Hoteluri boutique din Paris: recomandări oferite de Anca Pavel

O călătorie la Paris se asortează perfect cu o cazare cochetă, la un hotel boutique din inima Parisului. În acest articol, am făcut o selecţie de hoteluri boutique pe care le puteţi alege în fiecare călătorie a voastră la Paris. Veţi vedea că toate aceste recomandări ale mele de cazare sunt cochete, clasice şi boeme precum Parisul, evident.

 

O vacanță în acest clasic imperturbabil nu seamănă cu nimic altceva. Unele orașe par să se confunde cu ușurință, însă Parisul este unic. Mai mult decât atât, Paris este o lecție de eleganță la toate nivelurile, iar în cazul de faţă, la nivel de ospitalitate şi cazare.

Hoteluri boutique din Paris

Hoteluri boutique din Paris

 

Hotelurile cochete, de tip boutique sunt emblematice metropolei şi sunt în ton cu atmosfera pariziană: clasice, elegante, cochete, decorate în diferite culori şi sunt rezultatul creativității designerilor și al grijii deosebite acordate detaliilor. Şi pe cât sunt de drăguţe şi micuţe, pe atât sunt de scumpe, precum Parisul, evident. Nicio cazare la Paris nu poate fi ieftină, mai ales în zonele de referinţă. Iar numărul de stele nu este un etalon al ospitalităţii pariziene. De exemplu, veţi vedea că în lista de mai jos v-am recomandat şi un hotel cu doar două stele care arată fabulos. Majoritatea hotelurilor din zonele centrale ale Parisului sunt catalogate cu 2 sau 3 stele. Dar nicidecum din cauza lipsei confortului, ci pentru că suprafaţa camerelor este mică.

 

Hotel Elysees Union Paris 3*

Rue de l’Amiral Hamelin, Arondismentul 16, la 12 minute pe jos de Turnul Eiffel.

 

Elysées Union Hotel 3*, Paris

Elysées Union Hotel 3*, Paris

 

Elysées Union este un hotel foarte cochet, aflat într-o clădire din secolul al XIX-lea cu o grădină interioară relaxantă. Se află la doar 12 minute pe jos de Arcul de Triumf și bulevardul Champs Elysées. Stația de metrou Iénala este la 130 m de hotel care asigură acces direct la Galeriile Lafayette.

Camerele sunt decorate în stil clasic, iar în fiecare dimineaţă se serveşte micul dejun, de tip continental. De asemenea, puteţi savura o băutură în lounge barul hotelului Champs Elysées.

Tarif: de la 170 EUR/cameră dublă/noapte

 

 


Contactează-mă!

 

 

Princesse Caroline 3*

Rue Troyon, Arondismentul 17, 75017; la 200 de metri de Arcul de Triumf şi de bulevardul Champs-Élysées

 

Hotel Princesse Caroline 3*, Paris

Hotel Princesse Caroline 3*, Paris

 

În inima Triunghiului de Aur, lângă Champs-Elysées, în districtul 17 al Parisului, hotelul Princess Caroline vă oferă o primire foarte călduroasă. Hotelul și-a luat numele de la sora lui Napoleon, Caroline Bonaparte. Din această istorie imperială, acest hotel romantic din inima Parisului a păstrat standardul artei franţuzeşti combinată cu o atmosferă elegantă și rafinată.

Hotelul Princesse Caroline oferă 53 de camere relaxante și foarte confortabile. Cele mai multe dintre ele oferă vedere la strada Troyon. Camerele de la etajul 7 și ultimul au vedere la împrejurimi și monumentele Parisului, precum Arcul de Triumf, Turnul Eiffel și Basilica Sacre Coer în depărtare…

Tarif: de la 190 EUR/cameră dublă/noapte

 

 

 

Hotel Eiffel Kennedy 3*

Rue de Boulainvilliers, Arondismentul 16, la 450 de metri de Statuia Libertăţii. 

 

Hotel Eiffel Kennedy 3*, Paris

Hotel Eiffel Kennedy 3*, Paris

 

Nu departe de Turnul Eiffel se află hotelul Eiffel Kennedy, elegant şi cocheţel, din arondisment al 16-lea din Paris, la 450 de metri de Statuia Libertăţii. Turnul Eiffel se află la o plimbare de 20 de minute de hotel. Staţia de metrou Ranelagh este la 500 de metri distanţă şi oferă acces la bulevardul Champs Elysées.

La cerere, se asigură un serviciu de transfer la/de la aeroport. În fiecare dimineaţă, hotelul Eiffel Kennedy serveşte un mic dejun continental, în sala de mic dejun.

