Creta – Chania, destinaţie de familie

Chania este una dintre acele destinații de vacanță unde veți simți că timpul zboară. În sensul că plictiseala nu poate exista acolo, indiferent că îți dorești mai multă relaxare la soare sau abia aștepți să explorezi împrejurimile.

Atunci când sunt întrebată de recomandări de vacanţă în Grecia, pentru familii, în special pentru familiile cu copii, Creta este prima sugestie. Mai exact, Chania, partea vestică a Cretei, unde spiritul tradiţional grecesc se simte foarte bine şi unde întâlneşti sate pescăreşti, resorturi, munţi şi plaje cu nisip – cadrul natural perfect pentru vacanţele în familie.

 

În vacanța voastră în Chania, nu vă veți plictisi nicio secundă.

De ce să alegi Chania pentru vacanța ta împreună cu familia?

Pentru că aici vă veți bucura cu toții, indiferent de preferințe și de vârstă, de o vacanță care va împăca pe toată lumea. În Creta, veți fi în mijlocul frumuseții naturii și –  în același timp – vă veți bucura de ospitalitatea excelentă, pe care hotelierii o oferă turiștilor. De asmenea, în vacanța voastră în Chania, nu vă veți plictisi nicio secundă. Excursii și tururi locale veți găsi la tot pasul. Cât despre facilitățile hotelurilor, vă spun că există de toate, pentru toți. Cei mici se pot distra la toboganele cu apă, iar adulții se pot relaxa la spa.

Mai departe, voi lăsa fotografiile “să vorbească”:

 

vacanță în Chania, Grecia

 

vacanță în Chania, Grecia

 

vacanță în Chania, Grecia

 

vacanță în Chania, Grecia

 

vacanță în Chania, Grecia

 

vacanță în Chania, Grecia

 

vacanță în Chania, Grecia

 

vacanță în Chania, Grecia

 

vacanță în Chania, Grecia

 

Plaja Elafonissi oferă un peisaj pe care paradisul ar fi invidios. Iar cei care au vizitat destinaţii exotice, cu nisip alb, paradisiac, pot să îmi dea dreptate că plaja Elafoniss este din aceeaşi categorie.

 

sejur în Chania, Grecia

 

sejur în Chania, Grecia

 

sejur în Chania, Grecia

 

O altă plajă spectaculoasă este Seitan Limania Beach, localizată la 20 km est de Chania. Plaja are pietriș și nisip, ape cristaline albastre și este înconjurată de stânci uriașe. Aceste roci sunt potrivite pentru scufundări și pentru a proteja zona de vremea rea. Atunci când vei vizita această plajă, vei fi imediat impresionat şi vei vedea că este total diferită de toate celelalte plaje de aici.

Aş recomanda această plajă familiilor cu copii mai mari.

 

 

Ne întoarcem în Chania şi mergem la Portul din Chania care trebuie vizitat şi admirat! Poartă denumirea de Portul Veneţian, pentru că desigur, îmbină armonios caracteristici arhitecturale veneţiene.

La fel şi Farul din Chania, a fost construit în întregime de veneţieni şi e remarcabil datorită formei sale cilindrice.

 

vacanță pentru familii în Chania, Grecia

 

vacanță pentru familii în Chania, Grecia

 

vacanță pentru familii în Chania, Grecia

 

Faptul că în Chania sunt multe resorturi cu servicii all inclusive, este un plus pentru familiile cu copii, căci despre această categorie de turişti vorbeam în acest articol.

 

vacanță pentru familii în Chania, Grecia

 

În hotelurile/resorturile cu acest specific, cei care se simt cel mai bine sunt micuţii noştri turişti. Astfel, recomand hotelul Louis Creta Princess 4* un hotel modern, cu acces direct la plajă. Oferă waterpark, teren de tenis, teren de fotbal şi club pentru copii.

Creta Palm Resort 4* este încă o opţiune pentru familiile cu copii, pentru că are acces la plaja cu nisip (la 50 m de hotel), oferă conceptul de all inclusive şi un loc de joacă pentru copii.

Din aceeaşi categorie este şi Porto Platanias Village Resort 4*, ce oferă şi mai multe facilităţi pentru cei mici: club pentru copii, animatori, teren de joacă, babysitting.

@flickr.com, youtube.com

 

Ești interesat/ă de o vacanță în Chania, Grecia?

Contactează-mă!

Caută o vacanță de familie în Chania, Grecia:

 

Tururi, activități și experiențe locale din Chania:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile