Unde călătorim pentru shopping?

Pasionat de shopping sau de călătorii? De ce nu de amândouă? :) Că doar merg mână-n mână iar numeroși turiști caută destinații de vacanță deja renumite pentru cumpărături. Iar reducerile pot fi, adesea, substanțiale așa că te poți întoarce acasă și cu senzația că ai făcut ceva economii. Să vedem, așadar, cum stă treaba cu shopping-ul și cu vacanțele.

Călătoriile sunt în strânsă legătură cu moda şi shopping-ul. Aproape că nu există cineva care să viziteze un oraș important din lume și să nu cheltuiască și câțiva bani pe haine. Există locuri în care cumpărăturile devin reale deal-uri pentru turiști, existând reduceri semnificative, în anumite perioade din an. Printre locurile faimoase pentru modă, se enumeră Milano, Londra, Paris, Viena și Dubai. Bineînțeles că sunt mult mai multe destinații de vacanță ideale pentru shopping dar despre acestea am ales să îți vorbesc și vei vedea imediat de ce!

Să vedem, pe rând, ce are de oferit, fiecare dintre aceste capitale ale modei și de ce multă lume se agită în jurul ideii de cumpărături în străinătate.

ANCAPAVEL.RO destinații recomandate pentru shopping

MILANO

Este capitala modei prin excelenţă şi nu înseamnă doar magazine şi tendinţe, ci şi o cultură complexă a segmentului de modă. În Milano, vei simți în aer bunul gust și rafinamentul. Privind în jur, oamenii au o prezență elegantă și – cu atât mai mult, în zona centrală – vei avea senzația că oamenii sunt decupați din reviste de fashion. Femei, bărbați, tineri sau bătrâni, toată lumea arată interes pentru ceea ce unii numesc “stil”. Și nu este doar senzația mea, aceeași senzație mi-a fost împărtășită chiar de persoane din domeniul modei. În Milano, totul pare să aibă legătură cu moda.

Milano are vești bune pentru toată lumea. Pentru că aici vei găsi magazine adresate tuturor, indiferent de buget.

Deși a fost un oraș industrial, Milano a fost influențat de creațiile artistice ale numeroși artiști italieni iar amplasarea și dezvoltarea sa economică l-a urcat, treptat în topul orașelor de marcă al industriei modei. Aici, există încă vestite case de modă adresate atât femeilor cât și bărbaților. Piesele sunt de cea mai înaltă calitate iar dacă ești foarte pretențios cu privire la vestimentație, Milano este locul ideal pentru tine.

Dar Milano are vești bune pentru toată lumea. Pentru că aici vei găsi magazine adresate tuturor, indiferent de buget. Vei găsi chiar o mulțime de firme care oferă produse ieftine și pentru toate gusturile. Acesta este, de fapt, motivul pentru care am ales să îți vorbesc, mai întâi, despre Milano. Pentru că aici, toată lumea își găsește locul.

 

shopping la Milano

foto: Sitebase – Galeria Vittorio Emanuele @flickr.com

 

perioada reducerilor. cumpărături la Milano

foto @nicaraguadisena.com

 

vacanță la shopping. magazine din Milano

foto @citywonders.com

Săptămâna modei din Milano

În acest sens, Săptămâna Modei de la Milano este cel mai cunoscut eveniment din lume.

Aici, cei mai faimoși designeri vestimentari dar și cele mai creative colecții și creații, sunt prezentate la fiecare ediție, prilej cu care numeroase vedete își fac apariția în Milano. Milan Fashion Week este un eveniment care depășește barierele prezentărilor de modă. Este o ocazie pentru cei din lumea întreagă să descopere noi influențe artistice dar și stiluri de viață aparte. Trebuie să știi de la bun început că participarea la acest eveniment nu se face atât de facil iar dacă ești cu adevărat un pasionat al modei sau dacă lucrezi în domeniu, probabil deja știai acest lucru.

 

Milan Fashion Week / Săptămâna modei la Milano

Prezentare Gucci – Milan Fashion Week @fashionweekonline.com

 

Care sunt zonele de shopping din Milano?

Via Montenapoleone, Via Della Spiga, Via Santo Spirito, Via Borgospesso şi Via Sant’Andrea alcătuiesc Quadrilatero della Moda sau Quadrilatero d’ Oro (Dreptunghiul de aur), pe care mulți designeri îl consideră cel mai important cartier al modei din lume, locul în care vei găsi designeri de renume şi cele mai noi colecţii din magazinele lor, dar şi piese rămase din colecţiile trecute, la preţuri mai accesibile. Aici sunt magazinele Armani, Roberto Cavalli, Valentino, Versace, Dolce & Gabbana şi multe altele din aceeaşi categorie.

 

Galeria Vittorio Emanuele este cea mai veche zonă pentru shopping din Milano. Datează din 1860 şi poartă numele primului rege al Regatului Italiei. Astăzi este o zonă foarte populată de iubitorii de shopping şi de asemenea, este punctul de conexiune dintre două repere importante din Milano: Domul şi Teatrul alla Scala.

Shopping pentru toate buzunarele, găseşti în zona Corso Buenos Aires, una dintre cele mai lungi străzi din Europa, o arteră de shopping de peste un kilometru lungime, “dedicată” celor cu bugete mai “pământene”, unde sunt magazinele unor branduri internaţionale, prezente şi în România. Din aceeaşi categorie sunt şi magazinele de pe via Torino, tot în Milano.

Recomandare de cazare: Ibis Milano Centro

 

magazine de lux din Milano. vacanță la shopping

decanter.com

 

Fendi, Milano

Fendi, Milano

perioada reducerilor în Milano

foto @hfusionmediagroup.com

 

 

LONDRA

Londra a fost declarată cea mai bună destinaţie de shopping din Europa de către Globber Shopper Index.

Iar Oxford Street este locaţia britanică de shopping pentru toate buzunarele. Aici găseşti multe categorii de produse: îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, electronice şi electrocasnice, cosmetice, parfumuri, produse sportive etc în peste 500 de magazine, pe o întindere de 2,5 km. Pentru mai multă inspiraţie poţi vizita siteul http://www.oxfordstreet.co.uk/

Oxford Street este zona cea mai populată pentru shopping, pentru că aici se găsesc magazine de toate felurile și pentru mai toate buzunarele. De asemenea, majoritatea dintre ele oferă reduceri și vei pleca acasă cu senzația că ai și economisit, nu doar că ai cheltuit. Face bine la moral! 🙂

 

perioada reducerilor la Londra

foto @londonist.com

Dacă ești unul dintre cei care adoră shopping-ul și bugetul îți permite, alege Londra!

Londra este o capitală din toate punctele de vedere, inclusiv al modei. Nu există brand care să nu aibă reprezentanță aici. De la case de modă tailor made și buticuri de lux până la mall-uri de prestigiu precum Harrods sunt prezente în capitala Regatului.

Dacă ești unul dintre cei care adoră shopping-ul și bugetul îți permite, alege Londra! Aici există o piață comercială de lux imensă. De la haine, încălțăminte, bijuterii sau ceasuri până la obiecte de artă și de colecție, toate se găsesc aici.

 

Recomandare de cazare: St Giles London

 

street fashion. vacanță la shopping

foto @fashionista.com

 

casa de moda Londra. vacanță la shopping

EDI Suits, foto @editsuits.com

 

casa de moda Londra. vacanță la shopping

EDI Suits, foto @editsuits.com

 

Londra deține numeroase străzi întregi dedicate cumpărăturilor. Printre cele mai importante sun:t Regent Street, Bond Street, Westfield, Carnaby Street, Covent Garden, King’s Road și Knightsbridge. Și câteva zeci de mall-uri printre care, cele  mai cunoscute sunt amplasate în zona centrală a capitalei.

 

shopping de lux la Londra

foto @pursuitist.com

 

PARIS

La Paris moda, cumpărăturile și eleganța pot fi combinate într-un mod atât de fabulos!

Rue de Rivoli, strada care se întinde de-a lungul grădinilor Tuileries și al Muzeului Luvru, este una din zonele importante pentru cumpărături. Fii pregătit să găsești aici atât de multe magazine, pe care practic, nu vei putea să le vizitezi într-o singură zi. Iar magazinele se continuă şi pe străzile laterale, pline de buticuri cochete și magazine de modă. De la Rue de Rivoli poţi merge până la Place de l’Hôtel de Ville, unde vei găsi BHV – unul dintre cele mai mari magazine din Paris.

