Situată în inima insulei Bali din Indonezia, Ubud este o destinație exotică de vacanță care atrage turiști din întreaga lume datorită peisajelor sale spectaculoase, culturii bogate și atmosferei relaxante.

Ascuns în inima luxuriantă a insulei Bali din Indonezia, Ubud este o destinație de vacanță care îmbină perfect frumusețea naturală cu o bogată moștenire culturală. Departe de agitația zonelor turistice mai populare, acest colț de paradis balinez oferă o oază de liniște și spiritualitate și o experiență de vacanță exotică autentică și relaxantă. De la terasele de orez spectaculoase și templele sacre până la retreat-urile de yoga și centrele de wellness, Ubud promite o evadare exotică ce ne hrănește atât trupul, cât și sufletul.

 

Terasele de orez din Ubud: o atracție turistică locală

Terasele de orez reprezintă o parte vitală e economiei locale și a culturii balineze. Orezul este un element esențial în alimentația de zi cu zi a localnicilor și are o semnificație profundă în ritualurile zonei.

Iar pentru turiști, terasele de orez sunt o atracție turistică în sine ce le oferă o înțelegere mai profunde a vieții rurale din Ubud, Bali, dar și un prilej de a se bucura de peisaje naturale impresionante!

Vizitatorii pot explora terasele de orez pe jos, prin trasee bine marcate. Este bine să veniți dimineața devreme sau după amiaza pentru a evita căldura intensă și pentru a surprinde cele mai bune condiții pentru fotografii.

În jurul teraselor veți găsi numeroase cafenele și restaurante care oferă priveliști uimitoare asupra întregului peisaj agricol. Să savurezi o cafea sau un prânz târziu, în timp ce admiri aceste peisaje, este un moment unic!

 

Vacanta in Ubud, Bali

Terasele de orez din Ubud, Bali

Ubud, Bali

 

Yoga, tradiție spirituală a culturii balineze

Yoga a devenit o parte integrantă a vieții și culturii din Ubud, Bali, atrăgând practicanți din întreaga lume care caută să se conecteze cu tradițiile spirituale și să se bucure de un mediu natural deosebit. Deși originile yoga sunt din India, Ubud a devenit un centru de renume pentru practicanții de yoga datorită atmosferei sale serene, peisajelor naturale și numeroaselor centre dedicate acestei practici.

Datorită acestui aspect, în Ubud există multe centre și retreat-uri de yoga ce pun accent pe crearea unui mediu relaxant ce combină yoga cu meditația, alimentația sănătoasă și activitățile de wellness pentru a oferi o experiență holistică de rejuvenare și introspecție, dar și un spațiu comunitar, în același timp, pentru toți practicanții, indiferent de nivelul lor de experiență.

 

Vacanță în Ubud, Bali

Orice vacanță în Bali trebuie să includă și câteva zile în Ubud. Căci aici simți, cu adevărat spiritul autentic balinez și tradițiile locale. Fiecare vacanță pe care eu o recomand turiștilor, include un sejur combinat: câteva zile în Ubud cu o cazare specifică zonei (o vilă tradițională sau un resort inspirat din mediul natural balinez) și alte câteva zile la plajă, în Bali, într-un resort de calitate. Recomandare mea este să alegeți un sejur de minim 10 zile (5 zile în Ubud și 5 zile în Bali).

„A fost super! Suntem foarte încântați de Maya Resort Ubud, este o cazare excepțională, de la condiții la activitățile din resort, iar angajații sunt foarte ospitalieri și se ocupă de rezervări pentru orice am vrea să vedem în afara hotelului. Mulțumim mult pentru sugestie!” Dănuț C.

 

 

Vezi aici și alte recomandări ale mele de cazare în Ubud

 

Atracții și excursii locale în Ubud, Bali

 

Tur Best of Ubud

Pentru o altă zi în care vrei să eviţi aglomeraţia din oraş, îţi poţi rezerva un tur de cca 8 ore în zona Ubud, una dintre cele mai populare atracţii turistice din Bali. Acesta include opriri la Tegalalang Rice Terrace, Tegenungan Waterfall, Sacred Monkey Forest Sanctuary, o piață de artă de unde poţi cumpăra suveniruri, Puri Saren Palace (Palatul Ubud) și Tarta Empul Temple, cunoscut pentru izvoarele sale naturale.

Turul îţi oferă posibilitatea de a explora Bali cu un ghid profesional într-o Toyota Innova confortabilă cu aer condiţionat şi de a vedea unele dintre atracţiile de top ale insulei, deci nu trebuie ratat. Vei putea merge pe jos cu ghid prin Pădurea Maimuţelor din Ubud unde vei vedea macacii cu coada lungă din Bali, vei putea explora emblematicul pod dragon, pădurea luxuriantă, canionul râului şi templul maimuţelor.

Plimbare cu ATV-ul în Bali şi rafting

Dacă eşti o fire mai aventuroasa, Bali are ceva şi pentru tine! Îţi poţi rezerva o zi pentru o plimbare cu ATV-urile şi un rafting pe raul Ayung. Astfel, vei putea descoperi pe un ATV peisajul rural luxuriant din Bali, cascadele ascunse, te vei răcori în ape cristaline şi vei fi ghidat într-o rafting plin de adrenalină. După un prânz tip bufet la un restaurant local cu vedere spre junglă, îţi poţi lua casca şi bocancii pentru o plimbare în jurul orezăriilor.

Tanah Lot – Tur privat de o zi întreagă

Dacă ai ajuns in Bali, trebuie să îţi rezervi o zi pentru a descoperi siturile spirituale şi istorice cele mai importante, iar acest tur cu ghid de o zi este perfect! Mai întâi te vei opri la Tanah Lot, faimosul templu hindus aflat pe o stâncă la malul mării. Apoi veţi merge către Jatiluwih Green Land, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, unde te vei plimba prin pădurea tropicală luxuriantă. Turul se încheie cu Templul Ulun Danu Beratan, un cunoscut templu hindus balinez.

Excursie de o zi la Nusa Penida

Într-o altă excursie de o zi vei putea vizita insula Nusa Penida. De data aceasta, vei merge cu barca cu motor, iar şoferul te va duce prin cele mai frumoase zone şi punctele de atracție care includ formațiunile de stânci de la Broken Beach, piscina naturală infinită de la Angel’s Billabong și plaja cu nisip alb din Crystal Bay.

Acestea sunt doar câteva din atracţiile din Bali! Restul ar trebui să le descoperi singur, dacă vei opta pentru un sejur în acest loc mirific, de care asigur te vei îndrăgosti. Să ştii, însă, că este o destinaţie de vacanţă pe care îţi va fi greu să o părăseşti. Fă-ţi bagajele şi pregăteşte-te pentru experienţa vieţii tale – un sejur de neuitat în Bali!

 

Tururi, activități și experiențe locale în Ubud:

 

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Ubud, Bali?


Contactează-mă!