Tarif: de la 150 EUR/cameră dublă/noapte

 

 

 

Eiffel Petit Louvre 3*

Rue De Lourmel, Arondismentul 15, la 10 minute de mers pe jos de Turnul Eiffel.

 

Eiffel Petit Louvre Hotel 3*, Paris

Eiffel Petit Louvre Hotel 3*, Paris

 

Rămânem tot în zona turnului Eiffel pentru că este, evident, una dintre cele mai populare locaţii ale Parisului.

Hotelul Eiffel Petit Louvre se află în arondismentul 15 din Paris, la 10 minute de mers pe jos de Turnul Eiffel, Trocadero şi râul Sena. De asemenea, puteți face o plimbare de-a lungul celebrului Champs-Elysées, situat la doar 2 kilometri de hotel.

Staţia de metrou Dupleix este situată la 10 metri de hotel şi asigură accesul la Arcul de Triumf şi gara Montparnasse. Paris Expo Porte de Versailles este la 20 de minute cu metroul.

Veţi vedea că Eiffel Petit Louvre este un hotel foarte elegant, uşor sofisticat chiar. Vă puteți bucura de micul dejun în lounge-ul recent renovat, cu picturi și tablouri frumoase pe tavan.

Tarif: de la 170 EUR/cameră dublă/noapte

 

 


Contactează-mă!

 

 

Hôtel des Comédies 3*

Rue d’Hauteville, Arondismentul 10, central, la 1 km de Gare du Nord

 

Hôtel des Comédies, Paris

Hôtel des Comédies, Paris

 

Situat în centrul Parisului, Hôtel des Comédies se află la doar 1 km de Gare du Nord și la 150 de metri de stația de metrou Bonne Nouvelle care oferă legături către numeroase puncte de atracție turistică. Unele camere de la mansardă beneficiază de vedere la Bazilica Sacré-Cœur.

Muzeul Luvru se află la 2 km, iar la Centrul Pompidou se ajunge pe jos de la hotel, în aproximativ 20 de minute. Cartierul Montmartre și Catedrala Notre-Dame se află la 15 minute de mers cu mijloacele de transport public.

În fiecare dimineaţă este servit un mic dejun tip bufet, iar în cadrul proprietății există și un bar. În împrejurimi, se află o varietate de restaurante, baruri, cinematografe şi teatre, precum şi renumitul cinematograf Grand Rex.

Tarif: de la 190 EUR/cameră dublă/noapte

 

 

 

Hotel Bonaparte 3*

Rue Bonaparte, Arondismentul 6, în inima Parisului, la 13 minute de mers pe jos de Muzeul Luvru 

 

Hotel Bonaparte, Paris

Hotel Bonaparte, Paris

 

Hotelul Bonaparte este încă o recomandare a mea pentru o cazare cât se poate de cochetă, la Paris, într-o atmosferă neoromantică. Odată cazaţi aici, veţi sta, practic, în inima Parisului, la 13 minute de mers pe jos de Muzeul Luvru și la aproximativ 1,2 km de Catedrala Notre Dame. Dacă vreţi să mergeţi şi la operă, vă spun că Opéra Garnier se află la 2,3 km de hotel.

Toate cele 29 de camere îmbină confortul și farmecul intim al unei case cu caracter. Ţinând cont şi de numele hotelului, aici veţi găsi şi o cameră denumită Napoleon ( prima imagine din cele de mai jos), scăldată în lumină datorită expunerii sale duble. Vederea sa asupra acoperișurilor Parisului și asupra Bisericii Saint Sulpice vă oferă sentimentul unic al unei experiențe pariziene de neuitat.

Tarif: de la 170 EUR/cameră dublă/noapte

 

 

 

Hôtel du Levant 3*

Rue de la Harpe, Arondismentul 5, la 3 minute pe jos de fluviul Sena și de Catedrala Notre Dame

 

Hotel du Levant 3*, Paris

Hotel du Levant 3*, Paris

 

Tot în inima oraşului, vă propun şi acest hotel încântător, Hotel du Levant, administrat de o familie, localizat în Cartierul Latin plin de viață din Paris, la doar 3 minute pe jos de fluviul Sena și de Catedrala Notre Dame. În împrejurimi se mai află şi Grădina Luxemburg, la 700 de metri de hotel, iar într-o plimbare de 15 minute pe jos, veţi ajunge la Biserica Saint-Sulpice.

Micul dejun se poate savura în fiecare dimineață în spaţiul amenajat sau în confortul camerelor. În zona de lounge decorată clasic, există ziare și jocuri de societate, potrivite pentru o ambianţă pariziană.

