S-a redeschis Bali! Recomandări pentru o vacanţă exotică memorabilă!

Iată că, în sfârşit, Bali s-a redeschis şi ne oferă, din nou, aventuri epice aşa cum nici nu ne puteam imagina în timpul pandemiei... Această superbă insulă a Indoneziei este una dintre puţinele destinaţii exotice unde puteţi merge şi în perioada de vară, la noi. În plus, zilele acestea sunt şi promoţii pentru un pachet turistic în Bali! Cum arată o vacanţă exotică în Bali şi care este oferta turistică, vă spun în cele ce urmează!

 

Bali este una dintre cele peste 17.000 de insule ale Indoneziei și totodată, una dintre cele mai populare destinaţii exotice. Iar de acum, puteţi explora din nou Bali fără restricţii, puteţi intra în lumea autentică balineză, dincolo de confortul stațiunilor turistice, puteţi savura bucătăria tradiţională balineză, toate acestea cu ajutorul ospitalităţii şi farmecului inegalabil al localnicilor.

Dacă vreţi să vă alăturaţi turiştilor mei care deja au ales un pachet turistic în Bali, atunci vă invit să vizitaţi această destinaţie atât de ofertantă! Mai ales că acum, după pandemie, Bali s-a redeschis, iar operatorii din turism au lansat pachetele turistice pentru perioada iulie – decembrie 2022, la preţuri foarte atractive!


Contactează-mă!

 

S-a redeschis Bali! Recomandări pentru o vacanţă exotică memorabilă!

S-a redeschis Bali! Recomandări pentru o vacanţă exotică memorabilă!

 

 

S-a redeschis Bali! Recomandările mele pentru o vacanţă excelentă!

 

Când să mergi în Bali?

 

Înainte de toate, vreau să vă spun că sezonul mai – octombrie este cel mai potrivit pentru o vacanţă exotică în Bali! Deşi se poate călători oricând aici, totuşi ţineţi cont că este o destinaţie de explorat şi ploile ar putea să vă încurce în anumite perioade. Din octombrie, în general, începe sezonul ploios. De asemenea, vă recomand să alegeţi o vacanţă în Bali chiar şi în timpul unui festival local, ca să descoperiţi îndeaproape tradiţiile balineze.

 

Cum sunt plajele în Bali?

 

Lista nesfârşită de plaje uimitoare este printre primele motive pentru care insula este văzută ca un adevărat paradis tropical indonezian. Turiştii mei care au fost aici, spun că fiecare plajă are propriul său farmec. Fie că este vorba despre nisipul alb şi moale, stâncile calcaroase sau posibilitatea de a practica sporturi acvatice extreme şi scufundări, nimeni nu se poate plictisi aici! De la plajele tradiţionale Kuta şi cele din zonele luxoase Nusa Dua, până la plajele mai puţin cunoscute, ascunse parcă de turişti, în Bali există câte ceva pentru fiecare preferinţă.

 

Plaja Nusa Dua, Bali

Plaja Nusa Dua, Bali

 

Cât costă un sejur în Bali?

 

Aşa cum vă spuneam, odată cu redeschiderea destinaţiei Bali, operatorii din turism au lansat pachetele turistice pentru perioada iulie – decembrie 2022.

Tariful unui sejur începe de la 1300 EUR/ persoană la hoteluri de 4 stele şi de la 1500 EUR/ persoană la hoteluri de 5 stele (sunt incluse: cazare 7 nopţi cu mic dejun, bilet avion, transfer aeroport-hotel-aeroport-asistenta turistica si asigurare medicala). Se zboară din Bucureşti, cu escală în Doha, zbor operat de Qatar Airways. Mai sunt şi alte variante de zbor spre Bali, însă, Qatar Airways este un operator aerian de nădejde.

Bali găzduieşte şi hoteluri de renume, precum Melia Bali, o recomandare a mea de cazare specială pentru voi! Turiştii mei au fost, de-a dreptul încântaţi de ospitalitatea şi serviciile pe care le-au primit aici. Le-a plăcut foarte mult ambianţa hotelului, tipic balineză cu un mix delicat de influenţe decorative, contemporane.

 

#VacanteleTuristilorMei: Melia Bali, Indonezia, foto@ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei: Melia Bali, Indonezia, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Hotelul oferă o serie de activități gratuite, de la canotaj, paddle surfing, ciclism și tir cu arcul, până la diverse activități zilnice pentru copii. În plus, puteţi juca tenis, baschet, squash.

Conceptul de masă este diversificat, de la mic dejun la all inclusive, iar restaurantele sunt un deliciu! În funcţie de preferinţe, puteţi alege Lotus Asian Garden care serveşte preparate culinare asiatice. Restaurantul Sateria Beach propune o experienţă culinară, locală, pe plajă. La Sorrento puteţi servi preparate spaniole, iar la restaurantul Sakura, japonez, evident.

Restaurantele sunt a la carte şi este nevoie de rezervare, cu min 24 ore, la recepţie.

 

#VacanteleTuristilorMei: Melia Bali, Indonezia, foto@ANCAPAVEL.RO

#VacanteleTuristilorMei: Melia Bali, Indonezia, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Şi aş vrea să vă mai spun ceva interesant: pentru confort, exclusivitate și intimitate, Melia Bali oferă serviciul THE LEVEL. Mi se pare un serviciu foarte potrivit, odată ce ai ales un hotel premium. Această experiență personalizată exclusivistă începe încă de la sosire, cu un serviciu propriu de concierge și continuă cu activități zilnice nenumărate, inclusiv un program de wellbeing. Oaspeții de la The Level au, de asemenea, o piscină privată cu acces la o zonă rezervată de plajă privată. Toate acestea vi le povestesc din experienţa turiştilor mei care au fost foarte mulţumiţi de conceptul The Level pe care îl găsiţi aproape în toate hotelurile Melia din lume.

 

 

Tariful unui sejur la Melia Bali porneşte de la 1500 EUR/persoană pentru 7 nopţi cu mic dejun, bilet avion, transfer aeroport-hotel-aeroport-asistenta turistica si asigurare medicala 

Tariful este informativ şi oscilează în funcţie de preţul biletului de avion.

Pentru detalii şi ofertă personalizată, mă puteţi contacta aici:


Contactează-mă!

 

Bali – o scenă culturală şi religioasă fascinantă!

 

Pe lângă frumuseţea uimitoare a peisajelor, Bali găzduieşte numeroase manifestări culturale şi tradiţionale. Localnicii au multe sărbători şi organizează ceremonii pe tot parcursul anului, iar multe dintre acestea sunt accesibile turiştilor. Astfel, dacă alegeţi un sejur în Bali, veţi putea participa la Omed – Omedan (Festivalul Săruturilor) sau la Nyepi (Parada Monştrilor dinaintea Zilei Tăcerii). Oricare ar fi festivitatea, va fi încântător să cunoaşteţi şi să vă bucuraţi de cultura balineză, să dansaţi şi să cântaţi alături de localnici.

 

Dans tradiţional balinez

Dans tradiţional balinez

Localnicii din Bali sunt în mare parte hinduşi şi sunt extrem de spirituali. De aceea, nu este de mirare că, pe lângă micile sanctuare pe care le au în case şi în care se roagă zilnic, există numeroase temple pe care le puteţi vizita. Tururile la temple au atât valoare spirituală, cât şi istorică şi culturală şi sunt ocazii de a vă regăsi liniştea sufletească şi de a admira arhitecturi şi peisaje incredibil de frumoase! De la templele majestuoase cu vedere la ocean, până la cele de pe munte, Bali găzduieşte numeroase lăcaşuri de cult.

 

Bali, lăcaşuri de cult

Bali, lăcaşuri de cult

Arhitectură balineză

Arhitectură balineză

Inclusiv ceremoniile de înmormântare sunt semnificative culturii balineze, iar oamenii tratează momentul ca pe o sărbătoare. Balinezii au credința că prin acest ritual, sufletul celui decedat se poate întoarce în Rai, unde va fi reunit cu sufletele strămoșilor săi. Iată că prin incursiunea turiştilor mei în Bali, au surprins şi un astfel de moment:

 

 

 

Bali – un loc al aventurii fără sfârşit!

 

În această insulă din Oceanul Indian există o activitate pentru fiecare turist cu spirit de aventură! Începător sau avansat, puteţi face surf în locuri superbe din Bali sau să vă aventuraţi pe un tobogan natural în cascada Aling – Aling. În Bali există şi tobogane artificiale atent elaborate şi alte activităţi similare în parcul acvatic Waterbom. De asemenea, puteţi face scufundări într-un submarin sau rafting pe un râu din Bali! Atenţie! Acestea nu sunt activităţi pentru oricine. E bine să vă informaţi înainte de a vă aventura, astfel încât experienţa să fie pe placul vostru.

Pachetele turistice pe care eu le propun includ şi asistenţă turistică, deci veţi primi toate informaţiile necesare de la ghid.


Contactează-mă!

 

 

Bali – locul cu cei mai prietenoşi oameni din lume!

 

Toţi turiştii mei care au fost în Bali au fost plăcut impresionaţi de localnici care sunt, probabil, cei mai prietenoşi oameni din lume. Oamenii sunt binevoitori şi dornici să te cunoască şi să converseze cu tine, căldura şi deschiderea lor fiind autentice şi profunde.

 

Localnicii din Bali, foto@ANCAPAVEL.RO

Localnicii din Bali, foto@ANCAPAVEL.RO

 

În plus, balinezii creează artă oriunde şi veţi fi încântaţi de vibraţiile artistice ale locului. La fiecare pas veţi admira picturi murale, iar spiritul artistic al localnicilor cred că o să vă copleşească! Dansatori, instrumentişti tradiţionali, pictori, meşteri, designeri – toţi au ceva de oferit. În plus, ei vă vor invita să cumpăraţi piesele lor de artă realizate manual, de la mici obiecte, la piese artistice mari de valoare, ceea ce mi se pare un suvenir balinez semnificativ!

 

Artişti artizani balinezi

Artişti artizani balinezi

 

M-aş bucura să vă fie utile recomandările mele pentru o vacanţă remarcabilă în Bali! De asemenea, aici găsiţi un ghid complet al destinaţiei: https://ancapavel.ro/destinatie/bali-indonezia/

Iar dacă aveţi nevoie de alte informaţii şi recomandări, vă răspund cu plăcere!

 


Contactează-mă!

 

Cu multe mulţumiri pentru fotografii, Laviniei şi lui Flaviu, turiştii mei care eu explorat Asia în lung şi în lat!

 

foto copyright@ANCAPAVEL.RO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>