Ghidul tău de vacanţă la Disneyland Paris

În 1928, Walt Disney lansa una dintre creațiile emblematice ale desenelor animate: Mickey Mouse. Iată că la aproximativ 100 de ani mai târziu, faimosul șoricel râmâne imaginea reprezentativă a universului copiilor, "Disneyland". Chicoteli, râsete și uimire. Bucurie, încântare și nerăbdare. Vei vedea toate acestea pe chipul copiilor, dar și al părinților. Disneyland Paris nu este doar un parc tematic sau un simplu loc de distracție. Îţi voi povesti, în cele ce urmează, ce am simţit eu ca adult, vizitând Disneyland Paris, dar îţi voi spune şi câteva ponturi pentru o vacanţă bine organizată aici!

Copilul tău va pătrunde într-o lume ideală, a jocului, alături de personaje iubite. Disneyland Paris este poarta spre o lume de poveste, plină de culoare, de forme și de caractere încântătoare. Aici, copilul tău îi va îmbrățișa pe Mickey Mouse și Donald. Va vizita Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită, va fi pentru câteva minute în pielea lui Ratatouille cu ajutorul tehnologiei 4D sau va explora cu trenulețul lumea Piraților din Caraibe, întâlnindu-l pe Jack Sparrow.

Eu, ca adult, am tresărit la toate paradele personajelor Disney din timpul zilei, iar pe înserat, am admirat un show superb, de lumini și muzică, proiectat pe suprafața Castelului. Spectacolul se numeşte Disney Illuminations şi nu trebuie ratat! Vei trece, ca şi mine, prin numeroase stări, în funcție de tematica proiecției. Veselia, curiozitatea, uimirea, romantismul sau melancolia te vor încerca pe tot parcursul vizionării. Dansul dintre Frumoasa și Bestia a fost preferatul meu.

Însă cel mai drag moment pe care l-am trăit la Disneyland Paris, a fost revederea cu Mickey Mouse!

 

întâlnirea cu Mickey Mouse - vacanță la Disneyland Paris

 

“Sper doar să nu pierdem din vedere un singur lucru – că totul a început cu un șoarece”. Walt Disney

 

Probabil că nici Walt Disney nu şi-a imaginat că personajele sale vor ajunge atât de cunoscute în întreaga lume. Și mai ales, că vor aduce atâta bucurie şi magie în sufletele oamenilor, de la mic, la mare.

 

vacanță la Disneyland Paris

vacanță la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

 

Vacanţă la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

Vacanţă la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

 

Ești interesat/ă de o vacanță la Disneyland Paris?


Contactează-mă!

Tot ce trebuie să știi pentru o vacanţă bine organizată la Disneyland Paris

 

Cum ajungi la Disneyland Paris?

Transportul este foarte bine pus la punct, așa că indiferent ce opţiune alegi, vei ajunge uşor.

Din aeroportul Paris Charles De Gaulle până la Disneyland, eu am ales varianta cu autobuzul Disneyland, Magical Shuttle. Au rută directă până la parcuri sau la hotelurile Disneyland. Călătoria durează aproximativ 40 minute, iar preţul biletului este 23 EUR/adult şi 10 EUR/copil <12 ani. Detalii şi pe site-ul oficial.

 

Vacanţă la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

Trasnfer de la aeroport spre Disneyland, cu autobuzul Magical Shuttle

 

Dacă vii din Paris, poţi lua trenul RER care circula pe linia A și coboară la stația Marne-la-Vallée/Chessy, aflată la 2 minute de mers pe jos de intrarea în Parcuri.

Pont: linia A (semnalată, de obicei, cu roșu pe harțile RER) se bifurcă la ieșirea din Paris. De aceea, atunci când te urci în tren, asigură-te că semnalul luminos arată A4, direcția Marne-la-Vallée/Chessy. O călătorie costă aproximativ 7 EUR, însă prețul biletului de tren RER variază în funcție de zona în care te îmbarci din Paris. Găsești aici mai multe informații despre călătoria cu RER.

 

 

Unde te cazezi?

Există 8 hoteluri Disneyland, localizate la 5-15 minute depărtare de mers pe jos de parcul Disneyland. În plus, toate pun la dispoziție transfer gratuit, cu autobuzul, spre/ dinspre parc, la fiecare 15 minute.

