Atracţii din Dubai mai puţin obişnuite!

M-am gândit să vă recomand câteva atracţii şi activităţi locale din Dubai mai puţin obişnuite, mai ales în rândul turiştilor care vizitează doar mall-urile sau Burj Khalifa. Dubai este o destinaţie atât de incitantă, încât puteţi să vă aventuraţi într-un sky dive deasupra celebrei insule The Palm, să exploraţi deşertul de la înălţime cu balonul cu aer sau să faceţi un tur al bazarurilor orientale cu taxiul pe apă. Despre toate acestea, plus alte recomandări, în cele ce urmează!

 

Sky Dive Dubai

 

Iată unul dintre principalele motive pentru care să ajungi în Dubai, la insula Palm Jumeirah, devenită iconică pentru Dubai şi regăsindu-se printre cele mai importante atracții ale Emiratelor Arabe.

 

#VacanteleTuristilorMei, Sky Dive The Palm, Dubai, foto@ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei, Sky Dive The Palm, Dubai, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Cu siguranţă, Sky Dive Dubai oferă o senzaţie foaarte intensă! Chiar dacă aţi mai făcut sărituri până acum, vederea deasupra „palmierului” la aproape 4000 de metri înălţime este unică! Ce să mai zic…cuvintele sunt de prisos în astfel de momente. Nici nu vreau să mă gândesc cum m-aş simţi în cădere liberă timp de 1 minut (cam atât durează până se deschide paraşuta şi cred că mi s-a părea o eternitate). Însă, turiştii mei care au încercat această experienţă mi-au spus că senzaţia căderii în gol nu este atât de periculoasă precum pare. Ba din contră, la un moment dat simţi cum pluteşti (la propriu, în definitiv 🙂

 

#VacanteleTuristilorMei, Sky Dive Dubai, foto@ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei, Sky Dive Dubai, foto@ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei, Sky Dive The Palm, Dubai, foto@ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei, Sky Dive The Palm, Dubai, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Staff-ul instructorilor este foarte amabil, „săritor” şi profesionist. Veţi sări împreună cu instructorul, evident, iar un al treilea săritor va imortaliza intreaga aventură!

Pentru a vă rezerva marea săritură, o puteţi face aici -> http://www.skydivedubai.ae/book-an-experience.html

 

Jet Ski Tour

 

În Dubai orice este posibil aşa că imaginaţi-vă cum poate decurge acest tur de oraş cu Jet Ski-ul! Jet Ski Tour este o oportunitate de a vedea priveliştile Dubaiului într-un alt mod de deplasare. Evident, această activitate nu este pentru oricine. Trebuie să ai un nivel de calificare pentru a te bucura de această experienţă nautică. Turul porneşte din portul din Dubai (Dubai Marina) şi continuă pe canalele marinei. Indiferent din ce parte vei privi, vei fi copleşit de toate atracţiile arhitecturale care iţi ies în cale. Iar punctul culminant este “apariţia” lui Burj Al Arab, un simbol de 7 stele al Dubaiului şi al treilea cel mai înalt hotel din lume.

Tarif informativ: 200 USD/persoană 

 

Jet Ski Tour Dubai, foto@https://www.viator.com/tours/Dubai/Jet-Ski-Tour-Dubai/d828-23927P1

Jet Ski Tour Dubai

 

 

Călătorie în deşert cu balonul cu aer cald

 

Excursii în deşert probabil aţi mai făcut, fie cu jeep-urile, fie pe cămile. Dar poate, nu aţi încercat o călătorie cu balonul deasupra deşertului. Nici eu nu am avut încă această ocazie, dar am aflat de la turişti că experienţa este extraordinară!

Plecarea spre deşert este dimineaţa devreme, cu jeep-ul, înainte de răsărit. Acesta este, de fapt, tot farmecul excursiei: să prinzi răsăritul deasupra canioanelor deşertului şi a munţilor Hajar care înlocuiesc, pe alocuri, peisajul familiar din deșert.  De aici, se deschid priveliști minunate ale împrejurimilor. Munții Jebel al-Hajar sunt vârfuri stâncoase goale, formate în principal din roci de bazalt și se ridică deasupra nivelului mării până la o înălțime de 1934 metri (Jabal Yibir) și sunt cei mai înalți munți din partea de est a Peninsulei arabe.

 

 

De asemenea, călătoria cu balonul străbate întreaga Rezervaţie de Conservare a Deşertului din Dubai (Dubai Desert Conservation Reserve) unde şoimii zboară până la 1200 m deasupra pământului, într-o demonstraţie dresată şi antrenată.

Tarif informativ: 370 USD/persoană

 

 

Dubai Eye 

 

Dubai Eye este cea mai nouă atracţie din Dubai care s-a deschis pe 21 octombrie 2021.

Uriașa roată are o înălțime de 210 m, ceea ce o face cea mai înaltă de acest fel din lume. Evident, depăşeşte London Eye din Londra (135 m) pentru că aproape tot ce se construieşte în Dubai ajunge pe lista recordurilor.

Dubai Eye, foto @ANCAPAVEL.RO

Dubai Eye, foto @ANCAPAVEL.RO

Vedere din Dubai Eye, foto@ANCAPAVEL.RO

Vedere din Dubai Eye, foto@ANCAPAVEL.RO

Vedere din Dubai Eye, foto@ANCAPAVEL.RO

Vedere din Dubai Eye, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Această construcţie impresionantă se află în fața popularei plaje Jumeirah Beach Residences (JBR) și oferă priveliști la 360 de grade asupra întregului orizont din Dubai. Portul superb (Dubai Marina), precum şi priveliştile spre faimoasele locaţii Palm Jumeirah şi Burj Al Arab le veţi putea admira de aici, din Dubai Eye!

De pe site-ul oficial, puteti să achiziţionaţi biletele: https://www.aindubai.com/en

 

 

La Perle Dubai, spectacol impresionant de teatru și acrobație

 

În cele ce urmează, vreau să vă recomand câteva activităţi culturale din Dubai mai puţin cunoscute, dar foarte interesante şi memorabile!

La Perle Dubai este un spectacol extraordinar care combină cascadorii aeriene și acvatice atât de palpitante cu muzică și efecte speciale. La Perle Dubai se află în Al Habtor City, un complex rezidenţial din Dubai, localizat pe celebrul bulevard Sheikh Zayed. Biletele pentru spectacol se pot achiziţiona online sau la faţa locului, în limita locurilor. Există şi bilete Vip cu diverse facilităţi.

 

 

 

Dubai Aladdin Tour

 

Haideţi să facem, acum, o incursiune prin souk-urile din Dubai, acele bazaruri arabe cu adevărat autentice. Da, există și tradiție, există și autentic în această metropolă opulentă și extravagantă și merită o zi de cumpărături tradiţionale, pe îndelete. În plus, excursia include şi o plimbare cu “abra”,  taxiul de apă, vizită la Muzeul Dubai şi plimbare prin cartierul Al Fahidi, unde vă puteţi bucura de mâncare stradală, cafea arăbească şi alte degustări cu arome orientale, evident.

Tarif informativ: 40 USD/persoană 

 

Vis a vis de bazaruri se află hotelul Al Seef Heritage, un hotel boutique, inspirat din tradiţiile orientale, foarte diferit de hotelurile de lux ale Dubaiului. De fapt, nici nu ai crede că eşti în Dubai, odată ce te afli aici. Aşadar, dacă vreţi să simţiţi şi puţină tradiţie în Dubai, atunci vă recomand să vă cazaţi măcar o noapte la acest hotel, mai ales după ce aţi făcut o incursiune prin toate souk-urile din zonă.

Al Seef Heritage Hotel Dubai, foto @booking.com

 

 

Cină la înălţime în Dubai

 

Vă propun, în continuare, o cină deasupra Dubaiului, la o înălţime de 50 m, în aer. Cum vi se pare ideea?

Până vă decideţi, vă spun că restaurantul “înălţat” oferă o vedere asupra întregului orizont din Dubai, înclusiv Dubai Marina. Un bucătar, situat în mijlocul platformei aeriene a restaurantului, pregăteşte meniul complet, format din aperitiv, fel principal, desert și băuturi, în timp ce voi admirați priveliștile uimitoare ale emiratului. Oaspeții își pot alege felul principal (carne de vită, pui, pește sau opțiune vegetariană). Această experiență este doar pentru cei aventuroși şi evident, nu este recomandată celor care au fobie de înălţime.

Detalii şi rezervări pe site-ul restaurantului: dinnerinthesky.ae

 

foto@getyourguide.com

foto@getyourguide.com

foto@getyourguide.com

foto@getyourguide.com

foto@getyourguide.com

foto@getyourguide.com

 

 

Five o’clock tea la Intercontinental Dubai Marina

 

Tradiţia ceaiului de la ora 5 nu este atât de obişnuită în Dubai, precum în alte locuri. Însă, pentru mine această tradiţie de societate este strâns legată de Dubai pentru că aici am experimentat pentru prima dată un five o’clock tea ca la carte.

Hotelul Intercontinental Dubai Marina obişnuieşte să aibă această tradiţie. Îmi aduc aminte că, ceaiul sofisticat era acompaniat de mici gustări şi prăjiturele la fel de sofisticate, toate servite pe un stand elegant cu 3 niveluri. Iar priveliştea de la geamurile înalte şi largi era pe măsură: Dubai Marina îşi etala toată frumuseţea şi splendoarea.

 

Five O'clock Tea, Intercontinental Dubai Marina, foto@ANCAPAVEL.RO

Five O’clock Tea, Intercontinental Dubai Marina, foto@ANCAPAVEL.RO

Dubai Marina, foto@ANCAPAVEL.RO

Dubai Marina, foto@ANCAPAVEL.RO

Dubai Marina, foto@ANCAPAVEL.RO

Dubai Marina, foto@ANCAPAVEL.RO

 

 

Dubai Opera

 

Să nu credeţi că opera din Dubai seamănă cu vreo alta din lume. E adevărat, există și spectacole de operă propriu-zise, dar parcă la altă scară. Dincolo de ele, însă, opera din Dubai e un fel de centru de excelență pentru toate tipurile de artă, de la balet la rock, de la muzică clasică însoțită de spectacole de apă și lumini până la cele mai extravagante producții muzicale internaționale.

Programul cu evenimente şi rezervări online aici: https://www.dubaiopera.com/events

 

foto@https://www.dubaiopera.com/the-architecture

foto@https://www.dubaiopera.com/the-architecture

 

Acestea au fost recomandările mele de activiţăţi turistice din Dubai, mai puţin obişnuite. Dacă aţi experimentat şi voi ceva asemănător, sunt curioasă să aflu!

 


Contactează-mă!

 

 

foto cover copyright @ANCAPAVEL.RO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>