De la Bologna la Florenţa: city break în nordul Italiei

După un city break în nordul Italiei, turiștii mei s-au întors cu bateriile încărcate și cu o mulțime de sfaturi pentru noi. Iată, în continuare, cele mai atractive obiective turistice, impresii despre cazare și informații utile în cazul în care vreţi să adaugaţi și un one day trip la Florența.

 

Benvenuto in Italia!

 

Bologna este o adevărată bijuterie de oraș care îmbină o eleganță trufașă cu o zonă practică. Tipic vibe-ului din Valea Po, găsim pe de o parte, o zonă high-tech unde italienii pot lua cina în restaurante de lux și își pot petrece timpul liber la teatre și evenimente culturale. Pe de altă parte, în cealaltă zonă orașul este vibrant, renumit pentru piețele împodobite cu graffiti și plin de studenți găzduiți de cea mai veche universitate din lume.

 

city break Bologna

 

 

Cu o istorie impresionantă, o multitudine de obiective turistice și o cultură gastronomică faimoasă, Bologna e un oraș care se cere vizitat neapărat! Haideți să vedem cu ce recomandări s-au întors turiştii mei!

 

 

City break în Bologna, orașul porticurilor și al turnurilor

 

În primul rând, e important de știut că au avut la dispoziție 4 zile să exploreze, să descopere și să se relaxeze în piețele și cafenelele vibrând de personalitate. Au ales 3 nopți de cazare la un hotel emblematic, Grand Hotel Majestic “già Baglioni”, singurul hotel de 5 stele din Bologna, găzduit într-o clădire istorică superbă datând din secolul al XVIII-lea.

 

Grand Hotel Majestic "già Baglioni"5*, Bologna, foto@booking.com

Grand Hotel Majestic “già Baglioni”5*, Bologna, foto@booking.com

 

Hotelul se mândrește cu o reputație de peste 100 de ani, interioare somptuoase, mobilate cu antichități și opere de artă de mare valoare. Aici, poți găsi unele dintre cele mai luxoase camere și apartamente din Bologna, un serviciu impecabil însoțit de tehnologie de ultimă generație. De remarcat aici este restaurantul „I Carracci” situat într-un salon magnific ce recreează atmosfera din secolul al XV-lea.

 

foto@booking.com

 

Bologna este un oraș mic, iar hotelul este situat chiar în centru, așa că turiștii mei au putut merge pe jos spre toate obiectivele turistice, aşa cum şi-au dorit. Piața principală a orașului, aflată la 250m de hotel, se numește Piazza Maggiore și este un loc cu o istorie fascinantă. Aici a fost centrul vieții politice și sociale a orașului încă din secolul al XIII-lea și este una dintre cele mai mari și mai vechi piețe din Italia. Locuitorii se adunau în Piazza Maggiore pentru a asculta promulgarea de noi legi și pentru a asista la execuții capitale.

 

Piazza Maggiore, Bologna, foto@ANCAPAVEL.RO

Piazza Maggiore, Bologna, foto@ANCAPAVEL.RO

 

O altă piață fermecătoare care merită vizitată este Santo Stefano, sau „Sette Chiese” deoarece aici găsim nici mai mult, nici mai puțin de șapte biserici! Dar ce i-a impresionat cel mai mult pe călătorii mei în timpul plimbărilor prin oraș, au fost porticurile pentru care Bologna este faimoasă. Practic pavaje cu arcade, acestea sunt o amintire încă vie a istoriei medievale a Bolognei despre care puteţi afla mai multe dacă mergeţi la muzeul orașului.

Vibrantă, aprinsă și uneori prăfuită. Dacă ai încerca să găsești o nuanță de portocaliu care să nu existe în Bologna, s-ar putea să fii nevoit să îți rezervi o vacanță mai lungă. Vă recomand “să vă pierdeţi” prin cartierele cu o arhitectură elegantă și străzi laterale pietruite, să vă bucuraţi de cafenele și să descoperiţi casele istorice și turnuri tipice construite de familiile bogate în perioada medievală.

 

city break Bologna

 

Atunci când vizitezi o destinaţie, cel mai fain mi se pare să trăieşti ca un localnic și să îţi acorzi timp pentru a explora locurile, cultura și, bineînțeles, gastronomia! Şi apropo de gastronomie, nu se poate să scap acest subiect, mai ales că ne aflăm în Bolgna, așa că iată câteva recomandări de la turiști.