Tarif: de la 200 EUR/cameră dublă/noapte

 

 

 

Hotel Palm – Astotel 3* 

Rue De Maubeuge, Arondismentul 9, în centrul Parisului, la 1 km de Gare du Nord

 

Hotel Palm-Astotel 3*, Paris

Hotel Palm-Astotel 3*, Paris

 

Situat în centrul Parisului, la doar 1 km de Gare du Nord, Palm-Astotel se află într-o clădire tipic pariziană și are un decor retro, cu design pop. Ce mult îmi plac aceste arhitecturi! Se asortează perfect cu atmosfera boemă specifică Parisului!

La 350 de metri de hotel se află stația de metrou Cadet, oferind acces direct la Opera Garnier și la celebrele Galerii Lafayette, la Muzeul Luvru și la cartierul Chatelet.

Tuturor oaspeților de la Hotelul Palm Opera li se oferă o băutură de bun venit din partea casei. După-amiaza, până seara târziu, oaspeții se pot bucura și de băuturi nealcoolice și gustări gratuite în holul hotelului, iar oaspeții cazați la acest hotel au acces la toate hotelurile Astotel (grup hotelier) din oraș.

Hotelul are şi un loc micuţ de joacă pentru copii.

Tarif: de la 170 EUR/cameră dublă/noapte

 

 


Contactează-mă!

 

 

Hotel Albe Bastille 3*

Rue De Charenton, Arondismentul 12, în inima Parisului, la 15 minute de mers pe jos de Place des Vosges

 

Hotel Albe Bastille 3*, Paris

Hotel Albe Bastille 3*, Paris

 

Iată încă un hotel foarte drăguţ, aflat în inima Parisului, la 15 minute de mers pe jos de Place des Vosges, în cartierul Marais. Cea mai apropiată staţie de metrou este la doar 250 de metri, oferind acces la Galeriile Lafayette.

Hotelul Albe Bastille are un design impresionant, cu finisaje din piatră şi opere de artă de epocă.

Hotelul este pentru nefumători. Micul dejun este servit în fiecare dimineață, iar oaspeții pot savura băuturi la bar.

Tarif: de la 150 EUR/cameră dublă/noapte

 

 

 

Hotel Opera Maintenon 2*

Rue Sainte Anne, Arondismentul 1, aproape de Opéra Garnier.

 

Opera Maintenon Hotel 2*, Paris

Opera Maintenon Hotel 2*, Paris

 

Nu aţi crede că acest hotel are doar 2 stele, odată ce veţi ajunge aici. Aşa cum spuneam la începutul articolului, majoritatea hotelurilor din zonele centrale ale Parisului sunt catalogate cu 2, 3*. Dar nicidecum din cauza lipsei confortului, ci pentru că suprafaţa camerelor este mică.

Hotelul Opera Maintenon are o arhitectură fermecătoare, tipică secolului al XVII-lea şi oferă camere liniştite, mobilate cu gust şi facilităţi moderne. În apropiere, se află Opéra Garnier.

Staţiile de metrou din apropiere fac uşor accesibile toate atracţiile din Paris. Multe atracţii importante pot fi accesate pe jos, inclusiv eleganta Place Vendôme şi faimosul muzeu Luvru.

Personalul este foarte prietenos și atent şi bucuros să vă ajute cu informaţii utile despre explorarea oraşului.

Tarif: de la 200 EUR/cameră dublă/noapte

 

 

 

La Chambre du Marais 4*

 

RUE DES ARCHIVES, Arondismentul 3, cartierul exclusivist Marais

 

Hotel Chambre du Marais 4*, Paris

Hotel Chambre du Marais 4*, Paris

 

La final, aş vrea să închei articolul cu o recomandare poate şi mai sofisticată de cele de mai sus.

La câțiva pași de Rue des Francs-Bourgeois și de cele mai bune adrese din cartierul la modă Marais, se află o casă în care se îmbină eleganța atemporală și serviciile de top. La Chambre du Marais, în inima arondismentului 3 al Parisului, oferă un design elegant și foarte confortabil pentru o şedere într-un hotel parizian de excepție.

Hotelul Chambre du Marais a fost conceput pentru a oferi căldură și ospitalitate în spiritul unei cămin de familie, ale cărui nouăsprezece camere sunt printre cele mai spațioase din cartier (arondismentul 3 al Parisului, la 500 de metri de Place de la République și la 700 de metri de Centre Pompidou). Toate camerele sunt decorate în diferite culori şi sunt rezultatul creativității designerului și al grijii deosebite acordate detaliilor, culorilor și atmosferei. Deci, totul este gândit pentru a primi cât mai plăcut oaspeţii la hotelul Chambre du Marais.

Tarif: de la 300 EUR/cameră dublă/noapte

 

 

 

Tarifele prezentate sunt informative şi variază în funcţie de perioadă.

 


Contactează-mă!

 

foto@booking.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>