Portrait Milano: povestea remarcabilă a unui sanctuar al ospitalității italiene

Portrait Milano este unul dintre cele mai impresionante hoteluri din Milano, o locație remarcabilă cu ospitalitate italiană prin excelență și cu o istorie mai mult decât interesantă!

Portrait Milano, acest hotel unic din Milano are o poveste foarte interesantă!  În urmă cu aproximativ 500 de ani, aici sălășluia unul dintre cele mai vechi seminarii de preoți din Europa. Seminarul Arhiepiscopal, o capodoperă a barocului lombard din 1565, a fost printre cele mai vechi seminarii din Europa si din lume.

Când am ajuns la Hotelul Portrait Milano, am fost întâmpinată cu zâmbete calde și cu profesionalism remarcabil, așa cum era de așteptat. Personalul de la recepție, Carlotta m-a făcut să mă simt, de îndată, binevenită și am apreciat eficiența cu care am fost tratată. Eram foarte curioasă și entuziasmată să aflu cât mai multe despre acest hotel din Milano cu o poveste unică! Mi s-a explicat că recepția de acum era, odinioară, sala de seminar arhiepiscopală și odată cu povestea, fiecare detaliu și accesoriu mă teleportau în timpurile de atunci.

 

Portrait Milano Hotel

Portrait Milano hotel

Hotel Portrait MilanoHotel Portrait MilanoHotel Portrait Milano

Hotel Portrait Milano

 

Istoria Portrait Milano

În anul 1564, la apogeul Contrareformei, Consiliul de la Trent introduce o mare inovație în educația preoților: seminariile. Arhiepiscopul de Milano – Charles Borromeo, viitorul Sf. Carol – este printre primii care o implementează. El a înființat Seminarul Arhiepiscopal din Milano în același an, al doilea ca vechime din lume. În anul următor, seminarul este transferat la fosta Mănăstire Humiliati din Corso Venezia.

De-a lungul anilor, seminarul a fost mai mult decât atât, devenind spital, cămin, bibliotecă, tipografie și școală pentru copii. În ultimii ani, din 1980 până în 1990, a servit chiar ca atelier de creație al arhitectului Mario Bellini, de renume internațional. Două etaje găzduiesc, de zece ani, atelierul lui Mario Bellini, unul dintre cei mai reprezentativi arhitecți italieni contemporani. Sub bolțile lor se nasc mari proiecte internaționale și obiecte de design iconice.

Pășind pe aleile somptuoase, lungi, largi și mărginite de vegetație, de sub bolțile antice ale fostului seminar, vedeam cum acestea au adus la viață un nou concept de ospitalitate de lux, care îmbină tradiția bogată a marilor conace din Milano cu o estetică de actualitate.

 

 

 

Portrait Milano: o oază de intimitate și eleganță atemporală, în inima cartierului de modă Quadrilatero della Moda

 

Portrait Milano mi-a oferit o oază de intimitate, liniște și eleganță atemporală, chiar în inima cartierului de modă Quadrilatero della Moda.

 

Quadrilatero della Moda este renumit la nivel mondial pentru magazinele și showroom-urile de modă de înaltă clasă. Principalele străzi care formează acest patrulater sunt: Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Sant’Andrea, Via Manzoni. Anumite locații găzduiesc inclusiv prezentări de modă, lansări de produse și evenimente de notorietatea din industria fashion. Desigur, pe lângă magazinele de lux, în zonă se găsesc și restaurante, cafenele și galerii de artă, oferind o experiență completă pentru vizitatori.

Interiorul hotelului este un omagiu adus eleganței atemporale italiene și istoriei sale. Fiecare detaliu, de la candelabrele elegante până la tapetul rafinat și decorul floral superb, reflectă un angajament deosebit față de calitate și bun gust. Atmosfera generală a hotelului este elegantă și discretă, fără ostentație, atmsoferă perfectă pentru cei care apreciază luxul subtil.

Cele 73 de structuri de cazare formate din camere, apartamente luxoase și apartamente de familie le oferă oaspeților ocazia de a experimenta Milano în cel mai autentic mod, în mijlocul eleganței unui hotel de lux de cinci stele și cu o poveste de 500 de ani despre care v-am vorbit mai sus.

Grădina hotelului Portrait Milano este un refugiu verde în mijlocul agitației urbane, amenajată cu atenție la detalii, combinând elemente clasice și moderne. Grădina include zone de ședere foarte confortabile, într-un spațiu de relaxare și contemplare, unde oaspeții pot savura o cafea, un desert, o băutură răcoritoare sau, pur și simplu, pot citi o carte într-un cadru liniștit.

 

 

 

Universul Ferragamo de la Portrait Milano

În 2018, Grupul Ferragamo obține permisele necesare pentru a  transforma locația într-un concept de ospitalitate inovator. Lucrările de renovare încep în 2019, bazându-se pe o stare de spirit care îmbină marea tradiție meșteșugărească italiană cu designul contemporan.

 

Leonardo Ferragamo

Leonardo Ferragamo – Președinte Lungarno Collection, photo credits https://www.lungarnocollection.com/

 

„Personalitatea, visele și emoțiile noastre strălucesc în tot ceea ce facem, satisfăcându-ne oaspeții și asociații noștri. (…) Din experiențele, înțelegerea noastră profundă a lumii modei și plăcerea de a oferi tot ce este mai bun în stilul italian a luat naștere Lungarno Collection, o colecție de hoteluri minunate și distinctive, unice pentru că sunt „fabricate manual”, cu adevărat „ale noastre”, inspirate de valorile noastre care ne-au ghidat de-a lungul vieții: angajament, coerență, constanță.” – Leonardo Ferragamo, Președinte Lungarno Collection, at https://www.lungarnocollection.com/

 

Noul proiect a revitalizat această structură istorică cu un aspect și o senzație absolut contemporană, transformând-o într-un centru unic de ospitalitate, divertisment și cultură, chiar în inima cartierului modei din Milano.

După o renovare minuțioasă, în decembrie 2023, Portrait Milano a redeschis porțile fostului seminar din Milano, sub managementul hotelier Lungarno Collection ce aparține grupului Ferragamo.

 

Există în cadrul hotelului un loc dedicat exclusiv creației lui Salvatore Ferragamo, un hol plin cu tablouri ce surprind momentele importante din viața și cariera designerului italian. Acest hol este, efectiv, o galerie de artă care povestește istoria unui om care a revoluționat industria modei. De la primele sale creații și până la recunoașterea internațională și colaborările sale cu staruri de la Hollywood, precum Grace Kelly, Audrey Hepburn, Sophia Loren, Manrilyn Monroe, fiecare tablou spune o poveste despre pasiune, inovație și perseverență. De asemenea, Salvatore Ferragamo a creat o pereche de pantofi memorabili pentru actrița italiană Valentina Cortese, cunoscută pentru eleganța sa deosebită. Pantofii dedicați actriței italiene au fost realizați din piele de crocodil, de culoare albastru deschis, cu o formă elegantă și detalii sofisticate ce reflectă măiestria și inovația lui Ferragamo, combinând materialele de înaltă calitate cu un design unic. 

 

 

Admirând îndelung toate aceste tablouri, am avut o revelație și gândul m-a dus direct la Firenze, acolo unde am vizitat Muzeul Salvatore Ferragamo, un sanctuar cultural care aduce un omagiu geniului creativ al designerului italian.

Deși prea scurtă, experiența mea încântătoare la Portrait Milano se încheie în grădina minunată a hotelului, cu un desert perfect și cu un ristretto, încărcată de admirație și de recunoștință pentru prilejul de a-i trece pragul. Și având bucuria de a împărtăși cu voi câteva momente inspiraționale din acest loc care emană mister, rafinament și unicitate. Abia aștept următorul prilej de a vizita și celelalte două hoteluri Portrait: Portrait Roma și Portrait Firenze.

 

 


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Milano:

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>