Hoteluri de poveste din Tenerife: Bahia del Duque, Villa Cortés, Jardines de Nivaria

Am o admiraţie aparte pentru hotelurile sau locaţiile de cazare care, fie spun o poveste prin originalitatea designului şi arhitecturii, fie prin amplasarea într-o privelişte de vis. Pentru mine este o pură pasiune să descopăr hoteluri impresionante din destinaţiile pe care le vizitez şi apoi, să le recomand turiştilor mei.

 

Tenerife este una dintre cele mai frumoase insule din Europa şi o destinaţie turistică potrivită pentru vacanţe în orice perioadă a anului. Indiferent de anotimp, în Tenerife vremea este caldă şi plăcută, iar în aproximativ 5 ore de zbor, ajungi la destinaţie.

Cei mai mulţi turişti se cazează în Tenerife în zona de sud, în staţiunile de litoral de pe malul oceanului Atlantic, Costa Adeje sau Playa de las Americas. De-a lungul timpului, turismul a explodat aici, în Tenerife Sud unde s-au construit multe hoteluri de calitate.

În acest articol, mi-am propus să vă povestesc cum arată luxul în Tenerife şi cum ar putea fi o vacanţă într-un “hotel de poveste”.

Bahia del Duque, Villa Cortés şi Jardines de Nivaria sunt hoteluri de referinţă din insulele canare, hoteluri pe care le-am “descoperit” în timpul călătoriei mele în Tenerife. Toate cele 3 hoteluri m-au impresionat cu povestea şi designul lor aparte, dar şi cu arta ospitalităţii şi a serviciului personalizat.

 

Bahia del Duque, hotel inspirat din istoria ducilor spanioli

 

Bahia del Duque este un hotel de lux din Tenerife care m-a fascinat, pur şi simplu, cu originalitatea designului şi a arhitecturii, inspirate din istoria spaniolă a secolului al XIX lea. Din prima clipă în care am păşit în lobby, am simţit atmosfera aparte care mă teleporta în timpul acelor vremuri. Designul, statuetele, culorile, cromatica, muzica de pe fundal, dar şi angajaţii îmbrăcaţi în uniformele de odinioară sunt “rupte” din poveştile cu duci şi ducese.

 

Bahia del Duque, hotel de poveste din Tenerife

Bahia del Duque, hotel de poveste din Tenerife

 

Nu întâmplător, denumirea hotelului Bahia del Duque se traduce “Golful Ducelui”. Iar plaja unde se află hotelul se numeşte Playa del Duque (“Plaja Ducelui”), una dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife, cu nisip galben (majoritatea plajelor din Tenerife au nisip negru, vulcanic, specific insulei).

Bahia del Duque este primul hotel de lux din Tenerife Sud, deschis în anul 1993, aparţinând companiei Tais. Numele „Tais” își are originile în familia maternă a lui Luis Zamorano Tais, fondatorul afacerii de familie, a cărei natură antreprenorială l-a ajutat să pună bazele unei companii de top din Insulele Canare. Hotelurile Tais au fost concepute ca rezultat al caracterului inovator al proprietarilor Bahía del Duque, un hotel care a marcat o piatră de hotar în sectorul turismului de lux din Insulele Canare, membru al Leading Hotels of the World și un exemplu de calitate și exclusivitate în Europa.

 

Bahia del Duque Tenerife, Leading Hotels of the World

Bahia del Duque Tenerife, Leading Hotels of the World

 

În timp ce exploram teritoriul, în îmaginaţia mea se derulau imagini din istoria hotelului. Mă simţeam ca o ducesă într-o atmosferă specifică secolului al XIX lea. Fiecare colţişor al hotelului te duce cu gândul la acele vremuri pentru că, practic, întregul teritoriu reinterpretează un conac colonial tradițional canarian. Angajaţii, îmbrăcaţi în uniforme specifice acelei perioade, îşi cunosc foarte bine misiunea şi sunt la dispoziţia oaspeţilor non stop. Pot spune că, în timpul şederii mele la Bahia del Duque am simţit cum pierd noţiunea timpului. Ospitalitate impecabilă, servicii high class am mai întâlnit, însă acest sentiment, al atemporalităţii n-aş putea spune că l-am trăit prea des în cadrul unui hotel.

 

foto@thetaishotels.com

 

Toate cele 346 de camere, 58 de apartamente și 40 de vile private sunt înconjurate de grădini superbe, cu multe flori şi vegetaţie care oferă un sentiment sublim de liniște. Deşi teritoriul hotelului este foarte mare, totuşi nu te copleşeşte pentru că totul este bine pus la punct. Aleile pavate şi mărginite cu iarbă şi tufe de flori, te duc uşor spre oricare din structurile hotelului.

Bahia del Duque are 5 piscine, din care 2 sunt încălzite şi încă o piscină pentru copii, terenuri de squash, paddle şi tenis, spaţii de joacă, săli de sport şi un lac cu diverse specii de animale. Dimineaţa, oceanul se vedea superb de la terasa restaurantului unde luam micul dejun. Atât de mult îmi plăcea să admir grandoarea oceanului care strălucea sub razele de soare, abia răsărite…Iar pentru un cadru absolut perfect, mă delectam cu un pahar de Mimoza (un cocktail din şampanie şi suc de portocale care de obicei, se serveşte la micul dejun).

Tot referitor la cazare, vă mai spun că hotelul are şi vile pentru oaspeţii care preferă intimitate maximă şi servicii personalizate. Villas del Duque (vilele ducelui) reinterpretează o proprietate colonială, cu un design inspirat de Palacete Martí Dehesa (1912) și Casa Maffiotte (1926), icoane arhitecturale din Santa Cruz de Tenerife. Cu alte cuvinte, Vilele Duque sunt un etalon al ospitalităţii exclusiviste din Tenerife.

 

foto@thetaishotels.com

foto@thetaishotels.com

 

Tariful unui sejur la Bahia del Duque porneşte de la 1250 EUR /persoană (cazare 7 nopti, mic dejun, bilet de avion, transfer aeroport-hotel, asigurare medicală de călătorie, asistenţă turistică). Tariful este informativ şi poate oscila semnificativ, în funcţie de perioadă şi de tipul de cameră.

Pentru ofertă personalizată, vă răspund cu plăcere!


Contactează-mă!

 

 

Villa Cortés, “conac” mexican somptuos

 

La prima vedere, Villa Cortés seamănă cu un muzeu unde ai ocazia să admiri, la tot pasul, elementele inedite de design şi arhitectură specifice istoriei mexicane. Odată ce parcurgi tot teritoriul, îţi poţi da seama cât de interesant şi inedit este conceput Villa Cortés, un hotel de referinţă din Tenerife, construit în stilul unui conac mexican somptuos. Pare o provocare să alegi un asemenea hotel pentru o vacanţă în Tenerife. Însă, odată ce veţi cunoaşte acest concept inedit, cred că veţi înţelege de ce Villa Cortés este un hotel emblematic în Insulele Canare.

 

Villa Cortes: Hotel emblematic în Tenerife

Villa Cortes: Hotel emblematic în Tenerife

 

Villa Cortés face parte dintr-un lanț hotelier de familie numit Europe Hotels International a căror origine începe în noiembrie 1973 cu Europe Hotel Tenerife, fiind, la vremea sa, al treilea hotel din staţiunea Playa de Las Americas, Tenerife. Este o afacere de familie care, după generații, își păstrează în continuare valoarea și moștenirea fundamentală, aducând bucurie și fericire prin experienţa ospitalităţii de nivel înalt.

Hernán Cortés, cuceritorului Mexicului are o rezonanţă puternică aici, la Villa Cortés pentru că întregul edificiu a fost dedicat acestei personalităţi istorice. Hernán Cortés este cunoscut pentru cucerirea aztecilor și revendicarea Mexicului în numele Spaniei. Cortés și echipajul său au ajuns în Mexic în februarie 1519. A aruncat ancora la Tabasco, unde a obținut informații de la localnici despre pământul pe care dorea să îl cucerească. Și-a petrecut o mare parte din ultimii ani căutând recunoașterea realizărilor sale și sprijinul curții regale spaniole.

Poate vă întrebaţi ce legătură are istoria Mexicului cu un sejur în Tenerife?!

Păi dacă ne documentăm puţin, e lesne de înţeles că insula Tenerife are o legătură importantă cu America Latină, “lumea nouă” de odinioară. De la începutul colonizării Lumii Noi, multe expediții s-au oprit pe insula Tenerife, în drumul lor spre America și au alăturat echipajului mulți tenerifieni doritori de o viață mai bună. Comerţul cu America se făcea prin Insulele Canare şi mulți marinari din Tenerife s-au alăturat acestui comerț maritim transcontinental. De asemenea, insula canariană La Gomera  este considerată insula lui Cristofor Columb pentru că aici, a fost ultima lui oprire pentru alimentare, înainte să descopere America, în anul 1492.

Cu o istorie aşa interesantă, este evident că stilul mexican conferă Hotelului Villa Cortés caracterul său unic în Insulele Canare. Şi ce modalitate mai potrivită de a experimenta această minunată cultură, decât printr-o gamă largă de arome, gusturi şi preparate mexicane, la care se adaugă o ospitalitate înaltă și o experienţă de vacanţă extraordinară!

 

 

Cele 6 restaurante servesc mâncăruri gourmet cu specific mexican, evident, dar și mediteranean sau bavarez.  Eu vă invit la restaurantul Pancho Villa (din cadrul hotelului), locaţie unică în Tenerife pentru o experienţă gastronomică mexicană, ca la ea acasă.

Despre cazare, vă pot spune că toate camerele şi apartamentele complexului sunt foarte spaţioase, luxoase şi decorate cu mobilier mexican, personalizat. Evident că designul fiecărei camere de la Villa Cortés este inspirat din cultura și tradițiile mexicane, dând naștere unui hotel de lux, emblematic în Tenerife. Doamne, ce senzaţie am avut în acest hotel! Parcă aşteptam să îl întâlnesc aici pe însuşi Hernán Cortés, cuceritorul Mexicului! :))

 

 

Tariful unui sejur la Villa Cortés porneşte de la 1200 EUR /persoană (cazare 7 nopţi în cameră standard cu mic dejun, bilet de avion, transfer aeroport-hotel, asigurare medicală de călătorie, asistenţă turistică). Tariful este informativ şi poate oscila semnificativ, în funcţie de perioadă şi de tipul de cameră.

