaționale. Aeroportul Internațional Seychelles, principalul punct de intrare în țară pentru turiști, este situat la aproximativ 10 km sud de oraș.

Ai mei turiști au fost și în capitală, atât cât să simtă atmosfera de acolo. Au fotografiat ceasul Big Ben, apoi au dat o fugă la piața de pește, apoi la piața de fructe și legume, căci acesta este farmecul local, până la urmă.

 

Ceasul Big Ben din capitala Victoria, Seychelles

Ceasul Big Ben din capitala Victoria, Seychelles

Piețe locale, Victoria, Seychelles

Piețe locale, Victoria, Seychelles

 

Pieța de pește, Victoria, Seychelles

Pieța de pește, Victoria, Seychelles

 

Insulele Praslin și La Digue, alte frumuseți exotice din Seychelles

 

La Digue și Praslin sunt alte două insule spectaculoase din Seychelles care trebuie puse pe lista programului de vacanță pe aceste meleaguri, așa cum au procedat și ai mei turiști. Aici, ei au găsit alte peisaje idilice, plaje superbe, toate într-o atmosferă atât de relaxantă….

Anse Source d’Argent de pe insula La Digue este, probabil, cea mai spectaculoasă plajă din Seychelles, cu acele stânci de granit masiv și nisip alb imaculat pe care le tot vezi pe Instagram.

 

Plaja Anse Source d'Argent

Atracții din Seychelles, Anse Source d'Argentinsula Praslin, Seychellesinsula Praslin, Seychelles

 

Ca să ajungi de pe insula Mahe pe insulele Praslin și La Digue, poți călărori cu ambarcațiuni sau cu avionul. Ramona și Răzvan au achiziționat o excursie locală la prețul de 470 EUR pentru 2 persoane. În acest preț au fost incluse transportul cu catamaranul, vizite la ambele insule, biletele de acces la Vallée de Mai Nature Reserve (Parcul Natural Praslin) și la rezervația naturală L’Union Estate de pe insula La Digue și masa de prânz.

Ambarcațiunile pleacă din Portul Victoria de pe insula Mahe și ajung la porturile principale ale insulelor Praslin și La Digue. Călătoria turștilor mei cu catamaranul de la Mahe la Praslin a durat aproximativ 2 ore, iar de la Praslin pănă pe insula La Digue, încă 20 de minute, timp în care au luat prânzul pe barcă.

 

Rezervația naturală L’Union Estate, insula La Digue din Seychelles

 

L’Union Estate este unul dintre cele mai populare și fascinante locuri turistice de pe insula La Digue din Seychelles. Acesta este un sit care îmbină frumusețea naturală cu o istorie bogată și diversitate biologică. Rezervația este de fapt, este o fostă plantație de cocos, care a fost transformată într-o rezervație naturală și o atracție turistică. Vizitatorii pot explora plantația veche și pot vedea diversele instalații care au fost folosite în timpul perioadei de exploatare a cocosului. Cu această ocazie, Ramona și Răzvan au învățat cum se sparg nucile, cum se prepară laptele de cocos și întrebuințări ale cocosului.

 

Atracții din Seychelles: Vallée de Mai Nature Reserve, insula PraslinAtracții din Seychelles: Vallée de Mai Nature Reserve, insula PraslinAtracții din Seychelles: Vallée de Mai Nature Reserve, insula Praslin

Atracții din Seychelles: Vallée de Mai Nature Reserve, insula Praslin

Vallée de Mai Nature Reserve, insula Praslin

 

Vallée de Mai Nature Reserve de pe insula Praslin, Seychelles

 

Vă spuneam că turiștii mei au vizitat și Vallée de Mai Nature Reserve de pe insula Praslin, un loc minunat pentru cei care doresc să experimenteze frumusețea și diversitatea naturii tropicale din Seychelles.

A fost un punct de atracție major pentru Ramona și Răzvan pentru că au parcurs trasee de drumeții prin pădurea tropicală a parcului, descoperind specii de plante exotice, rar întâlnite. De exemplu, aici au văzut o specie unică de palmier care produce cel mai mare fruct din lume, cu dimensiuni de până la 30–50 cm în diametru și pot cântări până la 15–30 kg.

 

Vallée de Mai Nature Reserve de pe insula Praslin, SeychellesVallée de Mai Nature Reserve de pe insula Praslin, SeychellesTur ghidat Vallée de Mai Nature Reserve de pe insula Praslin, Seychelles

Atracții din Seychelles, Vallée de Mai Nature Reserve de pe insula Praslin, Seychelles

 

 

Iată aici și alte experiențe de vacanță în Seychelles ale turiștilor mei: https://ancapavel.ro/destinatie/seychelles/

 

Cauți și tu o vacanță bine organizată în Seychelles? Te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Seychelles:

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>