Tenerife

Cea mai mare insulă a arhipelagului Canare din Oceanul Atlantic, situată la numai 300 km de coasta Africii de Nord. Aici, în Tenerife, vei descoperi plaje spectaculoase, vulcani, munți, păduri luxuriante, faună și floră exotică. La Tejita, Las Teresitas, El Duque sau Fañabé sunt printre cele mai atractive plaje. Localnicii sunt foarte primitori iar terasele și restaurantele sunt pline de turiști care vor să se bucure de bucătăria locală.

Peste 10 milioane de turiști vizitează, anual, insula Tenerife.

Deloc întâmplător!

Insula Tenerife are foarte multe de oferit: un cadru natural superb, cu munți și vegetație, plaje cu nisip alb, resorturi all-inclusive, baruri și restaurante de calitate, diversitate culturală și gastronomie excelentă. Poți face o plimbare în pădurile tropicale, poți vizita muzee și temple istorie. Iar Pico del Teide este cel mai înalt munte din Spania, vulcan activ care în anul 2007 a fost consemnat în Patrimoniul Omenirii al UNESCO și este situat chiar în mijlocul insulei Tenerife.

Așadar, datorită diversității pe care o oferă, poți alege Tenerife, indiferent că mergi cu familia, cu prietenii sau în doi.

vacanta in Tenerife

Climă: Tenerife este insula primăverii eterne. Doar intr-o oră de condus, poți trece de la o baie în ocean la o plimbare prin zăpadă pe muntele Teide. Temperatura variază în funcție de locație, sudul și vestul insulei având cele mai ridicate temperaturi spre deosebire de zona din vecinătate a Muntelui Teide, unde deseori sunt vânturi puternice și chiar zăpadă.

Gastronomie: Gastronomia insulelor Canare combină rețetele tradiționale spaniole cu influențele din Africa și America Latină și este impresionantă prin bogăția și diversitatea de preparate din pește și fructe de mare. Specifice insulei sunt «gofio», un sortiment de patiserie substitut al pâinii, «Papas Arrugadas», cartofi fierți preparați cu condimente și sosuri, preluate din aria culinară a insulei-Mojo, «Caldereta» și «Sanchoco Canario», rețete tradiționale de pește.

Sport și activități pentru timpul liber: Aici puteți practica nenumarate sporturi: golf, călărie, tenis, trekking, hiking, ciclism, parapantă, surfing, windsurfing, scufundări, pescuit, navigat și multe altele.

Shopping: Umple-ți coșul cu parfumuri, băutur sau chiar cu produse electronice – toate acestea sunt mai ieftine în Tenerife! Putem spune că insula este un imens duty-free, pentru că aici, la produse nu se aplica TVA. Asta face din Tenerife un paradis al cumpărăturilor, locul de unde poți cumpăra la prețuri mai mici decât în alte părți ale lumii. Cele mai bune centre comerciale sunt în zona de nord, in special Santa Cruz, in Playa de Las Américas și Costa Adeje. Magazinele din stațiunile pline de turiști sunt deschise toata ziua, dar cele din afara stațiunilor respectă cu strictețe siesta intre 13:30-16:30.Contactează-mă!

@biosphere-images.net, melia jardines del teide hotel

Tururi, activități și experiențe locale din Tenerife:

Locuri din Tenerife

Cauta mai multe  

Informații

Cauta mai multe  

10 locuri unde copiii pot înota cu delfinii

Am scris despre înotul cu delfinii, am recomandat această experiență prietenilor și clienților și toți s-au întors fericiți. Nici nu se putea altfel! Delfinii sunt creaturi inteligente, prietenoase și pupăcioase, alături de care te simți în siguranță. Iată 10 locuri recomandate pentru înotul cu delfinii. Anul acesta, fără să vreau, înotul cu delfinii s-a întors pe prima pagină a agendei …

Continuă să citești  

Revelion “la cald”: Dubai sau Egipt?

Ţi-ai făcut planurile de Revelion? N-am nimic împotriva Revelioanelor petrecute acasă, dar ia pune în balanţă frigul, zăpada, transportul îngreunat şi mocirla autohtone cu petrecerile cu cocktailuri şi artificii extravagante, forfota bazarurilor şi relaxarea la soare, la marginea piscinei sau mării. Pentru mine, alegerea e simplă! Iar pentru cei ca mine, care caută destinaţii “calde” pentru Revelion, există opţiuni variate, …

Continuă să citești