NOU! Lansare charter SALALAH – OMAN, în exclusivitate pe piaţa românească

Mulți dintre turiștii mei sunt pasionați de destinaţiile care par desprinse din poveştile din 1001 de nopţi, spuse de Şeherezada, așa că eu cred că vor fi încântaţi și de Salalah, o nouă destinație orientală cu zbor direct din București! Vă invit și pe voi să vă alăturați dumnealor!

 

Salalah, o destinaţie turistică cu arome orientale și exotice

 

Vă invit, în cele ce urmează, să facem cunoștință cu Salalah! Este capitala și cel mai mare oraș al guvernatului sudic al Omanului din Dhofar și al treilea cel mai mare oraș din Sultanatul din Oman. Un oraş plin de culoare şi farmec specifice teritoriilor Omanului din Africa de Est.

 

 

Din punct de vedere turistic, Salalah este o nouă destinaţie de vacanţă cu iz şi arome exotice orientale. Vremea este ideală pentru plajă la minunatul Ocean Indian, în perioada când la noi este iarnă. În plus, vizitînd Salalah, aveți ocazia să admirați fauna sălbatică şi să explorați deșertul din Oman. Apropo, sunt curioasă să îmi spuneți cum vi se pare deșertul din Salalah, Oman, în comparație cu alte destinații cu deșert pe care le-ați mai vizitat.

Ca mărime, Salalah este al doilea oraş din Oman, o locaţie unică, complet diferită de cele din Peninsula Arabă şi o destinaţie de neratat din Sultanatul care îl găzduieşte. Este renumit pentru vegetaţia să luxuriantă, cascadele şi plajele superbe, dar şi pentru arhitectura uimitoare. În plus, aici aveţi mereu ceva de văzut şi de făcut şi veţi fermecat la fiecare pas de cultura, obiceiurile şi tradiţiile localnicilor.

 

 

Probabil, veți compara Salalah cu Egipt ori cu Tunisia mai evoluată. Sau poate chiar, cu o destinație exotică, datorită plajelor întinse cu nisip alb, fin și cu palmieri. Aștept să îmi spuneți impresiile voastre.


Contactează-mă!

 

Pentru a evita musonii din India care copleşesc Salalahul în perioada dintre iunie până la jumătatea lui august, vă recomand călduros să alegeţi să îl descoperiţi între lunile noiembrie şi aprilie şi să vă bucuraţi de tot ce este mai frumos şi mai pitoresc. Veţi fi fermecaţi de plajele mărginite de cocotieri şi plantaţiile de bananieri, dar şi de cultura şi ospitalitatea locuitorilor din inima deşertului arab.

 

 

NOU! Lansare charter SALALAH – OMAN, în exclusivitate pe piaţa românească

 

S-au lansat zborurile charter spre Salalah, perioada de operare: 07.11.2022-24.04.2023

 

Zborurile charter București- Salalah – București din perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023 vă oferă ocazia ideală de a vă bucura de un concediu memorabil și bine organizat.

Perioada menționată este ideală pentru turiștii care vor să se bucure de plajă și temperaturi plăcute, în plină iarnă, la doar câteva ore de zbor din București (aproximativ 6 ore, zbor direct). Totodată, acum sunt şi preţurile cele mai avantajoase, fiind  promoții, odată cu lansarea pachetelor turistice spre Salalah, Oman.

Pachetele turistice cu zboruri charter spre Salalah sunt oferte în exclusivitate pentru turiștii români şi vă asigură tot ce este necesar: bilete avion charter, cazare la hoteluri selecționate de 4 si 5 stele cu all inclusive, transfer aeroport -hotel -aeroport, asistență turistică prin intermediul căreia puteți face excursii locale. Așadar,  nu va trebui decât să vă faceţi bagajele, să aveți pașapoarte valabile minim 6 luni de la data întoarcerii şi să vă pregătiţi de o aventură imposibil de uitat într-o locaţie desprinsă din poveştile din 1001 de nopţi.

 

 

 

Atracţii turistice pe care vi le recomand în Salalah!

 

 

Moscheea Sultan Qaboos

 

Moscheea cu un dom şi două minarete este terminată destul de recent şi este un cadou făcut de Majestatea Sa oamenilor din Salalah, oraşul natal al mamei sale. Moscheea se poate vizita dimineaţa, de luni până vineri, şi oferă un spectacol superb atunci când soarele îi atinge cupola mare.

În interior, veţi putea admira superbul candelabru de cristal care atârna de cupola înaltă de 36 de m sculptată cu multă măiestrie şi un covor ţesut manual care cântăreşte 20 de tone şi are în jur de 100 de milioane de noduri. Prin urmare, dacă ajungeţi în concediu în Salalah, trebuie să treceţi în lista cu obiective turistice şi o vizită matinală la Moscheea Sultan Qaboos.

 

 

Palatul Sultanului

 

De-a lungul plajei din Salalah este un complex enorm de palate, vile şi grădini. Aici locuieşte familia Sultanului Omanului, Qaboos Bin Said. Chiar dacă nu este deschis publicului, trebuie să vă rezervaţi timp să îl vedeţi de la distanţă. Veţi fi plăcut impresionaţi de pereţii crenelaţi care par să domine partea sudică a oraşului şi sunt un repere fără echivoc pentru souq-ul alăturat.

 

Parcul arheologic Al Baleed  

 

Ruinele din Al Baleed sunt mărturii antice ale portului comercial Zafar şi evocă amintirea secolului al XII-lea. Parcul arheologic are câţiva kilometri de poteci amenajate care sunt înconjurate de stuf în care sălăşluiesc sute de specii de păsări.

Pentru că sunt excelent luminate, potecile site-ului pot fi vizitate şi noaptea, moment în care vă puteţi lăsa purtat de poveştile cu aromă de tămâie, care, odinioară, pleca de aici în India pentru a fi schimbată în condimente savuroase.

Deşi nu se cunosc foarte multe lucruri despre acest port, Muzeul Ţării Tămâii este fascinant şi trebuie vizitat. Veţi descoperi vestigii care ilustrează extrem de viu viaţa oamenilor care trăiau aici în anul 2000 i.Hr. şi sunt o mărturie a puterii comerciale şi maritime a zonei.

 

Plantaţii de cocotieri, bananieri şi papaya

 

O vacanţă în Salalah nu ar putea fi completă fără o plimbare pe drumurile cu plantaţii de cocotieri, bananieri şi papaya pentru care zona este extrem de populară. Aflate la numai 2 km de centru oraşului, acestea vă vor fermeca, pur şi simplu! Sunt emblematice pentru Salalah şi vă aşteaptă, până seara târziu, cu numeroase standuri cu fructe colorate şi băuturi răcoritoare. Nu trebuie să rataţi experienţa unei băuturi proaspete cu lapte de cocos demnă de un rege!

 

Plajele din Salalah

 

Zona este binecuvântată cu plaje superbe precum Mughsail şi Mirbat care au nisipuri albe şi ape cristaline şi se afla foarte aproape de satele pescăreşti care sunt extrem de pitoreşti. Totuşi, dacă alegeţi să mergeţi la plajă, nu trebuie să uitaţi că sunteţi într-o ţară conservatoare şi că nu se recomandă purtarea costumelor de baie decupate, ci a hainelor sobre.

 

 

Oman, sultanatul care găzduieşte Salalah-ul

 

Spectacolul oferit de munţi, deşerturile spulberate de vânt şi coasta cu nisipuri fine şi ape cristaline sunt frumuseţi naturale care fac din sultanatul Oman o locaţie incredibilă de vacanţă. Turiştii sunt fermecaţi de tradiţiile şi cultura zonei, iar valorile beduinilor care stau la baza ospitalităţii omaneze sunt impresionante. Pentru cei care doresc să descopere imaginea modernă a Arabie şi, totodată, să se bucure de tradiţiile străvechi, Omanul este alegerea cea mai bună!

 

 

De asemenea, vă mai spun că, de îndată ce veţi ajunge în Oman, veţi fi purtaţi într-o călătorie fascinantă cu arome exotice orientale cu accente puternice dulcegi florale care vin de pretutindeni. Şi, pentru că vă aflaţi în Tara Tămâii, povestea miresmelor este completată spectaculos de mirosul de tămâie care este prezentă peste tot: în case, magazine, pieţe şi bazaruri. Tot aici creşte arborele de tămâie din care localnicii extrag preţioasele boabe aromate, renumite în întreaga lume. Așadar, în Oman puteţi găsi cea mai pură tămâie, complet transparentă, care se foloseşte pentru a trata indigestiile şi durerile de stomac.

Se spune că pasărea Phoenix şi-a construit cuibul în ramurile arborelui de tămâie şi s-a hrănit cu “lacrimile” acestuia. O altă poveste spune că atunci când l-a izgonit din rai, Dumnezeu i-a oferit lui Adam ca daruri de consolare aur, smirnă şi tămâie, aceleaşi pe care le-a primit şi Isus de la cei trei magi.

Iar poveştile fascinante nu se termină aici! Alegeţi să profitaţi de pachetele turistici în Salalah – Oman din perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023 şi intraţi într-o lume de basm!

Ești interesat/ă de o vacanță în Salalah?


Contactează-mă!

 

foto copyright@ANCAPAVEL.RO

 

Tururi, activități și experiențe locale din Salalah:

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>