Creta

O vacanță în Creta este o escapadă pe o insulă în care Legenda se întâlnește cu Istoria, unde cultura cretană veche își are rădăcinile cu mult timp în urmă, unde marea întâlnește munții, iar natura nealterată convieţuieşte cu infrastructura turistică modernă.

Vacanță în Creta 2020, cu discount Early Booking!

Ce înseamnă o vacanță în Creta, frumoasa insula din Grecia?

Creta are o mie de fețe: una pentru fiecare categorie de turist: exploratorul, iubitorul de natură, istorie sau cultură, cosmopolitul, romanticul incurabil. Lista este lungă și cuprinzătoare!

Trebuie să știi, de la bun început, că într-o vacanță în Creta nu ai cum să te plictisești, indiferent de cât de activ ești. Natura sa, împreună cu dezvoltarea turismului facilitează într-un mod excelent posibilitatea turiștilor de a explora insula, în diferite feluri. Fie la pas, fie cu atv-ul sau cu mașina închiriată, fie cu jeep safari sau pe un vas de croazieră, în Creta ți se oferă nenumărate variante și idei de a de bucura de potențialul acestei insule grecești.

 

vacanta in insula Creta, Grecia - ANCAPAVEL.RO

Excursie în Insula Gramvousa – vacanță excelentă în Creta, Grecia – ANCAPAVEL.RO

 

Puțină istorie

Înainte de toate, să aflăm câte ceva din istoria şi începuturile Cretei: în anul 67 î.Hr., Creta figurează în cronicile istorice ca o insulă aparținând Imperiului Roman. După căderea imperiului, Creta a intrat sub dominația Bizanțului. Între anii 1211-1669 s-a aflat sub controlul Republicii Veneția și a devenit un bastion de apărare a intereselor acesteia în est. În perioada 1669-1898 locuitorii greci ai Cretei au luptat împotriva dominației Imperiului Otoman. În 1913, Creta a devenit parte a Greciei.

Este cea mai mare insulă grecească, a cincea din Marea Mediterană. Aici poţi vizita monumentele istorice şi siturile arheologice de o importanţă deosebită, poţi explora plajele cu nisip fin, te poţi relaxa sau distra în staţiunile turistice de la malul mării şi nu în ultimul rând, ai ocazia să guşti preparatele culinare.  Aşadar, fie că ai venit în Creta pentru mare și soare, cultură sau tradiție, aici există ceva pentru fiecare.

Oraşul Heraklion, capitala insulei, este o îmbinare de vile veneţiene, străzi aglomerate, un port cu multe bărci pentru pescuit, pieţe cu restaurante bune, taverne şi magazine cu haine. De asemenea, Heraklion, este un oraş grecesc tradiţional, cu elemente moderne.

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

recomandări de vacanță

 

Descarcă PDF

 

vacanta in Creta, Grecia

Vacanță pe Insula Creta – foto @Andy Montgomery, Nikon D40X


vacanta in Creta, Grecia

Vacanță pe Insula Creta – foto @Andy Montgomery, Nikon D40

Unul dintre principalele motive pentru care turiştii aleg Creta, ca destinaţie de vacanţă, sunt plajele superbe cu nisip fin, apa cristalină şi facilităţile oferite de resorturile all inclusive. Cele mai apropiate plaje de oraşul Heraklion sunt Ammoudara, Agia Giorgios, Fodele, Anisaras.

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

recomandări de vacanță

 

Descarcă PDF

 

Atracții din Creta

Poți alege o vacanță în Creta inclusiv datorită numeroaselor experiențe locale și tururi pe care le poți face, aici. Și totul este facil, iar prețurile sunt accesibile pentru mai toți turiștii care aleg un sejur în Creta.

Spre exemplu, eu îți recomand să vizitezi Agios Nikolaos, zona portuară fiind foarte drăguță. Muzeul Arheologic din Heraklion este un obiectiv important din Creta, cu 27 de galerii și cu un ghid care te va ajuta să cunoști mult mai bine istoria și cultura cretană. Plaja Elafonisi este și ea o atracție de top din Creta, deci fă-ți timp și viziteaz-o, pentru că merită. Nispul fin, alb și apa turcoaz oferă priveliști încântătoare iar fotografiile pe care le vei face aici, vor fi memorabile. Și te poți bucura de o aventură off road pe cinste, în care vei admira îndeaproape lacurile și barajele, munții și plantațiile de măslini ale insulei. Vei pătrunde în esența spiritului insulei și vei putea spune că te-ai bucurat, cu adevărat, de potențialul acestui loc superb.

Vacanta in Creta, Grecia - ANCAPAVEL.RO

Vacanta in Creta, Grecia – ANCAPAVEL.RO

 


Contactează-mă!

Rezervă direct o vacanță completă în Creta, Grecia:

 toate serviciile incluse
 cauți, rezervi, plătești online!

Tarifele de mai jos sunt valabile pentru 2 adulți, sejur de 7 nopți, transport cu avionul, toate taxele incluse.

vacanta ieftina in Creta, Grecia. Rezerva un sejur complet.

 

La o primă vedere, acestea sunt câteva direcții și sugestii pentru a avea o vacanță frumoasă în Creta. Dar pentru și mai multe recomandări, atracții turistice sau tururi și activități din Creta, accesează secțiunile de mai jos, dedicate experiențelor locale. Scopul meu este să te ghidez spre o vacanță cât mai reușită, iar dacă ești interesat de o ofertă de vacanță completă, aștept să mă contactezi:


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Creta:

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Recomandări de vacanţă cu maşina: unde să mergem, în siguranţă, în următoarea perioadă?

Iată câteva recomandări de vacanță pe care eu mizez și pe care le propun turiștilor care mă contactează pentru rezervări, în prezent:   Bulgaria     Când vine vorba de vacanţe la mare cu maşina, cum să nu te gândeşti la vecinii bulgari? Mai ales în această perioadă, când operatorii din turism ai Bulgariei se pregătesc să deschidă sezonul estival: …

Continuă să citești  

Rulote de închiriat pentru o vacanță inedită

Îți dorești un sejur în care să admiri peisaje superbe, să te bucuri de povești spuse lângă foc și în care să îți încarci bateriile, alături de familie sau de prieteni? Atunci, probabil că o vacanță cu rulota va fi o experiență care te va prinde. Îți voi povesti mai multe despre o vacanță cu rulota, cum poți găsi rulote …

Continuă să citești  

Vacanţe după Coronavirus: Bulgaria şi Croaţia pregătesc deschiderea sezonului turistic

Am vorbit, într-un articol recent, despre deschiderea sezonului turistic în Turcia şi Grecia şi despre cum se vor desfăşura vacanţele, după pandemia Coronavirus. M-am bucurat că v-a adus acel articol un strop de optimism şi urmăresc situaţia globală, în continuare, astfel încât să puteți lua în considerare posibilitatea de a pleca în vacanţă şi anul acesta.   Bulgaria şi Croaţia, …

Continuă să citești  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile