Cipru

Pentru cei care doresc să se relaxeze într-o destinație cochetă dar și exotică și deloc îndepărtată, Cipru este destinaţia perfectă!

Poate că Cipru este o ţară mică, dar este o insulă mare, de fapt: a treia insulă ca mărime din Marea Mediterană, după Sicilia şi Sardinia. Este o insulă binecuvântată cu peste 320 de zile însorite pe an, unde temperatura scade în lunile de iarnă până la doar 17 grade. Pentru cei care doresc să se relaxeze, dar să se şi distreze, Cipru este destinaţia perfectă pentru vacanţă! Şi pe drept cuvânt, este considerată bijuteria Mării Mediterane, ea fiind o insulă de o fumuseţe naturală captivantă, dată de varietatea priveliştilor – de la spectaculoasele păduri de brazi ale ţinuturilor muntoase, care formează “inima verde a Ciprului”, pănă la minunatele plaje aurii, întinse de-a lungul coastei Mării Mediterane.

Istoria este prezentă aici încă de pe vremea zeilor, de când se spune ca zeiţa Afrodita s-a născut pe aceste meleaguri, iar perşii, grecii, egiptenii, romanii şi englezii, şi-au lăsat amprenta în cultura şi arhitectura cipriotă, precum şi în arta culinară.

vacanță în Cipru ANCAPAVEL.RO

vacanță în Cipru ANCAPAVEL.RO

vacanță în Cipru ANCAPAVEL.RO

 

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Cipru?


Contactează-mă!

Larnaca este unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa, iar aici tradiţia se îmbină cu modernitatea, aşa că are de oferit câte ceva fiecărui turist.

Se spune că Larnaca este cea mai potrivită destinaţie pentru a înţelege de ce Cipru este una dintre cele mai atrăgătoare destinaţii turistice din spaţiul mediteranean. Oraşul este bine cunoscut pentru plajele sale frumoase, curate şi viaţa de noapte vibrantă. Finikoudes este atracţia turistică principală din Larnaca. Aceasta este o zonă de cafenele, baruri, cluburi şi restaurante pe plajă, care devine deosebit de aglomerată vara.

 

 

Dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

Descarcă PDF

 

 

sejur in cipru

 

larnaca - sejur in cipru

 

 

 

Scurt istoric

Cipru este locul de naştere al civilizaţiei greceşti miceniene cu 3000 de ani I.C. O istorie lungă cu rezonanţe contemporane.

Fenicienii, romanii, cruciaţii, francii, veneţienii şi alţi cuceritori şi-au lăsat amprenta asupra civilizaţiei locale. Influenţa englezilor este cea mai evidentă şi contemporană. Prima remarca este la urcarea în maşină: volanul pe dreapta. Până în anul 1960 insula a fost colonie britanică.

Temple greceşti, ruine romane, biserici bizantine, castele cruciate şi hoteluri moderne cu servicii ireproşabile sunt motive plăcute pentru a alege, ca destinaţie de vacanţă, insula Cipru.

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

 

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

 

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

 

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

 

 

Dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

 

Descarcă PDF

 

 

Mai multe despre o vacanță în Cipru

75% din populaţia Ciprului este ocupată în servicii, 20% în industrie şi restul în agricultura. Poţi deduce uşor că serviciile în turism sunt o excelenţă în Cipru.  Astfel că Cipru a fost binecuvantat cu toate resursele necesare pentru a le oferi turiştilor destinaţia unei vacanţe perfecte – o climă cu  mult soare, mare  albastră,  plaje  de  nisip,  golfuri  retrase  şi  incomparabila ospitalitate a localnicilor. Cosmopolitană, dar în acelaşi timp şi tradiţională, insula Cipru a devenit rapid un centru comercial cheie între Europa şi Orientul Mijlociu. Capitala Ciprului, Nicosia şi centrul său comercial, Limassol, au înregistrat o expansiune uriaşă atât în materie de comerţ, cât şi în ceea ce priveşte viaţa socială din ce în ce mai înfloritoare – baruri, restaurante, teatre, facilităţi de divertisment şi magazine au răsărit în toate zonele, pentru a întâmpina cerinţele mereu crescânde ale turiştilor.

Aproape oriunde ai merge, poţi fi sigur că păşeşti pe o fărâmă din trecut. Vei descoperi aşezări străvechi, rămăşiţe ale vastelor regate, domenii romane şi biserici bizantine, castele ale cruciaţilor şi fortăreţe veneţiene magnifice. Iar plantaţiile de portocali şi măslini, pădurile de pini şi cedru te vor însoţi în toate excursiile.

Sporturile de apă precum navigatul, yachtingul şi scufundările sunt automat asociate cu insula, dar acestea sunt “prinse din mers” de alte activităţi sportive. De exemplu, pitorescul lanţ al munţilor Troodos, cu  pădurile lor de brazi, oferă posibilitatea unor activităţi specifice, cum ar fi: căţăratul, privitul păsărilor, ciclismul, ski-ul şi snowboarding-ul pe perioada iernii, devenite foarte populare. De asemenea, Cipru a reuşit să îşi câştige şi o reputaţie deosebită în lumea jucătorilor de golf, având deja terenuri splendide de golf cu 18 găuri, printre cele mai bune din Europa. Cu distanţe scurte între diferitele puncte de pe insulă, este foarte uşor să îmbini o zi de vizită într-unul din oraşe cu drumeţii montane sau cu relaxare pe plajă.

 

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.ROvacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

Un turist în Cipru poate avea ocazia să schieze dimineaţa în munţi şi să aibă timp şi de o baie în mare în cursul după-amiezei!

Ești interesat/ă de o vacanță în Cipru?


Contactează-mă!

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.ROvacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

 

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

Descarcă PDF

 

 

Bine de ştiut!

 • Ora Ciprului este aceeaşi cu cea a Romaniei, GMT+2.
 • Moneda Ciprului este EURO.
 • Temperaturile variază între 17 grade Celsius în luna Ianuarie şi 30 grade Celsius în luna Octombrie.
 • Circulaţia se face pe banda din stânga, cea din dreapta fiind pentru depăşire, volanul este pe partea dreaptă.
 • Minile închiriate au plăcuţe de înmatriculare pe fond roşu, spre deosebire de cele ale localnicilor pe fond galben.
 • Magazinele, deschise între orele 08.00-13.00 şi 16.00-19.00; în zonele turistice majoritatea magazinelor lucrează până seara târziu.
 • Există atât plajă publică (Ayia Napa, Larnaca) cât şi plajă privată (în general în cadrul resorturilor din Limassol, Larnaca şi Paphos). Plaja este foarte frumoasă – lată sau în golfuleţe, cu nisip fin sau pietriş (Paphos).
 • Cele mai renumite plaje sunt Nissi Beach, Ayia Napa cu apele sale de turcoaz translucide, Coral Bay si Curium, localizată în apropiere de Limassol.
 • Pasionaţii  de  golf  vor  descoperi  unul  din  cele  mai  interesante  terenuri,  cu  multe  surprize. De exemplu, terenul  de  golf  de  la Aphrodite Hills (18 găuri) a fost premiat 3 ani la rând ( 2003, 2004, 2005) ca fiind cel mai bun teren din Europa.
 • Distanţele între staţiuni sunt foarte mici: Aeroport Larnaca–centrul oraşului 5 km; Larnaca–Limassol 70 km; Larnaca- Nicosia 47 km; Larnaca–Paphos 142 km; Larnaca–Ayia Napa 41 km.
 • Băuturile locale recomandate sunt berea Keo, vinul Commandaria (dulce) – unic în lume şi o varietate de ţuică, din struguri, “Zivania”.
 • Butăria se  deosebeşte, oarecum, de cea grecească;  bucatele  caracteristice  Ciprului  sunt: musaca,  souvlaki, halloumi,  meze, sortimentele de fasole cum este fasoulaki: fasole franţuzească gătită în vin alb alături de carne de miel, louvi cu lahana: fasole neagră cu spanac, măslinele negre la grătar sau felurile de mâncare ce au la bază vinetele: sheftalia, dolmades sau kolokassi. Nu rata nici deliciosul „loukoumi”, un desert preluat de la ocupanţii turci, aromat cu apă de trandafiri sau lămâie.

 

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

 

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

 

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

 

vacanță în Cipru - ANCAPAVEL.RO

 

Ești interesat/ă de o vacanță avantajoasă, în Cipru?


Contactează-mă!

Tururi, activități și experiențe locale din Cipru:

Locuri din Cipru

Cauta mai multe  

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Începe sezonul vacanțelor exotice!

  Maldive – insula top destinaţie pentru luna de miere   Dacă vă doriţi un loc perfect pentru luna de miere sau pur și simplu, relaxare totală, trebuie să luaţi în considerare Maldive. De ani buni, insulele Maldive sunt în topul destinaţiilor preferate pentru cei care vor o lună de miere într-un loc ca în paradis, dar şi pentru cupluri, …

Continuă să citești  

NOU! Lansare charter SALALAH – OMAN, în exclusivitate pe piaţa românească

  Salalah, o destinaţie turistică cu arome orientale și exotice   Vă invit, în cele ce urmează, să facem cunoștință cu Salalah! Este capitala și cel mai mare oraș al guvernatului sudic al Omanului din Dhofar și al treilea cel mai mare oraș din Sultanatul din Oman. Un oraş plin de culoare şi farmec specifice teritoriilor Omanului din Africa de …

Continuă să citești  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile