Egipt

Excursie la insula Tiran

Se pleacă din portul din Sharm el Sheikh, iar călătoria durează aproximativ 1 oră şi jumătate până pe Insula Tiran. Vei putea face scufundări pentru a admira coralii şi peştii coloraţi, după care se va naviga cu barca în jur de 20 de minute pentru a doua sesiune de scufundări.

Insula Tiran sau strâmtoarea Tiran este îngustă, cu o lățime de 13 kilometri (8 mile), formată între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică care separă Golful Aqaba de Marea Roșie.

Denumirea Strâmtorii provine de la Insula Tiran localizată între cele două țărmuri, pe care s-a instalat un post de observație al Forței Multinaționale de Pace cu scopul de a garanta libera circulație prin strâmtoare. Insula Sanafir se află la est de Insula Tiran, creând două strâmtori între Insula Tiran și Arabia Saudită.

Există mai multe treceri formate de insule între Egipt și Arabia Saudită. Strâmtoarea din partea de vest, cea delimitată de statul Egipt și Insula Tiran, controlată de către orașul egiptean Sharm el-Sheikh este denumită Strâmtoarea Tiran. Strâmtoarea Tiran, aflată la intrarea în golf, are o lățime de 340 metri și o adâncime de 150-200 metri, suficientă pentru a permite trecerea navelor mari.

sursa: wikipedia.org

Durata excursiei: 9 ore 30 minute (8:00 – 17:30);

Mijlocul de transport: barca;

Include: masa de pranz (carne de pui, peşte, orez, salate, pâine, fructe, apă minerală şi sucuri carbogazoase);

Pont: nu uita costumul de baie şi crema de plajă. Echipamentul de snorkeling se poate închiria la faţa locului sau se poate cumpăra în prealabil;

Preţ informativ: 34 EUR/adult; 17 EUR/ copil.

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile