Aqaba

O staţiune turistică plină de viaţă, de pe coasta de nord-est a Mării Roșii, între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică, Aqaba este cel mai mare oraș din Golful Aqaba și unicul oraș iordanian de pe litoral.

În Aqaba (Iordania), Marea Roşie te surprinde cum doar ea ştie, cu cea mai bogată faună şi floră submarină, cu plaje frumoase, late, nisip fin, soare strălucitor, unde vremea este potrivită pentru plajă pe tot parcursul anului.

Din Bucureşti spre Aqaba sunt zboruri directe – în regim charter – cu pachete complete de vacanţă!

Eu am ajuns în Aqaba în luna ianuarie şi erau peste 20 grade, vremea fiind bună de plajă, pentru că aici, unde deşertul este aproape, temperatura aerului se simte mai accentuat, faţă de Europa. În timpul verii, temperaturile depăşesc deseori 35 ° C, însă briza mării creează o atmosferă suportabilă. De asemenea, temperaturile te ajută să urmezi tradiția siestei locale: totul se închide în jurul orei 14:00 și se redeschide după somnul de după-amiază, în jurul orei 18:00.

 

Principalele atracţii din Aqaba

 

Fortul din Aqaba

Un reper turistic reprezentativ, fortul a fost construit între 1510 și 1517 și era folosit ca popas de pelerini în drum spre Mecca. Otomanii au ocupat castelul până la Primul Război Mondial, când, în 1917, cetatea a fost distrusă de bombardamentele de la Royal Navy din Marea Britanie.

 

Moscheea Sharif Al Hussein Bin Ali 

Această moschee albă și strălucitoare este emblema oraşului Aqaba. Poartă numele străbunicului actualului rege, emirul din Mecca, ce a proclamat revolta arabă.

 

Acvariul

Face parte din marina Aqaba; deși locația sa, în umbra terminalului de feriboturi, nu te va face să te simți prea aproape de natură, vei avea totuşi posibilitatea să admiri varietatea de pești și corali din Golful Aqaba și să îţi dai seama cam ce ai putea vedea atunci când vei face scufundări.

 

Bazare, magazine, restaurante

De îndată ce vei sosi în Aqaba, îţi vei da seama că este vorba de o staţiune turistică foarte activă, cu multe magazine, terase, hoteluri elegante, bazare, cafenele, toate fiind aşezate şi organizate foarte bine, astfel încât turiştii să le poată descoperi uşor. E foarte interesant să descoperi staţiunea la pas, să vezi laolaltă turişti, negustori şi comercianţi, în mijlocul unei game ameţitoare de culori şi arome ale produselor tradiţionale: de la tarabe de fructe uscate şi condimente, patiserii şi tonete de îngheţată, până la magazine de textile şi bijuterii.

 

sejur_vacanta_excursie_iordania6

sejur_vacanta_excursie_iordania4

Sejur în Iordania

vacanta în Iordaniavacanta în Iordania

 

Plaja publică

Deşi oferă o privelişte foarte frumoasă spre Marea Roşie, nu ştiu cât de atractivă poate fi pentru noi, europenii, această plajă publică, pentru că femeile nu pot face baie aici, trebuie să ramână îmbrăcate, plaja fiind dedicată cu precădere localnicilor şi celor din lumea arabă, care obişnuiesc să aibă astfel de tradiţii. Aşadar, păstrează-ţi costumul de baie pentru plajele private din cadrul resorturilor.

sejur în Iordania

Plaja publica din Aqaba

sejur_vacanta_excursie_iordania12sejur în Iordania

 

 

Împrejurimile

Ayla – teritoriu nou în Aqaba

La aproximativ 10 minute de mers cu maşina din Aqaba, vei descoperi un teritoriu cu totul diferit de stilul tradiţional iordanian, numit Ayla. Este un teritoriu imens, cu peste 4 milioane de metri pătrați, un complex impresionant de vacanţă, construit de oameni specializaţi, ce au creat insule și lagune artificiale, reședințe şi hoteluri. Proiectul este în continuă desfăşurare şi va dura încă 20 de ani de acum încolo!

Priveşte videoul de mai jos să îţi faci o părere despre proiectul turistic Ayla!

 

 

Atmosfera este foarte plăcută la Ayla, te simţi de parcă ai fi într-un cadru cu adevărat natural, pe o plajă veritabilă, nu într-un loc artificial. Vei găsi aici tot ce e nevoie pentru momente relaxante la mare: plaje cu nisip fin (17 la număr, amenajate cu şezlonguri de diverse feluri, hamace, paturi), apă cristalină şi liniştită, restaurant cu bar şi terasă, plus un centru de agrement. Ai chiar posibilitatea să joci sau să înveţi golf, pentru că Ayla are şi un teren de golf cu 18 găuri. Pentru mine, golful a fost un moment inedit! 🙂

 

vacanță în Aqaba, Iordaniasejur_vacanta_excursie_iordania8vacanță în Aqaba, Iordaniavacanță în Aqaba, Iordaniavacanță în Aqaba, Iordaniavacană în Aqaba, Iordania

 

 

Tala Bay, locația perfectă pentru sejururi la plajă în Iordania

Tala Bay este o destinație remarcabilă pentru sejururi la plajă în Iordania, cu o lungime de peste 2 kilometri de plajă. Se află la 12 km de aeroportul din Aqaba şi foarte aproape de port. Tot aici, în Tala Bay se află resortul Mövenpick Resort & Spa Tala Bay, un hotel de referință din Aqaba pe care vi-l recomand cu plăcere. De reținut este și faptul că Mövenpick Resort & Spa Tala Bay găzduiește cel mai mare centru Spa din Iordania, în cadrul unui resort, cu o suprafaţă de peste 1200 m pătraţi, ce oferă diverse tratamente cu ingrediente naturale specifice zonei, aduse de la Marea Moartă.

Din portul Tala Bay (aflat în apropierea hotelului Mövenpick ) poţi avea una din cele mai interesante experienţe din Aqaba: croazieră pe Marea Roşie, admirând frumuseţea cadrului natural şi bucurându-te de o zi plină la bordul yachtului.

 

vacană în Aqaba, Iordaniavacanță în Aqaba, Iordania

sejur în Iordania

Plaja privată de la Movenpick Resort Tala Bay

sejur în Iordania

 

Și pentru că am amintit de hoteluri și resorturi din Aqba, o altă recomandare a mea este Mövenpick Resort & Residences 5* despre care vă pot spune că are o locaţie excelentă: foarte aproape de plaja privată cu nisip fin, dar şi de atracţiile staţiunii Aqaba: magazine, bazare, cafenele, restaurante etc

Nici Kempinski nu se lasă mai prejos şi se mândreşte cu cea mai frumoasă privelişte spre mare, văzută de la înălţime, de la o terasă impresionantă! În plus, cuplurile care vin aici se vor simţi foarte răsfăţate, datorită unor tipuri de camere cu design special. De exemplu, apartamentul executive panoramic view oferă o privelişte care îţi taie răsuflarea, plus un jacuzzi privat în cameră, decorat cu petale de trandafiri.

 

Îţi reamintesc că din Bucureşti spre Aqaba sunt zboruri directe – în regim charter – cu pachete complete de vacanţă!

 

Ești intresat/ă de o vacanță în Aqaba?


Contactează-mă!

 

 

Tururi, activități și experiențe locale din Aqaba:

Portrait Milano: povestea remarcabilă a unui sanctuar al ospitalității italiene

Portrait Milano, acest hotel unic din Milano are o poveste foarte interesantă!  În urmă cu aproximativ 500 de ani, aici sălășluia unul dintre cele mai vechi seminarii de preoți din Europa. Seminarul Arhiepiscopal, o capodoperă a barocului lombard din 1565, a fost printre cele mai vechi seminarii din Europa si din lume. Când am ajuns la Hotelul Portrait Milano, am …

Continuă să citești  

Cele mai bune noi resorturi internaționale ale anului 2023: un top Travel + Leisure

Publicația cuprinde 26 de structuri hoteliere noi, impresionante, printre care și unele renovate (întreaga listă poate fi accesată aici). Însă, în acest articol, am ales să îți prezint ceva mai detaliat primele 10 hoteluri, pentru a-ți face o părere mai amplă asupra trendurilor actuale și desigur, pentru a te inspira, dacă te afli printre cei care obișnuiește să viziteze astfel …

Continuă să citești  

O călătorie în lumea păpușilor de porțelan

Istoria păpușilor de porțelan Păpușile de porțelan au o istorie interesantă, începând cu producția lor timpurie în China, în jurul secolului al XVII-lea. Acestea erau inițial destinate nobililor și erau lucrate manual, reprezentând figuri din viața cotidiană sau personaje din mitologie. Au devenit apoi populare în Europa în secolul al XVIII-lea, fiind aduse de comercianții europeni din China. Fabricile europene …

Continuă să citești