Situat la 28 km de Nisa, Antibes este locul în care Picasso a locuit o bună parte din viață. Încă din anul 1956, Riviera Franceză i-a oferit multă inspirație, artistul locuind, mai întâi, chiar la Chateau Grimaldi. Acolo unde, în prezent, este găzduit Muzeul Picasso.

Picasso a locuit până la finalul vieții aici, pe Riviera Franceză, mai precis, până în anul 1973. Pe lângă reședința sa din Antibes, faimosul pictor și-a petrecut ani din viață și în Vallauris, localitate în care a desăvârșit extraordinara frescă dedicată Capelei Antice, intitulată „La Guerre et la Paix ”„Război și Pace ”. De asemenea, a achiziționat superba Villa Californie din Cannes și a mai locuit în Château de Vauvenargues și în Mougins. Muzeul de Artă Clasică din Mougins expune cu mândrie lucrări ale sale și în prezent.

Pentru cei pasionați de cultura și istoria locală, Antibes este o bornă clară. Orașul este ușor de recunoscut datorită zidurilor antice și a meterezelor, a turnului Muzelului Picasso și a străduțelor înguste din preajma pieței cu produse din regiune.

vacanta Antibes, Coasta de Azur

Antibes, Coasta de AzurAntibes

Antibes

 

Însă, Antibes este destul de în pas și cu prezentul. Pe lângă cele enumerate mai sus, vei descoperi și o atmosferă de stațiune cu numeroase restaurante, terase și buticuri. Străzile sale înguste și aglomerate pe timp de vară șerpuiesc fascinant când în sus și când în jos, dând senzația de labirint prietenos, care se lasă descoprit, treptat.

vacanta in Antibes, Coasta de Azur

vacanta Coasta de Azur

Antibes obiective turisticeAntibes recomandarirecomandari in Antibesvacanta Antibes, Coasta de Azur

 

Antibes oferă câteva vederi remarcabile spre largul Mării Mediterane, în care pare că faci parte dintr-un tablou pictat în timp real. Vederea spre Cap d’Antibes este senzațională. Acolo, numeroase vile splendide șed în tihnă și veghează întregul relief al Rivierei Franceze. În timp ce portul din Antibes găzduiește ambarcațiuni numeroase, iar terasele din preajmă, turiștii ahtiați după o gustare cu vedere de privilegiu.

Așadar, inclusiv pentru cei care ajung doar să tranziteze Antibes, în drumul dintre Nisa și Cannes, frumoasa localitate în care Alain Delon și Jane Fonda erau surprinși în anul 1961 într-un spectaculos Ferrari 250 GT California Spider impresionează, oricum. Și nu mulți rezistă tentației de a opri, măcar pentru o cafea și o prăjitură.

 

Ești interesat/ă de o vacanță pe Coasta de Azur?