Dubrovnik

Dubrovnik este foarte viu, împânzit de turiști, cu multe străduțe înguste și cu plaje pietruite. Este punctul în care frumusețea naturii își întâlnește marea de admiratori. Și totuși, energia pe care Dubrovnik-ul o emană în permanență, pare inepuizabilă.

Dacă freamătul, entuziasmul, străduțele înguste, restaurantele și viața de noapte te atrag, atunci Dubrovnik va deveni din gazda ta, prietenul tău. Croația este recunoscută pentru peisajele superbe și pentru plajele cu pietriș, ceea ce a făcut ca Dubrovnik, cel mai mare și cunoscut oraș sudic să devină unul dintre hub-urile admiratorilor coastei dalmate și în același timp, iubitori de petreceri, plajă și shopping.

 

 

Îți voi povesti despre ce înseamnă un sejur în Dubrovnik, mai exact despre hotelurile de aici, despre plaje, gastronomie, principalele atracții din Dubrovnik, muzee și galerii de artă, istorie și – bineînțeles – despre Game of thrones și Star wars.

străduțe înguste din Dubrovnik, Croatia

foto@ANCAPAVEL.RO

 

Cea mai recognoscibilă imagine a Dubrovnik-ului are în prim plan zidurile de piatră impunătoare și solide. Zidurile care pot fi văzute și astăzi au fost construite între secolele al XII-lea și al XVII-lea. Ele sunt cele care înconjoară, de fapt, vechiul oraș (the Old City). Grosimea lor este de până la 6 metri și trebuie să știi că acestea nu au fost niciodată doborâte.

Odată ajuns/ă în Dubrovnik, poți vizita vestitele ziduri pentru aproximativ 20 EUR. Mai multe informații găsești aici -> https://www.wallsofdubrovnik.com/info-ticket-prices-working-hours/

Mai mult decât atât, Dubrovnik a devenit și mai atrăgător pentru numeroșii urmăritori ai Game of thrones. Benicio del Torro și Laura Dern și-au făcut și ei apariția aici, pentru filmarea Star Wars – Episodul VIII, la fel ca și Leonardo di Caprio pentru producerea filmului Origins.

De la aeroport spre Dubrovnik

 

Airport bus

Aeroportul este situat la aproximativ 25 km de centrul Dubrovnik-ului.

Ca transfer spre Dubrovnik, cel mai indicat este să iei autobuzul. Există curse regulate la interval de estimativ 15 minute spre centru, iar cursa costă 40 Kuna (5,4 EUR) / sens, fără niciun alt cost suplimentar pentru bagaje.

Vei coborî la Pile Gate – stația centrală principală, o zonă aglomerată a Dubrovnik-ului, unde coboară, de fapt, mai toți turiștii “aterizați” în Dubrovnik. Mai există încă o stație, în cazul în care ți-ai ales cazare în zona penisulară Lapad / Babin Kuk.

 

Autobuzul local

Autobuzele 11 și 27 sunt cele locare, dar care călătoresc inclusiv spre aeroport.

Costul este de 12 Kuna (1.6 EUR) / sens.

Este mai ieftin bineînțeles, pentru că nu este cursă directă spre aeroport, ci oprește în mai multe stații, fiind cursă locală.

Așadar, atenție, optează pentru această variantă de transfer doar dacă nu ești pe grabă!

 

Taxi

Poți găsi destul de ușor un taxi care să te conducă din aeroport până la hotel, dacă ești dispus să plătești estimativ 200 Kuna (27 EUR) / sens. Dacă sunteți 4 la număr, în cazul în care călătorești cu familia sau cu prietenii, deja costul devine unul avanatajos.

Dubrovnik, Croatia 1

Pile Gate, Dubrovnik

foto@ANCAPAVEL.RO

 


Contactează-mă!

 

 

Dubrovnik Riviera

Cei aproximativ 20 km de coastă situată între orașul Dubrovnik (City of Dubrovnik) și Cavtat (la Sud) este cunoscută sub denumirea de Riviera Dubrovnik-ului sau Zupa Dubrovacka.

