Vietnam

Vietnam este o destinație turistică fascinantă, cu o bogată moștenire culturală, o diversitate impresionantă de peisaje, cu terase de orez, plaje întinse și păduri tropicale. Să aflăm, în cele ce urmează, care sunt atracțiile turistice din Vietnam pentru o vacanță memorabilă!

Vietnam: o țară plină de istorie, cultură și peisaje diversificate

Vietnam, situată în Asia de Sud-Est, este o țară plină de istorie, cultură și peisaje diversificate. Iată o scurtă prezentare generală:

Capitala: Hanoi este capitala Vietnamului, un oraș cu o istorie bogată și arhitectură influențată de cultura asiatică și colonială. Hanoi este cunoscut și sub numele de “Orașul Celor 36 de Străzi”, oferind o experiență autentică a vieții de stradă vietnameze.

Ho Chi Minh City (Saigon): Cel mai mare oraș din Vietnam, Saigon este un centru economic și cultural vibrant, oferind o combinație de modernitate și tradiție.

Patrimoniu Mondial: Vietnam are mai multe situri recunoscute de UNESCO, cum ar fi orașul istoric Hoi An, Sanctuarul My Son și Halong Bay, cu peisajele sale deosebite.

Natura și Peisaje: De la muntele Sapa la Delta Mekong, Vietnamul oferă o diversitate impresionantă de peisaje, cu terase de orez, plaje întinse și păduri tropicale.

Economie în Dezvoltare: Economia Vietnamului a crescut semnificativ în ultimele decenii, devenind o destinație atractivă pentru investitori și turiști.

Populație și Etnii: Populația vietnameză este diversă, cu numeroase etnii minoritare. Limba oficială este vietnameza.

Cultură și Tradiții: Vietnamul este influențat de o bogată moștenire culturală chineză, franceză și indigenă. Tradițiile populare, cum ar fi festivalurile și ceremoniile, joacă un rol important în viața cotidiană.

Gastronomie: Cunoscută pentru bucatele sale delicioase, cum ar fi pho, bun cha și spring rolls, gastronomia vietnameză oferă o varietate de arome și texturi.

 

Atracții și activități turistice din Vietnam

O vacanță în Vietnam este foarte captivantă datorită diversității locurilor, a tradițiilor și a vieții locale. În cele ce urmează, am făcut o listă cu cele mai interesante atracții și activități turistice din Vietnam ca să îți faci o părere despre cum ar putea fi o vacanță pe aceste meleaguri de poveste!

 

Vacanță în Vietnam

Circuit de vacanță în VietnamVacanta Vietnam 2024Ho Chi Minh, atractii turistice din VietnamVacanță în Vietnam: catedrala din Ho Chi Minh

 

1. Descoperă bogăția culturală

Bogăția culturală a Vietnamului se reflectă într-o moștenire complexă și variată, îmbinând influențe indigene cu contribuții din partea colonizatorilor și comercianților străini. Iată câteva aspecte ale bogăției culturale din Vietnam:

Cultul strămoșilor: respectul față de strămoși și tradiția cultului strămoșilor sunt elemente cheie ale vieții spirituale în Vietnam. Aceste practici sunt reflectate în templele și sanctuarele din întreaga țară.

Influențe etnice diverse: Vetnam este căminul pentru mai multe grupuri etnice, fiecare cu tradițiile, limba și îmbrăcămintea lor specifice. Triburile minoritare din zonele montane adaugă o varietate distinctă în peisajul cultural.

Muzică și dans: muzica tradițională vietnameză, inclusiv instrumente precum đàn bầu (o harpă cu o singură coardă), și dansurile tradiționale, reprezintă expresii artistice autentice și pline de semnificație culturală.

Arte vizuale și tradiționale: pictura, sculptura și arhitectura tradițională vietnameză reflectă o estetică distinctă. Temporile, palatele și pagodele sunt exemple remarcabile ale realizărilor artistice.

 

2. Bucură-te de peisajele uimitoare!

Vietnamul își dezvăluie frumusețea într-o varietate uimitoare de peisaje naturale, oferind o călătorie fascinantă pentru cei pasionați de explorarea naturii. Peisajele Vietnamului sunt de o frumusețe spectaculoasă și variată și te vei convinge după ce vei vizita minunatele locuri precum Halong Bay, Mekong Delta și Phong Nha-Ke Bang National Park. Delta fluviului Mekong este una dintre cele mai spectaculoase locuri și atracții turistice din Vietnam. Cu o vastă rețea de râuri, canale și insule, Mekong Delta oferă un cadru natural diversificat, bogat în biodiversitate și cultura locală a deltei.