Recomandare de cazare: Hotel Cervantes

shopping la Paris

Place de l’Hôtel-de-Ville @https://travelguide.michelin.com

 

shopping la Paris

BHV Marais Paris @goodmorningparis.fr

 

Ce-i drept, Paris este un oraș elegant iar acest lucru se poate constata la prima vedere. Nu iau în calcul părerile despre suburbii sau despre părțile sale mai întunecate, acum, căci ce capitală se poate lăuda doar cu flori, fără uscături? Ce vreau să îți spun despre Paris și despre stilul său este că vei remarca la o scurtă plimbare prin centru numeroase monumente și construcții cu elemente Renascentiste. Stilul gotic se distinge la o ridicare de privire, la fel precum elemente Belle Epoque și Art Nouveau. Cu o boăție culturală și implicit arhitecturală de mare înemnătate la nivel mondial, Paris se ridică și în topul capitalelor lumii, în ceea ce privește moda. De la stilul clasic-elegant până la cele mai excentrice apariții, oamenii din Paris abordează cu lejeritate o paletă largă de stiluri vestimentare și de look-uri.

Champs-Élysées și împrejurimile reprezintă zona celor dispuși șă cheltuiască oricât, doar să își satisfacă gusturile. Aici, numeroși designeri de talie internațională și numeroase case de modă de lux își întâmpină clienții cu atenție și cu produse de sute și mii de euro, a căror calitate este apreciată și foarte căutată. Nu doar localnici, ci și numeroși turiști care abia așteaptă să se destindă la o sesiune de cumpărături se pot vedea, la tot pasul.

perioada reducerilor la Paris

CHAMPS-ÉLYSÉES @http://www.rev-architecture.com

 

Louis Vuitton Paris. vacanță la shopping

Louis Vuitton @https://www.luxuryaaabags.top/

 

VIENA

Încă un oraş european celebru şi pentru shopping! Mariahilferstrasse este strada cu cele mai multe magazine din Viena, a cărei reputaţii se datorează mai ales părţii interioare (Innere Mariahilferstrasse), unde se găsesc multe branduri internaţionale. Magistrala de metrou U3 este în zonă, iar partea exterioară a străzii poate fi explorată la pas sau cu tramvaiul.

Mariahilferstrasse a început să devină cunoscută pentru shopping în anii 90 când s-a construit şi magistrala de metrou care să o deservească. De asemenea, s-au construit trotuare şi s-au amenajat zone pietonale, care devin spectaculoase în perioada sărbătorilor de iarnă.

Recomandare de cazare: Ibis Wien Mariahilf

shopping la Viena

Louis Vuitton – Viena @https://www.wien.info

 

Şi outletul Parndorf trebuie adus în discuţie! Se află lângă Viena şi poţi ajunge aici cu maşina personală din România sau cu avionul până la Viena. Din Viena există autobuze care duc spre Parndorf. Orarul autobuzelor îl poţi găsi aici

Iată şi programul outletului:

Monday – Thursday 09:30 – 20:00
Friday 09:30 – 21:00
Saturday 09:00 – 18:00
Sunday Closed

 

Şi tot din categoria outlet, cel din Metzingen, aflat la 40 km de Stuttgart, Germania, este încă o recomandare pentru shopping la preţuri accesibile. Outletul Metzingen este unul dintre cele mai mari şi atractive outleturi din Europa, cu peste 70 de branduri importante. Primește anual peste 3,5 milioane de vizitatori din 185 de țări. Iar preţurile sunt pentru toate buzunarele.

 

DUBAI

Dubai este unul dintre cele mai căutate locuri pentru shopping. Aici, numeroși turiști vin special, în vacanțe dedicate cumpărăturilor. Aici poți găsi de toate, pentru toate gusturile. Varietatea produselor și a serviciilor pe care le vei găsi în Dubai depășește așteptările multora.

Pentru cumpărături în Dubai poţi să ai în vedere lunile ianuarie şi februarie, când este perioada reducerilor. Şi tot atunci are loc Dubai Shopping Festival, care celebrează „sportul rege” al oraşului: shopping-ul, bineînţeles!

Şi poate nu ştiai: în Dubai există 96 de mall-uri, fapt datorită căruia, fenomenul cumpărăturilor conferă evnimentului din luna ianuarie titulatura World’s Best Shopping.

Recomandare de cazare: http://ancapavel.ro/ghid/dubai/hoteluri-recomandate-cazare-dubai/

 

vacanță la shopping în Dubai

Dubai Shopping Mall @https://www.thenational.ae

 

vacanță la shopping în Dubai

Mall of the Emirates @https://www.timeoutdubai.com

alte surse foto: @flickr.com, pinterest.com, youtube.com

 

Ești interesat de o vacanță potrivită pentru shopping?

Pentru oferte personalizate, consultanţă şi rezervări, te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>