Egipt

Nivelul excelent al ospitalităţii, pe care egiptenii îl respectă negreşit, este desigur, unul din motivele principale pentru care milioane de turişti continuă să aleagă Egiptul, ca destinaţie de vacanţă. Şi pe bună dreptate, pentru că nu întâlneşti oriunde ospitalitatea egiptenilor, tradiţiile şi cultura lor sau staţiunile turistice şi resorturile de la Marea Roşie, care îţi încântă toate simţurile.

Referitor la hoteluri şi servicii, egiptenii se străduiesc în fiecare sezon să se reinventeze, oferindu-le oaspeţilor tot ce au ei mai bun. Şi deşi ei au de suferit, în continuare, din cauza problemelor socio-politice, nu uită că turismul şi ospitalitatea sunt tot ce au ei mai bun de oferit. Am simţit şi am apreciat şi eu acest lucru, iar călătoria mea în Egipt este de departe una dintre cele mai frumoase experienţe de travel. În plus, am avut ocazia să vizitez cele mai impresionante resorturi din Sharm El Sheikh şi astfel am “adunat” recomandări bune pentru turiştii mei. Ceea ce am admirat la resorturile pe care le-am vizitat este faptul că fiecare aduce o notă personală şi un design propriu. De exemplu, Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort adoptă un stil tradiţional oriental, cu bun gust, multă vegetaţie şi flori multicolore.

Baron Resort este localizat pe o plajă foarte frumoasă, lată, cu nisip fin (aşa cum preferă majoritatea turiştilor români), Stella di Mare mi se pare excelent pentru cupluri şi honeymoon, iar din categoria high class Four Seasons şi Rixos Seagate sunt impresionante! Rixos Seagate are cel mai mare centru Spa & Wellness din Egipt, cu servicii personalizate: VIP Spa şi Ladies Spa. Plus multe alte facilităţi, precum un club pentru copii, cu programe special configurate pentru ei: lecţii de gătit, desen şi limbi străine şi multe alte activităţi sportive, distractive şi interactive.

Majoritatea resorturilor din Egipt oferă conceptul all inclusive, iar pentru cei care nu vor toate mesele incluse, există şi variante cu mic dejun sau demipensiune. De exemplu, hotelurile din lanţul Hilton, Marriot şi Radisson oferă aceste variante.

Priveliştea pe care o oferă unele hoteluri este încântătoare! Sunrise Grand Select are vedere spre insula Tiran; la Four Seasons, din orice parte ai privi, vezi peisajele multicolore, iar Sentido Reef Oasis Senses Resort îţi dă o senzaţie minunată când urci în foişorul de pe plajă.

Indiferent ce hotel alegi din cele recomandate de mine, vei vedea cât de bine te vei simţi în lumea ospitalităţii egiptene.

foto: Zoltan Marton


Contactează-mă!