Delta Mekong, VietnamDelta Mekong, VietnamCroaziera în Delta Mekong, VietnamFluviul Mekong, Vietnam

 

3. Drumeții prin munții Sapa

Experiențele tale de călătorii peisagistice prin terasele de orez din munții Sapa și întâlnirea cu localnicii vor fi, cu siguranță, de neuitat! Muntele Sapa găzduiește terase de orez în trepte, formând peisaje dramatice și terenuri agricole frumos sculptate. Îți recomand să începi drumeția în satul Cat Cat care oferă o imagine autentică a vieții tradiționale. Apoi, urmează traseul către vârful muntelui Ham Rong pentru panorame spectaculoase asupra orașului Sapa și a munților din jur. De asemenea, nu rata terasele de orez din Muong Hoa Valley, unde câmpurile în trepte par să se extindă la infinit, creând un tablou uimitor!

 

4. Halong Bay, unul dintre cele mai cunoscute și impresionante locuri din lume! 

Halong Bay din Vietnam este cu adevărat o frumusețe ireală, un loc în care natura și misterul se întâlnesc într-un mod spectaculos! Vei desoperi o bijuterie naturală formată din mii de insule și insulițe, ape strălucitoare, stânci calcaroase misterioase, peșteri, biodiversitate bogată, peisaje încântătoare la apus și experiențe nocturne magice! Cu toată frumusețea sa, Halong Bay oferă și o atmosferă de liniște și calm, ca și cum ai intrat într-un alt univers…

 

Halong Bay, VietnamHalong Bay, VietnamHalong Bay, atracții turistice din VietnamHalong Bay, atracții turistice din Vietnam

Halong Bay, vacanta in Vietnam

Halong Bay, atracții turistice din Vietnam

 

5. Mui Ne, vacanță la plajă în Vietnam

Mui Ne este o destinație minunată în Vietnam, renumită pentru plajele sale spectaculoase și peisajele de dune de nisip. Admirația pentru dunele de nisip roșii și albe oferă oportunități excelente pentru fotografii, iar activități precum plimbările cu sania sau ATV-urile prin dune adaugă o doză de aventură. În Mui Ne este și Fairy Stream (Râul Zânelor) și îți recomand să descoperi acest loc minunat, unde un mic râu traversează terenuri cu formațiuni de nisip ciudat colorate, oferind o experiență unică.

 

6. Viața de stradă din capitala Hanoi

Explorează atmosfera vibrantă a piețelor și străzilor din Hanoi, concentrându-te pe viața de zi cu zi și pe meșteșugurile tradiționale.

Viața de stradă din Hanoi este o experiență vibrantă și autentică, plină de culoare, mirosuri și activități ce te îmbie să explorezi autenticitatea și diversitatea culturală a Vietnamului, în fiecare colț. Piețele precum Piața Dong Xuan oferă o varietate de produse, de la alimente proaspete și mirodenii la articole de artizanat și îmbrăcăminte tradițională. Străzile sunt presărate cu vânzători ambulanți ce oferă o varietate de delicii locale, precum pho (supă de tăiței), bun cha (chiftele și carne de porc), sau bánh mì (sandviș vietnamez). În zona Hoan Kiem, poți întâlni și vânzători de flori, aducând un strop de culoare și prospețime în haosul urban. De asemenea, trebuie să experimentezi cultura cafelei vietnameze într-una dintre multele cafenele de stradă, unde poți savura cafeaua tradițională, cum ar fi cà phê sữa đá (cafea cu lapte condensat și gheață). Iar artiștii stradali și comercianți de artizanat oferă o privire de ansamblu în lumea creativă a orașului.

 

Cultura locala, VietnamCultura locala, Vietnam

Gastronomie vietnameză

 

 

Pentru recomandări, suport și rezervări vacanțe și călătorii în Vietnam, mă poți contacta aici:


Contactează-mă!

 

7. Atmosfera dinamică a vieții de noapte din Ho Chi Minh City

Indiferent dacă îți place să dansezi în cluburi animate, să te relaxezi la un bar de pe acoperiș sau să explorezi gastronomia locală în piețele de noapte, Ho Chi Minh City are ceva pentru toată lumea în timpul nopții. Cunoscută drept “Strada Bui Vien”, aceasta este epicentrul vieții de noapte din Ho Chi Minh City, aliniată cu baruri, cluburi și restaurante deschise până târziu în noapte. Un bar de noapte popular în Ho Chi Minh City, Crocobeach oferă atmosferă relaxată, muzică bună și băuturi la malul râului Saigon. Poți experimenta atmosfera de noapte și la unul dintre barurile de pe acoperișuri precum Saigon Rooftop Bar sau Saigon Saigon Rooftop Bar, oferind vederi spectaculoase și băuturi rafinate.

 

8. Tradiții și festivaluri din Vietnam

Vietnamul este bogat în tradiții și festivaluri, reflectând diversitatea culturală și istorică a țării. Tet este cea mai importantă sărbătoare din Vietnam, marcând Anul Nou Lunar. Oamenii se întorc acasă să-și petreacă timpul cu familia, oferă cadouri și participă la ritualuri tradiționale. În cadrul Tetului, Festivalul de Primăvară este marcat de parade, spectacole de artificii și dansuri tradiționale. Casele și străzile sunt decorate, iar oamenii se îmbracă în haine noi. Vezi aici toate festivalurile importante din Vietnam.

 

9. Călătorie cu bicicleta

Experiența călătoriilor cu bicicleta prin satele rurale vietnameze îți oferă o perspectivă diferită asupra culturii tradiționale, permițându-ți să te bucuri de peisaje uimitoare și de întâlniri autentice în comunitățile locale. Vietnamul oferă o varietate de trasee pentru călătorii cu bicicleta, de la călătorii relaxante pe malul mării până la aventuri montane prin terasele de orez. Planifică-ți itinerariul în funcție de nivelul tău de experiență și preferințe. În marile orașe și zone turistice, poți închiria biciclete. Asigură-te că bicicleta este în stare bună și potrivită pentru traseul pe care îl alegi.

 

10. Vietnam, călătorie pentru suflet

Așadar, o călătorie în Vietnam poate fi cu adevărat o experiență pentru suflet, oferind o combinație unică de peisaje uimitoare, istorie bogată și cultură vibrantă. Multe locuri oferă sesiuni de meditație și yoga în mijlocul naturii sau în cadrul mănăstirilor, oferind ocazia de a-ți reîncărca sufletul.

 

 

Limba oficială a țării este vietnameza;
Moneda oficială a Vietnamului este dongul vietnamez (VND). În hoteluri și restaurante, dar și în magazinele din marile orașe, puteți folosi atât Dongul vietnamez cât și USD;

Clima: Vietnam se bucură de o climă diversă din cauza geografiei sale variate, cu regiuni de coastă, munți și deltă. Prin urmare, vremea bună pentru vacanțe poate varia în funcție de regiunea pe care o alegeți să o vizitați.

 1. Regiunea de nord:
  • În Hanoi și împrejurimile sale, vremea bună pentru vacanțe este în perioada de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii (noiembrie – aprilie), când este sezonul uscat.
 2. Regiunea centrală:
  • Între lunile februarie și august este cel mai potrivit moment pentru a vizita destinații precum Hue, Hoi An și Da Nang.
 3. Regiunea de sud:
  • În sud, inclusiv în Ho Chi Minh City și în delta Mekong, vremea bună pentru vacanțe este în timpul sezonului uscat (noiembrie – aprilie), dar ploile pot apărea în special în lunile aprilie și mai.

Sezonul uscat (noiembrie – aprilie):

 • Această perioadă este considerată cel mai bun moment pentru a vizita nordul și centrul Vietnamului, inclusiv destinații precum Hanoi, Halong Bay, Hué și Hoi An.
 • În această perioadă, veți experimenta temperaturi plăcute și cer senin, iar riscul de ploaie este redus.

Monsunul de vară (mai – octombrie):

 • Această perioadă aduce ploi abundente în regiunile de coastă și în sud, cum ar fi Ho Chi Minh City și delta Mekong.
 • Este totuși o perioadă bună pentru a vizita partea centrală a țării, deoarece aici sezonul ploios începe mai târziu.

Este recomandat să purtați haine subțiri, de bumbac, pantaloni și cămăși cu mâneci lungi, mai ales spre seară;
Traversarea străzii este o adevărată aventură în Vietnam pentru că nimeni nu se oprește să iți acorde prioritate. Trebuie să traversezi fără să te oprești și vei fi ocolit de sutele de motocicliști și automobile.
Masca este indispensabilă in Vietnam, indiferent de anotimp sau de temperaturile de afară. Aceasta din cauza poluării. Poluarea este mare, mai ales în marile orașe;
Ricșa, (mică trăsură cu două roți – Xích Lô în limba vietnameză) este folosită de străini în special pentru plimbare prin oraș ( preturile nu sunt mari, poți negocia).

Condițiile generale de călătorie în Vietnam pentru turiștii români, le găsești pe site-ul oficiale MAE.RO.

 

Pentru recomandări, suport și rezervări vacanțe și călătorii în Vietnam, mă poți contacta aici:


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Vietnam: