Egipt

Din motive obiective care privesc securitatea şi siguranţa pasagerilor, pe zborurile charter din România pentru destinaţiile Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt, nu se acceptă la îmbarcare bagaje de cală.

 Iată noile condiţii impuse de transportatorii aerieni:

 • Pasagerii trebuie sa transporte asupra lor maxim 2 bagaje de mana, cu respectarea dimensiunilor acceptate de operatorul aerian (55 cm x 40 cm x 20 cm).
 • Exista o serie de articole interzise a fi transportate in bagajele de mana (pictograme mai jos) – desi nu sunt diferente intre HRG/SSH si aeroporturile europene in ceea ce priveste continutul listelor cu obiecte interzise la bord, starea de alerta impusa si regulamentele speciale ale politiei, care efectueaza de facto controlul de securitate, ii obliga sa fie extrem de stricti in efectuarea verificarilor, tratand cu suspiciune orice battery pack/spare battery. Se sugereaza a se evita transportarea acumulatorilor de rezerva de orice fel, in caz contrar riscand sa le fie confiscati la controlul de securitate extrem de sever efectuat. Optiunea cea mai sigura o reprezinta renuntarea la aceste accesorii pe durata calatoriei in Egipt. In cazul in care pasagerii totusi doresc sa transporte baterii/acumulatori de rezerva (maxim 160Wh) pe durata sejurului asumandu-si riscul de a le fi confiscate, sunt rugati sa se asigure ca depozitarea acestora se face exclusiv in bagajul ce urmeaza a fi transportat in cabina si nu in cel etichetat Delivery At Aircraft, destinat incarcarii in cala aeronavei.
 • Bagajele care vor fi aduse la bordul aeronavei vor fi transportate de catre pasageri pe fluxul de bagaje de mana, evitand astfel inside-threat si posibilitatea persoanelor de la sol de a introduce orice fel de articol suspect in interiorul bagajelor pasagerilor. Pasagerii vor fi informati asupra acestui pericol, in vederea constientizarii si asigurarii protectiei propriilor bunuri.
 • Bagajele de mana care sunt aduse la bordul aeronavei vor fi incarcate in cabina de pasageri, ca bagaje de mana. In cazul in care exista bunuri personale sau bagaje ale pasagerilor care nu pot fi depozitate in siguranta in interiorul cabinei de pasageri, acestea vor fi identificate si etichetate ”Delivery at Aircraft”.
 • Bagajele de mana care sunt etichetate ”Delivery at Aircraft”, ca urmare a faptului ca acestea nu pot fi depozitate in siguranta in interiorul cabinei de pasageri, vor fi preluate de catre personalul Aerokraft si depozitate in calele de bagaje ale aeronavei, fara ca personalul strain de la sol sa aiba contact cu bagajele pasagerilor.
 • In scopul indeplinirii acestei cerinte, compania aeriana va transporta minim 2 agenti de rampa ai AEROKRAFT pe rutele OTP – HRG – OTP, care sa asigure:
  • deschiderea calelor de bagaje doar atunci cand se incarca bagaje
  • incarcarea bagajelor identificate si etichetate ” Delivery at Aircraft”
  • inchiderea calelor de bagaje atunci cand nu se afla personal al Blue Air in imediata vecinatate a calelor, prevenind astfel deschiderea calelor de bagaje de catre persoane neautorizate
 • Personalul AEROKRAFT care asigura deservirea aeronavei la sol pentru zborurile cu destinatia Egipt va beneficia de instruire suplimentara, cu privire la masurile de securitate aplicabile pe aeroporturile din Egipt.
 • Personalul din cadrul Departamentului Securitate Aeronautica va efectua monitorizarea aplicarii procedurilor de securitate mentionate, prin efectuarea a cateva zborurii aleatorii cu scopul inspectiei, pentru verificarea aplicarii masurilor de securitate.

Pentru implementarea acestor noi conditii, se vor respecta urmatoarele reguli:

 1. Nu se accepta persoane, altele decat pasagerii, care sa urce la bordul aeronavei, altele decat membrii echipajului autorizat pentru zborul respectiv. Daca accesul persoanelor, altele decat pasagerii si membri ai echipajului, este necesar la bordul aeronavei din motive operationale/de securitate a aviatiei civile, acestea vor fi escortate in permanenta de catre unii dintre membrii de echipaj.
 2. Controlul accesului la aeronava se realizeaza de catre transportatorul aerian permanent, la toate usile de acces care sunt deschise, prin personal propriu al transportatorului aerian.
 3. Se realizeaza o supraveghere permanenta a exteriorului aeronavei de catre personalul propriu al transportatorului aerian.
 4. Se realizeaza, prin personalul propriu al transportatorului aerian, o supraveghere permanenta a calei aeronavei si a procesului de incarcare a bagajelor de cala, daca acestea exista, pana la inchiderea caii de acces.
 5. Nu se accepta la incarcare provizii de bord de pe aeroporturile din Egipt, cu exceptia cazului in care pilotul comandant decide faptul ca acestea sunt necesare pentru asigurarea sigurantei si securitatii pasagerilor.
 6. Nu se accepta a fi incarcate expedieri cargo de pe aeroporturile din Egipt.
 7. Verificarea aditionala a antecedentelor echipajului, realizata de catre transportatorul aerian, in colaborare cu autoritatile statului.
 8. Nu sunt acceptate la imbarcare pe aeroporturile din Egipt persoane care nu au calatorit la dus catre Egipt si nu se afla pe lista tour operatorului.
 9. Se realizeaza o verificare a identitatii pasagerilor la imbarcarea in aeronava prin verificarea pasaportului cu cartea de imbarcare si lista transmisa de catre tour operator.

Alte informaţii:

REPREZENTANȚĂ DIPLOMATICĂ
Ambasada României în Republica Araba EGIPT
6, El-Kamel Mohamet street, Zamalek, Cairo
Tel.: 0020-2-27360107, 0020-2-27359546
Fax: 0020-2-27360581
Mail: roembegy@link.net