Vacanță în Ischia în luna septembrie!

Vreau să vă povestesc despre insula Ischia a Italiei, o destinație de concediu ideală pentru luna septembrie și nu numai!

Un adevărat paradis exotic, cu plaje, golfuri superbe și grădini bine îngrijite și de o frumusețe incredibilă, Ischia este locația de vacanță ideală pentru turiștii care preferă o vacanță plină de explorare, pentru că insula Ischia este atât de ofertantă în acest sens. Detalii în cele ce urmează!

 

Vacanță în Ischia în luna septembrie!

 

O adevărată fântână a tinereții și a frumuseții, această insulă te primește cu brațele ei călduroase și verzi, te leagănă și te răsfață, pentru ca apoi să te așeze, ușor, cu picioarele pe pamânt și să îți vorbească despre istoria, oamenii și locurile ei.

foto@aerovacante.ro

 

Ischia, una din bijuteriile naturale ale Italiei!

 

Frumusețea naturală a insulei vă cucerește încă din prima clipă. Peisajele sale luxuriante vă oferă priveliști de basm și vă transpun, instant, într-o stare de încântare, dar și calm și spiritualitate. Este locația de vacanță unde, daca sunteți un fan al naturii, va veti simți ca în rai!

Insula Ischia, bijuterie naturală a Italiei!

Insula Ischia, bijuterie naturală a Italiei!

 

Numită și Insula Tinereții Veșnice sau Insula Verde, Ischia este situată în sud-vestul Italiei, în Regiunea Campania, pe coasta italiană a Mării Tireniene. Celebra insulă Capri și Procida din Napoli îi sunt vecini, iar Ischia este un bun punct de plecare către Vezuviu și Pompei, orașul roman acoperit de lavă.

Vegetația diversificată, pădurile de pini, culorile și parfumul învăluitor al florilor, copacii exotici, arbuștii de diverse culori și dimensiuni, toate se armonizează perfect cu golfurile și plajele superbe!

foto@aerovacante.ro

 

Odată ce ați ajuns în Ischia, natura vi se va dezvălui într-o plenitudine de culori, forme și arome și vă va cuceri instant! Va fi dragoste la prima vedere!

 

Interesant este că italienii nu au știut de existența acestei insule paradisiace până în anii ‘50. Dar, poate, acesta este și motivul pentru care insula este atât de specială! Aici, timpul pare să se fi oprit în loc pentru ca natura să prospere cu toată energia ei!

În utimii 10 ani, însă, insula a devenit foarte populară, devenind preferata turiștilor din întreaga lume. Pană la urmă, acesta este dublul standard al insulei Ischia: o insulă care își dorește să își păstreze intimitatea și totodată cu o natură înfloritoare, devenind, astfel, populară! Și este de înțeles de ce turiștii dornici să viziteze locuri cu bogății naturale, vin aici!

Ischia, recomandare excelentă pentru excursii de toamnă, foto@booking.com

Ischia, recomandare excelentă pentru excursii de toamnă, foto@booking.com

 

De asemenea, din Ischia puteți vizita oraşele pitoreşti Napoli şi Pompei, puteți descoperi Insula Capri, o altă perlă a Italiei sau puteți parcurge Coasta Amalfi care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind în topul destinaţiilor de vacanţă de multă vreme, mergând până la Vulcanul Vezuviu.


Contactează-mă!

 

Cum e vremea în paradisul din Ischia? 

 

Dacă v-ați hotărât să descoperiți această insulă, trebuie să știți că paradisul este posibil datorită unei clime în care zilele însorite se împletesc armonios cu cele ploioase. Indiferent de sezon, trebuie să fiți pregatiți și pentru binevenitele ploi, pentru că acestea întrețin paradisul verde.

Dar, eu vă îndrum să nu vă lasați decepționați de acest aspect, pentru că sigur veți găsi ceva deosebit de făcut și pe trimp de ploaie. De exemplu, aceste zile sunt perfecte pentru a vă relaxa în piscine sau în Spa-uri sau pentru a înota în băile termale unde veți fi copleșiți de senzații relaxante și revigorante. Este bine să știți că majoritatea hotelurilor din Ischia au piscine cu apă termală, ceea ce este extraordinar!

foto@booking.com

 

Așadar, intuiția îmi spune că insula Ischia este frumoasă tot timpul anului și merită vizitată oricând! Totuși, dacă doriți să vă bucurați de temperaturi blânde și vreme superbă, vă recomand să o vizitați din luna mai până în luna septembrie, inclusiv. Chiar dacă va fi mai aglomerată, aceasta este perioada optimă în care vă puteți bucura, din plin, de tot ce are de oferit Ischia!

 

Recomandare de cazare în Ischia

 

Așa cum vă spuneam, hotelurile din Ischia au piscine cu ape termale, ceea ce la face foarte atractive! La fel de atractive sunt și locațiile unde sunt amenajate hotelurile, adică pe coline, de unde se poate vedea întreaga suprafață minunată a mării. De exemplu, hotelul San Lorenzo are o priveliste extraordinar de frumoasă, fiind situat într-un golf, deasupra nivelului mării. Golful se numește San Montano și are o plajă superbă la care merită să mergeți. De asemenea, hotelul San Lorenzo se află la 500 m de orașul Lacco Ameno, iar stația de autobuz care duce spre plajă este la 30 m de hotel.

foto@booking.com

 

O altă recomandare a mea de cazare în Ischia este hotelul Floridiana, situat în Portul din Ischia (Ischia Porto), în zona de promenadă cu magazine și terase. Hotelul are un ambient tradițional mediteranean cu o istorie de mai bine de un secol, cu pereții săi încărcați de istorie ce devine o atracție pentru iubitorii de profil. Are o atmosferă desprinsă parcă, din alte timpuri, dar cu toate dotările moderne și acest lucru îl face să fie adecvat tuturor categoriilor de turiști.

foto@booking.com

 

În continuare, vă recomand și hotelul Tritone, situat pe malul mării, în golful San Francesco, înconjurat de locuri și peisaje minunate. Cu o privire de ansamblu, se poate descoperi de aici, verdele omniprezent al orașului pitoresc Forio: de la vârful mîndru al Muntelui Epomeo, spre dealul Zaro, se coboară spre Grădinile La Mortella. În față se întinde marea, spre stînga se află orașul Forio, cu turnul său defensiv și biserica Soccorso, iar la depărtare se întrezărește plaja Citara, recunoscută pentru Grădinile Termale Poseidon, cel mai mare complex termal din Ischia, cu peste 20 de piscine. Iar în partea dreaptă, veți putea admira punctul cel mai îndepărtat al golfului care își dezvăluie reflexia în apă.

 

foto@booking.com

 

Mai am și alte recomandări de cazare în Ischia pentru voi și le putem discuta punctual:


Contactează-mă!

 

Cum ajungi în Ischia?

 

Cu avionul, cel mai scurt şi simplu pînă în Napoli. Iar din Napoli trebuie să ajungeți în port de unde vă îmbarcați pe ferryboat spre Ischia. Călătoria durează aproximativ două ore.

Pont: pentru că transferul este destul de scump (uneori mai scump decât biletul de avion Bucureşti -Napoli) vă recomand să rezervați pachetul complet de vacanță în Ischia prin intermediul agenţiilor de turism, pachete ce includ toate serviciile necesare: bilet avion, transfer şi cazare.

Acestea fiind spuse, vă recomand cu plăcere insula Ischia pentru vacanțe, călătorii și excursii de toamnă!

 


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>