Natura este impresionantă. Stânci înalte scăldate de apele Mării Adriatice transparente de aproape și de un albastru, uneori turcoaz superb. Mici sate pescărești, căsuțe și pensiuni cochete. Resorturi urcate pe stânci, ambarcațiuni felurite în larg și în micile porturi. La sud este Muntenegru iar în larg, pe țărmul celălalt, ajungi în Italia.

Kupari, Srebreno, Mlini, Soline și Plat sunt principalele sate și stațiuni ale rivierei.

Dubrovnik Riviera (Zupa Dubrovacka)

Dubrovnik Riviera (Zupa Dubrovacka)

foto@ANCAPAVEL.RO

 

 

Plajele din Dubrovnik

 

Plaja Banje

Aceasta este plaja turistică a Dubrovnik-ului, plaja aleasă de numeroși turiști. Fiind “plaja orașului” și cea mai apropiată de cetate, este adesea aglomerată, mai ales în orele de vârf. Este acoperită de pietriș dar nu foarte ascuțit, existând și porțiuni mai nisipoase pe alocuri, familiile cu copii care sunt cazate la pensiunile din zonă optând pentru această plajă, în mod frecvent. Din centrul orașului până aici faci aproximativ 15 minute, pe jos.

Plaja Banje oferă acces la sporturi acvatice și la activități acvatice distractive, atât pentru adulți cât și pentru copii. Poți închiria șezlonguri pentru câteva Kuna. Există inclusiv dușuri puse la dispoziția turiștilor.

 

Plaja Sveti Jakov

Este și plaja localnicilor, nu doar a turiștilor. Situată la aproximativ 10 minute cu autobuzul, spre sud, în apropierea Parcului Orsula, de-a lungul străzii Vlaha Bukovca. Un mare avantaj de a alege această plajă, mai ales dacă nu ți-ai ales un hotel cu plajă privată, este faptul că nu este aglomerată. De aici, peisajul este foarte frumos și plaja mai oferă umbreluțe și restaurant sau bar. Îți recomnand acestă plajă, dacă vrei să eviți zonele aglomerate din Dubrovnik.

 

Plaja Lapad

De la Pile, autobuzul numărul 6 te va duce la Plaja Lapad, spre Babin Kuk. Este o plajă publică, echipată cu dușuri, șezlonguri, umbreluțe și cu salvamari. Lângă, spre Niki i Meda Pucića, este o zonă de plajă dedicată celor care vor să fie bronzați…fără urme de lenjerie, asta și datorită reliefului stâncos care oferă un grad de intimitate ridicat. În zonă se găsesc și terase unde poți lua prânzul sau unde poți savura o cafea, atunci când iei pauză de la soare.

Lapad este de fapt un golf impresionant care oferă privelişti pe măsură! O recomandare a mea, de cazare aici este hotelul Kompas, foarte cochet şi aşezat pe colină, de unde se poate ajunge uşor la plajă. Iar centrul vechi al orașului Dubrovnik se află la doar 15 minute de mers cu autobuzul. Parcarea este disponibilă la un cost suplimentar. Aeroportul Dubrovnik se află la 23 km.

 

Imagini de la turişti, hotel Kompas Dubrovnik, foto@ANCAPAVEL.RO

Imagini de la turişti, hotel Kompas Dubrovnik, foto@ANCAPAVEL.RO

Vacanţele turiştilor mei, foto@ANCAPAVEL.RO

Vacanţele turiştilor mei, foto@ANCAPAVEL.RO

foto @ANCAPAVEL.RO

 

Şi din aceeaşi categorie a hotelurilor sofisticate, vă recomand Rixos Premium Dubrovnik. Vai ce privelişte are şi acest minunat resort! După cum deja ştiţi, eu sunt mare fan Rixos Hotels. Iar aici în Dubrovnik, Rixos este privilegiat cu o locaţie excepţională, cu vedere panoramică la Marea Adriatică.

 

foto@rixoshotels.com

 

Acestea sunt principalele lucruri de care să ții cont atunci când alegi un sejur în Dubrovnik. Sper că v-a plăcut incursiunea mea aici, într-una din cele mai frumoase locaţii de litoral din Europa!

 

Dacă vă interesează un sejur în Dubrovnik, vă ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

 

 

Tururi, activități și experiențe locale din Dubrovnik:

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Dubrovnik, Croația?


Contactează-mă!