Cele 8 hoteluri sunt clasate diferit, de la 2* la 5*. Însă, îţi spun că inclusiv hotelurile de 2* sunt foarte confortabile şi au recenzii bune de la turişti. De exemplu, hotelul Disney Cheyenne 2* mi-a plăcut foarte mult, la fel şi turiştilor mei. Este un hotel tematic, inspirat din vestul sălbatic şi are tot felul de decoruri specifice acelei perioade. În plus, este recent renovat integral. Condițiile sunt bune, camerele arată bine.

 

Hotel Disney Cheyenne 2*, foto ANCAPAVEL.RO

Hotel Disney Cheyenne 2*, foto ANCAPAVEL.RO

 

Vacanţă la Disneyland Paris, la Hotel Disney Cheyenne

Hotel Disney Cheyenne 2*, foto @Disneylandparis.com

 

Vacanţă la Disneyland Paris, la Hotel Disney Cheyenne

Hotel Disney Cheyenne 2*, foto @Disneylandparis.com

 

Vacanţă la Disneyland Paris, la Hotel Disney Cheyenne

Hotel Disney Cheyenne 2*, foto @Disneylandparis.com

 

Vacanţă la Disneyland Paris, la Hotel Disney Cheyenne

Hotel Disney Cheyenne 2*, foto @Disneylandparis.com

 

Din categoria hoteluri de 4*, mie mi-a plăcut Disney’s Newport Bay Club

Camerele au decor inspirat din filmul de desene animate Steamboat Willie cu Mickey Mouse şi au TV cu numeroase canale de desene animate Disney. De asemenea, unele camere au vedere superbă spre lacul Disney! Hotelul mai are şi 2 piscine încălzite şi un centru de fitness deschis non-stop. Şi încă o surpriză: toţi oaspeţii hotelului pot întâlni aici personajele Disney şi se pot fotografia cu ele.

 

Vacanţă la Disneyland Paris, la Hotel Disney's Newport Bay Club

Hotel Disney’s Newport Bay Club 4* @disneylandparis.com

Vacanţă la Disneyland Paris, la Hotel Disney's Newport Bay Club

Hotel Disney’s Newport Bay Club 4* @disneylandparis.com

 

Vacanţă la Disneyland Paris, la Hotel Disney's Newport Bay Club

Hotel Disney’s Newport Bay Club 4*, ANCAPAVEL.RO

 

La Disneyland Paris există şi un hotel de 5* (singurul de 5*).

 

Disneyland Hotel 5* este un hotel cu design inspirat din perioada victoriană şi arată ca un palat din poveşti, iar camerele au decor cu aceeaşi temă. Când intri aici, te vei simţi ca în poveştile cu prinţi şi prinţese!…

Iar facilităţile hotelului sunt numeroase, de 5*, conform standardului: recepție deschisă nonstop, magazin Disney, sală de jocuri video (la un cost suplimentar), centru de fitness și un centru spa cu saună, baie de aburi și salon de înfrumusețare, room service non stop. Oaspeții pot beneficia și de masaje relaxante, disponibile la un cost suplimentar. Şi bineînţeles, oaspeții hotelului pot chiar să întâlnească personajele Disney.

 

Pont: toți turiştii cazați în hotelurile Disney primesc 1 oră bonus (magic hour) în parcuri . Deși parcurile se deschid oficial la ora 10.00, oaspeții hotelurilor Disney beneficiază de 1 oră în plus și pot intra în oricare din cele două parcuri începând cu ora 8:30 dimineața.
Dacă nu ai ajuns încă la Disneyland Paris, este posibil să nu ţi se pară prea importantă această oră şi jumătate bonus, dar eu te asigur că este un timp salvat, în care poţi bifa uşor multe din atracțiile parcurilor. (în mod normal în timpul zilei, la unele atracţii poţi sta la cozi chiar şi mai mult de o oră).

Pentru cazare mai ieftină, există hoteluri în afara parcurilor, care şi acestea oferă transfer gratuit de la/spre parcuri.

 

Cauţi cazare la Disneyland Paris?


Contactează-mă!

 

Unde poţi mânca?

Dacă alegi să stai la hotelurile Disney, poţi servi micul dejun şi cina la hotel sau poţi încerca şi restaurantele parcurilor. Eu am încercat câteva restaurante din parcuri şi pot spune că tot ce am mâncat acolo a fost delicios! De exemplu, una din mesele de prânz le-am servit la restaurantul Agrabah, cu specific oriental. Iar aici nu doar mâncarea are arome orientale, ci întregul decor, inspirat din lumea lui Aladdin şi din tradiţiile Marocului.

 

Restaurantul Agrabah, Disneyland Paris

Restaurantul Agrabah, Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

 

Mi-a mai plăcut mult restaurantul Plaza Gardens, aflat într-o clădire clasică, elegantă, cu decor specific: mobilă vintage, obiecte decorative din porţelan, draperii din catifea, toate în nuanţe somptuoase de roz şi verde. Şi bineînţeles, meniul este în ton cu atmosfera, ce include o selecţie generoasă de preparate. Nu o să uit prăjiturile de aici: eclair-urile cu o cremă atât de fină de vanilie, mousse de ciocolată şi multe altele, inspirate din bucătăria franţuzească şi italiană.

Aceste restaurante servesc mesele în stil bufet şi au sistemul “all you can eat”. Adică, plăteşti 35 eur şi poţi încerca toate preparatele.

Dacă preferi un restaurant a la carte, îţi recomand Silver Spur Steakhouse Restaurant. Merită încercat meniul cu friptură de vită şi porumb, iar la desert, o porţie de cheescake. Delicios!

 

Vacanţă la Disneyland Paris, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă la Disneyland Paris, foto @ANCAPAVEL.RO

 

Vacanţă la Disneyland Paris, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă la Disneyland Paris, foto @ANCAPAVEL.RO

 

Vacanţă la Disneyland Paris, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă la Disneyland Paris, foto @ANCAPAVEL.RO

 

Pont 1: este recomandată rezervarea în prealabil, la oricare din aceste restaurante. Sunt destul de aglomerate, iar în plin sezon, sigur nu găseşti o masă liberă fără rezervare.

Pont 2: mi se pare foarte interesant planul de mese pe care l-au gândit cei de la Disneyland pentru oaspeţii lor. De exemplu, dacă ţi-ai rezervat cazare la unul din hotelurile Disney cu mese de tip demipensiune (mic dejun şi cină), poţi servi mesele şi la restaurantele din parcuri. Indiferent de opțiunea de masă pe care o alegi, voucherele de prânz / cină sunt acceptate pentru valoarea lor monetară în toate restaurantele din parcurile Disney și Disney Hotels, pentru o masă care include aperitiv, fel principal, un desert şi o băutură răcoritoare.

 

Ești interesat/ă de o vacanță la Disneyland Paris?


Contactează-mă!

 

Cât costă biletele de intrare în parcurile Disneyland?

Aceasta este o întrebare cu mai multe răspunsuri 🙂 Pentru că există mai multe modalităţi de cumpărare a biletelor. Pe site-ul Disneyland tarifele biletelor pornesc de la 50 eur şi ajung la 80 eur de persoană/zi/1 parc. Există mai multe tipuri de bilete, în funcţie de timpul pe care vrei să îl aloci. De exemplu: bilet de 1 zi/1 parc; 1 zi/ambele parcuri; 2 zile/1 parc; 2 zile/ambele parcuri etc. De asemenea, mai poţi cumpăra biletele de la agenţiile de turism, de la recepţia hotelurilor Disney sau de la intrarea în parcuri (însă aici stai prea mult la cozi).

Din experienţa mea, îţi spun că un pachet complet (bilete avion, cazare, bilete acces parcuri Disneyland), rezervat la o agenţie de turism, îţi poate facilita toate serviciile, astfel încât să nu ratezi nimic în organizarea vacanţei tale la Disneyland Paris.

 

Atracţiile din Parcurile Disney

Disneyland Paris are 2 parcuri tematice, Disneyland Park și Walt Disney Studios.

Eu consider că dacă stai 2-3 zile aici, merită să vizitezi ambele parcuri. Daca mergi doar o singură zi, atunci clar, poţi alege doar Disneyland Park. Eu aşa am procedat: prima dată când am fost la Disneyland Paris am venit o zi, din Paris şi am vizitat doar Disneyland Park. Acum, am stat 3 zile şi am avut timp suficient să vizitez ambele parcuri.

In centrul parcului Disneyland este castelul Disney, iar de acolo drumul te duce spre toate atracţiile dedicate: Fantasyland, zonă adresată celor mai mici vizitatori, locul unde vor avea ocazia să se întâlnească cu personajele Disney, dar mai ales cu personajele din poveştile clasice: Frumoasa din pădurea adormită, Albă ca Zăpada, Cenuşăreasa, etc. Copiii mai mari sunt atraşi de Adventureland şi Discoveryland, zone potrivite vârstei lor. Oricum, indiferent de vârstă, oricine va fi încântat la Disneyland, chiar şi adulţii. Eu, om mare, sunt atrasă de Fantasyland. Aici m-am simţit cu adevărat “furată” de magia copilăriei.

La Walt Disney Studios vei descoperi secretele din spatele celor mai impresionante scene ale filmelor și televiziunii Disney. De la momentele legendare marca Toon Studio, până la efectele spectaculoase care imită cutremure, incendii, furtuni.

Despre atracţiile celor două parcuri am mai scris şi le găseşti aici.

 

ofertă de vacanță la Disneyland Paris

Vacanţă la Disneyland Paris, foto @ANCAPAVEL.RO

 

ofertă de vacanță la Disneyland Paris

Vacanţă la Disneyland Paris, foto @ANCAPAVEL.RO

 

ofertă de vacanță la Disneyland Paris

Vacanţă la Disneyland Paris, foto @ANCAPAVEL.RO

 

 

Alte atracţii din parcuri: magazinele Disneyland

Câte magazine găseşti la Disneyland?! Muulte! Şi nu sunt orice magazine, ci din acelea care te înnebunesc de-a dreptul, pe tine ca adult, dar mai ales pe copiii tăi! 😀 În toate magazinele Disney te aşteaptă o lume întreagă de poveste: pluşuri cu toate personajele Disney, păpuşi, prinţese, “spidermani”, LEGO, rechizite, dar şi decoraţiuni pentru casă, bijuterii, tricouri şi hanorace cu personajele Disney, evident, rochii de prinţese, pe care fetiţele le îmbrăcau pe loc şi ieşeau din magazin simţindu-se prinţesele din poveştile lor preferate.

Dar vestea mai puţin plăcută pentru părinţi (şi nu numai!) este că toate produsele sunt destul de scumpe!. Un simplu creion costă 5-6 eur, pluşurile pornesc de la 20 eur/bucata, cordeluţele cu urechile lui Minnie Mouse (foarte populare în parcurile Disney): 15-20 eur/bucata, personajele Disney: 20-70 eur, brelocuri şi magneţi: 5-10 eur, tricouri şi hanorace: 25-50 eur etc.

Pont 1: caută în magazine promoţia zilei. Aproape toate au promoţii şi simţi, totuşi, că faci un mic deal. Eu l-am prins la promoţie pe Mickey Mouse cu 6 eur, faţă de 20 eur. Asta doar dacă o cumpărai pe Minnie Mouse la 20 eur. Tot e ceva!

Pont 2: poţi cumpăra produsele Disney şi online, de pe site-ul oficial, iar preţurile sunt ceva mai mici.

 

Vacanţă la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

Vacanţă la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

 

Vacanţă la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

Vacanţă la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

 

Vacanţă la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

Vacanţă la Disneyland Paris, ANCAPAVEL.RO

 

Ce program au parcurile?

Parcurile Disneyland se deschid la ora 10:00, în fiecare zi, iar ora de închidere variază în funcţie de sezonalitate.

Ambele parcuri au bonus magic hour, (8:30-09:30) despre care îţi povesteam mai sus.

 

 

Evită cozile cu FASTPASS!

Fast pass este un serviciu gratuit cu ajutorul căruia nu va trebui sa stai la cozi pentru a vizita cele mai populare atracţii din Parcurile Disney. Nu toate atracţiile includ fast pass, însă cele care au sunt marcate pe harta parcului cu semnul FP.  Adică la fiecare din aceste atracții marcate cu FP există automate care îți scanează biletul de intrare și îți emit un tichet pe care scrie intervalul în care să revii, fără să mai stai la cozi.

Pont: nu îți poți lua mai mai multe fast pass la atracții diferite, în acelaşi timp. Trebuie să aştepţi intervalul orar marcat pe ticket pentru atracţia pe care ţi-ai ales-o şi după acest interval, poţi merge la o altă atracţie care are fast pass.

Foloseşte harta şi aplicaţia Disneyland

La intrare în parcuri sau la recepţiile hotelurilor găseşti harta Disneyland care îţi este foarte utilă în organizarea timpului tău petrecut aici. Dar şi mai utilă este aplicaţia Disneyland, de pe telefoane, care îţi facilitează multe din serviciile oferite de Disneyland, dar mai ales îți estimează, în timp real, durata de așteptare la coadă. Aşa că nu uita să îţi descarci pe telefon această aplicaţie!

 

Cu mulţumiri Happy Tour!

 

foto cover @ANCAPAVEL.RO

 

Ești interesat/ă de o vacanță la Disneyland Paris?


Contactează-mă!

  1. Raluca says:

    Buna Anca,

    Am inteles de la cineva ca daca te cazezi la unul dintre hotelurile Disneyland primesti accesul in parcuri gratis.
    Oare e adevarat?

    Multumesc! 😊

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>