Portugalia

Castele medievale, orașe captivante, plaje aurii, mâncarea grozavă, peisajul idilic... sunt doar începutul din experienţa de vacanță oferită de Portugalia!

Portugalia este una dintre cele mai frumoase țări din lume.

Deși pare un clișeu…este cât se poate de adevărat. Află mai multe despre o vacanță în Portugalia, în cele ce urmează!

 

 

Portugalia te va surprinde cu minunatele peisaje medievale, un spectacol de culori vii. Este o țară încărcata de istorie, cu numeroase castele suite în vârf de dealuri și cu orașe împrejmuite de ziduri impunătoare, toate acestea fiind foarte bine conservate de-a lungul anilor.

Portugalia este locul cu o primăvară perpetuă, anotimpul care “prezintă” un vernisaj cu normă întregă.

De asemenea, este cunoscută și sub numele de țara celor 3 F de la: vibranta muzică Fado, mult iubitul fotbal și orașul Fatima. Lisabona este una dintre cele mai atractive capitale europene, la ora actuală. Un alt punct de referință este renumitul vin de Porto, care este un vin “desert”.

 

vacanță în Lisabona, Portugalia

vacanță în Lisabona, Portugalia

 

vacanță în Lisabona, Portugalia

vacanță în Lisabona, Portugalia

 

vacanță în Portugalia

vacanță în Lisabona, Portugalia

 

Portugalia este una dintre cele mai frumoase țări din lume. Deși pare un clișeu…este cât se poate de adevărat.

 

Cele 3 “F-uri” faimoase

Aș vrea acum să-ți spun câte ceva despre cele 3 F-uri faimoase.

O să încep prin a-ți împărtășii câteva detalii despre faimoasa muzică Fado, muzica de suflet a Portugaliei. Muzica Fado este o muzica despre dor, fie că este dorul de casă sau de omul iubit, cântecul își are rădăcina in suferința și speranța omului de rând, în esența simțirii și în vibrația trăirii intense.

Are o însemnătate profundă, deoarece în jurul acestui stil muzical gravitează o întreagă teorie, și anume ideea că destinul nostru ne este scris și nu poate fi modificat sau evitat. Fado in limba latina se traduce “soartă”. Limba portugheză este o limbă melodioasă și este transpusă impecabil pe linile melancolice ale muzicii Fado.

Fado a fost de asemenea, inclus în Patrimoniul UNESCO, drept “cântecul popular urban al Portugaliei”, în anul 2011.

Regina Muzicii Fado, Amália Rodrigues, relatează foarte simplu și profund: „Fado nu este făcut pentru a fi cântat. Fado se întâmplă pur și simplu. Îl asculți, nu îl înțelegi și nu îl poți explica”. Amália a avut un impact la nivel mondial cu acest stil de muzică, făcându-l foarte cunoscut și iubit în întreaga lume, având o carieră fulminantă de 50 de ani în această lume fascinantă a leacului pentru suflet, ea devenind o sursă de inspirație pentru alți reprezentanți ai genului.

Iată câteva dintre fado-urile ce au consacrat-o pe Amália:  “Fado do Ciúme”, “Ai Mouraria”, “Que Me Deus Perdoe”, și “Não Sei porque Te Foste Embora.”

Te vei putea bucura de această minunată experiență locală la restaurantele cu specific, de asemenea nu trebuie să ratezi Muzeul Fado din Lisabona. În cadrul muzeului sunt organizate frecvent spectacole live pentru a te delecta cu acordurile profund emoționale ale muzicii Fado.

 

 

 

Un alt punct de interes pentru turiști îl reprezintă orașul Fatima, cunoscut pentru viziunile și profețiile religioase din anul 1917.

 

Fatima - vacanță în Portugalia

Fatima, Portugalia, foto @lisbonprivatetours.com

Orașul este situat în districtul Santarém, în Portugalia Centrală, la 187 km de Porto.

Se spune că Fecioara Maria s-a arătat în fața a trei tineri păstori portughezi, în anul 1917. Apariția este în zilele noastre cunoscută sub numele de Maica Domnului de la Fatima.

Oficial conform interpretării catolice cele trei secrete implică descrierea Iadului, Primul și Al Doilea Război Mondial și încercarea de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea.

 

Ziua națională a Portugaliei este sărbătorită în fiecare an pe 10 iunie, dată la care se celebrează trecerea în neființă a scriitorului național Luís de Camões, este simbolul literar al lusitanilor.

