Portugalia

Castele medievale, orașe captivante, plaje aurii, mâncarea grozavă, peisajul idilic... sunt doar începutul din experienţa de călătorie oferită de Portugalia...

Portugalia este una dintre cele mai frumoase țări din lume. Deși pare un clișeu…este cât se poate de adevărat.

Spun asta, pentru că te va surprinde cu minunatele peisaje medievale, un spectacol de culori vii. Este o țară încărcata de istorie, cu numeroase castele suite în vârf de dealuri și cu orașe împrejmuite de ziduri impunătoare, toate acestea fiind foarte bine conservate de-a lungul anilor.

Portugalia este locul cu o primăvară perpetuă, anotimpul care “prezintă” un vernisaj cu normă întregă 😊 .

De asemenea, Portugalia este cunoscută și sub numele de țara celor 3 F de la: vibranta muzică Fado, mult iubitul fotbal și orașul Fatima. Lisabona este una dintre cele mai atractive capitale europene, la ora actuală. Un alt punct de referință este renumitul vin de Porto, care este un vin “desert”.

Vacanță în Lisabona, Portugalia

Vacanță în Lisabona, Portugalia

 

Vacanță în Lisabona, Portugalia

Vacanță în Lisabona, Portugalia

 

Vacanță în Lisabona, Portugalia

Vacanță în Lisabona, Portugalia

 

Iată câteva informații despre renumitul vin de Porto, pe care ar trebui să le cunoști dacă te hotărăști să îți petreci vacanța în această minunată țară:

Vinul de Porto este de 4 tipuri și se face din aproximativ 48 de soiuri de struguri, însă cele mai apreciate sunt Tinta rarizTinta franciscaTouriga nacional şi Touriga francesca:

 

–   Porto Ruby (roșu)

–   Porto Tawny

–   Porto White (alb)

–   Porto Pink (rozé )

 

Podgorie din Porto, Portugalia

 

Recoltarea acestor delicioase soiuri de vin se face între 15 septembrie și 15 octombrie.

Vinul de Porto se servește atât cu deserturi cât și cu brânzeturi. Porto Ruby merge însoțit de un desert fructat, Lattle Bottled Vintage se servește foarte bine cu un desert de ciocolată, în schimb ce vinurile Vintage merg foarte bine cu brânzeturi.

Savuroasele soiuri de struguri se cultivă pe Valea Douro, fiind una dintre cele mai vechi regiuni viticole din lume și făcând parte din Parimoniul UNESCO.

Localnicii sunt renumiți pentru ospitalitatea lor, iar prețurile preparatelor culinare sunt accesibile buzunarului.

 

Cele 3 “F-uri” faimoase

Aș vrea acum să-ți spun câte ceva despre cele 3 F-uri faimoase.

O să încep prin a-ți împărtășii câteva detalii despre faimoasa muzică Fado, muzica de suflet a Portugaliei. Muzica Fado este o muzica despre dor, fie că este dorul de casă sau de omul iubit, cântecul își are rădăcina in suferința și speranța omului de rând, în esența simțirii și în vibrația trăirii intense.

Are o însemnătate profundă, deoarece în jurul acestui stil muzical gravitează o întreagă teorie, și anume ideea că destinul nostru ne este scris și nu poate fi modificat sau evitat. Fado in limba latina se traduce “soartă”. Limba portugheză este o limbă melodioasă și este transpusă impecabil pe linile melancolice ale muzicii Fado.

Fado a fost de asemenea, inclus în Patrimoniul UNESCO, drept “cântecul popular urban al Portugaliei”, în anul 2011.

Regina Muzicii Fado, Amália Rodrigues, relatează foarte simplu și profund: „Fado nu este făcut pentru a fi cântat. Fado se întâmplă pur și simplu. Îl asculți, nu îl înțelegi și nu îl poți explica”. Amália a avut un impact la nivel mondial cu acest stil de muzică, făcându-l foarte cunoscut și iubit în întreaga lume, având o carieră fulminantă de 50 de ani în această lume fascinantă a leacului pentru suflet, ea devenind o sursă de inspirație pentru alți reprezentanți ai genului.

Iată câteva dintre fado-urile ce au consacrat-o pe Amália:  “Fado do Ciúme”, “Ai Mouraria”, “Que Me Deus Perdoe”, și “Não Sei porque Te Foste Embora.”

Te vei putea bucura de această minunată experiență locală la restaurantele cu specific, de asemenea nu trebuie să ratezi Muzeul Fado din Lisabona. În cadrul muzeului sunt organizate frecvent spectacole live pentru a te delecta cu acordurile profund emoționale ale muzicii Fado.

 

 

Așa cum spuneam mai sus, fotbalul este cel mai iubit sport al Portugaliei, în frunte cu faimosul jucător Cristiano Ronaldo.

 

Cristiano Ronaldo a primit 3 premii Balonul de Aur de-a lungul timpului și a fost desemnat de către Federația Portugheză de Fotbal, cel mai bun jucător din istoria fotbalului portughez.

Acesta a devansat mai mulți jucători legendari, precum Eusebio și Luis Figo.

 

Un alt punct de interes pentru turiști îl reprezintă orașul Fatima, cunoscut pentru viziunile și profețiile religioase din anul 1917.

 

Orașul este situat în districtul Santarém, în Portugalia Centrală, la 187 km de Porto.

Se spune că Fecioara Maria s-a arătat în fața a trei tineri păstori portughezi, în anul 1917. Apariția este în zilele noastre cunoscută sub numele de Maica Domnului de la Fatima.

Oficial conform interpretării catolice cele trei secrete implică descrierea Iadului, Primul și Al Doilea Război Mondial și încercarea de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea.

Ziua națională a Portugaliei este sărbătorită în fiecare an pe 10 iunie, dată la care se celebrează trecerea în neființă a scriitorului național Luís de Camões, este simbolul literar al lusitanilor.

 

Locuri din Portugalia

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Ghidul tău de vacanţă la Disneyland Paris

Copilul tău va pătrunde într-o lume ideală, a jocului, alături de personaje iubite. Disneyland Paris este poarta spre o lume de poveste, plină de culoare, de forme și de caractere încântătoare. Aici, copilul tău îi va îmbrățișa pe Mickey Mouse și Donald. Va vizita Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită, va fi pentru câteva minute în pielea lui Ratatouille cu ajutorul …

Continuă să citești  

Hotel nou în Dubai cu tarife promoţionale: Stella Di Mare Dubai Marina 5*

Grupul Stella Di Mare Hotels & Resorts şi-a deschis porţile şi în Dubai, cu impresionantul hotel Stella Di Mare Dubai Marina 5*, inaugurat în 2019! Acest grup hotelier a fost fondat în anul 2000, odată cu deschiderea primului hotel din Egipt. Din acel moment, brandul s-a extins și a devenit  lider de ospitalitate la hotelurile de lux din Egipt. Operează …

Continuă să citești  

Circuit senzaţional: SINGAPORE-KUALA LUMPUR-MALDIVE, cu tarife promoţionale!

Circuit SINGAPORE – KUALA LUMPUR – MALDIVE Un circuit senzațional, care îmbină explorarea unor metropole precum Singapore și Kuala Lumpur cu un sejur exotic, de relaxare totală, în Maldive. O combinație aparte, între tradițiile asiatice și dezvoltarea nemărginită și tehnologică, a prezentului. Și apoi – o trecere într-o lume paradisiacă, numită “Maldive”. Vor fi 9 zile de toată frumusețea, la …

Continuă să citești