Egipt

Luxor şi Valea Regilor

Aceasta excursie de 1 zi este foarte complexă (deşi nu este suficientă o singură zi; poate fi organizată şi pentru două zile). Se vor vizita Valea Regilor, Templul Reginei Hatshepsut, Coloşii lui Memnon, Templele Karnak şi Luxor.

Luxor este un oraș de pe Nil cu circa 500.000 de locuitori, aici găsindu-se una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din perioada Egiptului antic. Orașul s-a extins datorită turismului, care este, desigur, ramura cea mai importantă a regiunii.

Unul dintre punctele cele mai importante vizitate de turiști este templul din Luxor care a fost clădit în cea mai mare parte în timpul faraonului Amenophis III și a fost ridicat în cinstea zeului Amun. De aici a fost dus la Paris în piața Concorde unul din obeliscurilede granit. Lângă statuia monumentală al lui Ramses II se află moschea albă unde se găsesc osemintele lui „Abū l-Haggāg”. Un alt obiect demn de vizitare este muzeul din Luxor. Culturile de cereale, trestie de zahăr și curmale nu aduc însa venituri comparabile cu cele obținute din turism. Construcțiile antice ale orașului atrag anual în Luxor mii de vizitatori. În acest loc se simte încă adierea istoriei, deoarece tocmai aici, pe teritoriul Tebei, s-a aflat cândva capitala faraonilor.

sursa: wikipedia.org

Durata excursiei: 1 zi

Mijlocul de transport: avion

Include: prânz, bilet de avion cu plecare din Sharm El Sheikh sau Hurghada

Ţinută recomandată: lejeră, şapcă sau pălărie şi încălţăminte comodă

Preţ informativ: 270 EUR


Contactează-mă!