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

Descarcă PDF

 

 

 

 

Iată câteva informații despre renumitul vin de Porto, pe care ar trebui să le cunoști dacă te hotărăști să îți petreci vacanța în Portugalia:

Vinul de Porto este de 4 tipuri și se face din aproximativ 48 de soiuri de struguri, însă cele mai apreciate sunt Tinta rarizTinta franciscaTouriga nacional şi Touriga francesca:

 

–   Porto Ruby (roșu)

–   Porto Tawny

–   Porto White (alb)

–   Porto Pink (rozé)

 

 

Porto - vacanță în Portugalia

Podgorie din Porto, Portugalia

 

Recoltarea acestor delicioase soiuri de vin se face între 15 septembrie și 15 octombrie.

Vinul de Porto se servește atât cu deserturi cât și cu brânzeturi. Porto Ruby merge însoțit de un desert fructat, Lattle Bottled Vintage se servește foarte bine cu un desert de ciocolată, în schimb ce vinurile Vintage merg foarte bine cu brânzeturi.

Savuroasele soiuri de struguri se cultivă pe Valea Douro, fiind una dintre cele mai vechi regiuni viticole din lume și făcând parte din Parimoniul UNESCO.

Localnicii sunt renumiți pentru ospitalitatea lor, iar prețurile preparatelor culinare sunt accesibile buzunarului.

 

 

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

 

Descarcă PDF

 

 

Vacanță la plajă în Portugalia

Plajele din Portugalia constituie unul dintre cele mai importante motive pentru care numeroși turiști vor să își petreaca vacanța, aici. De la plaje sălbatice ca Praia de Galapinhos, Samoqueira, Praia da Zambujeira do Mar, Fonte da Telha sau Praia da Arrifana până la plaje cu steag albastru precum Coelha Beach din Algarve sau Vale Centeanes din Carvoeiro.

Și încă ceva: deschiderea sa la Oceanul Atlantic încântă numai cu gândul, pe oricine. De asemenea, teritoriul portughez include și arhipelagurile Azore și Madiera.

 

Cascais, Estoril, Algarve și Madeira

Acestea sunt principalele stațiuni de vacanță din Portugalia. Cele mai căutate oferte de vacanță din Portugalia sunt în aceste patru locuri și este de înțeles, de ce. Frumusețea este că cele patru stațiuni sunt destul de diferite, atât ca peisaj cât și ca dezvoltare turistică. Iar acest fapt, atrage un număr mare de turiști. Unii dorindu-și plaje mai retrase și relief stâncos iar alții plaje mai comerciale, cu nisip fin și terase în apropiere. Practic, Cascais, Estoril, Algarve și Madiera oferă o paletă diversă, când vine vorba de o vacanță la plajă. Practic, orice turist, se va putea declara mulțumit, în final.

 

Algarve, Portugalia

Algarve, Portugalia @luxsphere.co

 

ofertă de vacanță în Portugalia

Coelha Beach, Portugalia @Expedia.com

 

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Lisabona?


Contactează-mă!

 

 

Tururi, activități și experiențe locale din Portugalia:

 

Locuri din Portugalia

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

Cele mai bune noi resorturi internaționale ale anului 2023: un top Travel + Leisure

Publicația cuprinde 26 de structuri hoteliere noi, impresionante, printre care și unele renovate (întreaga listă poate fi accesată aici). Însă, în acest articol, am ales să îți prezint ceva mai detaliat primele 10 hoteluri, pentru a-ți face o părere mai amplă asupra trendurilor actuale și desigur, pentru a te inspira, dacă te afli printre cei care obișnuiește să viziteze astfel …

Continuă să citești  

Ramona și Răzvan: testimonial de vacanță în Seychelles

Seychelles: o vacanță exotică de calitate  Situat în inima Oceanului Indian, acest arhipelag format din 115 insule, numit Seychelles, oferă prilejul unei călătorii într-o lume plină de frumusețe naturală și aventură tropicală. În acest articol, avem prilejul să ne aventurăm în miezul Seychelles-ului, alături de turiștii mei, Ramona și Răzvan și să explorăm împreună cu ei acest colț de lume …

Continuă să citești  

Recomandări noi de vacanță pentru anul 2024 cu reduceri Early Booking

Vacanțe cu reduceri Early Booking pentru vara anului 2024   Nou! Algarve (Portugalia), pachete complete de vacanță de vară cu zboruri charter! Pentru perioada iunie-septembrie 2024 puteți rezerva un sejur complet în Algarve cu zbor charter și toate serviciile incluse (bilete de avion cu bagaje de cală incluse, transfer aeroport-hotel-aeroport, cazări cu regim de masă conform preferințelor, asistență turistică, ghid …

Continuă să citești