Creta

O vacanță în Creta este o escapadă pe o insulă în care Legenda se întâlnește cu Istoria, unde cultura cretană veche își are rădăcinile cu mult timp în urmă, unde marea întâlnește munții, iar natura nealterată convieţuieşte cu infrastructura turistică modernă.

Vacanță în Creta cu discount Early Booking!

Ce înseamnă o vacanță în Creta, frumoasa insula din Grecia?

Creta are o mie de fețe: una pentru fiecare categorie de turist: exploratorul, iubitorul de natură, istorie sau cultură, cosmopolitul, romanticul incurabil. Lista este lungă și cuprinzătoare!

 

 

Trebuie să știi, de la bun început, că într-o vacanță în Creta nu ai cum să te plictisești, indiferent de cât de activ ești. Natura sa, împreună cu dezvoltarea turismului facilitează într-un mod excelent posibilitatea turiștilor de a explora insula, în diferite feluri. Fie la pas, fie cu atv-ul sau cu mașina închiriată, fie cu jeep safari sau pe un vas de croazieră, în Creta ți se oferă nenumărate variante și idei de a de bucura de potențialul acestei insule grecești.

 

vacanta in insula Creta, Grecia - ANCAPAVEL.RO

Excursie în Insula Gramvousa – vacanță excelentă în Creta, Grecia – ANCAPAVEL.RO

 

Ești interesat/ă de un sejur în Grecia?


Contactează-mă!

Puțină istorie

Înainte de toate, să aflăm câte ceva din istoria şi începuturile Cretei: în anul 67 î.Hr., Creta figurează în cronicile istorice ca o insulă aparținând Imperiului Roman. După căderea imperiului, Creta a intrat sub dominația Bizanțului. Între anii 1211-1669 s-a aflat sub controlul Republicii Veneția și a devenit un bastion de apărare a intereselor acesteia în est. În perioada 1669-1898 locuitorii greci ai Cretei au luptat împotriva dominației Imperiului Otoman. În 1913, Creta a devenit parte a Greciei.

Este cea mai mare insulă grecească, a cincea din Marea Mediterană. Aici poţi vizita monumentele istorice şi siturile arheologice de o importanţă deosebită, poţi explora plajele cu nisip fin, te poţi relaxa sau distra în staţiunile turistice de la malul mării şi nu în ultimul rând, ai ocazia să guşti preparatele culinare.  Aşadar, fie că ai venit în Creta pentru mare și soare, cultură sau tradiție, aici există ceva pentru fiecare.

Oraşul Heraklion, capitala insulei, este o îmbinare de vile veneţiene, străzi aglomerate, un port cu multe bărci pentru pescuit, pieţe cu restaurante bune, taverne şi magazine cu haine. De asemenea, Heraklion, este un oraş grecesc tradiţional, cu elemente moderne.

 

Dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

Descarcă PDF

 

Unul dintre principalele motive pentru care turiştii aleg Creta ca destinaţie de vacanţă este întinderea de plaje superbe cu nisip fin. Apa este cristalină şi facilităţile oferite de resorturile all inclusive sunt alte două motive din capul listei. Cele mai apropiate plaje de oraşul Heraklion sunt Ammoudara, Agia Giorgios, Fodele, Anisaras.

Atracții din Creta

Poți alege o vacanță în Creta inclusiv datorită numeroaselor experiențe locale și tururi pe care le poți face, aici. Și totul este facil, iar prețurile sunt accesibile pentru mai toți turiștii care aleg un sejur în Creta.

Spre exemplu, eu îți recomand să vizitezi Agios Nikolaos, zona portuară fiind foarte drăguță. Muzeul Arheologic din Heraklion este un obiectiv important din Creta, cu 27 de galerii și cu un ghid care te va ajuta să cunoști mult mai bine istoria și cultura cretană. Plaja Elafonisi este și ea o atracție de top din Creta, deci fă-ți timp și viziteaz-o, pentru că merită. Nispul fin, alb și apa turcoaz oferă priveliști încântătoare iar fotografiile pe care le vei face aici, vor fi memorabile. Și te poți bucura de o aventură off road pe cinste, în care vei admira îndeaproape lacurile și barajele, munții și plantațiile de măslini ale insulei. Vei pătrunde în esența spiritului insulei și vei putea spune că te-ai bucurat, cu adevărat, de potențialul acestui loc superb.

Vacanta in Creta, Grecia - ANCAPAVEL.RO

Vacanta in Creta, Grecia – ANCAPAVEL.RO

foto@ANCAPAVEL.RO

 

La o primă vedere, acestea sunt câteva direcții și sugestii pentru a avea o vacanță frumoasă în Creta. Dar pentru și mai multe recomandări, atracții turistice sau tururi și activități din Creta, accesează secțiunile de mai jos, dedicate experiențelor locale. Scopul meu este să te ghidez spre o vacanță cât mai reușită, iar dacă ești interesat de o ofertă de vacanță completă, aștept să mă contactezi.

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Creta?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Creta:

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Recomandări noi de vacanță pentru anul 2024 cu reduceri Early Booking

Vacanțe cu reduceri Early Booking pentru vara anului 2024   Nou! Algarve (Portugalia), pachete complete de vacanță de vară cu zboruri charter! Pentru perioada iunie-septembrie 2024 puteți rezerva un sejur complet în Algarve cu zbor charter și toate serviciile incluse (bilete de avion cu bagaje de cală incluse, transfer aeroport-hotel-aeroport, cazări cu regim de masă conform preferințelor, asistență turistică, ghid …

Continuă să citești  

Maldive, Mauritius, Seychelles: vacanțe exotice de calitate pentru sezonul 2024

Maldive: locul ideal pentru vacanțe romantice Maldive este un arhipelag format din peste 1000 de insule, dintre care doar 200 sunt locuite. Aici poți găsi unele dintre cele mai frumoase resorturi din lume, care îți oferă confort și intimitate pe malul oceanului. Poți opta pentru o casă pe apă, unde să te trezești cu sunetul valurilor și să admiri peștii …

Continuă să citești  

Recomandări de vacanţă pentru vara 2023!

Acestea sunt recomandările mele de vacanţă pentru familii cu copii, adulţi şi cupluri pentru vara 2023! Dacă vă gândiți să planificați vacanța pentru vara anului 2023, aveți la dispoziție o mulțime de opțiuni interesante și variate, în funcție de preferințele și bugetul vostru. Fie că sunteți în căutarea unor destinații cu plaje superbe, resorturi confortabile, activități distractive sau cultură și …

Continuă să citești