Egipt

Cultura, gastronomia, legendele faraonilor, apa cristalină a Mării Roşie, soarele strălucitor, infinitul cerului albastru sunt doar câteva motive excelente pentru a-ţi petrece o vacanţă cu aromă orientală, în Egipt.

Egipt este o lume absolut deosebită, cu arome orientale, cultură şi istorie unice şi una dintre cele mai ospitaliere ţări. O vacanță all inclusive în Egipt este un prilej de relaxare și de încărcare a bateriilor!

 

 

Această superbă destinaţie orientălă continuă, admirabil, să fie pe lista vacanţelor preferate de turiştii din lumea largă. Şi pe bună dreptate, pentru că nu întâlneşti oriunde ospitalitatea egiptenilor, tradiţiile şi cultura lor sau staţiunile turistice şi resorturile de la Marea Roşie care îţi încântă toate simţurile.

Egipt este o destinaţie all inclusive pentru toate tipurile de vacanţe: familii, cupluri, lună de miere, gaşcă de prieteni, seniori, absolut pentru toată lumea!

Vacanță în Egipt

 

Fauna marină variată şi spectaculoasă a Mării Roşie este o sursă excelentă pentru scuba diving. Astfel, Egipt – cu ale sale staţiuni spectaculoase Sharm El Sheikh şi Hurghada – este una dintre cele mai importante destinaţii din lume pentru scuba diving.

De asemenea, o croazieră pe fluviul Nil este o altă experienţă unică, pe care o poţi trăi doar în Egipt. Se spune că Nilul împarte Universul. Fără Nil şi fără aluviunile depuse de el, în fiecare an, Egiptul nu ar fi existat…Şi nici civilizaţia antică, strălucitoare ce îi datorează Nilului divinităţile sale şi tot ce a avut ea mai frumos!

 

Despre cultura şi tradiţiile egiptene s-a scris istorie!

 

Piramidele din Egiptul Antic au fost construite ca morminte pentru faraoni. În prezent ele sunt simbolul lumii egiptene şi îi fascinează pe toţi cei care vin să le viziteze şi să le exploreze.

Având în vedere că în Egipt se află cel mai mare monument de piatră de pe Terra și singura minune a lumii antice păstrate până azi, Piramida lui Keops, nu trebuie să fii un specialist în arheologie, ca să îţi dai seama de minunile de aici.

Motivele pentru care egiptenii au ales să îşi construiască piramidele cu vârful ascuţit sunt de natură religioasă. Zeul egiptean al soarelui, era considerat tatăl tuturor faraonilor. Despre acesta se spune ca s-a autocreat dintr-o movilă de pământ care avea forma unei piramide, după care i-a creat și pe ceilalți zei.

 

 

 

 

Multe orașe din Egipt, precum Hurghada, Luxor și Marsa Alam sunt considerate muzee de istorie vie. Aceste trei orașe sunt poziționate în trei colțuri ale unui triunghi în deșertul estic. Hurghada, un fost port de pescuit, se întinde aproximativ 15 mile de-a lungul coastei și este una dintre cele mai importante zone pentru sporturile de apă. Marsa Alam se găsește, de asemenea pe coasta Mării Roșii, unde turismul începe să aibă un impact mai mare. Trebuie să vizitaţi şi orașul Luxor, cu monumentele sale frumoase, făcute cu jawă, construite de mâinile meșterilor străvechi.

 

 

 

Nu în ultimul rând, un sejur în Egipt înseamnă o vacanţă completă şi datorită resorturilor all inclusive, care îţi stârnesc toate simţurile şi care răspund la toate aspectele legate de o vacanţă reuşită.

 


Contactează-mă!

 

Cum ajungi în Egipt?

Există zboruri charter spre Hurghada şi Sharm El Sheikh cu plecare din toate oraşele principale ale României. Iar staţiunile egiptene Marsa Alam şi Marsa Matruh sunt noutatea acestui sezon şi puteti ajunge în aceste locuri tot cu un zbor charter. Marsa Alam şi Marsa Matruh nu sunt atât de populare precum Hurghada şi Sharm El Sheikh, însă pentru iubitorii de scuba diving vor fi destinaţiile ideale!

 

Este nevoie de viză pentru o vacanță în Egipt?

Pentru intrarea în Egipt cetățenii români au nevoie pașaport valabil 6 luni de la întoarcere și de viză de intrare, în următoarele condiţii:

  • Cu asistenţă în aeroport: 27 EUR/persoană, indiferent de vârstă (se poate achiziţiona la momentul rezervării prin intermediul agenţiilor de turism;
  • Fără asistenţă în aeroport: 25 USD/persoană, indiferent de vârstă (la sosirea pe aeroportul din Sharm El Sheikh, viza se obţine individual, de către fiecare turist în parte);
  • Fără viză: 0 EUR / persoană (pentru turiştii care nu părăsesc staţiunea Sharm El Sheikh pe toată durata sejurului).

 

Limba oficială este limba arabă. În marile orașe și în stațiunile turistice se vorbește de obicei și engleză, germană și franceză.

Moneda națională este lira egipteană (1 EUR = cca 20 LE, 1 USD = cca 17 LE)

Ora locală: Egiptul se situează pe același fus orar ca și România (CET+1). Excepție aprilie și octombrie, când este cu o oră în urmă față de România.

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

Descarcă PDF

 

Când e bine să călătoreşti în Egipt?

Poţi alege o vacanţă în Egipt în orice perioadă a anului, mai puţin, poate, în lunile iulie şi august, când temperaturile sunt destul de ridicate. Însă, acest lucru nu este îngrijorător, căci, datorită umidităţii scăzute, aerul este mult mai uşor respirabil, faţă de staţiunile europene, în mijlocul verii. Temperatura apei în Marea Roşie coboară foarte rar sub 20 de grade, însă, aşa cum spuneam, sezonul preferat de turişti este cuprins între octombrie şi aprilie; la mijlocul sezonului, în februarie, temperatura medie a aerului ajunge la 24-26 de grade, temperaturi perfecte pentru vizitarea obiectivelor turistice sau pur şi simplu, relaxarea pe plajă. De asemenea şi de Revelion poţi avea parte de vacanţe inspirate în Egipt!

 

Vacanţă în Egipt în timpul Ramadanului

Ramadanul este a noua lună a calendarului Islamic și marchează perioada postului obligatoriu pentru toți musulmanii. De asemenea este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului. Data în care se ţine Ramadamul se schimbă în fiecare an. Însă, pentru turiştii aflaţi în Egipt în perioada Ramadanului, sejurul se desfăşoară normal. Magazinele şi restaurantele au program mai scurt, însă noaptea este în general o atmosferă festivă pentru că doar atunci musulmanii pot mânca şi bea. După încheierea Ramadanului, există multe festivităţi prin care musulmanii petrec în stil tradiţional.

Bine ai venit în lumea egipteană, unde vacanţa se va transforma într-o poveste plină de cultură, pitoresc şi aventură!

 

Ești interesat/ă de o vacanță all inclusive în Egipt?


Contactează-mă!

 

foto @ANCAPAVEL.RO

Tururi, activități și experiențe locale din Egipt:

Locuri din Egipt

Cauta mai multe  

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Four Seasons Hotel Firenze: un reper al rafinamentului și al culturii florentine

Four Seasons Firenze este un loc emblematic al Florenței (Italia), construit într-o clădire restaurată din centrul orașului florentin, cu o vechime de peste 500 ani. Un paradis liniștit cu multă vegetație, flori, fântâni și copaci vechi de secole, o oază de liniște și frumusețe, chiar în mijlocul orașului. Arhitectura și designul interior sunt impresionante, combinând elemente istorice cu facilități moderne …

Continuă să citești  

Cele mai bune noi resorturi internaționale ale anului 2023: un top Travel + Leisure

Publicația cuprinde 26 de structuri hoteliere noi, impresionante, printre care și unele renovate (întreaga listă poate fi accesată aici). Însă, în acest articol, am ales să îți prezint ceva mai detaliat primele 10 hoteluri, pentru a-ți face o părere mai amplă asupra trendurilor actuale și desigur, pentru a te inspira, dacă te afli printre cei care obișnuiește să viziteze astfel …

Continuă să citești  

Ramona și Răzvan: testimonial de vacanță în Seychelles

Seychelles: o vacanță exotică de calitate  Situat în inima Oceanului Indian, acest arhipelag format din 115 insule, numit Seychelles, oferă prilejul unei călătorii într-o lume plină de frumusețe naturală și aventură tropicală. În acest articol, avem prilejul să ne aventurăm în miezul Seychelles-ului, alături de turiștii mei, Ramona și Răzvan și să explorăm împreună cu ei acest colț de lume …

Continuă să citești