Se spune că mâncarea în Italia este întotdeauna delicioasă, dar în Bologna, gastronomia este dusă la un nivel și mai înalt. Aici, au luat naştere celebrele paste bolognese pe care le poţi savura aproape la tot pasul. Evident, Bologna se mândreşte cu o serie de restaurante şi pizzerii pe care le putem considera, efectiv, atracţii turistice. Nicăieri, în lume, pastele şi pizza nu au acelaşi gust divin, precum la ele acasă, în Italia. Şi nici pastele bolognese, în alt loc, precum în Bologna.

 

 

În diminețile târzii sau leneşe, vă recomand să vă așezaţi la un brunch la Pappare’ sau Fargola unde veţi găsi mâncare sănătoasă și savuroasă. Iar la prânz și seara, turiștii mei au încercat restaurante emblematice precum Trattoria del Rosso, unul dintre cele mai vechi restaurante din Bologna care oferă mâncare tipică italiană. Și pentru că s-au îndrăgostit de savoarea preparatelor italiene, călătorii mei au făcut loc unui tur culinar de 3 ore în timpul căruia au descoperit localuri ascunse, s-au bucurat de o degustare de vin, platouri de brânzeturi şi jambon, paste și înghețată.

 

 

 

One day trip la Florența

 

Bologna este situată în nordul Italiei, foarte aproape de Florența, motiv pentru care domnii au optat pentru o excursie de o zi în acest oraș. Iubitori ai mersului pe jos, mai ales într-un city break, și-au cumpărat biletele online și au plecat dis-de-dimineață de la Bologna Centrale spre minunata, Florenţa.

 

#VacanteleTuristilorMei: City break la Florenta, foto@ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei: City break la Florenta, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Pentru că au fost matinali, au ajuns la Galleria dell’Accademia, imediat după ora deschiderii, mișcare pe care o recomand oricui nu vrea să stea la cozi interminabile, înfășurate în jurul clădirii. Muzeul găzduiește o selecție de artă de la diverși artiști florentini, dar este renumit pentru sculptura David de Michelangelo care vă impresionează şi pe voi, cu siguranță prin masivitate, detalii și perfecțiune.

Până spre finalul zilei, călătorii mei au luat la pas Florența, în stilul deja obișnuit și care le-a adus atâta satisfacție şi în Bologna. Catedrala Santa Maria del Fiore (Domul din Florenţa) i-a impresionat în mod special, având un exterior unic și o cupolă impunătoare, un adevărat simbol al orașului. Pentru acest obiectiv, au decis să își rezerve mai mult timp și chiar au cumpărat bilete pentru cupolă unde s-au bucurat de o vedere splendidă asupra orașului.

 

 

Iar înainte să ne întoarcem din nou în Bologna, merită menționat Ponte Vecchio, un pod minunat care se întinde peste râul Arno. Turiștii mei au admirat puțin surprinși apa verde și opacă, în contrast puternic cu nuanțele portocalii și galbene strălucitoare ale clădirilor de pe malul ei. În jur, există o varietate de magazine și standuri în aer liber care vând bijuterii și alte articole mici, iar oprirea în apropierea podului a inclus scurte momente de cumpărături.

 

 

O zi ar putea fi suficientă să te îndrăgosteşti de Florența, dar nu suficientă pentru a o explora, evident. Concluzia dumnealor este că superbul oraş florentin le-a deschis apetitul pentru o nouă călătorie aici.

Întoarcerea la Bologna a fost tot cu trenul, moment în care dumnealor au făcut schimb de impresii după o zi atât de plină de descoperiri. Ca ultim sfat, au ținut să îmi repete ce vă scriu și eu mai departe: urmează cât mai puțin un traseu prestabilit și nu încerca să bifezi o anumită listă de obiective! Așadar, lasă-te condus, aș spune chiar hipnotizat, de culorile calde care fac din Bologna și Florența niște orașe atât primitoare, cu straturi și straturi de farmec rustic.

 

Dacă sunteţi şi voi interesaţi de un city break la Bologna şi Florenţa, mă puteţi contacta aici:


Contactează-mă!

 

foto@ANCAPAVEL.RO

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>