Copenhaga

Copenhaga este una dintre cele mai cosmopolite capitale ale lumii, aducând laolaltă cetățeni dintr-o varietate de țări și culturi, reușind, în același timp, să își păstreze identitatea și tradițiile. 

Încă de pe aeroportul din Copenhaga, vei constata că te afli într-un loc foarte diferit față de multe altele din Europa continentală. Relieful cu deschidere la Marea Nordului și cu multitudinea sa de canale navigabile a conturat un stil de viață specific, evident. Cu o climă blândă și umedă, cu zile lungi în sezonul cald și scurte în cel rece, cultura traiului zilnic este destul de difertă față de cazurile celor mai multe țări europene.

 

 

Arhitectura se evidențiază rapid, Copenhaga fiind una dintre capitalele importante ale arhitecturii și design-ului, la nivel mondial. O scurtă plimbare prin centru este suficientă pentru a remarca stilul Neoclasic, dar și o îmbinare cu cel Renascentist sau Baroc.

Atmosfera generală veche este înviorată de clădiri colorate, în special în zona portului, unde terasele și restaurantele adună mulți turiști dornici să descopere Copenhaga la pas, ori cu ajutorul unei plimbări cu barca. Tinerii localnici adaugă și ei o notă vivacității, iar sutele de bicicliști de toate vârstele conferă dinamism peisajului autohton dar și o liniște de fundal remarcabilă, zgomotul motoarelor care traversează centrul fiind, astfel, redus semnificativ.

Ferestrele dreptunghiulare cu ochiuri din lemn, cărămiziul și ocrul clădirilor, cupolele, iluminatoarele stradale metalice largi (unele suspendate), piatra cubică sunt doare câteva dintre elementele reprezentative ale peisajului citadin din Copenhaga.

Copenhaga

Copenhaga

Copenhagacity break Copenhaga

city break la Copenhaga

city break la Copenhaga

recomandari la Copenhaga

recomandari la Copenhaga

 

Restaurante internaționale

Una dintre oportunitățile de a vizita Copenhaga constă în varietatea de restaurante internaționale. Bucătăria asiatică este la mare căutare aici și îți mărturisesc că în Copenhaga am avut prilejul să mă bucur de cele mai bune preparate chinezești sau indiene.

Dar nu am ratat nici ocazia de a testa bucătăria locală interesantă și ea, de altfel.

Cât despre viața de noapte din Copenhaga, îți pot spune că există multe baruri și cluburi. Diversitatea stilurilor, a genurilor muzicale și a oamenilor este ridicată, așa că inclusiv turiștii dornici să își petreacă o seară în oraș o pot face cu succes.

 

Design și iar design!

Design și iar design! Da, așa cum treceam în revistă ceva mai înainte, Copenhaga este una dintre capitalele design-ului global. Alături de Milano, Paris și Londra, Copenhaga a dat naștere unui stil specific de a trăi. Sunt sigură nu îți este străin conceptul de stil nordic. Design-ul interior este unul dintre domeniile  „vitrinei Copenhagăi și vei remarca acest lucru datorită multitudinii de magazine dedicate mobilierului, accesoriilor și pieselor de design interior. De asemenea, vei vedea că orice cafenea, restaurant sau magazin propune un stil anume și anumite piese de design sau chiar statement.

3 Days of Design, Copenhaga

 

3 Days of Design

3 Days of Desgin este evenimentul principal din domeniu pe care Copenhaga îl găzduiește an de an. În aceste 3 zile, principalele showroom-uri și shop-uri își deschid porțile pentru a-și prezenta noile colecții. În plus, au loc o mulțime de evenimente și petreceri tematice. Zilele și serile de 3 Days of Desgin sunt memorabile.

Așadar, Copenhaga trebuie neapărat vizitată dacă ești pasionat/ă de design.

 

Copenhagen Fashion Week

Însă, dacă tot suntem la subiectul Design, Copenhaga este și un mare hub al iubitorilor de fashion. Designeri internaționali și autohtoni sunt prezenți și ei în capitala nordică pentru a face cunoscute noi colecții și trenduri, odată cu Săptămâna Modei de la Copenhaga. Polivalența culturilor și a stilurilor este remarcabilă, Copenhaga emanând libertate și acceptare multiculturală prin toți porii săi.

 

Transportul în Copenhaga

Bicicleta este tovarășa de drum a danezului 🙂 Datorită acestui fapt, Copenhaga nu este o capitală aglomerată și nici poluată. Parcările nu sunt accesibile, cu atât mai puțin în zonele centrale, așadar, autoturismele nu împânzesc orașul.

Pe langă aceasta, metroul este un alt mijloc de transport excelent. Rapid și ieftin. Recomand.

 

Ești interesat/ă de un city break la Copenhaga?


Contactează-mă!

 

 

Tururi, activități și experiențe locale din Copenhaga: