Insula Ischia, Italia – recomandări de vacanţă

Dacă Italia ne trimite cu gândul la bun gust și la eleganță, Ischia își cinstește cu demnitate patria „mamă". O insulă liniștită și fermecătoare în felul său propriu, discret, dar cu suficiente atracții și posibilități de explorare. Insula Capri sau frumoase așezări ca Sorrento și Coasta Amalfitană se pot vizita, cu ușurință.

Insula Ischia, cu cele 18 mile de plaje, golfuri şi golfuleţe care conturează peisaje superbe, în “sălbăticia” lor ancestrală, este o destinaţie atât de frumoasă şi variată, încât poţi avea aici toate tipurile de vacanţe: sejur la plajă, excursie de câteva zile, gen city break, circuite şi drumeţii, croaziere şi nu în ultimul rând poţi avea un sejur terapeutic. Asta pentru că pe întregul teritoriu al insulei Ischia se pot număra aproape 29 de grupuri de izvoare termale, din care iau naştere 103 pâraie şi 69 grupuri de fumerole.

Liniștită și cu o deschidere largă spre minunățiile naturii, o vacanță în Ischia te va încânta!

Plajele sunt predominant din nisip, destul de largi. Golfurile din rocă şi pietre colorate sunt locaţiile perfecte pentru iubitorii liniştii şi naturii sălbatice. Practic, Ischia este locul ideal pentru toată lumea: familiile cu copii care vor să se bucure de mare şi plajă, cuplurile în căutarea romantismului, fie pentru grupurile de prieteni care doresc să se distreze.

 

vacanță în Ischia, Italia

vacanță în Ischia, Italia

vacanță în Ischia, Italia

vacanță în Ischia, Italia

vacanță în Ischia, Italia

vacanță în Ischia, Italia

vacanță în Ischia, Italia

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Ischia, Italia?


Contactează-mă!

 

Dacă eşti pasionat de cultura şi istoria destinaţiei tale de vacanţă, iată ce poţi vizita şi afla despre Insula Ischia:

Grădinile La Mortella (Forio – San Francesco)

Este vorba de un parc foarte frumos din zona Forio şi era, la început, proprietatea compozitorului englez Sir William Walton, care a trăit în vila de alături împreună cu soţia de origine argentiniană. Când compozitorul a ajuns pe insulă în 1946, a plantat plante tropicale şi mediteraneene minunate, unele dintre care au atins astăzi proporţii şocante. Grădinile au o vedere fascinantă asupra oraşului şi a portului din Forio.

 

Castelul Aragonez (Ischia Ponte)

Castelul a fost odinoară o fortăreaţă împotriva mişcărilor flotelor inamice. Astăzi este un obiectiv turistic important, care te duce cu gândul la istoria romanilor.

 

Turnul din Guevara (Cartaromana)

Cunoscut ca turnul lui Michelangelo, este o casă cu turnuri construită pe o porţiune de coastă. Poartă şi denumirea de Turnul lui Michelangelo deoarece legenda spune că acolo a locuit Michelangelo Buonarroti, îndrăgostit de Victoria Colonna, marchiză de Pescara. În prezent, este utilizat drept locaţie pentru manifestări culturale, spectacole şi expoziţii de artă.

 

Biserica din Soccorso (Forio)

Nu ştiu cât de interesantă este povestea acestei biserici, fostă mănăstire a călugărilor Agustini, însă ştiu că zona şi peisajul sunt superbe! Biserica este înconjurată din trei părţi de mare, unde în zilele senine, se poate vedea Insula Ventotene.

 

vacanță în Ischia, Italia

 

vacanță în Ischia, Italia

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Ischia, Italia?


Contactează-mă!

 

Recomandări de cazare în Ischia

 

Hotelurile din Ischia au piscine cu ape termale, ceea ce la face foarte atractive! La fel de atractive sunt și locațiile unde sunt amenajate hotelurile, adică pe coline, de unde se poate vedea întreaga suprafață minunată a mării. De exemplu, hotelul San Lorenzo 4* are o priveliste extraordinar de frumoasă, fiind situat într-un golf, deasupra nivelului mării.

O altă recomandare a mea de cazare în Ischia este hotelul Floridiana 4*situat în Portul din Ischia (Ischia Porto), în zona de promenadă cu magazine și terase. Hotelul are un ambient tradițional mediteranean cu o istorie de mai bine de un secol, cu pereții săi încărcați de istorie ce devine o atracție pentru iubitorii de profil. Are o atmosferă desprinsă parcă, din alte timpuri, dar cu toate dotările moderne și acest lucru îl face să fie adecvat tuturor categoriilor de turiști.

De asemenea, hotelul Santa Lucia 3* este o alegere foarte bună pentru turiștii care preferă o cazare de 3 stele. Hotelul Santa Lucia este gestionat de o familie de italieni, oferă mâncare proaspătă, gătită zi de zi. Vis a vis este staţia de autobuz de unde poţi porni spre explorarea zonei. O cursa este 1,30 euro. Plajele sunt la 300 şi 600 de m distanţă de hotel.


Hotel Villa Carolina 4* oferă, bineînțeles, un centru termal şi piscine termale. În plus, are o locaţie foarte bunăultra centrală. Este localizat lângă port, iar plajele sunt la 150 de metri. De asemenea, locaţia hotelului îţi permite să te plimbi prin centrul istoric al staţiunii Forio. Aici găseşti foarte multe magazine, restaurante, pieţe şi o arie pietonală. Şi important este că acest hotel are un centru termal şi piscine termale.

 

Sorriso Sea Resort & SPA 4* oferă una dintre cele mai bune bucătării din Ischia, cu bufet mare de legume mediteraneene. În fiecare zi, poţi mânca peşte şi fructe de mare proaspete. Plaja este în apropiere, cobori 100 de trepte şi ajungi la una din cele mai lungi plaje din Insula Ischia, unde vei descoperi o zonă animată, cu restaurante, baruri, umbrele şi şezlonguri, dar şi o zonă de plajă unde nu se plăteşte nimic, poţi să foloseşti propriul prosop.

De asemenea, foarte important este că la 600 de metri de hotelul Sorriso se află parcul termal Giardini Poseidon, unde te așteaptă peste 20 piscine termale, saună în peşteră, plajă privată. Pe 8 hectare de pământ terasat!
Iar la doar 100 de metri de la hotelul Sorriso este unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din Insulă, unde poţi savura diverse preparate delicioase din peşte şi fructe de mare sau te poţi relaxa la un cocktail, ascultând muzică tradiţională din Napoli, cântată la pian.

Tot foarte aproape de hotelul Sorriso, la 50 de metri este o pizzerie unde merită să guşti o pizza adevarată, napoletană, pregatită chiar de un român de al nostru!

Pentru toate caracteristicile pe care le-am menţionat mai sus, dar mai ales pentru destinația în sine, merită pe deplin să îţi petreci o vacanţă autentică în Ischia!

 


Contactează-mă!

 

 

Cum ajungi în Ischia?

 

Wizz Air operează zboruri săptămânale din București.

Iar din Napoli trebuie să ajungi în port, de unde te îmbarci pe ferryboat spre Ischia. Călătoria durează două ore şi un pic.

Pont: pentru că transferul este destul de scump (uneori mai scump decât biletul de avion Bucureşti -Napoli) poţi rezerva, mai avantajos, prin agenţiile de turism, pachetele ce includ toate serviciile: bilet avion, transfer şi cazare.

 


Contactează-mă!

 

 

De asemenea, din Ischia poţi vizita oraşele pitoreşti Napoli şi Pompei, poţi descoperi Insula Capri, o altă perlă a Italiei sau poţi parcurge Coasta Amalfi – care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind în topul destinaţiilor de vacanţă de multă vreme – mergând până la Vulcanul Vezuviu.

vacanță în Ischia, Italia

vacanță în Ischia, Italia

vacanță în Ischia, Italia

Ești interesat/ă de o vacanță în Ischia, Italia?


Contactează-mă!

 

foto @ flickr.com

 

Tururi, activități și experiențe locale din Ischia:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>