Kenya

Savane ce găzduiesc turme de animale sălbatice, impresionante, popoare tradiționale care aduc sufletul și culoarea pe pământ. Bine ați venit în Kenya!

 

Incursiune extraordinară în lumea africană

 

 

Când te gândeşti la Africa, cel mai probabil îţi vin în minte imaginile cu animalele sălbatice, pe care le urmăreai în documentarele de profil. Dar cum ar fi, atunci când te gândeşti la Africa, să îţi aminteşti chiar de experienţa ta trăită aici, în Kenya.

 

Kenya este tărâmul triburilor Masai Mara, al gnu-urilor și al turmelor numeroase de zebre, care fug cu disperare de marii prădători ai Africii, al speciilor de animale sălbatice pe cale de dispariție, precum rinocerii negri, care reușesc, totuşi să supravieţuiască. Însă, Kenya găzduiește și alte “embleme” ale junglelor aficane, precum elefanții roșii, familiile de elefanți Amboseli sau milioanele de păsări flamingo roz care pășesc delicat pe lacuri. Da, Africa este ultima mare sălbăticie unde supraviețuiesc toate aceste creaturi! Iar Kenya este locul perfect pentru a răspunde chemării sălbatice a Africii.

 

 

Esenţa peisajului autentic din Kenya este de fapt, profunzimea poveștii vechi din Kenya, oferită şi dusă mai departe de triburile aficane. Maasai, Samburu, Turkana, Swahili, Kikuyu, acestea sunt popoarele ale căror istorii și străduinţe zilnice, spun povestea unei țări și a unui continent întreg. Este de admirat cum aceşti oameni, atât de simpli şi „loviţi” de soartă, luptă pentru păstrarea tradițiilor africane, pe măsură ce lumea modernă pune stăpânire pe glob, precum o caracatiţă.

Odată ce vei interacţiona cu aceşti oameni, vei simţi cum ei luptă, zilnic, pentru supraviețuire, în unele dintre cele mai dure medii de pe pământ.  Însă, totuşi, apropierea noastră de aceste culturi şi suflete, ar putea fi un punct culminant al sejurului nostru în Kenya.


Contactează-mă!

 

 

 

Să aflăm, în cele ce urmează, ce înseamnă o vacanţă în Kenya, ce fel de pachete turistice îţi recomand şi care sunt condiţiile de călătorie în Kenya!

 

Safari în Kenya

 

Safari în Kenya este o experienţă de trăit măcar o dată în viaţă, iar Kenya este ţara cu cele mai multe rezervaţii naturale unde se poate face safari autentic. Aşadar, pachetul safari presupune transfer direct de la aeroportul Mombasa către Parcul Naţional Tsavo. Aici, vei fi cazat/ă în lodge-uri (cabane tradiţionale africane) şi vei avea parte de unele dintre cele mai aventuroase experienţe din lume: o expediţie într-un cadru idilic, alături de animalele sălbatice ale Africii. Te vei simţi ca un explorator într-una din expediţiile sale în junglele Africane. Vei avea ocazia să admiri, în carne şi oase, cele mai impresionante animale ale lumii.

 

 


Contactează-mă!

 

Parcul Naţional Tsavo este cel mai mare parc naţional din Kenya, o adevărată comoară a Kenyei.  Dealurile vulcanice, sursele de apă, precum izvoarele Mzima şi Craterul Chaimu, dar mai ales cele peste 60 de specii de mamifere şi 1.000 de specii de plante, sunt cele mai atrăgătoare daruri ale mediului african.

În safari, traversezi parcul de la nord la sud şi vei admira aproape toate animalele africane: elefanţi, bivoli, girafe, lei, zebre, antilope, dintre care antilopa-girafa si oryx. Pe lângă animalele sălbatice, o altă atracţie foarte populară din Parcul Naţional Tsavo sunt izvoarele Mzima care conţin două bazine de apă conectate între ele, iar animalele care vin la adăpat aici pot fi zărite, în special, dimineaţa devreme. Crocodilii şi hipopotamii preferă şi ei, la rândul lor, acest loc iar vizitatorii pot vedea mii de peşti primitivi din interiorul unei camere subacvatice. Tot aici, în Tsavo se găsesc şi baobabii – arborii care contribuie din plin la autenticitatea acestui colţ de natură. Fructul de baobab este un ingredient principal în culturile culinare africane, datorită numeroaselor sale beneficii pe care le au asupra corpului uman.

De asemenea, pentru un safari de vis, Kenya mai are si alte rezervaţii naturale impresionante, precum Parcul Naţional Lacul Nakuru, Rezervaţia naturală Masai Mara, Sumburu sau Parcul Naţional Amboseli, cunoscut mai ales pentru panorama oferită asupra muntelui Kilimanjaro. 

 

 

 

 

Sejur de 5 stele pe plajele din Kenya

 

După experienţa memorabilă petrecută în safari, sejurul în Kenya continuă cu relaxare, sub deviza „beach and sun”, la unul din resorturile de pe plajele Kenyei.

Acesta este tipul de vacanţă pe care eu îl ador! Adică, să trăieşti pe propria piele, experienţele locale inedite ale destinaţiilor exotice şi apoi să te relaxezi într-un hotel de calitate. Da, în Kenya există şi hoteluri de tip resort de 4-5*, cu servicii foarte bune, precum  Leopard Beach Resort 5*, Voyager Beach Resort 4* , Sarova Whitesands Beach Resort and Spa 4* sau Swahili Beach 5*

 

Imaginile următoare sunt de la Swahili Beach, din sejurul turiștilor mei în Kenya:

 

 

 

În continuare, vă invit să vă inspirați din vacanțele turiștilor mei în Kenya: https://ancapavel.ro/kenya-vacanta-autentica-in-savanele-si-triburile-africane/

 

Pentru oferte și pachete turistice în Kenya:


Contactează-mă!

 

Informații

Cauta mai multe  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile