Loro Park, paradis tropical în Tenerife

La Loro Park (Parque), "must see-ul" din Tenerife, am trăit momente simpatice şi emoţionante unde am avut ocazia să admir cele mai impresionanate păsări exotice şi animale sălbatice. Parcul tropical Loro găzduieşte o diversitate de papagali, de toate culorile şi mărimile, de la vorbitori la mai puţin vorbitori. Iar din categoria "animale cu prestanţă", tigrul alb şi gorilele au loc fruntaş aici. Vă povestec mai multe, în cele ce urmează!

 

Istoria Loro Park din Tenerife

 

Deschis pe 17 decembrie 1972, Loro Park a fost creat inițial ca un refugiu pentru papagali, iar apoi, de-a lungul anilor, a devenit o referință mondială pentru diversitatea speciilor de păsări şi animale întâlnite în cadrul unui parc zoo. Situat în zona de nord a insulei Tenerife, pe coasta văii Orotava din Puerto de la Cruz, celebrul parc zoo a devenit parte integrantă a acestui oraș extraordinar, dar şi a întregii insule care se bucură de o climă privilegiată tot anul. Vremea caldă încurajează locuitorii şi turiştii să se bucure de experienţe unice în Tenerife. Iată de ce oricare perioadă a anului este un moment potrivit pentru o vizită la celebrul parc zoo, unde veţi putea explora acest paradis, un omagiu adus naturii.

 

 

 

Loro Park și-a început călătoria cu doar 25 de oameni, 150 de papagali și un spațiu de 13.000 de metri pătrați. Din acel moment și până astăzi și după o istorie cu multe provocări, Loro Parque a devenit una dintre cele mai respectate instituții zoologice din lume, atât pentru frumusețea sa, excelența facilităților sale, cât și pentru respectul absolut pentru natură.

Împreună cu Loro Parque Fundación, parcul deține cea mai mare și mai diversificată rezervaţie de specii și subspecii de papagali din lume. De când şi-a deschis porţile şi până în prezent, a primit aproape 50 de milioane de vizitatori de-a lungul istoriei sale. Excelența, calitatea facilităților sale, dragostea şi pasiunea pentru animale și angajamentul său ecologic au transformat parcul în cea mai impresionantă grădină zoologică din lume.

 

 

 

Loro Park deţine cea mai mare diversitate de papagali din lume, într-o singură rezervație 

 

De peste 40 de ani, acest parc zoo impresionant din Tenerife a creat cea mai diversă rezervaţie de papagali care a existat vreodată în lume, cu o colecție de până la 4000 de păsări din aproximativ 350 de specii și subspecii diferite care au fost donate în totalitate, în 1994, către Fundaţia Loro Parque, pentru a proteja aceaste comori ale naturii. Papagalii, aceste fiinţe drăgălaşe şi colorate, te fascinează, pur şi simplu, cu penajul colorat și caracterul sociabil, dar şi cu talentul lor natural de a imita vocea umană.

La Loro Parque veţi avea ocazia sa admiraţi numeroase specii de papagali din lumea largă. Unii impresionează prin penajul deosebit de frumos colorat, iar alţii prin sunetele pe care le scot. De exemplu, papagalul Gri African este, de departe, cel mai bun vorbitor din tot neamul păsăresc. Papagalii din această specie sunt atât de vorbăreți, încât nici nu au nevoie de dresaj în sensul acesta. Gri-africanul poate reproduce nu doar cuvinte ci și propoziții întregi, iar atunci când se plictisește începe să imite diverse sunete şi fraze pe care le aude în casă. Aşa că, aveţi grijă ce vorbiţi dacă aveţi un asemenea papagal în casă 😀

Tot din categoria papagali vorbitori, Loro Parque găzduieşte şi specia Amazonian. Papagalul Amazonian are abilitatea de a vorbi cu ușurința şi poate fi dresat să execute diverse giumbușlucuri.  Amazonienii ajung să trăiască chiar și peste 50 de ani, astfel că poate fi un membru al familiei pentru tot restul vieții.

 

Papagalii, vedetele parcului Loro din Tenerife

Papagalii, vedetele parcului Loro din Tenerife

 

Veţi putea cunoaşte şi papagalii din specia americană Macaws care sunt cei mai mari papagali din tot parcul. De fel, ei trăiesc în pădurile tropicale din America de Sud și Centrală, deși există și unele specii care au reușit să se adapteze la savanele și pădurile subtropicale mai uscate. Aceste păsări arată impresionant, datorită aspectului lor maiestuos, mai ales când sunt văzute în zbor. Cu toate acestea, specia Macaws este foarte amenințată, fiind deja pe cale de dispariție. Tocmai de aceea, Fundaţia Loro derulează câteva proiecte de conservare a speciei Macaw.

De asemenea, Loro Parque vă invită să experimentați o adevărată simfonie de sunete de la frumoasele specii de papagali din Australia și Asia care vă vor surprinde cu farmecul lor aparte.

 

 

Loro Show

 

Loro Show este primul și cel mai distractiv spectacol de papagali din Europa, locul perfect pentru a înțelege frumusețea și inteligența extraordinară a acestor păsări. Doar prin cunoaștere şi simţiri, prin înțelegere și devotamentul faţă de toate aceste fiinţe, cineva poate ajunge la nivelul de a dresa şi “umaniza” păsările şi animalele.

Este de admirat modul în care dresorii şi îngrijitorii relaţionează cu toate speciile de păsări şi animale ale parcului. Evident, dresorii au capacitatea să înțeleagă comportamentul necuvântătoarelor, să le iubească și să le fie devotaţi. Astfel, ei creează o punte de comunicare cu ele, reuşind să le ofere vizitatorilor spectacole extraordinare. Şi nu doar papagalii îşi arată cu mândrie calităţile şi frumuseţea prin spectacolele lor, ci şi reprezentanţii de elită ai faunei subacvatice, precum delfinii, orcile sau focile. Există un program bine structurat, afişat în parc, astfel încât să nu rataţi niciun show.

 

 

 

Ce alte specii de animale şi păsări găzduieşte Loro Park?

 

Pe lângă speciile de papagali care sunt amfitrionii locului, la care se alătură spectacolele oferite de orci, delfini şi foci, parcul găzduieşte şi animale sălbatice precum tigrul alb, gorile, cimpanzei, jaguari, lei, hipopotami, furnicari, suricate, marmote, reptile, păsări flamingo. Dacă am omis ceva, îmi spuneţi voi 🙂

Tigrul alb este atracţia mea preferată dintre toate animalele parcului. Este ştiut că tigrii albi sunt o raritate în sălbăticie. În ultimul secol au fost studiate doar 12 astfel de exemplare pe teritoriul Indiei. De fapt, la originea lor stă Tigrul Bengal Alb. Deoarece e nevoie de două gene pentru obţinerea blănii albe, în condiţii naturale, probabilitatea apariţiei unui astfel de exemplar ar fi de aproximativ una la 10 000 de naşteri. Deşi există câţiva tigri albi în grădinile zoologice din lume, precum aici, la Loro, totuşi reproducerea lor rămâne un proces controversat din numeroase motive.

 

Tigrul alb, Loro Park, Tenerife

Tigrul alb, Loro Park, Tenerife

Spectacol cu orci, Loro Park, Tenerife

Spectacol cu orci, Loro Park, Tenerife

Păsări flamingo, Loro Park, Tenerife

Păsări flamingo, Loro Park, Tenerife

 

De asemenea, vreau să vă mai spun ceva foarte interesant, zic eu. Nu de mult timp, Loro deţine şi pinguini aduşi direct din Antarctica. Întâlnirea cu drăgălaşii pinguini a fost pentru mine, un moment foarte emoţionant. Pinguinii ascund o inteligenţă şi instincte deosebite! Cu cât te apropii de ei, cu atât simţi cum empatizează cu tine. În plus, mi s-a părut de admirat modul în care a fost creat habitatul pinguinilor aici, în Loro Parque. Ei au nevoie de o atmosferă şi un mediu identic cu cel din Antarctica, altfel nu ar putea supravieţui. Şi iată că aceste gingaşe făpturi se simt aici, ca acasă.

 

 

 

Cum ajungi la Loro Park?

 

Eu cred că, cel mai simplu ar fi să achiziţionaţi excursia la Loro Parque de la reprezentanţii locali (ghizi, tour-operatori, hotelieri) şi ei se vor ocupa de întreaga organizare, inclusiv de biletele de intrare. Vă vor prelua de la hotel şi în aproximativ o oră ajungeţi la parc. Dacă sunteţi cazaţi în zona de nord a insulei Tenerife, atunci ajungeţi şi mai repede. Însă, în acest caz, ar fi o altă discuţie. Eu vă recomand zona de sud pentru cazare în Tenerife. Aici sunt cele mai populare staţiuni turistice şi cele mai bune hoteluri. Deci, nu este musai să aveţi Loro Parque în proximitatea cazării pentru că, oricum, toate drumurile din Tenerife duc spre Loro. Mai mult decât atât, celebrul parc a devenit parte integrantă a insulei Tenerife, cât şi a tuturor celor 7 insule canare.

Costul excursiei locale la Loro Parque este aproximativ 50 EUR/persoană. Preţul include transportul cu autocarul şi biletele de intrare. Nu include mesele.

Totuşi, dacă vreţi să vizitaţi parcul pe cont propriu, există curse regulate cu autobuzul spre Loro Parque pe suprafața întregii insule. Preţul unei călatorii este aproximativ 13 EUR / adult și 8 EUR / copil. Copiii sub 5 ani călătoresc gratuit.

O altă idee, ar mai fi să închiriaţi maşină care vă facilitează explorarea întregii insule Tenerife.

 

 

Cum poţi achiziţiona biletele de intrare la Loro Park?

 

Biletele le puteţi achiziţiona fie online, fie de la reprezentanţii locali sau de la intrare în parc. Primele două opţiuni mi se par mai avantajoase. Preţul unui bilet este 37 EUR-adult. Copii 6-18 ani: 23 EUR. Copii sub 6 ani: gratuit. Tarifele sunt informative!

 

Alte informații utile

 

  • parcul dispune de wi-fi gratuit
  • se poate plăti atât cash cât și cu cartea de credit la toate punctele și serviciile din cadrul Loro Parque
  • animalele de companie nu sunt permise
  • există amenajate zone pentru fumat
  • există cărucioare pentru copii sau pentru persoane cu handicap, în limita disponibilității
  • parcul oferă posibilitatea de a lua masa într-unul dintre cele 7 restaurante:BRUNELLI´S, Café Bar Thai, Cafetería Vista Teide, Casa Pepe, Bambú Bar, Choza de Los Duques, Bar Grill Patio del Loro, Loritali Pizza. Adică există câte un loc pentru fiecare gust și preferință.

 


Contactează-mă!

 

foto & video @ANCAPAVEL.RO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>