Golf la Barcelona: experienţele turiştilor mei

Recent, am primit impresii de la turişti pasionaţi de golf cărora le place să viziteze locuri unde pot practica acest sport nobil. Excursia dumnealor la Barcelona nu a fost doar o escapadă de wekeend, ci o nouă oportunitate de a juca golf într-un club dedicat, la aproximativ 30 km de Barcelona.

 

Scurt istoric al golfului, sport nobil

 

Golful este un sport nobil şi sunt convinsă că ştiţi deja acest lucru. Dar oare v-aţi gândit unde a luat “naştere”? M-am documentat eu pentru voi şi vă spun că jocul de golf îşi are originile în Scoţia, într-o zonă apropiată de capitala Edinburgh. În anul 1502 golful a câştigat aprobarea regală, iar regele James al IV-lea al Scoţiei (1473 -1513) a devenit primul monarh al lumii care a jucat acest sport. Apoi, jocul de golf s-a extins rapid în Europa, în perioada secolului al XVI-lea, fiind practicat şi susţinut de regalitate. Regele Charles I a adus acest joc în Anglia, iar Mary I a Scoţiei a iniţiat golful în Franţa, în perioada în care a studiat acolo, adică în timpul anilor 1550.

Vă imaginaţi, aşadar, ce vechime are golful şi de ce este într-adevăr denumit “sport nobil” .

 

Jocul de golf în Spania

 

În zilele noastre, în Spania, există aproximativ 350 de terenuri de golf, multe dintre ele fiind recunoscute ca unele dintre cele mai bune terenuri de golf din Europa, dacă nu din lume. Puteţi practica golf în sudul Spaniei, în superba Andaluzia (zonele Malaga, Cadiz, Almería), în nordul Spaniei (zona Santander), apoi în Mallorca, Barcelona, Valencia sau de-a lungul coastei Costa del Sol. În toate aceste locaţii există cluburi sau comunităţi dedicate golfului unde se desfăşoară şi turnee. (îmi vin în minte numele unor jucători spanioli celebri, precum Steve Ballesteros, Sergio García și Miguel Ángel Jiménez). Unele cluburi au propriile lor hoteluri, cu diverse activităţi recreative, ceea ce înseamnă că puteţi combina partidele de golf cu un sejur de relaxare.

Aşadar, Spania este o destinaţie tot mai populară pentru a juca golf şi aici contribuie şi cadrul natural care conferă condiţii extraordinare pentru practicarea acestui sport. Să nu uităm că Spania, pe întregul său teritoriu, are numeroase spaţii verzi ample şi întinse, multe zile însorite, o climă ideală, vegetaţie abundentă şi multe locuri cu acces direct la mare.


Contactează-mă!

 

City break la Barcelona şi o partidă de golf

 

Am ajuns la subiectul principal al acestui articol! Vreau să vă relatez, în cele ce urmează, o mică parte din experienţa turiştilor mei la Barcelona. Această minunată destinaţie le-a oferit posibilitatea de a juca golf într-un club dedicat, la aproximativ 30 km de Barcelona.

 

Club de golf la Barcelona

Club de golf la Barcelona

 

Clubul se numeşte Golf Llavaneras şi are o vechime frumoasă, din 1945. Se află în zona Maresme, la 30 km de Barcelona, ​​o locație superbă, pe malul mării ce oferă condiții meteorologice excelente pentru a juca golf pe tot parcursul anului. Terenul de golf are 18 găuri, situat pe 34 de hectare de pământ moale, cu vederi excelente la mare şi este potrivit pentru toate categoriile de jucători, de la începători până la cei mai experimentați.

La acest club, turiştii mei au găsit o atmosferă primitoare, de familie şi s-au putut bucura de golf într-un mediu liniştit, verde şi cu vederi minunate la mare. Au plecat din Barcelona cu un taxi (65 eur/sens) şi au petrecut o zi întreagă aici.

 

 

Clubul nu are doar servicii de golf, ci oferă membrilor și vizitatorilor restaurant cu meniuri alese, bar, vestiare, închiriere de echipamente, săli de ședințe private, sală de jocuri, gym şi fitness și diverse zone de relaxare, inclusiv minunata terasă cu vedere la peisajul pitoresc și la Marea Mediterană.

Restaurantul despre care aminteam, Llavaneras Golf Club respectă standardul clubului şi al membrilor săi şi oferă o experiență gastronomică realizată cu produse de calitate superioară, precum cel mai bun pește și fructe de mare din zonă și cu un raport calitate-preț foarte bun. Vara, restaurantul este deschis în fiecare zi pentru prânz, iar pentru cină, vinerea și sâmbăta. În restul anului, este deschis în fiecare zi, cu excepţia zilei de luni, la prânz.

Ca idee, vă spun că în împrejurimi există şi opţiuni de cazare foarte drăguţe, ceea ce înseamnă că puteţi combina partidele de golf cu un sejur de relaxare.

Seara, turiştii s-au întors înapoi în Barcelona unde au explorat cam tot ce are mai frumos de oferit metropola catalană. Au vizitat inclusiv Grădina Zoo, un “must see” al Barcelonei care ar putea fi pus pe listă mai des. O să vă povestesc într-un articol viitor.

 


Contactează-mă!

 

foto copyright@ANCAPAVEL.RO

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>