Pentru ofertă personalizată, vă răspund cu plăcere!


Contactează-mă!

 

 

Jardines de Nivaria, hotel cu oază de linişte şi relaxare

 

Jardines de Nivaria este locul perfect pentru turiştii care preferă un hotel cochet şi relaxant, în Tenerife. Întregul teritoriu al hotelului pare o oază idilică, iar mediul natural al acestei oaze creează o linişte sublimă. Grădinile luxuriante cu vegetaţie abundentă, florile şi plantele specifice insulelor canare, cascada de lângă piscină care pare o cascadă naturală, toate aceste elemente inspirate din natură m-au delectat, pur şi simplu.

 

 

Jardines de Nivaria 5* face parte din grupul Adrian Hotels alături de încă două hoteluri tot din Tenerife, foarte apreciate de turişti: Roca Nivaria 5* (excelent pentru familiile cu copii) şi Colón Guanahaní Hotel 4* Adults only (adresat exclusiv adulţilor). Eu am vizitat toate aceste 3 hoteluri şi n-aş putea să le compar pentru că, după cum v-am spus, fiecare se adresează unui public diferit. Însă, pot să vă spun că Jardines de Nivaria este efectiv, un refugiu de linişte. Indiferent în ce perioadă veniţi în Tenerife, vă veţi simţi aici, atât de confortabil.

Jardines de Nivaria îl găsiţi în staţiunea Costa Adeje din Tenerife, vis a vis de plaja Fañabé, una dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife. Este un hotel construit în stilul Art Deco cu influenţe din stilul tradiţional canarian. De asemenea, pentru a crea o atmosferă confortabilă, dar şi elegantă în acelaşi timp, hotelul deţine o colecţie de obiecte decorative, inedite. Cupola de sticlă care încununează clădirea principală este, de-a dreptul, impresionantă! Am aflat că această operă de artă este pictată manual şi construită din peste 12.000 de piese din sticlă care reprezintă constelații zodiacale văzute pe cerul din Tenerife. Interesant, nu?

 

Jardines de Nivaria, hotel emblematic din Tenerife, foto @adrianhoteles.com

Jardines de Nivaria, hotel emblematic din Tenerife, foto @adrianhoteles.com

 

Am stat la Jardines de Nivaria doar 2 nopţi pentru că trebuia cumva să mă împart în toate aceste 3 superbe locaţii. Însă am senzaţia că aş fi stat o săptămână la Jardines de Nivaria. Ştiu de ce am această senzaţie: pentru că am reuşit să mă bucur de toate facilităţile acestui minunat hotel! Atmosfera relaxantă, vegetaţia din grădinile luxuriante despre care vă povesteam de la bun început, personalul foarte amabil, restaurantele fine dining, camerele super confortabile, piscina cu apă din ocean sunt câteva din faciliăţile care mi-au rămas în minte. La fel şi terasa cu şezlongurile amplasate în aşa fel încât ai vedere directă la Oceanul Atlantic. Apropo de ocean, datorită accesului direct la Plaja Fañabé, am “găsit” oceanul chiar la ieșirea din față a hotelului.

 

foto @adrianhoteles.com

foto @adrianhoteles.com

 

Trebuie să încercaţi şi restaurantele, evident! Vă recomand să rezervaţi la Jardines de Nivaria un sejur cu demipensiune sau pensiune completă pentru că mâncarea este delicioasă. La Cùpula este un restaurant gourmet, localizat la ultimul etaj din clădirea principală, cu o privelişte grozavă! Restaurantul este condus de cheful Ruben Cabrera, câştigătorul Master Chef Spania 2016. Solandra este restaurantul principal al hotelului care serveşte mâncare internaţională. Iar La Cascada este un restaurant a la carte cu meniu Mediteranean.

 

Tariful unui sejur la Jardines de Nivaria porneşte de la 1100 EUR /persoană (cazare 7 nopti, mic dejun, bilet de avion, transfer aeroport-hotel, asigurare medicală de călătorie, asistenţă turistică). Tariful este informativ şi poate oscila semnificativ, în funcţie de perioadă şi de tipul de cameră.

 

Experienţa pe care am trăit-o în cadrul celor mai impresionante hoteluri din Tenerife, Bahia del Duque, Villa Cortés şi Jardines de Nivaria mi-a confirmat că, indiferent cât lux găseşti într-o locaţie, acesta nu ar putea străluci fără rezonanţa ospitalităţii impecabile.

 

 

Acum, la încheiere, vă mai spun că s-au lansat  pachetele turistice pentru 2022 în Tenerife! Zboruri charter în perioada mai-octombrie 2022!

 


Contactează-mă!

 

 

foto@ANCAPAVEL.RO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>