Croazieră în insulele Phi Phi din Thailanda

Vreau să vă povestesc despre o nouă experienţă inedită din vacanţele turiştilor mei. De data aceasta, am ales o experienţă din Thailanda: croazieră pe o ambarcaţiune privată, în insulele Phi Phi. Asemenea locuri s-ar putea compara cu paradisul şi cred că veţi fi de acord cu mine!

 

Insulele Phi Phi, paradisul pe pământ!

 

Turiştii mei au rezervat o croazieră de o zi pe o ambarcaţiune privată şi au navigat de-a lungul insulelor Phi Phi. Această excursie inedită v-o recomand şi vouă! Veţi avea ocazia extraordinară să parcurgeţi, în mod organizat, cele mai frumoase locaţii ale arhipelagului Phi Phi din Thailanda! Detalii, în cele ce urmează!

Insulele Phi Phi s-ar putea compara cu paradisul, dacă vi-l imaginaţi aşa: peisaje marine uimitoare, ape limpezi, turcoaz, nisip alb, stânci impresionante de calcar şi una dintre cele mai spectaculoase vieţi marine din lume! Apele turcoaz şi vieţuitoarele marine sunt ale Mării Andaman şi iată că insulele Phi Phi sunt binecuvântate de frumuseţea peisajelor pe care Marea Andaman le-a creat pe aceste tărâmuri.

 

#VacanteleTuristilorMei: Excursie în insulele Phi Phi, Thailanda, foto copyright@ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei: Excursie în insulele Phi Phi, Thailanda, foto copyright@ANCAPAVEL.RO

 

Datorită frumuseţii şi diversităţii oferite de Marea Andaman, insulele Phi Phi sunt destinaţii foarte populare pentru scuba şi snorkeling, excursii marine şi croaziere. Spre capătul nordic al coastei thailandeze, marea adăposteşte recifuri de corali care coboară până la 25-40 m, poate şi mai mult, în adâncime. Peisajele subacvatice sunt uluitoare, iar scafandrii sunt foarte impresionaţi!

Aceste superbe insule thailandeze sunt 6 la număr din care 5 sunt insule virgine. Phi Phi Don este singura insulă amenajată pentru turism, cu hoteluri, restaurante, magazine şi cu posibiltatea de a face excursii şi croaziere de-a lungul întregului arhipelag. De asemenea, Phi Phi Don este cunoscută pentru locaţiile sale fantastice de snorkeling şi resturante tradiţionale thailandeze. Să nu uităm că Thailanda este o destinaţie de top din lumea largă pentru gastronomie şi turism culinar.

 

Turiştii mei au rezervat o croazieră de o zi pe o ambarcaţiune privată şi au navigat de-a lungul insulelor Phi Phi. Această excursie inedită v-o recomand şi vouă! Veţi avea ocazia extraordinară să parcurgeţi cele mai frumoase locaţii ale arhipelagului Phi Phi.

 

 

 

 

Insulele Phi Phi se pot parcurge doar pe apă, nu există aici aeroport şi nici nu ar fi nevoie pentru că acest arhipelag de insule este micuţ. Din Phuket, staţiunea unde turiştii mei au avut cazarea, au ajuns în insulele Phi Phi, în aproximativ 45 de minute.

Phuket este cea mai mare insulă a Thailandei şi una dintre cele mai frumoase staţiuni turistice. Aici, veţi găsi hoteluri de brand internaţional situate pe acele plaje superbe cu nisip alb, precum Rawai, Karon, Kamala, Kata Yai, Kata Noi sau Mai Khao. De asemenea, Phuket are o viaţă de noapte foarte activă şi o gastronomie impresionantă, etalată în restaurantele care împânzesc staţiunea.

 

 

 

Revenind la incursiunea în Insulele Phi Phi, turiştii mei au ales o croazieră de o zi pe o ambarcaţiune privată. 

Au închiriat o barcă de viteză, condusă de un skipper şi doi însoţitori, cu o capacitate de max 10 persoane. De exemplu, pentru 4 persoane au achitat aproximativ 500 EUR, iar itinerariul a fost prestabilit de compania de transport maritim. În preţ au fost incluse şi apa, băuturile răcoritoare, un platou de fructe, echipamentul de snorkeling şi o sesiune de fotografii.

Au pornit la drum, dis de dimineaţă, din portul din Phuket. După aproximativ 45 minute au ajuns la Monkey Beach, o plajă a maimuţelor, precum îi spune şi denumirea şi prima oprire din itinerariul croazierei pe insulele Phi Phi. Totuşi, să nu vă imaginaţi că veţi întâlni aici o puzderie de maimuţe. Mai degrabă, denumirea plajei este o chestiune comercială, Monkey Beach fiind foarte celebră pe reţelele de socializare. Din când în când, puteţi zări câte o maimuţică, însă ceea ce veţi admira aici, cu siguranţă, este cadrul marin atât de superb: marea azurie acoperită de laturile bărcilor, orizontul împânzit cu siluete de catamarane și iahturi, iar pe țărm, turiştii fascinaţi de plajele paradisiace.

 

 

A doua oprire a croazierei a fost în Golful Maya (Maya Bay),  o “perlă” a insulelor Phi Phi despre care Raluca a afirmat vehement: “Aici e raiul!” 

 

#VacanteleTuristilorMei: "Aici e raiul!" @Maya Bay, insulele Phi Phi, Thailanda,foto copyrigt@ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei: “Aici e raiul!” @Maya Bay, insulele Phi Phi, Thailanda, foto copyrigt@ANCAPAVEL.RO

 

Maya Bay este un golf cu peisaje fabuloase, cu o plajă de nisip alb şi stânci de calcar “desprinse” parcă din creaţiile unui pictor. Nu întâmplător, filmul “Plaja” cu Leonardo di Caprio a fost filmat în aceste locuri. Era nevoie de un cadru natural perfect, cadru ce nu se opreşte aici, ci continuă cu Golful Loh Samah, situat direct în spatele Golfului Maya. Loh Samah este o zonă excelentă pentru snorkeling. Aici, apele sunt mai puţin adânci şi permit o vedere de aproape a recifului de corali și a vieții marine.

 

 

Următoarea oprire a fost la un restaurant tradiţional unde turiştii au servit masa de prânz. Vă spuneam, la începutul articolului că, insula Phi Phi Don este foarte bine amenajată, iar calitatea turismului îşi spune cuvântul. Mâncarea a fost delicioasă, cu specific thailandez, desigur. Restaurantul a fost recomandat de reprezentanţii companiei de ambarcaţiuni.   De aceea, este bine să vă adresaţi localnicilor avizaţi, pentru ca experienţa voastră să fie cât mai autentică.

 

Şi în final, ultimul popas, dar nu cel din urmă, a fost Laguna Pileh, încă o locaţie de referinţă din turul insulelor Phi Phi.

 

 

Laguna Pileh este separată de Golful Maya printr-o stâncă abruptă de calcar. Totuşi, această frumoasă lagună este diferită de golful vecin, fiind mai liniştită şi nu atât de populată de bărcile cu motor care zboară în Maya Bay. Apa lagunei este dintre cele mai cristaline ape azurii pe care le-ați văzut vreodată. Şi trebuie să mai ştiţi că Laguna Pileh nu este deloc adâncă şi se poate vedea la fund, nisipul fin şi alb care vi se strecoară printre degetele de la picioare. Practic, înotaţi aici ca în cadă, nu există corali sau nimic care să se agațe de corp. Din când în când, veţi putea admira peştii coloraţi care poartă denumirea de Sergent Major Damsel. Ei nu sunt deloc periculoşi, ci vor doar să vadă dacă aveți ceva de mâncare pentru ei. Alți pești pe care îi mai puteți admira aici sunt Peștele iepure, Curcubeul și Luna Wrasses care sunt şi ei foarte curioși să afle dacă aveţi ceva şi pentru ei. Totuşi, nu îi hrăniţi neavizat pentru că s-ar putea să nu le facă deloc bine.

 

Aşa a decurs doar o singură zi din cele 8 zile petrecute de turiştii mei, în Thailanda. Restul sejurului şi l-au petrecut în staţiunea Phuket unde au explorat şi acolo, împrejurimile.

Vă daţi seama cât este de ofertantă şi de complexă această minunată destinaţie asiatică! La întoarcere, dumnealor mi-au spus, cu sinceritate, că vor reveni pe aceste meleaguri. Cred că şi voi, cei care aţi mai fost în Thailanda, sunteţi în asentiment cu turiştii mei.

Pentru vacanţe şi călătorii în Thailanda, eu, Anca Pavel, vă pot ajuta să vă organizaţi cât mai frumos!

 


Contactează-mă!

 

foto copyright@ANCAPAVEL.RO

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>