Santorini

Plaja Perissa, Santorini, Grecia

Cele mai frumoase plaje din Santorini

Ai văzut atâtea fotografii superbe cu priveliști din Santorini, încât te-ai întrebat, probabil, dacă chiar este atât de frumos pe cât pare. Iar adevărul este că da, totul arată într-adevăr, spectaculos. Vederile panoramice spre Marea Egee, fie la un mic dejun sau la o cină romantică sunt impresionante. Recunoscută pentru lunile de miere și pentru vacanțele romantice, superba insulă din Grecia încântă din ce în ce mai multe cupluri. Deloc întâmplător, vei întâlni turiști din toate colțurile lumii, pentru că Santorini a devenit faimoasă datorită clasării în topul 3 al celor mai romantice locuri din lume.

Recunoscută pentru lunile de miere și pentru vacanțele romantice, superba insulă din Grecia încântă din ce în ce mai multe cupluri.

Kamari – recomandată pentru grupuri de extrovertiți, amatori de jazz, iubitori de cluburi, dar și pentru cei pasionați de istorie – este cea mai mare dintre plajele insulei, de aproape 5 km lungime, cu cinematograf în aer liber, festival de jazz, centrele de scuba diving, excursii la situri arheologice sau, pe apă, cu destinații spre insule sălbatice. Nu lipsesc, desigur, tavernele, barurile și terasele, cu meniuri atât de spectaculoase încât pot fi o destinație de sine stătătoare.

Perivolos – de neratat pentru amatorii de scufundări, windsurfing, jet-ski și alte sporturi acvatice.

Perissa – pentru romantici – în ochii multora este cea mai frumoasă plajă din Santorini, împrejmuită de munți, cu apa de un albastru clar, transparent și nisipul fin.

 

plajă din Santorini, Grecia

Plaja Perissa, Santorini, Grecia

plajă din Santorini, Grecia

Plaja Kamari, Santorini, Grecia

vacanță în Santorini, Grecia

Plaja Perivolos, Santorini, Grecia

foto @flickr.com

 

Plaja Roșie (Kokkini Ammos) –  pentru toți turiștii deopotrivă. Așa cum îi spune și numele, este o plajă spectaculoasă cu nisip roșiatic și stânci vulcanice roșii și negre de jur împrejur.

Plaja Albă – (Aspro Paralia), la care se poate ajunge doar cu barca. Numele Plajei Albe vine de la pietrele mari și mici care o acoperă în întregime, dar și de la stâncile albe imense care o înconjoară.

Kolumbo – pentru amatorii de senzații tari, pentru cei ce preferă zonele mai puțin turistice – și pentru nudiști. Printre ultimele plaje neamenajate din Santorini, aceasta este o plajă izolată, cu peisaj dramatic, situată în apropierea celui mai activ crater al insulei.

 

vacanță în Santorini, Grecia

plajă din Santorini

vacanță în Santorini, Grecia

plajă din Santorini

sejur în Santorini, Grecia

Plaja Kolumbo, Santorini

 

foto @flickr.com

 

Monolithos – pentru familiști și cei care n-au timp decât să dea o fugă pe insulă și să se întoarcă la muncă – este plaja cea mai apropiată de aeroportul din Santorini, bine organizată, cu nisip fin, centre pentru sporturi acvatice, hoteluri, terase și taverne pe malul mării.

Vlihada – pentru amatorii de pescuit,  o plajă frecventată de localnici, fără iz turistic, cu câteva taverne in apropiere și un minimarket.

Vourvoulos – pentru amatorii de navigație – are un port pentru ambarcațiuni mici și este o plajă neaglomerată și lipsită de forfota turistică din alte părți.

Santorini, Grecia

Plaja Vlihada, Santorini

 

lună de miere în Santorini

Vedere spre plaja Monolithos, Santorini

 

vacanță în Santorini

Plaja Vorvolous, Santorini

Acestea sunt cele mai frumoase plaje din Santorini, de care să ții cont atunci când cauți o vacanță, în superba insulă din Grecia.

Ești interesat/ă de o vacanță în Santorini, Grecia?


Contactează-mă!

 

foto @pinterest.com

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile