City break de toamnă! Iată ce destinații vă recomand!

După o vară atât de călduroasă și secetoasă, toamna vine cu temperaturi domolite, ocazie excelentă pentru escapade city break. Iată ce vă recomand, în funcție de preferințele mele, dar și ale turiștilor mei, evident!

 

Cultură și istorie, plimbare, distracție și voie bună, toate acestea le puteți avea într-o vacanţă de tip city break, de doar 3, 4 zile. Mie îmi plac foarte mult călătoriile city break. Poate chiar, cel mai mult! În fiecare primăvară și toamnă îmi aleg 2,3 destinații pe care vi le recomand și vouă cu mare plăcere!

 

 

Rimini, un oraș elegant și sofisticat de la malul Mării Adriatice

 

Atât de mult mi-a plăcut Rimini, un oraș cochet și elegant al Italiei, cunoscut pentru atmosfera sa plină de viață, dar şi pentru atracţiile culturale. Este plin de istorie și se mândrește cu numeroase clădiri și monumente vechi impresionante.

 

 

Din păcate, nu multă lume ia în calcul Rimini ca destinație city break, nu pentru că nu ar fi un loc atât de interesant, ci pentru că cei mai mulți sunt atrași de principalele capitale europene. Eu îi înțeleg prea bine, dar este atât de frumos și interesant să mergi și în locuri poate mai puțin celebre.

Mi-aduc aminte că eu  am fost la Rimini prima dată toamna, în octombrie și am petrecut toate cele 4 zile explorând, în detaliu, oraşul şi atracţiile sale culturale. Centrul istoric al orașului, efeciv, m-a fascinat! Un amestec interesant de monumente istorice, buticuri unice, toate fiind într-o atmosferă magică și autentică. Am petrecut cîteva ore bune în centru, mergând agale pe jos, prin piața Cavour, o piață veche, ce oglindeşte o parte semnificativă din istoria romană. Am mers pe străduţele şerpuite și ticsite de cafenele unde evident, am savurat un “espresso doppio” într-o adevărată caffetterie italiană.

Apoi am dat o fugă și la plajă, chiar dacă era extrasezon, să salut Marea Adriatică. Auzisem că Rimini are plaje foarte largi și întinse cu nisip foarte fin (probabil cele mai late plaje pe care le-am văzut până acum într-un oraș de litoral).

 

vacanță la Riminivacanță la Riminivacanță la Rimini

vacanță la Riminivacanță la Rimini

 

 

Bologna și Florența, un duo atrăgător al destinațiilor city break

 

O vacanță la Bologna este incompletă fără o vizită la Florența sau invers, ați prins voi ideea. Aceste două orașe superbe din nordul Italiei au multe aspecte în comun (proximitate, arhitectură, culori, istorie, atmosferă boemă) și devin, cumva, două destinații într-una singură.

 

 

Ca să fiți cât mai bine organizați și să nu pierdeți timp, vă recomand să vă luați cazare în Bologna și de aici să dați a fugă la Florența cu trenul sau cu mașina (rent a car), în funcție de preferințe. Sau invers, luați cazare la Florența și de aici mergeți la Bologna. Important este să fiți cât mai operativi. Iar eu vă asigur că experiența duo city break în nordul Italiei va fi super interesantă și veți fi încântați de culorile calde care fac din Bologna și Florența niște orașe atât primitoare, cu straturi și straturi de farmec rustic.

Mai multe detalii despre un duo city break la Bologna și Florența vă prezint aici, chiar din experiența turiștilor mei: https://ancapavel.ro/de-la-bologna-la-florenta-city-break-in-nordul-italiei/

 

 

Copenhaga, capitala daneză cu cea mai veche monarhie din lume

 

Copenhaga este simbolul stilului scandinav, autentic. După doar câteva ore de explorat, cred că veți fi in asentimentul meu: Copenhaga este condusă de o reverență pentru simplitate, frumusețe discretă și detalii. Bicicleta este un mijloc de transport important în capitala daneză și e de înțeles de ce podurile zbârnâie de navetiștii care merg pe bicicletă. De asemenea, căile navigabile foarte curate și ordonate sunt un alt mijloc de transport de nădejde, iar localnicii și turiștii aleg adesea să se miște de colo, colo cu barca pe canalele capitalei daneze.

 

 

Pe cât de discretă, pe atât de stufoasă este cultura din Copenhaga și poate nu știați că este cea mai veche monarhie din lume, motiv pentru care e musai să vizitați  Palatul Christiansborg, sediul parlamentului danez, Palatul Amalienborg, reședința oficială a familiei regale daneze, Palatul Frederiksborg, un complex de palate din Copenhaga, situat pe trei insule mici din Slotssen (lacul castelului), chiar vizavi de Biblioteca Regală și de Universitatea din Copenhaga. Palatul Frederiksborg a servit drept reședință regală principală timp de aproape 200 de ani, din 1699 până în 1859, iar acum este deschis publicului ca muzeu

 

 

Barcelona, orașul meu de suflet

 

Deși este o destinație atât de populară, nu mă lasă sufletul să nu scriu despre Barcelona, ori de câte ori am ocazia! Este orașul meu preferat pentru că îmi oferă tot ceea ce mie îmi place să admir, să vizitez și să experimentez într-o vacanță city break: plimbare hai hui prin centrul orașului, pornind din bulevardul Passeo de Gracia și coborând agale până în port, un fresh de portocale în tihnă pe malul mării, o porție de paella la o terasă de pe promenadă sau din port, o vizită la Sagrada Familia, apoi o fugă la un concert tradițional de flamenco și lista rămâne deschisă. Fiecare călătorie la Barcelona este o experienţă nouă pentru mine, datorită frumuseţii şi diversităţii pe care le întâlneşti la tot pasul în metropola catalană. În octombrie merg din nou la Barcelona și abia aștept să găsesc ceva inedit de făcut, ca de obicei! Vă povestesc la momentul respectiv.

 

 

 

 

Care este alegerea voastră pentru următorul city break?


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>